הידעתם.........ש......

הידעתם.........ש......

"עזרה כספית מיוחדת מספי עזבונות" יכולה לעזור בטיפולי שיניים,גם לאלו שלא על נפשי!!!!!!!!! זה חדש לי. אני הוצאתי את הפרטים האלו מפורטל אגף השיקום. התנאי לעזרה בטיפולי שיניים הוא: נכה שאינו עובד,ומתקיים מתגמול נצרך/חפ"ר .הוא יוכל לקבל מימון בגובה 50% מהוצאות טיפול השיניים.וזה בתנאי שהטיפול יותר מ500 ש"ח. בקיצור-ביום ראשון על הבוקר אני שולחת פקס למשרד הביטחון-לרווחה:שקרן העזבונות יממנו לי את מחצית מטיפולי השיניים שלי. (סכום הטיפולים שלי הוא 14000 ש"ח)(לא חסרים לי הוצאות עקב נכותי) לא חשוב שאני בטוחה שתהיה הסתייגות מיזה,לעובדת רווחה כמובן.אבל אצטט לה את החוק. חברים אם יש לכם טיפולי שיניים,ואתם עונים על התנאים,תגישו בקשה למימון

ינשוף23

New member
שאלה אלייך?

אהלן ענת! תגידי מה זאת אומרת "גם לאלו שלא על נפשי",מה הפרבילגיה לאלו שכן על נפשי,ומאיזה אחוזים? אם אני מתקיים רק מהתגמול החודשי האם גם אני יכול לדרוש מכספי העזבונות? תודה ובברכת חג שמח ינשוף!

amos11

New member
פריבילגיה על נפשי

אין מדובר בפריבילגיה.פשוט אנו מטופלים בתרופות שהורסות את השיניים. אין חילוקי דעות על כך מצד האגף,וההפניה לטיפול נעשית בלי בעיות לגבי נפגעי ראש ונפש.אם יש לך ספק בדבר הנזקים לקיניים שגורמים הכדורים אני יכול רק להציע לך לשאול נפגעי נפש או פשוט תנשה על עצמך ותראה.

עמוס חמודי,אל תקח את זה כבד.

ינשוף אמר פריביליגיה ,כי זה ייחודי לנכים על נפשי. גם אני קטועת רגל,וגם אני אומרת ש:יש פריבילגיות לקטועים. אני לא מבינה מה מרגיז בכך. ועוד משהו-בכל מקום בעולם נותנים פריבילגיה למישהו מסוים,שאותו מישהוא זכאי,ומגיע לו. עמוס זכור דבר אחד-כל ההטבות שאנחנו מקבלים הן לא בחסד,אלא בזכות. ינשוף לא התכוון ללעוג או להציק. יום נפלא

ינשוף23

New member
חמודי מה אני נראה לך?../images/Emo12.gif

שלום לך עמוס יקירי! תגיד לי מי אתה בכלל שאני אתנצל בפנייך???? א.שכתבתי פריבליגיה התכוונתי להטבה! ב.תרד מהר מאד מ"העץ" שטיפסת עליו. ג.אני לא מתכוון לקחת חלק או לעורר את הויכוח הבא בפורום היפה הזה. לכן זאת התגובה האחרונה! שלי בנושא. שתהיה לך שנה טובה ומתוקה! ענתי ממי מה קורה תסלחי לי על התגובה אבל יש גבול!!!

amos11

New member
סליחה לא הבנת אותי נכון

כל נכה על סעיף נפשי רשאי כקבל טיפולי שיניים ללא הגבלת סכום כולל נסיעות לטיפולי שיניים.פשוט פונים למרפאה בלשכה.תוך שבוע מקבל רופא שיניים בלישכה עצמה.הוא בודק איזה טיפולים צריך ומיד מפנה לטיפול למרפאת שינים פרטית.ניתן לבחור רופא מרשימת רופאים שעובדים עם הלשכה.לפעמים שולחים את הנכה לצילום שיניים ופה ואז הרופא בלשכה קובע איזה טיפול צריך. הדבר לוקח עוד שבוע.אבל כפי שאמרתי צריך לפנות ישר למרפאה ובזה בלשכה לא עושים בעיות. כל טוב לכולם.

