היא לא ישנה לעולם....

megalodon

New member
היא לא ישנה לעולם....

במהלך היום לא מצליחה להרדם ... נרדמת עלי ואז מתעוררת מיד כשמעבירה אותה. או שאני נשברת והיא מרדימה את עצמה בצעקות במיטה (וזה מבאס אותי קשות אבל פיזית יש גבול כמה שעות אני יכולה להחזיק אותה...) בלילה ישנה סביר.
בת חודשיים וחצי...
ילדה שניה צווחנית להפליא... סובלת מגזים אבל אני מאמינה שהיא לא היחידה
למישהי יש פתרון? או עצה? או דרך להקל מעט - ולא זה יעבור לא עוזר....

רlנית

New member
אולי לא נוח לה

אני השתמשתי בלופיקס ובהתחלה גם הבן שלי לא אהב עד שהוצאתי לו את הרגליים החוצה ואז הוא התאהב במנשא ורצה לישון רק בו...

hamu1

New member
איזה מנשא? איזו זווית?

אצלי הוא היה מוכן רק בבטן לבטן (לא בערסול) והייתי צריכה מייד - אפילו תוך כדי לבישת המנשא - לקפץ ולצעוד במרץ. הייתי שמה את המנשא ומיד יוצאת מהבית לצעידה. ככה עד שהוא התרגל למנשא...

כמובן שאם המטרה היא לנוח זה לא יעזור לך

Pixelss

New member

נשמע בכלל לא פשוט.
יכול להיות שהיא בעייפות יתר תמידית ולכן זה כל כך קשה?
גזים לרוב מגיעים בעיקר בשעות הערב.
&nbsp
מה הלו"ז שלכם בערך? מתי הולכת לישון בפעם הראשונה לאחר ההתעוררות משנת הלילה? כמה זמן מצליחה לישון?
אחרי כמה זמן את מעבירה אותה למיטה/עריסה מהרגע שנרדמת בידיים?

megalodon

New member
אני בטוחה שהיא בעייפות יתר - גם אני...

מכיוון שאני יודעת שבגילה היא אמורה להיות ערה כל פעם שעה עד שעה וחצי אחרי שעה אני מתחילה לנסות להרדים אותה עוד לפני שמתחילים סימני עייפות כמו פיהוק ושפשוף עיניים. תכלס לפעמים עובד ולרוב לא...
אם היא נרדמת במהלך הנקת בוקר- היא תישן עוד כשעה ותהיה יותר נינוחה לאורך כל היום בדרך כלל כשקמה בבוקר אני מניקה, שוטפת אותה מלבישה ואנחנו יוצאות לטיול אם לא נרדמה בבוקר אני קווה שתרדם בדרך על הידיים כמובן שזה לא תמיד עובד בכל מקרה אם נרדמה בעגלה לא סביר שהיא תישן יותר מחצי שעה.
הבעיה העיקרית מתחילה כשהיא לא נרדמת היא לא סתם שוכבת רגועה אלא נכנסת ללופ של צרחות לא נפסקות עד לרמה של כואב לי הראש ומצלצלות לי האוזניים... ברור לי שהיא עייפה ולכן אני ממשיכה לנסות להרדים אותה - אולי זו טעות?
היום למשל - לא נרדמה חזרה בבוקר יצאתי איתה להסתובב - לא נרדמה בעלה, הנקתי אותה - לא נרדמה התחלתי לחזור הביתה איתה צורת כבר מרוב עייפות נרדמה עלי7 דקות מהבית. החלטתי להמשיך ללכת איתה על הידיים הגעתי הביתה הנחתי אותה בעריסה שלה התחילה לצרוח בדרך מהידיים לעריסה... אז כבר הנחתי אותה כדי שאוכל לעשות פיפי...
ואז התחיל לופ של איזה שעה וחצי נסיונות להחזיר אותה לישון כולל הנקה היא נרדמה עלי וכשהעברתי אותה שוב קמה שוב הנקה הפעם נרדמה וקמה אחרי 20 דקות בשלב הזה כבר הייתי כה מותשת שפשוט השארתי אותה לילל (כבר היה 13:20 ועוד לא אכלתי כלום מהבוקר) אכלתי מהר מהר (עוד בעיה - ככה כואבת לי הבטן רוב היום מאכילה במהירות הבזק) ועד שסיימתי היא נרגעה ונרדמה וישנה מאז - שזה מדהים - היא ישנה שעתיים ואני יודעת שהיא צריכה את זה אבל זה פעם ראשונה מיום שבת שהיא ישנה בצהרים וגם לזה היא נכנסה בצרחות ולא כי הצלחתי להרדים אותה...
אני לא רוצה להרדים במנשא אני רוצה שהיא תרדם במיטה או על הידיים ותעבור למיטה ברור לי שעוד רגע הכל ישתנה אבל אני רוצה לפחות לנסות לסגל לה הרגלים קצת נכונים...
ועוד דבר - היא לא סתם צורחת גם במהלך היום כשהיא בצרחות איומות זה תמיד נגמר בפלוץ מטורף או גרפס לא נתפס - ברור לי שהיא צורחת כי היא סובלת אני פשוט לא יודעת מה לעשות כדי לעזור לה (סימיקול נוסה עכשיו מנסה ביבי זים - נראה אם יעבוד)
סליחה על החפירה אבל כבר אתמול הייתי כל כך מיואשת שעלו בי מחשבות ,למה הייתי צריכה את זה" שגרמו לי מכובן צער נוראי שזה מה שאני מרגישה לילדה שלי...

