הטרור הסולאני

bruriti

New member
הטרור הסולאני

שלום לכולם. אני כותבת עבודת פרו"ס על הטרור הסולאני, ואני מחפשת מאמר המדבר על טרור שמופעל מצד השלטון באופן כללי, כלומר מאמר המנתח טרור שלטוני/ פוליטי,לאו דווקא קשור לסולא או לתקופה. האם מישהו מכיר? תודה.

הוד11

New member
שלטון החמר רוז' בקמבודיה

של שנות השבעים בהנהגת הטרוריסט פול פוט

Boogieman

New member
הייתי מתחיל במהפיכה הצרפתית

הטרור היעקוביני נחשב לאבי הטרור המדינתי המודרני.

כן, כשהגליוטינה עבדה קשה והרבה..

וערפה המון ראשי ללא משוא פנים בין עניים ועשירים, ואפילו בין תומכים ומתנגדים, אלו ואלו נפלו קורבן לטרור של מדינתם.

bruriti

New member
נכון, לקחתי את המושג טרור בהשאלה.

אני מחפשת מאמר המנתח בראייה כללית טרור מצד השלטון, ולפיו לנתח את מהלכיו של סולא. אולי אני באמת אעשה השוואה למקום אחר/ מצב אחר.

Boogieman

New member
במקרה של סולא, אולי זה לא "טרור"

במשמעות של הטלת פחד על האוכלוסיה וע"י כך להגיע להישגים פוליטיים. סולא פשוט רצה להיפטר מהרבה אנשים, כמו שעשו אחריו אוגוסטוס ואנטוניוס ועוד כמה. המינוח הנכון הוא "פרוסקריפציות", כדאי לחשוב אם "טרור של מדינה" זה אותו הדבר.

Boogieman

New member
זה לא הוא, זה האנשים הקטנים...

אם סטלין היה יודע הוא היה מפסיק את זה ומעניש אותם... תשמעו בדיחה סובייטית. סטלין שואל את בריה "תגיד, ראית אולי את העט הנובע שלי?" בריה: "לא, אבל אנסה למצוא אותו". אחרי כמה שעות סטלין מתקשר לבריה ואומר "חבר בריה, אל תטריח את עצמך, העט פשוט נפל מתחת לכסא" ובריה עונה: "באמת? מוזר, כי 3 אנשים כבר הודו והוצאו להורג". הקטע המצחיק הוא שזה לא רחוק מהמציאות.

למעלה