היא לא אשמה

היא לא אשמה

בבוקר מלאים העיתונים בפרשת הפרקליטה הבכירה שהדליפה מסמך לעיתונות מתוך חשש לבנה העומד להתגייס. בערב שומעים על שלושה חיילים מבנינו שנהרגו לשווא בחברון, נהרגו בהגנה על קומץ מתנחלים קנאים ומטורפים שהתחשק להם לשבת בלב ליבה של עיר פלסטינית. אני מצרפת את שני המקרים, ואני אומרת: מי שהדליפה לעיתונות את פרשת שרון ובניו כנראה אשמה בעבירה על החוק. בכל זאת, בשום אופן אני אינני יכולה לראות כעבריינית אשה שעשתה מעשה כזה מתוך דאגה לבן שעומד לההפך לחייל ושהמשימות המטומטמות האלה יוטלו גם עליו. לי בעצמי יש בן בגיל 17 שעומד בפני גיוס בשנה הבאה, והוא מלא חרדה מפני מה שעומד בפניו. חברו הטוב, בנה של ידידה שלי, התגייס לפני מספר חודשים וכיום הוא נמצא בשטחים, ביחידה שמתעמתת כל הזמן עם אוכלוסיה אזרחית כולל ילדים. הסיפורים שהוא מספר כשהוא בא לחופשה מאד קשים, והוא לגמרי לא שלם עם התפקיד שהוטל עליו. הוא נשלח להגן על מתנחלים פנאטיים שאינם מעריכים אותו בכלל אלא מתייחסים אליו בעוינות ולפעמים גם באלימות. הוא לא מרגיש שהוא בולם את הטרור אלא בדיוק להיפך, מעורר עוד יותר שנאה בקרב האוכלוסיה הערבית. אינני יודעת מה נכון בפרשת הכסף שקיבלו שרון ובניו מדרום אפריקה, ואת זאת צריך לחקור חקירה יסודית. אני כן יודעת שראש הממשלה שרון שהבטיח שלום וביטחון הביא לנו טרור נורא ומשבר כלכלי וחברתי ובידוד בינלאומי. יש לי טענה לאמצעי התקשורת שלא מפרסמים כמעט על מה שקורה בשטחים, לא את הסבל שאנחנו גורמים לאוכלוסיה של מליונים תחת שלטוננו וגם לא את הסבל שאנו גורמים לבנים שאנחנו שולחים לשם לעשות מעשים נגד מצפונם. אם הדברים האלה שאותם שומעת כל אמא שיש לה בן שם היו מתפרסמים בציבור הרחב, אני בטוחה שלא היינו עומדים במצב ששרון מוביל בסקרים ועלול להיבחר שוב לראשות הממשלה. זה לא פלא שאנחנו שומעים יותר ויותר על סרבנים שעושים שביתות רעב בכלא ועל הרבה חיילים שמשתחררים על ידי קב"ן והכי נורא על חיילים שלא עומדים בעומס ומתאבדים. ואני מאד חוששת שאם שרון ימשיך להיות ראש ממשלה וצה"ל ישאר תקוע בשטחים, כל הדברים האלה רק יתגברו יותר ויותר.

חיים 11

New member
שרון: מנהיג שקול

למרות התעמולה ששוטפים אותנו כאילו שרון יביא אסון וכיו"ב, מתברר יותר ויותר ששרון מנהיג את העם בעת קשה ובדרך נכונה.כבר כתבתי, שהוא מוציא לנו את הערמונים מהאש: הוא ימגר את הטירור, יכה את הערבים הקיצוניים ואת השלום המיוחל נעשה עם המתונים.

chatul

New member
מתברר למי?

אולי לך, לי מתברר שהוא מכה בעיקר את הכלכלה,את איכות הסביבה, איכות השלטון את המובטלים והעניים,את הדמוקרטיה ואת היחסים הבינ"ל של ישראל, אה כן, ואת הפרשנים הפוליטיים בתדהמה...

peregin

New member
חיים 11,

האם אתה יכול למנות הישג אחד רציני של שרון בממשלה הזאת?

חיים 11

New member
בתגובה לperegin

הישג לשרון: ארה"ב ובראשה בוש משוכנעים במנהיגות של שרון ותומכים גם בהחלטותיו ללא התערבות מצידם.אם נדמה את ברק בזמנו כמנהיג מבצע את אותה מדיניות וודאי שהיה נעצר על סף ביצועה.יתר על כן : היה מתחבט יותר ויותר וגורר עוד ועוד מיתקפות טירוריסטיות.זו הוכחה שבעת טירור , התקוממות ערבית של קיצוניים תיפתר ע"י מנהיגות המדכאה אותם .חוששני שברור כעת לכול: לו היה שרון בעת תחילת אירועי אוגוסט 2000 לא היה כ"כ מהסס לעצור אןתה באיבה ולדכא עד עפר את הטירוריסטים.

chatul

New member
אתה יודע מה זה מזכיר לי?

כששאלו אחד מבכירי הליכוד, לא זוכר כרגע מי זה היה מה יעשו אחרי הבחירות אמר שיקימו ממשלת אחדות לאומית...ממשלת אחדות לאומית היא אמצעי, כך גם התמיכה האמריקנית, הישגים נמדדים לא בכלים שעומדים לרשותך, אלא במה עשית איתם...אז טרור יש, ויותר משהיה, כלכלה כבר אין, איכות הסביבה עומדת להפוך באמת לוירטואלית בארץ, איכות שלטון? איכות זו מילה גסה...דמוקרטיה? הלוואי... כשתרופה מסויימת לא עובדת על מחלה, לא ממשיכים לנסות אותה תרופה...מחליפים אותה באחרת או שבעוד כמה שנים עם שרון וחבריו נצטרך ניתוח...

