הידבקויות ברחם

מחכים

New member
הידבקויות ברחם

שלום,
עברתי ניתוח קיסרי לפני שנה וארבע, ושלושה חודשים אחרי זה עברתי ניקוי שאריות שיליה.
הרופא שעשה לי את הניקוי ציין שיש לי רחם דו קרני שעד אותו רגע אף אחד לא אמר את זה כולל לא אחרי הקסרי.
לאחרונה עשיתי אולטרסאונד תלת מימדי לוודא האם אכן יש לי והמסקנה הייתה שיש רחם דו קרני ואולי מחיצה אבל לא ניתן לקבוע ולכן הפנה אותי להסטרוקוםיה אבחנתית.
בהסטרקופיה לא נראה רחם דו קרני אלא מחיצה קטנה אבל נראו הידבקויות בחלק שמאל של הרחם.
האם זה ייתכן שמשתי הבדיקות המסקנות שונות לחלוטין ?

orile32

New member
ייתכן...

מה שאת מתארת מאוד מוכר לי.
בהיסטרוסקופיה אבחנתית אובחנה אצלי מחיצה בגודל 30% ונשלחתי ל-US תלת מימד כדי לוודא שזו אכן מחיצה ולא רחם דו קרני (בהיסטרוסקופיה לא ניתן להבחין בין השניים וצריך זווית ראיה אחרת על הרחם, כמו זו שב-US תלת מימד).
ב-US שללו רחם דו קרני, אבל לא ידעו לומר לי בודאות האם מדובר במחיצה של 30% או במבנה רחם קשתי. בסופו של דבר הלכתי עם האבחנה הראשונה של ד"ר גולדשמיט והסרתי את המחיצה (זאת לא המלצה גורפת, במיוחד לאור העובדה שכבר הרית וילדת).
לגבי ההידבקויות - מציעה לך להתייעץ עם רופא ולראות מה עושים איתן. אני באמת לא יודעת האם תמיד יש המלצה גורפת להסיר הידבקויות (בהיגיון נשמע לי שכן, אבל אני באמת לא יודעת). אולי מישהי כאן תדע...
&nbsp
בהצלחה
&nbsp

מחכים

New member
הידבקויות

מה שלא מובן לי זה לא הבדל בין רחם דו קרני למחיצה בעיקר בגלל שהמחיצה לא מצריכה ניתוח.
אלא למה לא ראו את ההידבקויות ברחם דו קרני

acka

New member
לדעתי המסקנות לא שונות לחלוטין

קל מאוד לבלבל בין רחם דו קרני למחיצה קטנה.
אנ חושבת שאם כירורג לא ממליץ לך להסיר מחיצה, היא כנראה באמת קטנה.
כירורגים כידוע אוהבים לחתוך.
ייתכן שבניקוי לא ראו הדבקויות כי לא חיפשו אותן ויתכן שהן נוצרו מתהליך הניקוי עצמו ולכן הן חדשות.
&nbsp

למעלה