היא לא אשמה

היא לא אשמה

בבוקר מלאים העיתונים בפרשת הפרקליטה הבכירה שהדליפה מסמך לעיתונות מתוך חשש לבנה העומד להתגייס. בערב שומעים על שלושה חיילים מבנינו שנהרגו לשווא בחברון, נהרגו בהגנה על קומץ מתנחלים קנאים ומטורפים שהתחשק להם לשבת בלב ליבה של עיר פלסטינית. אני מצרפת את שני המקרים, ואני אומרת: מי שהדליפה לעיתונות את פרשת שרון ובניו כנראה אשמה בעבירה על החוק. בכל זאת, בשום אופן אני אינני יכולה לראות כעבריינית אשה שעשתה מעשה כזה מתוך דאגה לבן שעומד לההפך לחייל ושהמשימות המטומטמות האלה יוטלו גם עליו. לי בעצמי יש בן בגיל 17 שעומד בפני גיוס בשנה הבאה, והוא מלא חרדה מפני מה שעומד בפניו. חברו הטוב, בנה של ידידה שלי, התגייס לפני מספר חודשים וכיום הוא נמצא בשטחים, ביחידה שמתעמתת כל הזמן עם אוכלוסיה אזרחית כולל ילדים. הסיפורים שהוא מספר כשהוא בא לחופשה מאד קשים, והוא לגמרי לא שלם עם התפקיד שהוטל עליו. הוא נשלח להגן על מתנחלים פנאטיים שאינם מעריכים אותו בכלל אלא מתייחסים אליו בעוינות ולפעמים גם באלימות. הוא לא מרגיש שהוא בולם את הטרור אלא בדיוק להיפך, מעורר עוד יותר שנאה בקרב האוכלוסיה הערבית. אינני יודעת מה נכון בפרשת הכסף שקיבלו שרון ובניו מדרום אפריקה, ואת זאת צריך לחקור חקירה יסודית. אני כן יודעת שראש הממשלה שרון שהבטיח שלום וביטחון הביא לנו טרור נורא ומשבר כלכלי וחברתי ובידוד בינלאומי. יש לי טענה לאמצעי התקשורת שלא מפרסמים כמעט על מה שקורה בשטחים, לא את הסבל שאנחנו גורמים לאוכלוסיה של מליונים תחת שלטוננו וגם לא את הסבל שאנו גורמים לבנים שאנחנו שולחים לשם לעשות מעשים נגד מצפונם. אם הדברים האלה שאותם שומעת כל אמא שיש לה בן שם היו מתפרסמים בציבור הרחב, אני בטוחה שלא היינו עומדים במצב ששרון מוביל בסקרים ועלול להיבחר שוב לראשות הממשלה. זה לא פלא שאנחנו שומעים יותר ויותר על סרבנים שעושים שביתות רעב בכלא ועל הרבה חיילים שמשתחררים על ידי קב"ן והכי נורא על חיילים שלא עומדים בעומס ומתאבדים. ואני מאד חוששת שאם שרון ימשיך להיות ראש ממשלה וצה"ל ישאר תקוע בשטחים, כל הדברים האלה רק יתגברו יותר ויותר.

את צריכה לברך עשר פעמים ביום

שבנך מתגייס בשעה ששרון, האיש שהנחיל לצה"ל את מיטב העקרונות שלו, הוא ראש הממשלה, ולא ראש ממשלה אחר, שתחתיו יהיה בנך בשר תותחים לאויבינו.

