היגיינה

mriella

New member
היגיינה

שלום רב, אני עומדת ללדת ממש בימים הקרובים ומבקשת לשאול שלוש שאלות: האחת, האם אני צריכה לבקש מכל אורח (שיגיע לבית החולים או אלי הביתה) שמבקש להרים את התינוקת לידיים לרחוץ ידיים קודם לכן? השניה, האם יש צורך להרתיח בקבוקים (שמעתי שאי הרתחה דווקא מעודדת את המערכת החיסונית)? השלישית, לצערי, לא אוכל להניק. האם הכנת פורמולה במים מינרליים מצרכיה הרתחת מהים קודם לכן? תודה, רחלי.

darcp

New member
תשובות

אני לא נתתי לכל אחד שביקש להרים ומי שכן הקפדתי שהוא "רחוץ" והנחתי לו חיתול בד כדי שפניו של הילד לא יגעו בבד לא נקי, אבל כל זה רק ממש ממש בהתחלה. לדעתי צריך להרתיח את הבקבוקים. אני הרתחתי עד גיל חצי שנה לביתי הגדולה ועדין מרתיחה לבני בן ה 3.5 חודשים. לפי מה שאני יודעת צריך להרתיח גם מים מינרליים. לידה קלה ובהצלחה

lulyK

New member
מנסיוני הלא מחייב

אורחים לא ממהרים לבקש להרים את החבילה הכל כך קטנה ועדינה הזו... אבל אם כן - בהחלט שישטפו ידיים קודם וישתמשו בחיתול בד נקי. אני מרתיחה בקבוקים, ומתכוונת להמשיך בכך לפחות עד שיותם יתחיל לזחול, וממילא יכניס טינופת לפה באופן עצמאי...

אנדראה

New member
תשובות קצת אחרות

שלום, קודם כל שתהיה לך לידה קלה ומהירה. ועכשיו לתשובות קצת שונות מהתשובות הקודמות. קודם כל, לדעתי לא צריך להגזים בנושא של שטיפת ידיים כי גם כך באויר שאנו נושמים יש הרבה חיידקים ושטויות. לגבי הרתחת בקבוקים, בגיל חודש גפן התחילה לקבל בקבוק אחד לכמה ימים עם חלב שאוב והרתחתי אותו רק בפעמים הראשונות. לדעתי, לא צריך להגזים בנושא של הנקיון- חיידקים יש בכל מקום- במיטה, בסדינים, בשמיכות, בבגדים ששוכבים, בארון ואין מה לעשות- אי אפשר לברוח מהם. וחוץ מזה לא צריך לשמור על הילדים בבועה סטרילית כי גם הם צריכים להתחזק. אני לא אומרת להשאיר אותם מלוכלכים אבל גם לא צריך להגזים. לגבי המים המינרלים לא יודעת לענות לך. בהצלחה.

למעלה