מנסה לעזור
תראי, יש כמה דברים שעולים מההודעה שלך שאני רוצה להתייחס אליהם:
1. בכי כתוצאה מכאבים - את טוענת שלפחות חלק מהצרחות שלה הן תואצה של כאבים ולא רק העייפות. גזים הם באמת מאד כואבים, וחשוב לעשות מאמץ לעזור לה בתחום הזה. יכול להיות שצריך להקפיד איתה יותר על גרעפס אחרי האוכל, אולי עיסויים יכולים לעזור לשחרור הגזים ולהקלה על כאבי הבטן, תכשירים למיניהם, ולמרות שכתבת שאת לא אוהבת את המנשא - אני חייבת להגיד לך שמנשא מערסל הוא פתרון מעולה לכאבי בטן. ממליצה לך בחום לתת לזה עוד ניסיון. בטוחה שתצליחו למצוא מנשא שיהיה נוח לשתיכן ויוכל להקל עליה.
2. עייפות יתר - ממה שאת מתארת לחלוטין נשמע שהיא בעייפות יתר. באמת בגיל הזה צריך להשכיב לישון באופן יזום כל שעה-שעה וחצי, גם ללא סימני עייפות. כמה דברים שיכולים לעזור לך:
עיטוף - מאד מאד עוזר גם בהרדמה וגם בהעברה למיטה מבלי להתעורר.
עוד דבר שחשוב לשים אליו לב כשאת מרדימה על הידיים - אל תשכיבי אותה במיטה מייד כשהיא נרדמת. חכי שתיכנס לשלב של שינה עמוקה (בערך 20 דקות אחרי ההירדמות) ורק אז העבירי אותה למיטה.
כשאת משכיבה אותה במיטה נסי לא להשכיב אותה ישירות על הגב, אלא להכניס אותה על הצד ואז "לגלגל" אותה אל הגב בעדינות.
3. הירדמות עצמאית במיטה - אני מבינה שאת רוצה להימנע מהרגלים רעים, וזה נפלא, אבל זה לא מתאים בשלב הזה. בכלל, בגיל חודשיים עדיין לא נוצרים הרגלים, ובהחלט אפשר להמשיך להרדים בכל דרך שנוחה לשתיכן. בכל מקרה חשוב שתדעי שלרוב הילדים אין את היכולת להירדם באופן עצמאי בגיל הזה, אלא הם זקוקים לעזרה (רבה) לשם כך, וזה בסדר. הצורך להיות על אמא הוא צורך התפתחותי נורמלי. בכלל, כל עוד היא נמצאת במצב של עייפות יתר אין טעם להתעקש איתה על שום צורת הירדמות. יותר חשוב שתישן את כל השעות שלהן היא זקוקה מאשר איך היא נרדמת.
 
אני מבינה ומכירה את התחושות הקשות שלך, ושולחת לך חיבוק גדול
.