הטרדה מינית?

הטרדה מינית?

הייתי בעיסוי רפואי בעקבות תאונה, בספא ידוע באזור שהלכתי אליו לא מעט פעמים.
במהלך העיסוי (הכואב מאוד, אגב, שהותיר אותי עם יותר כאבים ממה שהגעתי) הרגשתי מאוד לא בנוח.
טיפלה בי מטפלת אישה (מה שעוד יותר גורם לי לפקפק בעובדה שהיתה כאן חציית גבולות). בתחילת הטיפול הכל היה בסדר אבל בהמשך היא החלה לגעת בי במקומות מאוד רגישים- עיסתה וחשפה מאוד את הישבן, התמקדה בירכיים מאוד קרוב לאיברים אינטימיים.. אמרתי לעצמי שזה חלק מהטיפול ושאני טיפשה שאני נלחצת מהעניין ולא אמרתי דבר.
בהמשך המטפלת התיישבה עלי על מיטת הטיפולים, ובאיזשהו שלב כמעט ששכבה עלי. התחושה היתה מאוד לא נעימה אבל שוב לא אמרתי דבר. הייתי מאוד לחוצה (כנראה שלא בצדק, אבל לא חשבתי בהגיון) וכבר בכלל לא נהניתי מהטיפול. הרגשתי כאילו היא נהנית מהמגע של האיברים שלה בשלי ונורא נגעלתי.
כאב לי והרגשתי חשופה יותר מבדרך כלל (ואני עושה עיסויים לעתים קרובות).
היא כמעט וחשפה את כל ערוותי וזה בלבל אותי, וגם הזיזה את גופי באופן שחושף עוד יותר. אני מתנצלת על התיאורים אבל זה נראה לי הכרחי לשאלה..
בכל מקרה, אני חושבת על המקרה הרבה מאז אתמול וחשה אי נוחות רבה.
אני מאמינה שהדמיון שלי באמת פעל שעות נוספות וזה חלק מהטיפול, מה גם שהיא אישה ומה הסיכויים שאשה תטריד אישה, וזאת לא תהיה אי הבנה? בטח במצב כזה שבו הגבולות בין כה וכה מטושטשים.
הגיוני שאני מרגישה מזוהמת, מושפלת ומבויישת?

0 אור 0

New member
תודה על השיתוף ומחשבות

האמת היא שבתחילת הסיפור שלך הייתי כבר עם חצי תשובה מוכנה שמסבירה לך שכאשר עושים עיסוי רפואי שמתייחס לשרירים פגועים או בעייתיים , אז יש צורך לא פעם לגעת באיזורים די אינטימיים (הישבן, פנים הירכיים, נקודת לחיצה שנמצאת בדיוק מעל עצם הערווה ומגיעים אליה בקיפול של הרגל כשאת על הגב, עבודה על שרירים בצידי החזה ומתחת לבית השחי, כניסות לבטן - כל אלו דברים שיוצא לי לעשות לא פעם, ואני אפילו לא מטפלת ברפואי).
אלא מה?
שבגלל שאני יודעת שאלו איזורים רגישים ואינטימיים ובטיפולי ספא מן השורה לא נוגעים בהם, אז אני:
א. דואגת לדבר מראש עם המטופל/ת - להסביר מה הולך לקרות, לבקש את רשותו ובעיקר - להזכיר לו שאם משהו לא נוח או לא נעים או כואב חשוב שמיד יגיד לי.
ב.אם זה לא ארוע נטוריסטי (ולפעמים גם שם) - דואגת לכסות כל איבר שלא מטפלים בו, ולתת תחושת בטחון
ג. בודאי הערווה לא צריכה להיות חשופה
ד. העיסוי היחידי שבו יושבים על המטופל זה עיסוי תאילנדי - וגם שם המגע הוא בנקודות מאד ספציפיות ומדויקות, ובד"כ בעבודה על מזרון.
הפעמים היחידות שיצא לי לעלות על מיטה כדי להשתמש בגוף - היו עם גברים מאד גדולים , שלא היה שום סיכוי להכנס לעומק השריר מצדי המיטה - ואז כמובן זה כשהוא שוכב על הבטן והאיברים שלי שנוגעים בו הם השוק הקדמי והמרפק או שורש היד. לא שום איבר אחר.
למרות זה, יש לי הרגשה שלא מדובר פה בהטרדה מינית אלא פשוט בחוסר מקצועיות.
לטובתך, אני מציעה שלא תשאירי את הענין כך, ותבצעי לו סגירה על ידי שיחה עם המטפלת בה תבהירי את הדברים ותשמעי ממנה מה לדעתה קרה בטיפול. חשוב מאד שהיא תקבל את המשוב הזה, שלא מקובל לחדור לפרטיות של מטופל ללא בקשת רשות.
ולהבא - זכרי, שהכלל הכי חשוב להנאה ושלמות הטיפול הוא שאת אחראית לגופך. לא לשתוק ולא להלחץ - פשוט להגיד למטפלת שהמגע לא נעים לך. אם מטפל/ת לא מסביר לך בתחילת הטיפול או לפני הפעולה שהוא הולך לגעת באיזור אינטימי -ובכל זאת שולח יד לשם, מיד לעצור אותו.
אם הוא מטפל מקצועי ורק שכח לבקש רשותך לפני - הוא ידע להסביר לך במה הוא מטפל.
בכל מקרה וללא שום חריגה מהנושא - גם אם הטיפול *דורש* נגיעה במקום מסויים, בשום אופן המטפל לא יגע במקום הזה, אם לך כמטופלת זה לא נוח!!!

