הטרור הבין לאומי

הטרור הבין לאומי

רבותיי וגבירותיי! Ladies & Gentlemen! הייתי רוצה לפנות לכל העולם אך נאלץ להסתפק בכלי התקשורת שלנו. כולי תקווה שמישהו שמסכים (או יסכים) איתי ירים גם הוא את קולו ואז אולי תיווצר מן תגובת שרשרת שתתרום למערכת ההסברה שלנו כמה נקודות יתרון. אני כבר בן 47 ועדיין כנראה נשאר ילד: לא מפסיק להתפלא מהעולם שבו אני חי. אכן העולם שלנו משתנה בקצב מסחרר ומתרחשים בו עקב כך דברים שלא היו עולים לדעתי לפני מספר שנים. אינני בא להביע כאן את הדעות הפוליטיות שלי, אינני עומד להתווכח עם אף אחד, אינני מציע פתרונות. הדבר הכואב אשר עליו אנוכי מדבר: הסכסוך שלנו עם הפלסטינים. הנני פשוט המום ממידת חוסר הבנה (או עודף אטימות?) של העולם המערבי הנאור בנוגע לנושא הזה. הרי ביסודו של הדבר מונך משהו שאת טבעו מזמן גילו (אולי רק ברמת תחושות בטן) מנהיגי הימין כולל הימין הקיצוני גם באירופה, גם באמריקה, גם אצלנו בארץ. המשהו הזה הוא: · אינו סכסוך בין הישראלים לפלסטינים, · אינו סכסוך בין היהודים לערבים, · אינו סכסוך בין היהדות לאיסלאם, · אפילו לא כל כך סכסוך בין העולם הנוצרי לאיסלאם, אלא מתקפה, התפשטות (expansion) של העולם המזרחי לכיוון המערב אשר בא לידי ביטוי בכל התופעות המפורטות לעיל. ישראל נכלאה במקרה או לא במקרה בחזית הגל של המתקפה (שוב, מי שרוצה שיקרא לגל הזה איסלאם, או גוג ומגוג מהתנ"ך, או גזעי המזרח וכו´ – זה לא משנה דבר). ברצוני להזכיר כי את תפקיד הפגוש (bumper) בין שני העולמות שיחקה בעבר ועדיין במידה מסוימת משחקת רוסיה. היא הצליחה לבלום את הגל מספר פעמים לאורך ההיסטוריה שלה. אולי בזכות הניסיון ההיסטורי אנו יצאי ברה"מ לשעבר רובנו רגישים במיוחד לנושא הזה ומשתייכים אוטומטית למחנות הפוליטיים בהתאם. יכול להיות כי המערכה ההיא נובעת מחוקי הטבע, יכול להיות כי יש כאן התערבותו של הכוח העליון – אינני יודע. אבל אפילו אם זה לא כל כך תלוי בי או בנו, אסור לשבת בחיבוק ידיים ולהמתין לביצוע גזר הדין. העולם הנאור מזמן התחיל להיכנע לאגירה ממזרח, להשפעת מסורות ודתות המזרח וכו´ הודות הדמוקרטיה המושחתת שלו. לפעמים המדינות הדמוקרטיות "אוכלות אותה" חזק (לדוגמה 11 בספטמבר 2001) אך בסופו של הדבר מה שווים חיי אדם כנגד הזרמת כוח אדם זול למשק ורווחיהם של חסידי דמוקרטיה. הכל ממשיך כאילו כלום לא קרה. כולנו יודעים כי חלק ממדינות המערב כבר "כבושות" ע"י האויב. האויב שלנו הוא אכן אויב לכל דבר המנהל לחימה ללא פשרות: הקו לחימה שלו הראשון בנוי ממהגרים, הקווים בהמשך הם קווי מחבלים פיזיים, רוחניים וכך הלאה. לדעתי כל אחד בעולמנו אשר מאופיין ע"י תרבות מערבית (שצמחה מהתרבות שלנו היהודית לכן אנו שייכים לה) חייב לתפוס את מקומו הטבעי במאבק חסר הפשרות. וחשוב מכל לא להיחשף לרעיונות זולים של פעילי הדמוקרטיה למיניהם: הרעיונות האלה אולי טובים ויפים אך לא למצב החירום שבו אנו נמצאים. אינני עיתונאי, אינני רגיל לכתוב הרבה. השפה שלי היא קריקטורה לכן אני מציע לכם ציור שהוקדש לנושא ואולי ברור יותר מהמילים שכתבתי. בתקווה למצוא אוזן קשבת, בוריס 8216860 – 04 218660 - 054

למעלה