מנסה לעזור
תראי, יש כמה דברים שעולים מההודעה שלך שאני רוצה להתייחס אליהם:
1. בכי כתוצאה מכאבים - את טוענת שלפחות חלק מהצרחות שלה הן תואצה של כאבים ולא רק העייפות. גזים הם באמת מאד כואבים, וחשוב לעשות מאמץ לעזור לה בתחום הזה. יכול להיות שצריך להקפיד איתה יותר על גרעפס אחרי האוכל, אולי עיסויים יכולים לעזור לשחרור הגזים ולהקלה על כאבי הבטן, תכשירים למיניהם, ולמרות שכתבת שאת לא אוהבת את המנשא - אני חייבת להגיד לך שמנשא מערסל הוא פתרון מעולה לכאבי בטן. ממליצה לך בחום לתת לזה עוד ניסיון. בטוחה שתצליחו למצוא מנשא שיהיה נוח לשתיכן ויוכל להקל עליה.
2. עייפות יתר - ממה שאת מתארת לחלוטין נשמע שהיא בעייפות יתר. באמת בגיל הזה צריך להשכיב לישון באופן יזום כל שעה-שעה וחצי, גם ללא סימני עייפות. כמה דברים שיכולים לעזור לך:
עיטוף - מאד מאד עוזר גם בהרדמה וגם בהעברה למיטה מבלי להתעורר.
עוד דבר שחשוב לשים אליו לב כשאת מרדימה על הידיים - אל תשכיבי אותה במיטה מייד כשהיא נרדמת. חכי שתיכנס לשלב של שינה עמוקה (בערך 20 דקות אחרי ההירדמות) ורק אז העבירי אותה למיטה.
כשאת משכיבה אותה במיטה נסי לא להשכיב אותה ישירות על הגב, אלא להכניס אותה על הצד ואז "לגלגל" אותה אל הגב בעדינות.
3. הירדמות עצמאית במיטה - אני מבינה שאת רוצה להימנע מהרגלים רעים, וזה נפלא, אבל זה לא מתאים בשלב הזה. בכלל, בגיל חודשיים עדיין לא נוצרים הרגלים, ובהחלט אפשר להמשיך להרדים בכל דרך שנוחה לשתיכן. בכל מקרה חשוב שתדעי שלרוב הילדים אין את היכולת להירדם באופן עצמאי בגיל הזה, אלא הם זקוקים לעזרה (רבה) לשם כך, וזה בסדר. הצורך להיות על אמא הוא צורך התפתחותי נורמלי. בכלל, כל עוד היא נמצאת במצב של עייפות יתר אין טעם להתעקש איתה על שום צורת הירדמות. יותר חשוב שתישן את כל השעות שלהן היא זקוקה מאשר איך היא נרדמת.
&nbsp
אני מבינה ומכירה את התחושות הקשות שלך, ושולחת לך חיבוק גדול
.
&nbsp

