היגיינת כלבים

ohanad

New member
היגיינת כלבים

איך מצחצחים שניים לכלב? מתחננים לעזרה

יש משחת שיניים לכלבים

אני אישית לא הצלחתי לצחצח לכלב שלי כי הוא גדול ולא מחונך. הוא עשה פרצוף של ממש ממש מסכן ולא הסכים... אבל יש משחת שיניים לכלבים ואסור לצחצח במשחה רגילה לאנשים, כי כלב לא יורק את המשחה. חוצמהעניין עם המשחבה מצחצחים כמו לבן אדם. מה שמיוחד במשחה שהיא עשוייה מחומרים שלא נורא עם הכלב יבלע אותם, ויש אפילו נסיון לתצת לה ריח של משהו טעים... בהצלחה

be_roo

New member
ניתן לקנות מברשות מיוחדות

שמתלבשות על האצבע ואז קל יותר לצחצח מבלי לפגוע בחניכיים. אבל אם מדובר בכלב בוגר שמעולם לא צחצחו לו בעבר, יכול להיות קצת קשה להרגילו בבת אחת ולכן רצוי לעשות זאת בהדרגה. לתת לו התחלה להכיר את טעם משחת השיניים (כמו שנאמר כבר, משחה מיוחדת לכלבים שאין סכנה לבלוע אותה וגם טעימה יותר), אחרי זה להכיר לו את המברשת. להתחיל להבריש כמה שניות ולשבח אותו אם הוא עומד בסבלנות. אם תצליחו רק תרוויחו כלב בריא יותר.

השיטה שלי

אני מניחה את הכלב מולי, על השיש או על שולחן. נותנת לו להריח את המברשת. מטה את הראש ופותחת את הפה ושמה אצבע בין השיניים האחוריות, כמו השואב-רוק הזה שבמרפאות השיניים. זה לא נותן לו לסגור את הפה. בהתחלה ציחצוח קטן של עשרים שניות-חצי דקה ומורידה אותו. ולאט לאט הציחצוח הופך לייסודי וארוך יותר. אין טעם למחצח שיניים סגורות, בגלל שזה פוצע את השפתיים וגם ציחצוח פנימי מכסה את החניכיים. רק אוסיף משהו קטן, שלמרות שציחצחתי לכלב בן ה-9 שלי בהתמדה ולא נתתי לו אוכל שהוא לא לכלבים, עדיין הוא פיתח אבנית וריקבון שהוטרינר אמר שזה כבר עיניין תורשתי ונטיה לאבנית ולקילקול שיניים. יותר מציחצוח חשוב לעשות ניקוי אבן-שן פעם בשנה- שנה וחצי.

למעלה