הטרדות מיניות במרחב הציבורי

purpleyaler

New member
הטרדות מיניות במרחב הציבורי

היי כולן,
במסגרת מחקר של האוניברסיטה העברית על הטרדות מיניות במרחב הציבורי, אני מפרסמת שאלון דיווח אנונימי. נכון לכרגע איסוף הנתונים הוא רק לתושבות הערים ירושלים ותל אביב. אם אתן מעל גיל 18 אני אשמח אם תקחו מעט זמן (ממש מעט זמן) לענות על השאלון שלנו ולעזור לנו להבין את מימדי התופעה.
תודה רבה,

https://docs.google.com/forms/d/1BKd-LqTxAu5KCt4Wkj-pmbsA1jjHkzC74YTrQOPQL0A/viewform

GreenMamba

New member
התחלתי למלא

אבל כשראיתי בדף הראשון שכל אינטראקציה עם מישהו כנראה נחשבת הטרדה מינית- הפסקתי.
אם זה המחקר שלכן- הוא נראה לי מאוד לא רציני. תודה אך לא תודה.

purpleyaler

New member
היי GreenMamba

השאלון נכתב מתוך תפיסה הטוענת כי לכל אישה יש את גבולותיה שלה וכי לא הוגן להכפיף הגדרה של הטרדה מינית על כל המשתתפות שלנו. כמובן שלא כל אינטראקציה עם אדם זר היא הטרדה מינית, ואף אחד לא טוען זאת.
הסיטואציות השונות מובאות בשאלון במטרה לאבחן היכן עובר הגבול האישי של כל משתתפת בהגדרתה מהי הטרדה מינית. ייתכן מאוד ומישהי אחת תראה קריצה מאדם זר ברחוב כמחמיאה, בעוד אחרת תראה זאת כפגיעה בפרטיותה.
את החלק הזה הוספנו בהמשך השאלון, בו את יכולה להצמיד לכל אינטראקציה את תחושותייך בנוגע אליה, כך שתוכלי לסמן שאדם שקורץ לך אינו מטריד אותך כלל- וזה כמובן לגיטימי ויאפשר לנו להבין מה את- כאדם פרטי מגדירה כהטרדה.
זה בהחלט משמח לראות את הערנות ותשומת הלב שלך לפרטים, ואני אף בטוחה שהשקעת מחשבה רבה בנושא לפני ואחרי השאלון בכדי לשרטט את הגבולות של עצמך- וזה אכן ראוי להערכה.
חזקי ואמצי.
purpleyaler
&nbsp

GreenMamba

New member
זו בדיוק הטעות בשאלון

ישנן הטרדות שהן בהחלט הטרדות- אך אינן הטרדות מיניות.
אם מישהו מחזיק לי את הדלת (דוגמא מהשאלון), ואני מוצאת את זה מטריד- זו אינה הטרדה מינית. זה יכול להטריד אותי כאישה פמיניסטית שרואה בזה התייחסות שוביניסטית (נניח, במקרה שלי זה לא יטריד)- אבל זו אינה הטרדה הקשורה למיניות וככזו- אינה הטרדה מינית.
ישנן הטרדות שנועדו לפגוע בנו, כנשים, לצמצם את נוכחותנו במרחב וכו'- אבל לא כל הטרדה כזו הינה הטרדה מינית- וכשמתייחסים אל כל הטרדה כהטרדה מינית- גורמים לזילות של המושג.
&nbsp
(בכל מקרה ושלא ישתמע לא נכון- מעריכה מאמצים של נשים, גם בתחום האקדמי, לשרטט ולהראות תמונת חיים ולהציף דברים. כאן לדעתי החטאתן את המטרה.)
&nbsp
בכל מקרה- בהצלחה.

purpleyaler

New member
את שוב צודקת

אבל בהקשר לשאלון שלנו- יש מקום להסתכל על כל הטרדה כהטרדה בלבד או כהטרדה מינית- על פי תחושותיה של העונה. האופציות הניתנות רבות.
אם אינך מרגישה בנוח לענות על השאלון- אין כל סיבה שתעשי זאת.
שיהיה המשך שבוע נעים

אני דווקא התמוגגתי

מתחושת הסולידריות שהשאלון העביר לי. אני מחזיקה מעצמי חיה טריטוריאלית ומבחינתי כל זמן שהתופעה בעינה- היא תוגדר כהטרדה מינית, על כל צורותיה. אני מאמינה שגם יחס ללא קשר ישיר למיניות עדיין נתפס כהרעפת שבחים ומחוות שבשורה התחתונה מוענקים לאישה בגלל ובזכות המיניות שלה. ההנחה שלי שלרוב זה לא נעים ולא מתאים ואני באופן אישי מאוד קנאית וחרדה למרחב האישי שלי.

למעלה