היגיינה

sea level

New member
היגיינה

כיצד שומרים על היגיינה אישית וסביבתית בסירה שנמצאת בקרוז של שבוע שבועיים. הכוונה בעיקר למקלחות (בסירה ''רגילה'' יש משמעת מים בשייט מסוג כזה), ולשמירה על ניקיון כללי כלומר היכן מאכסנים את הבקבוקים קופסאות השימורים וכ'ו

danielia1

New member
רוב המים לשטיפה ורחצה הם מי ים

יש בדר"כ מתפיל וחייבים לשמור על הגיינה בסיסית גבוהה כדי להגיע בריאים לחוף הבא.

gb228

Active member
מייצרים מעט זבל

"מפשיטים" אריזות מזון ככל האפשר בשלב ההצטיידות
כריס ונירית בהרצאה שלהם בפורום הקרוזרים ציינו שהם סיימו חצייה של מספר שבועות עם 2-3 שקיות זבל סטנדרטיות.
לגבי מים, כפי שצוין, בהעדר מתפיל שומרים על משמעת מים ומשתמשים במי ים למרבית הדברים (למשל רחצה במי ים ומים מתוקים רק לשטיפה קצרה בסוף).

zina71955

New member
אני מצטער אך אני בדעה שונה במקצת מקודמי

א. אריזות וכדומה - אכן - מפרקים ולא מכניסים לסירה בקבוקים עושים קרשינג.
ב. שבוע שבועיים זו ממשלא הגדרה נכונה. הדבר תלוי באיזור ההפלגה ולא במשך ההפלגה. יש הבדל בסיסי בין הפלגה אוקיינית ללא עצירה, של 3 שבועות או יותר לבין הפלגה של 5 חודשים באזור הים התיכון
ג. מי שממציא מתפיל מים בכל סירה אינו יודע (כנראה) שמרבית הסירות אין בהן מתפיל. השקעה במתפיל מתאימה להפלגה סביב העולם. אני מפליג חודשים בים התיכון ללא משמעת מים כולל מקלחות ושטיפת כלים במים מתוקים. צריך פשוט לדעת כיצד לנהל את תצרוכת המים ולהערך בהתאם. בים - שאריות אורגניות מוטלות לים בנמל הכל נכנס לשקיות. אני מסתדר טוב מאוד עם בישול ללא קופסאות שימורים למעט מספר מצומצם מאוד.
5. איכסון זו מלאכת מחשבת בסירה. אצלי הוא קודם למספר המפליגים בסירה. ואז יש מקום - הרבה מקום - יחסית כמובן.
.

gb228

Active member
ההתייחסות שלי לקרוזינג היתה בהקשר של חציות

ולא לשהיה ארוכה, אך עם גישה מזדמנת למעגן כלשהו.
אם כי בקריאה נוספת ייתכן והשואל התכוון אחרת, כך לפחות הבנתי את השאלה.

zina71955

New member
השאלה לא התייחסה אל חציות

לפחות לא בהגיון של שייט קרוזינג. בשבוע/שבועיים לא עושים חציות של אוקיינוסים בקרוזינג. אבל , מבחינת השואל - הכל יכול להיות אפשרי..

danielia1

New member
לא חייב לעקוץ. התכוונתי שספינה שמתכננת הפלגה

ארוכה ללא קשר חוף, זקוקה לאצעי התפלה. או כמות נכבדה של מים שמכבידה על השייט.

מטש

New member
"לא "זקוקה". יכולה.

מתפיל זה מכשיר נחמד שעושה את החיים בהפלגות ארוכות ליותר נוחים - מקלחת כל בוקר, שטיפת כלים בלי חשבון וכו'. חיסרון : דורש אנרגיה והתעסקות. לכן מתאים בעיקר לסירות היותר גדולות (רצוי עם גנרטור) ולשייטים כם תקציב. יכול גם להתקלקל, ולכן אי אפשר לחסוך במיים אם יש מתפיל: הנחת העבודה צריכה להיות שהמתפיל מתקלקל ביציאה מהנמל, וצריך מספיק מיים כדי להגיע ליעד בביטחה. (בחציות זה נכון גם למקרר אבל זה נושא אחר).

בדצמבר 2011 חצינו את האטלנטי עם "רייצל", 54 רגל, ובאמת המתפיל עבד יפה ו-6 אנשים התקלחו כל יום לפחות פעם אחת. לעומת זאת, ב 1991-1993 חציתי עם 41 רגל (פליטווד) את האוקיינוס השקט וגם את ההודי, ללא מתפיל, ולא קרה שום דבר - היתה הפלגה נהדרת. שוטפים כלים ומתרחצים במי ים, לא נורא כמו שזה נשמע.

כך שהייתי מוריד את המילה "דקוקה". המתפיל הוא בעיקר מותרות - כמו הרבה דברים אחרים. ואני מסכים עם אילן, בהפלגות בים התיכון זה ממש מיותר.

danielia1

New member
שאלה . מה ההספק שדרוש למתפיל? האם ניתן להזין

אותו באמצעות אנרגיה סולארית וגנרטור רוח? נראה לי שמתפיל שדורש הפעלת גנרטור רצוף ואז יש כמות מים למקלחת כמה שרוצים זה קצת ביזבוז? מה עשו הקדמונים שהגיעו לאיי שלמה והפסחא מדרום אמריקה? (אם אני לא מדייק, הכוונה לאלה שיצאו עם זרמי הים והגיעו לאן שהגיעו אחרי שבועות בים)

Efraim

New member
מתפיל לא זקוק לגנרטור בשביל לעבוד

יש מתפילים קטנים שמייצרים כמעט 150 ליטר ליום שזו כמות מספקת לכל הדעות לספינה קטנה. והדרישות עולות ככל שכמות המים המותפלים עולה. ראה קישור למתפיל של 80 גלון ליום (כ 275 ליטר ליום).

