הטרדה פירסומית

שמוצקין

New member
הטרדה פירסומית

ןהפעם לנוסעי התחבורה הציבורית: לאחרונה הבחנתי בשתי תופעות שליליות : 1 הוספו שטחי פרסום בתחנות אוטובוס על חשבון הכיסאות ולכן יש פחות מקומות ישיבה ואני נאלץ לעמוד. 2 התחילו להדביק מודעות על חלונות האוטובוסים ולחסום את שדה הראיה .לאחרונה ב"כיכוב" מודעות של וירג'ין.

רון סי

New member
אתה נאלץ לעמוד?

אין דבר, אתה בחור צעיר. גם אם היו כסאות נוספים, היה ראוי שתעמוד, כך שאם תבוא איזו נוסעת זקנה, יהיה לה איפה לשבת.

goldyboy

New member
עדיף לעבור לאופניים

אם הייתי גר בעיר שאני עובד בה, מזמן לא הייתי משתמש בתחבורע הציבורית, אלא הולך יותר ברגל, או מחפש חלופות שהן גם כיפיות, כמו: אופניים, רולר בליידס וסקייטבורד (שכבר יומיים אני מנסה ללמוד לרכב עליו, בסוף אצליח).

רון סי

New member
מסכים בהחלט

אם כי אני, אם אני יכול, אני מעדיף ללכת ברגל. באופניים זה פשוט עובר מהר מדי.

רון סי

New member
זה נראה לך מצחיק

שאני מציין שעליו לפנות את מקומו לאדם זקן?

iceviper

New member
לא על זה

דיברתי על זה שאתה פשוט קובע שזה מאוד הגיוני להעדיף את הזכות של תאגיד מסויים להרוויח כסף,על פני הזכות שלי לשבת באוטובוס. ואם כבר הזכרת את עניין הזקן,אנא דייק. לא אמרת שעליו לפנות מקומו לזקן,אלא שעליו להישאר עומד גם אם יש מקומות פנויי,שמא יעלה זקן לאוטובוס. ואם לא יעלה זקן במשך כל הנסיעה? אז סתם יצאת מוקיון. ואם מדובר ביום שוק,אתה עולה לאוטובוס ריק לגמרי ויודע שבעוד מספר תחנות יעלו הרבה אנשים זקנים,גם אז לא תשב? תהיה ריאלי.ההגיוין אומר שאתה יכול לשבת ולקום כשצריך.

רון סי

New member
לפנות מקום לזקן

לדעתי הפעולה שבה אתה יושב, מבחין בזקן, הוא מבחין בך, אתה קם ונותן לו לשבת, היא פעולה שיש בה משום השפלה מסויימת לזקן, תזכורת להיותו נזקק ל"חסדיך", הפיכתו לחייב לך טובה. אם אתה פשוט משאיר את הכסא פנוי, אז הזקן בא, יושב, והוא לא יודע מי פינה לו את הכסא, ולא צריך להיות חייב שום טובה לאף אחד.

iceviper

New member
הוא לא צריך להיות חייב

פה הרעיו העיקרי של תרומה-לתת בלי לצפות לכלום בתמורה.הדבר היחיד שאני מצפה לו שבעוד 60 שנה גם יקומו בשבילי. אני אישית ארגיש הרבה יותר טוב עם עצמי אם ברגע האמת אבצע את הפעולה של לקום מהכיסא ולא מלכתחילה לא לשבת,כי אולי יגיע זקן. באותה מידה אתה יכול לתת כסף למישהו,כי אולי יום אחד הוא יהפוך למקבץ נדבות.

רון סי

New member
איך אתה תרגיש

זו לא השאלה. אתה לא קם בשביל שאתה תרגיש טוב, אלא כדי שהזקן יוכל לשבת. מה שאתה אומר למעשה, זה שאתה עושה זאת למען האינטרס האנוכי שלך, של הרגשה טובה, ושאם שוללים ממך את האפשרות להרגיש טוב (למשל, בזה שתשאיר את הכסא פנוי מלכתחילה) אז אתה לא רוצה. למעשה, אתה יכול להרגיש טוב גם מזה שהשארת את הכסא פנוי. אבל אתה לא מסתפק בזה, ואתה מתעקש למצוץ עוד תחושה טובה מזה שאתה מראה לזקן שאתה הוא מיטיבו, שלך הוא חייב את זה שהוא יושב. בהשוואה לכסף, זה כמו ההבדל בין לתרום באופן אנונימי לבין לגשת אישית ולתת כסף לקבצן. לא סתם היהדות משבחת את המתן-בסתר, שמטרתו לחסוך מהמקבל את תחושת המחוייבות לנותן.

iceviper

New member
המטרה היא

לשמור על ריאליזם.מאותה סיבה שההלכה אוסרת (בפירוש אוסרת) עליך לתרום חלק יותר מדי גדול מכספך לצדקה-כך אני לא חושב שצריכה להיות בעיה עם לשבת במקום מסויים ולקום כשצריך.

goldyboy

New member
סטיתם לגמרי מהרעיון של ההודעה

המקורית. האם מדובר כאן במגמה, להטות את הנושאים שעליהם אנחנו מדברים על מנת לבלבל אותנו?

רון סי

New member
לבלבל אתכם?

בדיוק להפך. המטרה היא לחשוף את המשמעות האמיתית מאחורי הודעה "אנטי תאגידית", והיא שאדם צעיר, כוחו במותניו, דואג למקום הישיבה שלו. אילו האדון הצעיר היה כותב שלזקנים מסכנים אין מקום ישיבה בגלל הפרסומת, ניחא. אבל זה לא מה שמטריד אותו. ואת זה ראוי לחשוף.

sheda0ktana

New member
אפשר להתלונן ב"דן"

אולי תנסח איזה מכתבון יפה, תשים פה, ונשלח כולנו, בשם החופש לבהות תוך כדי נסיעה בשקט, כי בלי זה הרי אין טעם לנסוע באבטובוס. ואם כבר בפרסומות וירג'ין עסקינן, נשיקה וחיבוק לכל מי שיוסיף על הפוסטרים המעצבנים שלהם "אני אומר לא!" או אפילו סתם "לא!" החלטי. קרן

sheda0ktana

New member
אפרופו, האינטרסים של "דן" וחברותיה

הם שיהיו כמה שפחות מקומות ישיבה, כדי שאפשר יהיה לדחוס ולטלטל כמה שיותר נוסעים. מקומות ישיבה מגבילים את היכולת הזו של הנהגים לדמות אוטובוסים לקופסאות סרדינים, לכן יש מגמה כבר כמה וכמה שנים של הפחתת מקומות הישיבה, עוד לפני שהפכו אותם לפרסומות. קרן

למעלה