הטריק הגדול

24 linoy

New member
הטריק הגדול

הטריק הגדול של אלוהים! זהו סוף סוף עליתי על זה , רק חושבים שהיא קיימת , רק מקוים שהיא קיימת רק מאמינים שהיא קיימת....או רוצים להאמין כי ככה זה מנחם... ככה זה נוח... וזה מן תחליף למשהו מהעבר מן אינטרס קדום , חוק הטבע , אגואיזם .. הפחד לא להיות לבד , לא להרגיש לא שייך , שלמישהו איכפת , שאנו מסיבים לו אושר...שהוא האחד , שאוהב כמעט כמו אמא כמעט כמו אבא... כאילו מצאנו אוצר , שצריך לשמור עליו , זכינו לעוד משפחה...מרגישים מיוחדים ברי מזל... אנו נותנים את הכל , לפעמים בלי לחשוב...רגש , מחשבה , ויתור עצמי , בטוח שהוא היה עושה כמוני , נותן כמוני , אין מצב שלא... אבל תמיד מגיע רגע האמת , שרוצים ומרגישים שמשהו לא בסדר... שזה לא אמור להיות כך או כך אם אוהבים...הרי אני המשפחה שלו אהבת חייו כמו שהוא אומר...אז איך ברגע היא נעלמת ומחליף אותה משהו אחר..איך ברגע שזה מתנגש עם רצון או מחשבה או תכנון או אינטרס אז היא לא מתאימה ונעלמת? פתאום כבר אין משפחה , אין אוצר , אין שייכות? יש קופסא לבנה ריקה שבוהים בה והופכים אותה מרגישים שהיא קרה , רחוקה... וחושבים למה?? ואז זה קפץ , הגילוי של אומן האשליות המתוחכם והמניפולטיבי ביותר שאין מוח האדם שווה לו או דומה... כשמסתכלים על הקופסא פיתאום מגלים שהכל אשלייה...איך לפני רגע שזה קרה הכל היה ורוד ועכשיו הכל שחור...הכל היה חיובי ועכשיו שלילי... בגלל מחזוריות העולם אנו אוהבים...נותנים לנו מן מתנה קטנה , סם שזורם בכל הורידים ומהפנט אותנו גורם לנו לשכוח...את עצמנו את מי שאנחנו,גורם לנו לחשוב שאנחנו אוהבים ויש מי שמחזיר אהבה... הכל רגעי, סתמי , אגואיסטי , בעצם לא קיים ... אלה רק רצינו שיהיה...או קיוינו...

יש סיכוי טוב מאוד שאת צודקת.

אהבה היא עניין שהוא אנוכי בעיקרו. זה הבסיס שלו. מעטים יחסית המקרים בהם יש משהו הדדי באמת וקשר נפשי וסימביוטי כמו שתמיד מתארים את האהבות הגדולות. רובנו מגדירים את המושג "אהבה" לא נכון. גם אני מתפכח מהאשליה הזאת בשבועות האחרונים ולא ממש יודע מה לעשות. זאת בעצת השאלה הגדולה: מה תעשי עם זה הלאה? תתנזרי? תשני את הגישה שלך בנושא (זה לא כזה פשוט. את יכולה לזייף עד מחר בבוקר, מי שיסבול הכי הרבה מלהיות משהו שהוא לא זו את). את צריכה לנסות למצוא מישהו שיהיה קרוב בתפיסות שלו לתפיסות שלך. הרי בסופו של דבר יש לך השפעה גדולה מאוד על בן הזוג שאיתו תחיי, החל מהבחירה בו וכלה בחיים המשותפים איתו. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך עכשיו, לטווח הארוך (יש גם שאלות לטווח הקצר, אבל קצת מאוחר מידי בשבילהן עכשיו באמצע הלילה), הוא איזה סוג של קשר את רוצה, לכמה זמן ומיהו בן הזוג המתאים לך לסוג כזה של קשר? לילה טוב ובהצלחה. רועי.