Roobie

New member
אה, נכון

ומה בדיוק היו שלושת הפרחים שנקטפו אתמול בלילה אם לא בשר תותחים, בשביל להגן על האדיאולוגיות המשיחיות המטורפות שלכם? ומה היו כל 700 ההרוגים בשנתיים של שרון??? אה, ברור, אשמת השמאל, אשמת אוסלו... מדהים שבכל כישלון שיהיה לכם אי פעם תוכלו להאשים רק את השמאל.

lsg101

New member
למה

אידיאולוגיה שמאמינה שלעם היהודי מגיעה כל ארץ ישראל המערבית (לפחות) היא משיחית ומטורפת, ואילו אידיאולוגיה שדוגלת בהקמת מדינת טרור כמה קילומטרים מרוב הערים המרכזיות בישראל היא שפויה וריאלית? כי אתה מסכים איתה? כמו כן, השימוש שאתה עושה בחיילים הוא ציני. כאילו הימין לא מרגיש אבל כשחיילים מהעם שלו נהרגים. האם גם התנהגת כך כשרבין ופרס כינו את כל אותם נרצחים באוטובוסים "קורבנות השלום"? ולבסוף, אני מסכים איתך. למרות שחלק גדול מהאשמה של מה שקורה היום היא על אוסלו שהוא אבי אבות הטומאה המדינית, שהביאו עלינו את האסון הבטחוני המכונה אינטיפדה, הימין צריך להפסיק לדבר על זה כל היום ולהתחיל לשנות את הכיוון (ביטול ההסכמים, סילוק ערפאת וכל ההנהגה שבאה איתו מטוניס, צעדים מוכרים שכולנו שמענו עליהם).

ולכן צריך ממשלת ימין צרה

בניגוד לעבר, עלינו להתעקש על ממשלת ימין צרה, אפילו של 61 מנדטים, קל וחומר של 65 או יותר. אין לתת לשמאל דריסת רגל כלשהי בממשלה. יש לצאת למבצע צבאי רחב שימחה כל זכר מהסכם אוסלו תחת השמיים.

Charlie

New member
בגיניסט צודק - רק ממשלה צרה!

בממשלת אחדות כל צד משתק את השני. בממשלת אחדות יכולים בימין להאשים את פואד ופרס שבגללם צה"ל לא "מנצח" ובגללם המצב החברתי והכלכלי כלכך גרוע. איך אמר ריבאלדו הגדול לאחר שמאמנו ואן-חאל מיהר להעיף אותו מבארסה: "עכשיו כשאין ריבאלדו - גם אין תירוצים".

הגיע הזמן שהימין ישלוט

או אז נדע אם הוא יודע או לא ובעת ההיא זה נדרש כי לא ניתן להשאיר המצב ביו"ש כמו שהוא

Roobie

New member
תשובות

1. אתה מכנה את זה מדינת טרור, אני (בדומה לאריאל שרון) מכנה את זה מדינה פלשתינאית. וגם אם יהיו בה אירגוני טרור, אנחנו נשלוט על כל הגבולות שלה ותהיה גדר הפרדה, כך שלא יוכלו להיכנס כמו היום למרכזי הערים ולפגוע בנו. 2. כשרבין ופרס כינו כך את קורבנות הפיגועים הייתי בכיתות ד´-ה´, ובכל מקרה אני חושב שזאת היתה טעות. הם לא היו קורבנות שלום, הם היו קורבנות טרור. 3. אוסלו - כבר היו מספיק דיונים על זה.

lsg101

New member
לא ענית

השאלה לא הייתה איך אתה מכנה את המדינה של הערבים, אם תקום. אלא מדוע תמיכה בהקמת מדינה כזאת היא שפויה, ואי תמיכה היא סהרורית ומשיחית? הייתי מבין אם היית אומר שהאידיאולוגיה הימנית לא ריאלית/לא טובה/אתה פשוט לא מסכים איתה. אבל מה הופך אותה לסהרורית ומשיחית? בנוסף, התוכנית שהצגת פה זה לא התוכנית של מרצ אלא של שרון. מרצ לא בעד שליטה על הגבולות שלה (ואגב, היום אנחנו לא שולטים על הגבולות שלה?).