אצלנו אמנם לא הגיע לרמות כאלו

כי לא היו ממש צרחות, הקטנצ'יק "סתם" לא ישן וקיטר כל הזמן כך שהיה צריך להיות על הידיים...
בכל מקרה זה הרבה ניסוי וטעיה, עד שתמצאו מה עובד אצלכם, ובכל מקרה יש סיכוי .טוב שמתישהו זה יעבור לבד. כמה עצות ממה שעבד לנו:
באופן כללי, כמו שפיצי כתבה לזנוח כרגע את עיניין הקניית ההרגלים. קודם שתישן, אחרי שיעברו הגזים והיא תגדל קצת אז אפשר יהיה.
1. אם נרדמת בעגלה, להשאיר אותה שם (לשנת יום). אצלנו הקטנציק ישן הכי טוב בעגלה. אמנם זה לא מומלץ, אבל אנחנו משגיחים כל הזמן.
2. מנשא - גם אצלנו זה הגביר את הצרחות, אבל הוא התרגל וצורח כמה דקות עד שנרגע, כשאני בתנועה כל הזמן. עם הלופיקס לא עבד בכלל, רק עם הבייבי ביורן.
3. מוצץ אצלנו עוזר מאוד.
4. כדור פיזיו - עוזר לגזים ולגרפס, ומרגיע באופן כללי. הצלחנו גם להרדים על הכדור בתנוחת ערסול או מוחזק בצורה אנכית, לפעמים בשילוב עם מנשא.
5. חושך ושקט - הסתבר שהילדון ממש חייב את זה...
ליבי איתך, ממש לא קל, אבל כל מקרה זה זמני ואוטוטו יעבור....

עוד משהו

אם את מנסה ומנסה ולא מצליחה להרדים, פשוט תוותרי בינתיים. אם היא לא צורחת בטירוף נסי להעסיק אותה במשהו אחר - אצלנו מובייל (המשוכלל, עם מוזיקה קלאסית) מרתק את הקטנציק, ובימים הקשים נתן לי כמה דקות יקרות ללכת לשירותים או לחטוף משהו לאכול. עוד אופציות - אוניברסיטה, טרמפולינה, ספרים (מבד, ששמים סביב למיטה או לעגלה) או כל דבר שיכול להעסיק אותה. והכי חשוב לדעתי, שוב, זה לזנוח את העקרון שהיא צריכה לישון אחרי שעתיים של ערות. אצלנו התקופה הקשה של לא לישון בכלל עברה, אבל העיניין הזה עובד רק בבוקר ואולי עוד פעם אחת אחהצ, וזהו. מבחינתי אם הוא מתפתח, עולה במשקל וישן טוב בלילה, הכל בסדר.

smurfi smurf

New member
אולי עיטוף

היי, אני חברה חדשה כאן :)
ניסית להשכיב אותה לישון עם עיטוף? זה עוזר המון מבחינת הגזים וגם מרגיע .
בנוסף נשמע שהיא אכן מגיעה לעייפות יתר. תנסי לשים לב לסימני העייפות שלה (גירוד עיניים, פיהוק וכו), ותשימי לב כמה זמן זה הופיע מאז ההתעוררות האחרונה שלה. ואז תוכלי לצפות מתי להרדים אותה בפעם הבאה .

בהצלחה !!

megalodon

New member
תודה לכולכן, אתן נהדרות!

קראתי הכל.
לפני שאענה כדי להיות הוגנת אני חייבת להגיד שכנראה הקיטור בפורום עוזר כי היום היה יום פחות גרוע - אמנם היא נרדמה בבכי (קצר 3 דקות אבל זה נראה לי כמו נצח והיה בזמן שהכנתי שניה סנדויץ כי כמעט התעלפתי כבר) אבל ישנה צהרי שעתים וחצי ואח"כ היתה מהממת כמו שרק היא יודעת להיות כל אחה"צ.... הלוואי וזו תחילתה של ידידות מופלאה...

