היא נושכת אותי

היא נושכת אותי

ניסנית בת עשרה חודשים וחצי ומלבד פורמולה בבוקר כשאני בעבודה, וארוחת צהרים שהיא אוכלת יחד איתנו -כל שאר ארוחותיה היא יונקת. מזה כשבוע היא נושכת אותי וממש מכאיבה לי. ניסיתי להפסיק את ההנקה בשניה שבה היא נושכת ולומר בתקיפות לא, אבל היא כנראה חושבת שזה מן משחק כי היא צוחקת ומוחאת כפיים. הצילו! זה כואב נורא ! מה עושים?

../images/Emo23.gif נושכת ../images/Emo10.gif

היי אורית, נשיכות זה עסק מאוד לא נעים! מה שאת עושה זו אכן הדרך, וצריך להקפיד וגם להתאפק לא לצחוק איתה כשהיא צוחקת... נסי לזהות את השלב שבו היא כבר שבעה ורק "משתעשעת" על השד, והיניקה מפסיקה להיות אפקטיבית. כשתינוק ממש יונק, הלשון מכסה את השיניים התחתונות שלו והוא לא יכול לנשוך. יש שלב שבו היא מושכת את הלשון פנימה - נסי להיות ערה לרגע הזה. יש אמהות שמדווחות שהן מזהות מבט שובב בעיניים לפני הנשיכה, ואז מנתקות במהירות. נסי להיות עקבית ורצינית מאוד. אם היא נושכת - לנתק, להביט ישר בעיניה ולומר בתקיפות משהו בסגנון "לא נושכים את אמא! כואב לי!" בהצלחה, וכל הכבוד על ההתמדה בהנקה יחד עם החזרה לעבודה! עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

ובכל זאת

למרות שאני מביטה בעיניה ואומרת לה "אסור" בטון כעוס, נראה שהיא לא "לומדת" והמנהג הזה נמשך. הכאב משתק ואפילו גרם לי לדמעות ולמחשבות שאולי כדאי להפסיק את ההנקה. ארבעת ילדי הגדולים יותר(4.5 עד 11) אומרים לי כל הזמן שלא כדאי להניק אותה אם היא מכאיבה לי ומציעים "לעזור" בבקבוק. יש לציין שהם לא עשו זאת ואילו היא, ממש כפי שציינת, עם מבט שובב בעיניים נושכת.

../images/Emo23.gif בכל זאת נושכת...

אורית, אני מבינה מאוד את התסכול! נשיכה כזו כואבת מאוד ובהחלט מובן שאת שוקלת לגמול אם בתך לא תפסיק עם הרגל זה. מחמם את הלב לשמוע את ילדייך המוכנים לבוא לעזרתך... בשורה התחתונה, ההחלטה היא כמובן שלך. בשל השעה המאוחרת, אני רק מצרפת לך לינק למאמרון בעניין מאתר ללל הבינ"ל, באנגלית. אם את מסתדרת עם אנגלית, אנא עייני בו ותראי אם יש דברים שמתאים לך לנסות. אם לא, כתבי לי ואתרגם בקצרה מחר. בהצלחה! עדי יותם מדריכה ליגת לה לצ'ה ישראל

תודה תודה תודה

המון תודה לך עדי על העזרה וההפניה לאתר עם התשובה המדוייקת לבעיה שלי. אני אנסה את כל זה עם ניסנית שלי ואדווח בהמשך כיצד זה עבד. בינתיים אני מחלימה משריטות שהיא שרטה אותי בשד עם ציפורניה ...אבל זו כבר בעיה שלי - כי לא גזזתי...

למעלה