היא גרא - הבהרה

אשלונית

New member
היא גרא - הבהרה

קראתי בשנית את מה שכתבתי לך ונדמה לי שלא הבהרתי את עצמי נכון. זה לא שאני בדכאון כל הזמן. אני ילדה שמחה מאוד, מאושרת צוחקת וחברותית. הבעיה היא שהדבר שהכי מטריד אותי כמו שאמרתי הוא המוות של סבתא שלי שעוד לא התגברתי עליו. אני מניחה שזה תהליך מאחר ומוות זה לא משהו שקל להתגבר עליו. שאני קוראת דברים של אנשים שפונים לסבים וסבתות שלהם, דברים מרגשים זה כמו טריגר בשבילי שמדליק את הגעגוע. מזה נדלק הקשר הלא הכי פתוח עם ההורים שלי, והעובדה שאני לא מצאתי לעצמי חברים שאני יכולה להתחבר איתם באמת. הבעיה שלי היא שאני חושבת שאני הרבה יותר בוגרת מהם, טוב לא חושבת זה ניכר בהתנהגות שלי. ואיפה שאני גרה, גם המקום ידוע, כמקום של צבועים ואנשים שלובשים תחפושות בשביל שהחברה תואהב אותם. נכון יש לי את החברות שלי, ואני נפגשת איתן אח"הצ, אבל אני נערה שצריכה הרבה חברים וזה למה מבחינתי "אין לי ממש". בעצם אם למקד יותר את השאלה, מה עוזר להתגבר על מוות של מישהו? תודה. אש.

גרא.

New member
לכל אחד מאיתנו,זה קורה.קרוב משפחה,

בדרגות שונות,סבא,סבתא,אחד מההורים,אח,או אחות,הנלקחים מאיתנו בנסיבות טראגיות,או במוות טבעי. קשה,קשה מאד להתמודד עם אובדן..והדרך להתמודד עימו,לאחדים קשה הרבה יותר מלאחרים..סבתא היתה כנראה מאד משמעותית כלפייך אהבת אותה,ואובדנה קשה.אפשר להתגבר על מוות,גם של אדם כה אהוב.עובדה, כולנו סובלים מכך ברגע זה או אחר..וממשיכים.כדי להתגבר,עלייך לחזור ככל האפשר לשגרת חייך,כפי שהיתה לפני שסבתא נפטרה..במקביל,את יכולה לכתוב יומן אישי,דרכו את יכולה לשוחח עם סבתא,כאוות נפשך.ואולי להפרד ממנה.. פרידה שאולי נמנעה ממך,עקב הנסיבות..ככל שתפני את עצמך לעיסוקים,לימודים או עבודה..ישאר לך פחות זמן פנוי לחזור לרגעי הגעגועים לסבתא.התחושה שלך,כבוגרת יותר מבני גילך,ואלה שבכורח הנסיבות,הם המצויים סביבתך.. מובנת..אבל לפי שעה,זה לא בידך.כי מגורייך עם הורייך,מכתיב לך גם את הסביבה החברתית.אבלן אשלונית,את עוד מעט מתגייסת לצבא..ושם ללא ספק יפתח עולם חדש,והזדמנויות חברתיות מגוונות...בינתיים,היי סובלנית..ובכלל אם זו הבעייה..שונה מכפי משהבנתי במכתבך הראשון..אינך זקוקה לטיפול בדכאון,שהוא תגובה מובנת לגעגועים לסבתא..עוצמת הכאב נפשי שלך,תפחת ותחלש בהדרגה,עם הזמן,עם חזרתך לשיגרה..אבל תמיד תשאר לך,פינה חמה בלב לזכרה של סבתא..כך קורה לכל מי שחווה מות קרוב..את תתגברי !

למעלה