אבא של חיליםו

זוהי תגובתו של מ ג מ בפורום ליכוד אבא של חיליםו מ ג מ ו אמא של חיל לעתיד שלום. אני בן של חבר אגודת השומר של אלכסנדר זייד, ששמר על חקלאים יהודיים בעמק. אני עצמי שרתתי בשריון מתקופת המלחמה על המיים מול סוריה ועד מלחמת שלג. בני הבכור שרת באחת הסירות כל תקופת האינטיפדה הראשונה, ומאז משרת כלוחם חי"ר במילואים. בני הצעיר שרת כחבלן בגבעתי שלש שנים בבופור, וגם הוא ממשיך לתת את חובו לעם במילואים כחבלן ביחידת חי"ר. הסיבה ששלש דורות של משפחתי ביצעו ומבצעים את אשר נידרש, אינו נובע מגישה מליטריסטית. אלא מהגישה הבסיסית שגם לנו כעם, יש זכויות, וגם לנו ישנה הזכות להגן עליהם. דודי בחר בדרך השלום והבטחון המוחלט (לדעתו) לילדיו. הוא ירד לאוסטרליה לפני שישים שנה והכל טוב. אולם אם את שייכת לאותו חלק מהעם, היושב בציון, ושדעותיו הפוליטיות יכולות לנוע ממרץ בשמאל ועד נץ בימין, ושלכולם, לדעתי, רוצים לעשות רק טוב לכולנו (לא כולם בוחרים בדרך הנכונה) צריכה להבין שהשרות בלטחון המדינה הינה זכות. לא חשוב מה הדעה הדרך בה בוחרת הממשלה, כל זמן ששכננו רוצים להשמידנו פיזית. דעתך הפוליטית תהיה אשר תהיה, את החוה והזכות לשלוח את ילדיך לשרת את מדינתם, למרות החששות, למרות חוסר השינה בלילה שילוו אותך ולמרות שאת חושבת שדרך אחרת היא הפתרון המוחלט לשלום. אז חיזקי ואמצי, ואני מאחל לך שילדייך יזכו לשרת בצבא ויחזרו בריאים ושלמים אליך ולחייהם האזרחיים בתום השרות.

מי שמתגייס היום משתף פעולה בפשעים

נגד האנושות. אני אישית לא התגייסתי ולא חשבתי לרגע להתגייס. אני מוכן להתגייס לצבא הגנתי בלבד ובימי שלום בלבד כך שלא יורו לי להשמיד עם אחר בהרעבה ועינויים.

חיים 11

New member
"תומך מרצ"?

רק בשווייץ ניתן לשרת בצבא של ימי שלום.אין כאן את הפריבילגייה הזו , ואין לבחור מתי ואיך לשרת.

iceviper

New member
תעשה לכולנו טובה ותחליף ניק

מרצ מעולם לא תמכה בסרבנות,שהיא תופעה בזויה.מוסי רז שרת לא מזמן בחברון.ארגוני הסרבנים למיניהם נמצאים עד כמה שידוע לי בברוגז עם מרצ מכיוון שהם לא תומכים בסרבנות-לא של שרות בשטחים ובטח לא של התגייסות בכלל.מוחך כנראה שטוף בתעמולה אנטי-ישראלית באופן הגרוע ביותר. אז אם חשבת למצוא במרצ בית חם לדיעותיך ההזויות והלא ריאליות-טעית בכתובת.

אשרת

New member
מסתבר שחלק מתומכי מר"צ הינם סרבנים

וכם גרועים בדיוק כמו בחורי הישיבות, ההבדל הוא הסיבה. אני אגיד לך דבר אחד- אתה אדם אגואיסט , תתן לאחרים למות על מנת שאתה תוכל לשבת פה , ולהגיד שמי שמתגייס היום משתף פעולה בפשעים נגד האנושות. אני מקווה בשביל מר"צ שאתה לא מייצג אותם כי אם כן- אתם כנראה תנועה שתמוכת בסרבנות ופרו-פלסטינית, ואנטי-ישראלית ואנטי ציונית. מי שאחראי על הרעב באוכלוסיה הפלסטינית, יקירי, זה לא צה"ל , אלא היו"ר לשהם - עפראת שלוקח את כל הכסף שמזירים לרשות על מנת להעשיר את חשבון הבנק שלו.

sarit100

New member
האם אתה מוכן ללכת כצאן לטבח?

לא,אדוני הצבוע. הרי אתה יודע שאם לא נעצור אותם הם יתפוצצו באמצע דיזינגוף (אוטובוס 5 -זוכר?באמצע תהליך הנהדר אוסלו)

חיים 11

New member
לאמא של מתגייס:

כל כך מקומם לקרוא את דברי התעמולה הבזויים שלך שאם את אכן מסרבת לגיוס בנך ,אולי מוטב שתישקלי לך אופצייה רחוקה מלשבת הלאה במדינה?לכי לך לפנסילבניה , לוס-אנגלס או לריבירה הצרפתית ותשחררי אותנו מחרדותייך .

למעלה