לגבי הרעיונות שלכן - עיטוף ניסיתי - כל ניסיון לסגור לה את הידיים גורר זעקות שבר ועלבון ושחרור מידי אז אין מצב
מנשא - יש לי ארגו בהתחלה ישבה נהדר בו עם האינסרט לתינוקות, עכשיו זה נהיה קצת מעיק אז ניסינו בלי האינסרט - היא עוד קטנה מידי אז זה קצת כמו להחזיק על הידיים ולכן עובד בשבילה אבל קצת מוריד לי משקל מהידיים ולכן עובד בשבילי - בכל מקרה זה עובד רק אם היא לא ממש מותשת ולא ישנה בו - כמו היום אחה"צ... כשהיא עייפה היא רק רואה אותי לובשת אותו ומגבירה בכי... וגם חם לה בפנים הוצאתי אותה היום רטובה ממנו - אני מכירה את זה מהגדולה שלי שגם לא התחברה לקונספט חשבתי שזה בגלל שנולדה באוגוסט עכשיו אני מבינה שזה עניין משפחתי ולא קשור לחודש בו נולדה...
לגבי הרגלי שינה לבד - ברור לי שהיא עוד קטנה וצריכה ידיים וגם אין לי בעיה לנשק ולחבק כל היום אבל כשהיא נכנסת ללופ של צרחות שמצלצלות לי האוזניים מהן ואני לא מצליחה לעצור אותה אני ממש משתגעת פלוס מרגישה כשלון (אני יודעת שזה לא מחייב אבל איך יכול להיות שבילדה השניה זאת שמגדלת את עצמה אני כל כך כושת בהרגעה והרדמה???)
לגבי הגזים - היום הרוקח הציע לי משהו אחר ממה שניסיתי עד עכשיו כי אולי זה הפסיק לעבוד עליה - נקוה לשיפור בגזרה הזו כי באמת כואב הלב.
לגבי הכדור פיזיו - ידוע ובשימוש אבל כשהמצב קשה גם זה לא עוזר, גם לא עיסוי, החזקה על הבטן וכו
לגבי חושך - עובד בלילה. במהלך היום כשהיא בטירוף לא ממש משנה אם יש חושך או אור...
לגבי הלילות - אני לא יכולה לפרט כי ידוע שמרפי קורא פה ...
מקוה שהתייחסתי לכולן
שוב תודה אני אשתדל ליישם מה שאפשר
ולהשאר אופטימית

מזדהה איתך לגמרי!!

כאילו אני כתבתי את ההודעה...
התינוק שלי בן 6 שבועות וגם אני מרגישה שאני משתגעת, בעיקר בשעות הערב.
זה מאתגר במיוחד כי הוא ילד שני, שהגיע אחרי בכורה הרבה יותר רגועה ושקטה.
טוב שפרקת, זה ממש ממש עוזר. מדי כמה ימים אני גם מעלה הודעה מיואשת לרחבי האינטרנט ומגלה שזה ממש נפוץ ולא רק אצלי בבית.
אשמח לדעת באיזה תכשיר התחלת להשתמש עכשיו. אני ניסיתי "בייביזים" ולא ממש עובד.
אצלנו עוזר -
*מנשא בד מערסל. בהתחלה הוא יכול לצרוח, ואני מנסה להתעקש תוך נדנוד, טפיחות ומוצץ ולרוב הוא נרגע ונרדם.
*אני משתדלת להעביר מהמנשא או מהידיים לעריסה/עגלה רק אחרי רבע שעה-עשרים דקות כשבטוחה שהוא בשינה עמוקה.
*מוצץ עוזר להרגיע, לא תמיד. אנחנו עם מוצץ של "מאמ" (מוצץ של נוק לא הסכים).
*שינה בעגלה. רוב היום ולפעמים גם חצי לילה הוא ישן בעגלה, עובד לנו מצוין. לא טורחת להעביר לעריסה שלו.
*בערב משתדלת להעביר אותו לאבא כדי שתהיה לי קצת מנוחה ואצליח לאכול משהו (לא שזה עוזר, אני שומעת אותו צורח בחדר כשאבא מנסה להרדים).
*התחלתי טיפול "קרניו סאקרל" כי חוץ מהצווחות הוא היה תינוק ממש לא רגוע. לא היה כמעט זמן ביום שהוא פשוט תינוק רגוע, מסתכל ובוהה.
בד"כ התחיל לבכות אחרי האוכל. אחרי טיפול אחד הוא הרבה יותר רגוע. מקווה שאחרי הטיפול השני נראה גם שיפור בשעות הערב.
*מנסה להגיד לעצמי שזה בסדר, שזו תקופה, שזה יעבור. שכמה שקשה לי גם לו מאוד קשה, כואב לו והוא סובל וזו הדרך שלו להוציא את זה.

מאחלת לכם ימים ולילות רגועים ושקטים עם המון הנאה מהקטנטונת!

למעלה