לא, לא בהכרח
היא חברה שלך, וצריך להיות אכפת לך ממנה, בלי תלות בבחירות שהיא עושה. אבל אכפתיות לא אומרת שעכשיו את אחראית לבחירות שלה. דעתי היא שכל עוד את לוקחת אחריות על זה שהיא תתעורר - היא לא עושה את זה. לו היא היתה באה אליך ואומרת - "תשמעי, יש לי את הבעיה הזו, אני רוצה לפתור אותה אחת ולתמיד", אז היה מקום שתשבו ביחד ותחשבו על פתרון (ופתרון כזה, שוב, הוא לא שאת מעירה אותה כשהיא לא מתעוררת, כי אז איך זה פתרון ברגע שאת לא נמצאת שם?). אבל כל עוד זו רק הסביבה שלה שמכירה בבעיה, והיא בוחרת שלא להתמודד איתה במאה אחוזים, זו עדיין בחירה שלה - וככזו יש לכבד אותה. ובקשר למשהו שאמרת מקודם לגבי דכאונות, הייתי רוצה לומר משהו: אני לא יודעת את כמה החברות שלכן קרובה, אבל דעתי האישית היא שחברות קרובה נמדדת לא רק כשהזמנים נוחים וכולם שמחים, אלא גם במה שקורה כשללפחות אחד מהצדדים לא טוב. חוויתי תקופות של דיכאון, ופחות או יותר כמעט כל מי שהאמנתי עד אז שהם חברים שלי - נעלמו כאילו בלעה אותם האדמה. זה כבר לא היה כיף בשבילם, ולכן הם הלכו לחפש את הכיף שלהם במקום אחר. אם את מחשיבה את עצמך כחברה טובה שלה, חלק מהעניין אומר להיות לצדה גם כשהיא מדוכאת. וכמו שיעל אמרה בהודעה אחרת, לפעמים צריך משהו מהסוג הזה שיטלטל אותך מאיזור הנוחות שלך כדי להתחיל שינוי.