היא מגיעלה

angel202

New member
היא מגיעלה ../images/Emo46.gif

קוקי-סניגלית, לא באה אלי לא לוקחת ממני אוכל לא נותת ללטף שאני מתקרבת הולכת לצד השני ושאני מנסה להרים נושכת ... שלא לדבר על זה שאני שורקת והיא מסתכלת כאילו אני אב"מ ... מה אתם מציעים לעשות? להחזיר אותה ? לוותר? מה לנסות? מה לעשות? HELP

ecstasy

New member
כמה זמן היא אצלך?

בימים הראשונים התוכי שלי גם לא התיחס אליי .. הוא נתן לי לגעת בו אבל לא התלהב מזה.. היום שהוא רואה אותי הוא יורד מהכלוב ורץ אלי

angel202

New member
אם אני מלטפת אותה

היא קופאת במקום ומוריה את הראש אבל לקחת אותה היא לא נותנת

רואי

New member
קודם כל

שלא תחשבי שזה האופי של הסנגלים. כנראה שהיא לא האכלת יד ממש ובגלל זה היא מתנהגת כך. יש לך אפשרות בכלל להחזיר אותה למוכר?

angel202

New member
אז ככה

היא אצלי מיום שישי ואני לא חושבת שיקבלו אותה בחזרה :( היא פשוט פחדנית איך אתחבב על ידיה?

רואי

New member
אם כך

הזמן יעשה את שלו. רק אל תתייאשי, המשיכי כל הזמן לנסות להתחבב עליה, התוצאות בסוף יגיעו...

angel202

New member
אני יעבוד על זה ...

זה ממש קשה ... אני אעדכן אתכם בהמשך :)

bilbolim

New member
תנסי לעודד אותה להתקרב אלייך

אני עם הקוואקרית שלי ביום הראשון כבר ישבתי איתה ולימדתי לעלות על האצבע לפי פקודה, לאחר שהיא התרגלה לזה שיחקתי איתה במדרגות עם הידיים, זה די משכיח מהם את הפחד ומקרה, תנסי. תוציאי את האוכל שהיא הכי אוהבת (רוב הסיכויים שזה גרעינים) ושהיא תקבל אותו רק ממך. אל תצפי שהיא תרוץ וטטפס עלייך על ביומיים הראשונים. אצלי זה לקח לפחות חודש. לפני זה לא שהיא לא אהבה אותי, היא פשוט הייתה מאוד קשורה לכלוב שלה ולא רצתה להיפרד ממנו, היא הרגישה הכי בטוחה בו. שלא יהיו לה משחקים בכלוב בחודש הראשון, ככה היא תתעניין בך יותר כי יהיה לה משעמם בכלוב. לאחר חודש להוסיף בהדרגה צעצועים.

bilbolim

New member
..............

שמי אותה על סטאנד, אם אין לך גם מבענת של כיסא טובה כסטאנד. רוב הסיכויים שהיא לא תעלה מרצונה על האצבע שלך לפי ההתנהגות שלה אז עם האצבע שלך תרימי את הרגל שלה, תתחילי מהאצבע הארוכה שלה, תדחפי את האצבע לכיוון מעלה, אם תעשי את זה בצורה נכונה בצורה אינסטקטיבית היא תעלה על האצבע שלך , תצרפי פקודה קולית עם זה וכשהיא כבר על האצבע שלך תעשי אותו הדבר עם היד השנייה עד שתקלוט את העיניין. לאחר מכן לחזירי אותה לסטאנד, ותגידי לה את הפקודה אם אינה עולה תרימי אותה שוב כמו קודם ותחזירי אותה לכיסא תחזירי לכיסא ותרימי שוב... כמובן שלי עצבים אם לא מצליח, לדבר אל התוכית, להביא לה גרעינים מדי פעם ולשבח אותה שתראה את הכל בעיניין חיובי. מקווה שתצליחי.

angel202

New member
דבר ראשון תודה על העצה...

אני אנסה מחר ומבטיחה שאספר איך העניין יסתדר רק שאלה מה מילת הפקודה שלך...? סתם לידע כללי... ועוד דבר אחד אם היא בורחת ונוצר מצב שהיד שלה לא נתפסת על היד שלי איך אני בולמת אותה מבריחה?

bilbolim

New member
up

בעל הברה אחת וממש פשוט, שאנטי שלי שאני משחקת איתה במדרגות כבר אומרת לבד אפ. אם נוצר כזה מצב כניראה שצריך להמתין ורק לפנק אותה עם גרעינים, עלה לי עכשיו עוד רעיון תנסי לשים מים של מרק בכפית ולתת לה לאכול עם זה העיקר שתהיה לידך מרצונה. ואל תתיאשי, תוכים הם חיות חברתיות, במוקדם או מאוחר היא תחפש את הקירבה שלך. ברגע שכבר לא תפחד מהיד שלך וכבר תהיה מוכנה שתתקרבי אלייה עם היד אז תוכלי ללמד אותה לעלות ולדרך מהיד, אסור לכפות עלייה זה רק ירחיק אותה ממך.

angel202

New member
המרק יגרה אותה? כי...

אף פעם היא לא אכלה את זה? ובקשר לגרעינים, יש לה בכלוב אז למה לה לבוא דווקא אלי? האם עלי להרעיב אותה? ואז לתת לה?, זה נשמע ממש אכזרי... ואני לא מאמינה שהתכוונת לזה... בכל מקרה אני ינסה זה בטח יהיה קשה ולא יצליח בגלל העקשנות והפחדנות שלה אבל אני יספר לכם מה היה תודה על כל העצות והקדשת הזמן... מיטל

bilbolim

New member
היא לא אוכלת עוד משהו חוץ מגרעינים?

אז התזונה שלה לא בסדר, תזונה רק של גרעינים ממש לא בריאה ומקצרת את אורך החיים של התוכי.

angel202

New member
התזונה של קוקי הסניגלית...../images/Emo94.gif

היא אוכלת גרעינים שחורים, ופרות: תפוח קלמנטינה תפוז היא לא אוהבת מלפפון פלפל או גמבה יש לכם רעיונות מה עוד אוכל לתת לה או ממולץ לתת לה?

bilbolim

New member
תזונה מלאה

או כמעט מלאה... יש בכופתיות, יש כאלו שטוענים שצריך להוסיף עם זה ירקות, יש כאלו בטוענים שלא צריך... אצלי התוכית אוכלת כופתיות, יש לה גם מקל עם כל מיני סוגי גרעינים, פעם ב... שיש לי כוח אני מכינה לה סלט עם ירקות. החיסרון בכופתיות זה שקשה להרגיל את התוכי אליהן.

למעלה