הידלדלות חינוכית

הידלדלות חינוכית

דרך עשרות שנים של הוויה קיבוצית, נשחקה בחלק גדול מהקבוצות תשתית החינוך הקיבוצי. אולי הכוונה היא ללינה המשותפת, אולי הכוונה היא בכלל ל"ללמוד מהמבוגרים", כל אחד ודאי יודע מה עולה לו לראש. האם רק אני רואה בעייתיות בתהליך החינוך הלקוי שבקיבוצים, או שרק אצלנו שיטת החינוך פסולה וכושלת אל מול אותם ערכים של הגשמה ועבודה? ביטבתה, לדוגמא, אפשר להראות את זה ממש כמו אבולוציה שלילית. כשמרימים את האף ומסתכלים דרך השכבות של בני הנעורים בקיבוץ, ככל שיורד האף מטה ומטה, עד שנוגע ברצפה, רואים כיצד נעלם הייחוד, כיצד חלה התבדלות, ולבסוף לא ניתן להבדיל בין מים לשמיים, שכן מערכת החינוך, עם השנים, רואה בהתחדשות מתמדת דבר מבורך, וברוח החינוך המתקדם (ובשמו) מקדש. במהלך החופש הגדול נוסף לסגל ההדרכה בחברת הנעורים הצעירה בקיבוץ (חי"צ) מדריך חדש, בוגר שייטת ולשעבר חבר תנועת הנוער "קבוצות הבחירה". לאחרונה עזב אותו מדריך את משרתו, בין השאר בגלל שהערכים בהם דגל לא התאימו לצפיות של מערכת החינוך, וכמובן שלא לילדים. האם גם אצלכם סובב ההווי החברתי סביב "מעריב לנוער", נסיעות לבילויים ואוכל במרכזונים? בנוסף, מתפתחת סוג של מגמה מדאיגה. שמתי לב, ותקנו אותי אם אני טועה, שהנוער מקיבוצים מופרטים הוא שונה. משום מה, דווקא בקיבוצים בהם נשברת האידאולוגיה ממניעים כלכליים ברורים, חלה סוג של פריחה מבחינה חינוכית. האם אנו זקוקים לשוק סיסטמטי בקנה-מידה כלל-קיבוצי בכדי לחזור לדרך הישר?

imri2

New member
מצטער, זאת חפירה גדולה מידי בשבילי

10.12 אירועים היסטוריים ביום זה 1817 - מיסיסיפי הופכת למדינה ה-20 של ארצות הברית 1898 - הסכם פריז שם קץ למלחמת ארצות הברית-ספרד 1901 - פרס נובל מוענק לראשונה, ביום השנה החמישי למותו של אלפרד נובל 1917 - מלחמת העולם הראשונה - ירושלים נכנעת לצבא הבריטי. 1941 - מלחמת העולם השניה: הכוחות של האימפריה היפנית נוחתים בפיליפינים, כובשים את גואם, ומטביעים את אוניות המלחמה הבריטיות: פרינס אוב ויילס ורפולס 1948 - אספת העצרת הכללית של האו"ם, מאמצת את מגילת זכויות האדם 1949 - צ'יאנג קאי שק וממשלתו נמלטים לטאיוון, עם כיבוש מעוזו האחרון בידי הקומוניסטים, העיר צ'נג דו 1950 - ראלף באנץ' מקבל פרס נובל לשלום על מאמצי התיווך שלו בין ישראל למדינות ערב, והופך לאדם השחור הראשון הזוכה בפרס זה. 1962 - לינוס פאולינג מקבל את פרס נובל לשלום, והופך להיות האדם הראשון (והיחיד עד 2005) שקיבל שני פרסי נובל ללא שותפים. (בשנת 1954 הוענק לו פרס נובל לכימיה) 1966 - ש"י עגנון והמשוררת נלי זק"ש מקבלים את פרס נובל לספרות 1976 - מטוסי ה-F-15 הראשונים מגיעים לארץ, חילול השבת שיצר טקס קבלתם גורם להפלת ממשלת רבין הראשונה 1978 - מנחם בגין ואנואר סאדאת מקבלים את פרס נובל לשלום 1983 - ראול אלפונסין נבחר לנשיא ארגנטינה, בבחירות הראשונות שמתקיימות בה לאחר נפילת החונטה 1986 - אלי ויזל מקבל את פרס נובל לשלום 1994 - שוחרר Netscape Navigator 1.0, הדפדפן המסחרי הראשון נולדו 1745 - תומס הולקרופט (Thomas Holcroft) מחזאי אנגלי (נפטר 1809) 1822 - סזר פרנק מלחין בלגי (נפטר 1890) 1830 - אמילי דיקנסון, משוררת אמריקאית (נפטרה 1886) 1851 - דיואי מלוויל, ספרן וממציא שיטת דיואי לקיטלוג (נפטר 1931) 1891 - נלי זק"ש, משוררת, כלת פרס נובל לספרות (נפטרה 1970) 1903 - מרי נורטון, סופרת ילדים בריטית (נפטרה 1992) 1948 - אבו עבאס, מייסד החזית לשחרור פלסטין (נפטר 2004) 1960 - קנת בראנה, שחקן בריטי יליד צפון אירלנד 1969 - אלומה גורן, כדורסלנית ישראלית נפטרו 1865 - לאופולד הראשון מלך הבלגים (נולד 1790) 1896 - אלפרד נובל, כימאי ומהנדס שבדי, ממציא הדינמיט והיוזם של פרס נובל (נולד 1833) 1898 - ויליאם בלק, סופר, צייר ומשורר סקוטי (נולד 1841) 1928 - צ'ארלס רני מקינטוש, אדריכל סקוטי (נולד 1868) 1936 - לואיג'י פיראנדלו, מחזאי איטלקי, חתן פרס נובל לספרות (נולד 1867) 1946 - דיימון ראניון, עיתונאי וסופר אמריקאי (נולד 1884) 1987 - יאשה חפץ, כנר יהודי (נולד 1901) 1999 - פרניו טוג'מן, נשיא קרואטיה (נולד 1922) חגים ואירועים החלים ביום זה יום זכויות האדם

