מה שנדרש ממך כרגע זה בדיוק האומץ לומר את מה שכתבת בלי להתפתל
אני חושב שמשפט המפתח הוא:
"הייתי שמחה אם הקשר היה נותק לגמרי (אמרתי גם לבעלי), ולי אין אומץ להיות בעמדה המגעילה הזו שאומרת לו "לנתק איתה את הקשר! הקשר הזה עושה לי רע בנשמה!!!!""
לדעתי זה בדיוק מה שאת צריכה. את האומץ לומר לו בדיוק את מה שכתבת כאן במשפט הזה. שאת בעצם לא יכולה לחיות עם זה. שמבחינתך זה נורא. ההמנעות מלהיות "רעה" או "ביצ'ית" היא הטעות המרכזית שלך כאן. ואני אסביר למה:
זה לא בגלל שאת צודקת והוא טועה. ביחסים אין בכלל משמעות למושג "צודק" או "טועה". אין אמת אובייקטיבית. יש תחושות ורגשות ומחשבות סובייקטיביות של שניכם, ששניהם במעמד שווה.
כשהסובייקטיביות של שני בני זוג סותרת ומתנגשת, הדרך היא לא לקבוע מי צודק ומי טועה, אלא לכבד את עמדות שני הצדדים, לדבר בכנות ולעומק ולמצוא דרכים לחיות עם זה.
המשמעות היא שאם משהו מציק לך, את חייבת לגייס את האומץ לומר את זה בפה מלא. להציג את הרגשות שלך כמו שהם, בלי קישוט, הסתרה, התייפיפות, הצטנעות, התקרבנות וכולי. לבוא ולומר על השולחן בדיוק מה שכתבת: "הקשר הזה עושה לי רע בנשמה!!!!". זו החובה שלך לזוגיות. אם את לא עושה את זה, את זו שנכשילה את הקשר, כי את לא מביאה את עצמך כמו שאת, מסתירה ממנו, ולא מאפשרת לו להתמודד עם זה.
אני מדגיש: לא מספיק לומר בעדינות. בעדינות אומרים פעם ופעמיים. אבל אם זה לא חודר, לא מובן או לא מקובל, צריך לשים את ה"עדינות" בצד ולומר את הדברים בפה מלא. לא בגסות, חלילה, ולא בתוקפנות. לדבר יפה ורגוע. אבל לומר אותם במלוא משקלם, ולוודא שהוא מבין.
---
אבל מצד שני תביני שבמסגרת אותה סובייקטיות, לא נובע מכאן שהוא חייב לציית לך. גם לסובייקטיביות שלו יש משקל. הדבר שהוא כן חייב זה (1) להקשיב לך ולהבין (2) לחשוף את עמדתו בכנות ו-(3) למצוא יחד איתך פתרונות שיספקו את שניכם. זו החובה שלו וגם החובה שלך.
ואם אתם לא מצליחים לפתור את זה יחד, אחרי דיון כנה ומעמיק - זה מסכן את הזוגיות שלכם. זה לא דבר שכדאי לטאטא מתחת לשטיח, וזה מנבא רע מאוד להמשך הקשר.
לכן, במידה ותסבירי את עמדתך בכנות ובאומץ, והוא יסביר את שלו, ולא יימצא פתרון - מומלץ לכם כבר עכשיו לגשת לטיפול זוגי, כי זה אומר שיש מתחת לזה בעיות הרבה יותר רציניות שבגללן אתם לא מצליחים לפתור (ותמיד יש בעיות כאלה ברקע - השאלה היא רק כמה הן אקוטיות).
אבל בשלב ראשון, חובתך היא להסביר את מצוקתך בלי שום פולניות.
וזה בכלל לא רלוונטי האם יש ידידות בין גברים ונשים או שאין. זה דיון תאורטי יפה, אבל זה לא מה שיחלץ אותכם מהבעיה, כי זה בדיוק מסוג הדיונים על מי צודק ומי טועה. ובזוגיות לעולם צודקים שני הצדדים!