על עליזה יש לי מתפיל של כ550 ליטר ליום שזה אומר כ 23 ליטר לשעה (המתפיל שלי מאותו היצרן שבקישור רק מודל ישן יותר של 150גלון ליום עובד על 24 וולט אבל לצורך העניין צריכת האנרגיה כמעט שווה ליצור ליטר מים מתוקים)) אני עובד לייצר מים רק כשצריך למלא את המיכלים הקבועים שלי ושומר אותם ברמה של ¾ מלא (המיכלים מכילים כ700 ליטר).אנמם יש לי גנרטור על עליזה אבל אין שום צורך להתניע אותו בשביל לייצר מים. יש לי מספיק אנרגיה במצברי הבית בשביל לייצר את ההספקה היומית שנדרשת עבור צות מלא (6 עד 10 אנשים על עליזה) ללא בעיות

אז לדעתי מתפיל לא דורש גנרטור כיוון שלוח סולרי אחד בהחלט מספק את הצריכה הנמוכה של 4 אמפר שנדרש ב12 וולט למתפיל קטן של 13 ליטר לשעה. כמו כן עבודה של שעת מנוע עם אלטרנטור רגיל של 40 אמפר נותן לך 10 שעות של התפלה ואם יש אלטרנטור של 120 אמפר.. החשבון די פשוט ומראה שלא נזקקים לגנרטור.

Efraim

New member
רון שים לב ששירשרתי תשובה לדני ולא לך

התשובה לשאלתו היא ברורה לחלוטין: עם צריכה של 4 אמפר ב 12 וולט אין דרישה לגנרטור, לא זקוקים לגנרטור, ולא צריכים גנרטור

מה שצריכים זה תוספת קטנה מאוד של אנרגיה שיכולה לבא ממספר רב של יצרנים שלרוב קיימים בספינה קטנה (אלטרנטור, לוחות סולריים, או שבשבת רוח ליצור חשמל....).

מי שלא יכל לספק 4 אמפר של חשמל יכל לקנות את המתפיל הידני שעובד ללא חשמל ויכל לייצר 4.5 ליטר לשעה בהשקעה של שרירים בלבד. (נשמע רעיון חביב שפותר את בעיית האנשים שמתרחצים עם הרבה מים בספינה. כל אחד ייצר את המים למקלחת שלו בכח שריריו. ירצה יותר מים יעבוד יותר קשה וימלא את המיכל, ישתמש ביותר מדי => יגמרו לו המים וישאר תקוע במקלחת
)

danielia1

New member
ואז זה שמליג בעקבותיך רואה את שביל קליפות התפ

וזים. לא זורקים לים כלום. מותר, אסור, למה?כל כך קשה לאסוף הכל ולזרוק לפח הקרוב?
אולי אני לא כזה קולינארי , אז כמות הזבל שואפת ל 0.

אבל לא כל ההפלגות הן במרחק פח אשפה... האשפה הנאספת בשקיות היא לא אורגנית ולא מתכלה והיא פי כמה בכמות (נפח ומשקל) מהאורגנית שאת רובה הרי אוכלים.

יותר מזה, מי שזורק אשפה אורגנית לים מיטיב עם

הסביבה.
אם אוספים אשפה אורגנית בשקית אשפה וזורקים לפח היא מגיעה לגבעות הזבל (חיריה ודומיה) מתערבבת עם שאר סוגי החומרים והחזרה שלה לטבע מתעכבת.
כנ"ל נייר, קרטון ומתכת.
זכוכית אני לא יודע מה טוב יותר או מה פחות מזיק. באירופה המערבית אוספים זכוכית במסגרת המיחזור.

danielia1

New member
זה מה שאתה חושב. יש כאלה שיחלקו על קביעתך.

ומחזור זכוכית. מעניין מדוע במדינה מפותחת כל כך אין מחזור זכוכית פרט למספר ישובים שחרטו על דגלם את נס המיחזור.

sun day

New member
ביולוגים ימיים

לא יסכימו איתך בעניין ההטבה עם הסביבה.
הים כבר ממזמן הפך לפח הטבע של העולם והוא מזוהם להפליא.
הרוב לא מתכלה בים.זכוכית נשמרת ,ראה אלפי שנים ממצאי הארכיאולוגיה הימית ילמדו אותך שגם עץ לא מתכלה במים.
מתכות בכלל מזיקות ופוגעות גם בדגה.
ניילונים נבלעים ע"י צבים ודולפינים שנחנקים מזה.
תעשה ניסוי,קח דלי מלא בו מי ים ,זרוק לתוכו פסולת אורגנית של המזונות אותם אתה אוכל בסירה ותבדוק תוך כמה זמן הפסולת מתפרקת.

למעלה