ס א ט י ן

New member
../images/Emo31.gifכמה פסימיות...

מה קרה? אתה במקרה כבר זקן בן 80 שמעולם לא הצליח לאהוב שכך אתה חושב? למה אתה חושבת שרובנו מגדירים את האהבה לא נכון? יש לי חדשות בשבילך- אהבה היא עניין אינדיווידואלי. אף אחד לא מגדיר אותה בדיוק כמו האחר. ובגלל זה כל כך קשה למצוא מישהו שההגדרה שלו תהיה כל כך דומה לשלנו. מישהו שנוכל לאהוב אותו לחלוטין. שיתן לנו לאהוב אותו לחלוטין. מישהו שנרגיש שאיתו יש לנו משהו הדדי באמת וקשר נפשי חזק. אי אפשר להגיד שאהבה היא עניין אנוכי בעיקרו. כן, ברור שיש בה משהו אנוכי, בדיוק כמו באוכל ובאוויר. אבל בעיקרה היא אנוכית?? אהבה אמיתית היא לא אנוכית, ולא מכאיבה, לא מתאכזרת, ולא מרעיבה. אני הרגשתי אהבה גדולה בחיי, באותה תקופה הייתי מוכנה להעניק לו הכל. עד כדי כך שוויתרתי על האושר שלי, ואז הבנתי שיש לי שגיעה- כי אם אני הייתי מוכנה לתת לו כל כך הרבה והוא לא היה מוכן , ובגלל זה האושר שלי נעלם- כנראה שאפילו האהבה הזאת לא מספיק חזקה ומגיעה לי אהבה יותר גדולה. באהבה אמיתית האושר האמיתי הוא כאשר אתה נותן. וכמובן- כשבן הזוג רוצה לתת בחזרה (ולא בגלל מה שתקבל, אלא בגלל המוכנות של בן הזוג לתת או להקריב למענך בדיוק מה שאתה מוכן לתת או להקריב למענו). ולכן, אהבה היא לא אנוכית. זה לא מה שאתה מקבל, זו הידיעה שבן הזוג רוצה בשבילך בדיוק מה שאתה רוצה בשבילו.

לא

למה לחשוד באנשים, למה לחשוב בדרך חומרנית ומכוערת? ברור שיש אנשים מגעילים שמנצלים, אבל יש גם אנשים שאוהבים ואכפת להם. צריך לפתח קשרים בעדינות ולהזהר מרעים.

ס א ט י ן

New member
הלו הלו

אני הרגשתי אהבה גדולה אז אני יודעת שהיא קיימת. וראיתי אהבות גדולות עוד יותר. אז את הפילוסופיות חסרות המשמעות על אהבה שלא קיימת רק בגלל שעד היום התאכזבת- תזרוק לזבל. אתה לא יכול "לחשוב" שאתה אוהב. אהבה זה רגש. זה משהו רוחני. זה לא משהו שאתה יכול לשכנע את עצמך. תמיד שאנחנו מנסים לשכנע את עצמינו לאהוב זה לא מצליח. רק כשזה בא לבד. כאילו מהשמיים. אין שום טריק.

גישה פסימית משהו....

אני מאמין שאם נעשה סקר בפורום הזה, לגבי האנשים שכן מצאו את מה שהם חיפשו אולי כל החיים והם יגידו לך משהו אחר לגמרי. ואם את חושבת שמה שהיה לך הוא אשליה יכול להיות שזה באמת היה כך וזה לא מה שבאמת חיפשת, אבל זה לא אומר שהדבר האמיתי לא מחכה לך אי שם. ולגבי הפסימיות, זה אף פעם לא בריא וזה די נבואה שמגשימה את עצמה, אז אולי כדאי לעבוד על עצמך להבין שמה שהיה היה ועכשיו צריך להמשיך הלאה ולשאוף למשהו טוב יותר.

למעלה