מדינת טרור איננה בסתירה לפלשתינאית

מדינה פלשתינאית יכולה להיות מדינת טרור ויכולה להיות שלא הנסיון מלמד שלעת הזו זו מדינת טרור עכשיו בו ננסה לבדוק את קו המחשבה שלך אתה מבין שנכון להיום אם נאפשר להם שטח בו איננו שולטים הישות תהיה טרוריסטית ולמעשה היא תהיה בסיסי טרור אתה חושב שאם נקבע גבול ביננו לבין הטרור אז הטרור לא יוכל לחצותו.... כלומר ביודעין בהנך מוכן לאפשר תשתית טרוריסטית בחלב המדינה שלנו כאשר ברור לך שמתשתית זו יצא טרור לפגע בנו אבל יש לך אשליה כי גבול ימנע את הטרור וכי גבול מנע את הטרור מירדן כאשר ישבו שם ?![ושם היו צריכים להסתדר גם עם הירדנים הם לא היו על הגבול ממש...] וכנ"ל מלבנון וממצרים [תקופת המסתננים] לעמדתך כאשר ישנה תשתית טרור צריך להשאירה ולא לעשות דבר נגדה.... וכיצד תלחם בטרור כאשר יש גבול ברור בינך לבינו? האם תשאר על הגבול בלבד ומעולם לא תחצה אותו? אם תחצה אותו מה בדיוק תעשה? כיצד תמנע את הירי על גילה?

להתנער מהפרקליטה

כל מי שהמושג שלטון החוק אומר לו משהו חייב להתנער ממנה. היום זה פוגע בליכוד מחר זה יפגע בעבודה

מ ג מ

New member
אבא של חילים

אמא של חיל לעתיד שלום. אני בן של חבר אגודת השומר של אלכסנדר זייד, ששמר על חקלאים יהודיים בעמק. אני עצמי שרתתי בשריון מתקופת המלחמה על המיים מול סוריה ועד מלחמת שלג. בני הבכור שרת באחת הסירות כל תקופת האינטיפדה הראשונה, ומאז משרת כלוחם חי"ר במילואים. בני הצעיר שרת כחבלן בגבעתי שלש שנים בבופור, וגם הוא ממשיך לתת את חובו לעם במילואים כחבלן ביחידת חי"ר. הסיבה ששלש דורות של משפחתי ביצעו ומבצעים את אשר נידרש, אינו נובע מגישה מליטריסטית. אלא מהגישה הבסיסית שגם לנו כעם, יש זכויות, וגם לנו ישנה הזכות להגן עליהם. דודי בחר בדרך השלום והבטחון המוחלט (לדעתו) לילדיו. הוא ירד לאוסטרליה לפני שישים שנה והכל טוב. אולם אם את שייכת לאותו חלק מהעם, היושב בציון, ושדעותיו הפוליטיות יכולות לנוע ממרץ בשמאל ועד נץ בימין, ושלכולם, לדעתי, רוצים לעשות רק טוב לכולנו (לא כולם בוחרים בדרך הנכונה) צריכה להבין שהשרות בלטחון המדינה הינה זכות. לא חשוב מה הדעה הדרך בה בוחרת הממשלה, כל זמן ששכננו רוצים להשמידנו פיזית. דעתך הפוליטית תהיה אשר תהיה, את החוה והזכות לשלוח את ילדיך לשרת את מדינתם, למרות החששות, למרות חוסר השינה בלילה שילוו אותך ולמרות שאת חושבת שדרך אחרת היא הפתרון המוחלט לשלום. אז חיזקי ואמצי, ואני מאחל לך שילדייך יזכו לשרת בצבא ויחזרו בריאים ושלמים אליך ולחייהם האזרחיים בתום השרות.

אחי היקר, אני מברך אותך בכל לב

ברוך בואך לפורום שלנו. אתה ומשפחתך ראויים לכל שבח והצדעה. על אף שהבנתי שאינך מתכוון להצביע מחל הפעם אני מכבד מאוד את הצבעתך ומקווה שלאחר הבחירות תקום ממשלה ימנית חזקה שתגשים את המדיניות ההיסטורית של המחנה הלאומי.

למעלה