ינשוף23

New member
תודה על התשובה!../images/Emo45.gif

שלום עמוס! "כל נכה על סעיף נפשי": האם הזכאות קשורה לנטילת תרופות?כלומר מי שלא נוטל לא זכאי? האם ידוע לך איזה תרופות. תודה רבה וגם אני מצטער על כך אם ההיתי לוחמני משהו. תודה ינשוף!

amos11

New member
ראה תשובה

לפי הוראות האגף זכאים נכים נפש בעלי 20 אחוז ומעלה לצמיתות על סעיף נפשי.בהוראות מדברים על כדורים שפגעו בשיניים,אבל אין פרוט של שמות הכדורים.אבל מה הבעיה??פנה למרפאה בלשכה כמו שהסברתי,יקראו לך לרופא,ומקסימום יגידו לך לא !!!.זה לא עולה כסף !!!.תפנה לאחר החג ואם תרצה תספר לנו בפורום מה יצא מזה.

ינשוף הכל בסדר../images/Emo24.gif

מכיר את השיר
"יהיה טוב,יהיה טוב"

ינשוף הי../images/Emo24.gif

ממה שאני יודעת זה: נכים שהם על נפשי,זכאים למימון טיפולי השיניים. ואני מתארת לי שמי שלא נוטל תרופות כלשיהם על הנפשי שיש,לא זכאי. עכשיו-אם תסתכל בפורטל אגף השיקום:תראה שיש תקנה מיוחדת ש:העמותת לקרן עזבונות מאשרת מימון טיפולי שיניים על אלו שלא על נפשי,וצריך להגיש בקשה מיוחדת(אני מאמינה לעובדת רווחה) זה בתנאי שהנכה לא עובד,וטיפולי שיניים מעל 500 ש"ח. ינשוף בהצלחה. לשאלה האחרונה שלך-אני מציעה שתשאל את עובדת הרווחה אליה אתה שייך

c a t c h 22

New member
טיפול שניים לנכים שלא מוכרים...|קפה

1. טיפול שניים לנכים שלא מוכרים על שניים נכים בדרגת 100+ מיוחד או 50% אחוז ומעלה על פגיעה ראש או שניהם אשר נוטלים דרך קבע תרופות או נכים 20% ומעלה לצמיתות בגין מחלת נפש אשר נכותם המוכרת גרמה לפגיעה בשניים... ( עומר יעץ חוק בנכים 2000 ) 2. השתתפות במימון טיפול שניים השתתפות במימון טיפול שניים, לנכים 19% ומעלה המתקימים מתגמולי המשרד בלבד, ניתןלקבל מכספי העזבונות באישור וועדת עזבונות. שעור ההשתתפות 50% מגובה ההוצאה, כשגובה ההוצאה עולה על 500ש"ח

ברק 188

New member
עוד הרבה דברים כנראה

אנו לא יודעים ,ואולי אנו קצת אשמים לא שואלים לא מנדנדים=לא יודעים.

ברק בקטע הזה אתה טועה

שאני שאלתי בזמנו על טיפולי שיניים(ואני לא על נפשי) מה שעובדת רווחה ענתה לי:שאי אפשר בגלל שאני לא על נפשי. נראה לי מישום שהם מנסים לחסוך להם עבודה...עבודת ניירת,אישורים..... אז לפעמים שאפילו ששואלים,הם לא תמיד עונים תשובה מלאה......
תקשיבו-אני ישנתי היום שעתיים צהריים,אז בחצות אני מתכוונת לרשום וו´אחד מכתב למימון טיפולי שיניים,ושייעזו לענות בשלילה,כי החוק ישנו. חוץ מיזה שיכול להיות שאין כסף בקופה בקרני עזבונות,לא אכפת לי להמתין,רק שישלמו מה שמגיע לי

הי חברים../images/Emo24.gif

זהו,הרגע סיגננתי מכתב מה זה יפה לעובדת הרווחה בשיקום. בבקשת סיוע בטיפולי שיניים מכספי עזבונות . צירפתי גם קבלות על התשלום. ממש נחמד לי שאני מקבלת אינפורמציה חשובה
תודה לכולכם

ברק 188

New member
טו בלגביך לא אחרים אולי כן.

חמודה בהצלחה ולא לשכוח לעדכן אותנו.

למעלה