ג יל י

New member
../images/Emo31.gif

לא לעניין... בתור צופה מהצד, אני שמחה שיש פה מישהו שנכנס ומחייה קצת את הפורום המת הזה. הבחור העלה, לשם שינוי, נושא רציני ולא עוד סקר, שאלון או משחק בנאליים ואתה בנונשלנטיות הבלתי מתחשבת שלך זורק לו "זאת חפירה גדולה מידי בשבילי?". תקח כמה רגעים בצד, תנשום אוויר ותחשוב על מה שעשית.

imri2

New member
רק הבעתי את דעתי בכנות. לא הייתה

כאן כוונה לפגוע, וחבל שאת מדברת בשמו. אני לא יודע מה זה נונשלנטיות וזה גם לא מעניין אותי. אני אקח אוויר אם יתאים לי,בניגוד לעכשיו. אני עושה כאן פינה יומית וניצלתי שירשור שאף אחד לא הגיב עליו. take or leave it, אבל אל תחנכי אותי. את זה ההורים שלי כבר עשו, ומצויין.

ג יל י

New member
אין בעיה עם הניצול שרשור שלך,

יש בעיה עם דרך ההתבטאות, כל הקשור לעניין החפירה. סתם מעליב ולא לעניין. לא באתי לדבר בשם אף אחד, מביעה את דעתי בתור אחת שצופה מהצד מיום שהפורום עלה. זכותי הלגיטימית.

imri2

New member
גם לי צר. על ליאור אשכנזי שמתבזבז

ב'רצועה' על ראובן עובד בבני יהודה, על זהבה גלאון במרצ ועל מי שכתב את 'גומרות הולכות'. כל אלו היו מוכנים להתפייס על וופלות ולא אבו דהאם.

ג יל י

New member
זהבה גלאון. כה לחי.

כל השאר? מצלצלים לי מוכר, אבל לא. כנראה, שזה חלק מהעניין של חיים בעבר ובהווה ללא טלוויזיה בבית. אין לי בעיה להתפייס גם על וופלות, חלבה, חמאת בוטנים, טראפלס שוקולד או עוגת גבינה. כל אחד מהוופלים הנ"ל יעשו היטב את העבודה.

מאוד צר לי, חברים

שהפכתם את השרשור הזה לשרשור אוף-טופיק, ככה שבעצם עשיתם מהנקודה שלי צחוק. לא רציני. עודד

למעלה