היא לא רוצה יותר?!

יקירה30

New member
היא לא רוצה יותר?!

בתי המקסימה בת 7 וחצי חודשים, ינקה מלא עד גיל חצי שנה. עכשיו אנחנו גם אוכלות יפה ירקות ופירות, ופעם ביום אני מוסיפה לה קורנפלור או דגנים לחלב שאוב שלי. הבעיה היא שנראה לי שהיא רוצה להפסיק לינוק. אני ממשיכה להניק בבוקר, אחה"צ ובערב והיא ממש לא אוכלת הרבה, או שממש "נלחמת" איתי, ומנסה להתרומם, תוך כדי הנקה. גם החלב שלי הולך ומתמעט, ובשלושה ימים האחרונים, אני מצליחה לשאוב כמויות מעטות מאד. פעם קראתי שהזמן המתאים לגמול תינוק הוא כשהוא מראה את הסימנים לכך. האם הגיע זמנה? אני מאד הייתי רוצה להמשיך להניק, אבל אולי הפרה רוצה להניק יותר מאשר העגל רוצה לינוק?

שביתת הנקה?

שלום יקירה 30! נשמע כאילו בתך עורכת שביתת הנקה. אנו מגדירות זאת כך משום שעד גיל שנה זו לא אמורה להיות גמילה. שאלה- מדוע היא זקוקה לחלב שלך מבקבוק? האם זה ניתן בהיעדרך? אם את רוצה להשיבה להנקה את בהחלט יכולה לעשות זאת! סימנים לגמילה- סביב גיל שנה. מס' חודשים כמו של בתך הוא עדיין סיבה לחזור להנקה, איך עושים זאת? אם היא מסכימה לינוק בלילה ,את יכולה לעשות זאת באופן יזום, הליל לכולנו אין הרבה עקרונות ...היא קצת אפופה ישנונית והיא תסכים כנראה לקבל את אמא.
כך בוודאי לא יתמעט חלבך. מה שעוד עושות אמהות לסיום שביתת הנקה הוא להתרחץ עם התינוק- להזכיר לו את הריח והמגע של אמא , ועוד חוויות של ביחד. כמה שפחות בקבוקים , אם בכלל. ואתן תעברו את זה כמו גדולו! ה"עגל" שלך מבולבל , כנראה לא מוותר על הנקה בגיל כזה...ובגלל שהיא "עגל" ולא עגל- כדאי מאוד לעבור את הגל הזה כדי שהיא תקבל חלב של אמא ולא של עגל.
זכרי את מילות השיר החשוב שלנו"כל עוד בלבב פנימה...עוד לא אבדה תקוותנו!" את מוזמנת לאחת הקבוצות שלנו שם תוכלי לשמוע עוד רעיונות מאמהות אחרות על פתרונת אפשריים נוספים לשביתת ההנקה שלך. באתר שלנו :www.lllisrael.org.il בהצלחה רבה- חיבוק אמיץ להצלחה לאמא נפלאה!
אפי נבו כהן מדריכת לה לצ'ה

יקירה30

New member
רב תודות על העידוד! הסיבה שהיא..

אוכלת מבקבוק היא שאני מוסיפה לה פעם ביום קורנפלור לחלב שלי. זאת כיון שעלייתה במשקל אינה מזהירה. היא אמנם נשארת כל הזמן על אותה עקומת גדילה, אבל היא באחוזון ה-25. אולי אני סתם פולנייה, ואפשר להסתפק בכך, גם בלי התוספות? בכל מקרה, בהחלט נטעת בי תקווה, ואני אנסה את המלצותייך. אני באמת לא רוצה לוותר על ההנקה עדיין. תודה.

קורנפלור

הי יקירה ! אם תינוק לא עולה במשקל כ-140 גר' בשבוע בממוצע, כדאי לבדוק את אופן ההנקה וכו'. הוספת קורנפלור אינה מומלצת דווקא, כי היא חושפת את התינוק למשהו שאינו טהור כמו החלב שלך. האם יש קבוצה של לה לצ'ה קרוב לביתך? כי שם נוכל להעריך את ההנקה באופן ישיר ואולי להציע לך רעיונות בנוגע למשקל התינוקתץ אגב, תינוק אמור להתקדם על פי העקומה שמתאימה לו- גם אם היא אחוזון נמוך כזה או אחר. כולנו שונים במבנה גופנו ובתיאבוננו-וכך גם תינוקות. נשמע שאולי את אכן פולניה, אך מומלץ הנקה בלעדית עד גיל חצי שנה, אז את יכולה להיות גם פולניה וגם להניק בלבד!(הרבה אמהות פולניות עושות ככה...
) בהצלחה ואל תלחצי מהסביבה...לכי עם הלב!

למעלה