היא באה אליי

גלבועא

New member
היא באה אליי

כידוע אמי נפטרה לפני שנתיים. לא ממש אהבתי אותה בחייה ופחות מזה אני אוהב אותה לאחר מותה. כיוון שלא ביררתי אתה את מה שצריך [וגם לא אברר עם אבי, כי אין לי מספיק אנרגיה למצבים האלה] נשארתי עם כעסים רבים שאין להם כתובת. כך, בעצם, לפי טענת בת זוגי האהובה עוד לא התאבלתי עליה, ובכלל היא מוסיפה ואומרת לא התאבלתי על אחי שנפל ב- 1973, ולא התאבלתי על פרידות מבני אדם אחרים או חיות שהיו אצלנו בבית זמן רב. אבל לצערי אמי נוהגת לפקוד אותי בחלומות. לא באופן קבוע. יש פערי זמן רבים בין ביקור לביקור. בכל ביקור היא מופיעה כפי שאני זוכר אותה בפעם האחרונה שראיתי אותה, מתה, שכובה על המיטה במדור המתים של בית האבות בו חיה בשנתיים האחרונות לחייה. זה לא היה מראה נעים, כי הכעס, הזעם, כל 80 שנות חייה האומללות [לדעתה, היא היתה אדם דכאוני ונוירוטי] היו מצוירות על פניה המתים. אבי התבונן בה באהבה ואני ברתיעה. ככה היא באה, עומדת או יושבת, לא מדברת, מפחידה. לא, אני לא מתכונן לוותר לה, גם לא בחלומות שלי.

m i t a l y

New member
כנראה ש..

זה תהליך לא סגור אצלך עדיין שאתה "צריך" לסגור אותו בינך לבין עצמך (או בינך לבין אמך. הידעת שאפשר ללכת לקבר ולדבר?ו"לפתור" בעיות ו"דברים מעיקים? למדתי את זה פעם בסדנא למודעות עצמית
) וחוצמיזה...

alona 9

New member
הזמן..../images/Emo133.gif

כנראה ששם במחשבות ,הזכרונות והחלומות,רק אתה יודע... הזמן..עברו בסך הכל שנתיים, הוא לא ירפא,רק יעזור לך לחיות עם הזכרונות והחלומות.. ואולי בחלוף...עוד תחליט שאתה..מוותר. אולי..

גלבועא

New member
הזמן למדתי, במקרה שלי

לא מרפא אלא רק מעצים. [זה כנראה ה"עונש" על העקשנות שלי ]

pf26

New member
../images/Emo201.gif

לא רוצה לעשות לך מה שאני שונאת שעושים לי, אבל.... אתה חייב לעשות עם זה משהו, לטפל בזה איכשהו. כשאבא שלי קרא לי פעם בחלום, התעוררתי עם תחושה נהדרת, שהנה הוא כאן איתי, לתמיד. התחושה הזו נשארה לי גם כיום, אחרי שעברו הרבה שנים. אני מניחה שתחושות הרתיעה והכעס הולכות איתך גם בהקיץ וחבל. זה ילך ויהיה יותר מעיק ויותר קשה עד שתחליט לטפל בזה באופן כלשהו. לא חובה בשיחות עם פסיכו', אפשר גם עם האישה/חברים טובים או כל דרך שמתאימה לך. ואולי אין ברירה אלא לשוחח עם אביך?

גלבועא

New member
קשה לי לדבר עם אבי על זה

מייד הוא מתחיל לדמוע ומתכנס בתוך עצמו. לא רוצה להכאיב לו מעבר לכאב שיש בו על מות אמי. הם היו נשואים 56 שנים. גם ככה הוא טוען שאני מזכיר לו אותה באופי שלי.

arny

New member
לדעתי...

בשבילך, ורק בשבילך, כדאי לך ללכת לדבר עם פסיכולוג כדי לפרוק את כל המטען הנפשי הזה שאתה סוחב. חבל על כל הסבל הזה ורק כך תוכל להשתחרר ולגלות גם את הדברים היפים והטובים שהיו בה ולשכוח את כל הרע. מקוה שעזרתי.

גלבועא

New member
תודה ../images/Emo13.gif אבל אני חסין טיפול

או במלים אחרות כל פסיכולוג כעבור פגישה אחת "מושלך לפח".

אני מאמינה

שהחלום הוא המשך מחשבתנו ביום. האם אתה מרבה לחשוב עליה לעיתים ? אתה יודע שיש ימים שאני חושבת הרבה על אבי המנוח ( שנפטר לפני שנים רבות) ואז הוא מופיע לי בחלום. אולי אתה כועס על עצמך על היחס אליה ?( גם אם רק בהרגשה שאינך אוהב אותה). אני כמוך חושבת שפסיכולוג אינו מתאים לכל אחד. אולי בגלל שבשיחות עם פסיכולוג הדברים צפים למעלה ואתה מעדיף להדחיק אותם. ואולי ההדחקה גורמת לך לחלום עליה יותר ? נפש האדם מורכבת.

גלבועא

New member
תראי

אני לא מקדיש לה זמן רב במהלך היום אני כלל לא מדחיק את הכעסים, נהפוך הוא אנינותן להם ביטויים ציוריים מאוד אני לא מדחיק כלום בנוגעי לאמא שלי ופסיכולוג לא מתאים לי לא בגלל שהוא מציף דברים, אלא כל אלה שביקרתי נוהגים באיזו שיטה שמעוררת בי שיעמום רב אחרי 2 פגישות. ואם יש משהו שאני מסרב לעשות זה לשלם 400-500 ש"ח על מנת להשתעמם.

חשבתי שאני היחידה../images/Emo13.gif

לפני כשנתיים הלכתי לפסיכולוג להתייעץ בדבר מה. התניתי זאת ב 2-3 מפגשים וקבלתי הסכמה במילים שממש אין צורך יותר מכך. בסוף הפגישה השנייה הבנתי שיש לו כוונה ארוכת טווח. שלמתי יפה את הסכום אמרתי תודה, והוא לא ראה את פני עד היום. כנראה שיש אנשים שאכן משתעממים אצל פסיכולוג.(רק שבתי לא תקרא זאת ,כי זהו מקצועה).

למעלה