barakshiatsu

New member
צר לי לשמוע,

ועל פניו נשמע שאכן מדובר פה במעין חציית גבולות.
לעובדה שהמטפלת היא אישה אין שום קשר לעיניין.
אישה בהחלט יכולה להטריד אישה וגבר יכול להטריד גבר.
זה מזכיר לי מקרה שהיינו קבוצה של חברים ביום כיף בספא לכבוד יום הולדת של חבר,
ושלחנו אותו לעשות עיסוי והמטפל (גבר) גם התנהג בצורה שתיארת,
חברינו גם לא ידע איך להגיב ושתק במהלך הטיפול, ויצא מהטיפול מאוד מאוד מוטרד ולא רגוע - זה פשוט "הרס" לו את היום הולדת.
הגיוני מאוד שאת מרגישה ככה, ועצם העובדה שאת למודת ניסיון בעיסויים והפעם הרגשת אי נוחות רבה מספיקה
לטעמי להבין שיש פה משהו בלתי תקין.
למרות שזה לא נעים ולעיתים משתק, חשוב מאוד להעמיד את המטפל/מטפלת במקומם
או אפילו להפסיק את הטיפול כשיש משהו לא נעים.
כואב לי ומכעיס אותי מאוד לשמוע על מקרים כאלה, הפוגעים עד מאוד גם בכל ציבור המטפלים.
והמלצה לסיום: אם את עושה עיסויים לעיתים קרובות וזקוקה לעיסוי רפואי, מדוע לא תמצאי מטפל/מטפלת קבועה איתם תוכלי להרגיש בנוח,
וגם לעבור תהליך לשיקום בעיקבות התאונה (עדיף מטיפולים חד פעמיים בספא).

Besomet

New member
כשיש ספק אין ספק

השאלה, האם נחצו כאן קווים ברמה המשפטית, פחות רלוונטית לטעמי. מה שכן חשוב, הוא שנחצו פה הקווים שלך!
לעיתים, מאוד קשה לנו להציב גבולות מול סמכות (שוטר, רופא, עובד מדינה...) ואנו נכנסים להלך רוח כנוע וצייתני ולפעמים אפילו משתתקים וקופאים. במצב כזה, יש נטייה לפקפק באמיתות תחושות הגוף שלנו.

חשוב לי מאוד להדגיש ולהבהיר, שבכל פעם שאת מרגישה לא בנוח, שחלילה פולשים לך למרחב האישי, או כל מגע לא נעים, אין צורך לחפש צידוקים ויש לך הזכות המלאה לעצור את הסיטואציה.

בלי קשר למה עבר בראשה של המעסה, את חשת לא בנוח וזה מה שחשוב.

את לא אשמה, את לא מזוהמת ולא עשית שום דבר מביש.
אלו תחושות טבעיות שחשים אנשים שהגבולות שלהם נחצו.

0 אור 0

New member

טאוֹ

New member
אבחנה חשובה

בין ההיבט המשפטי להיבט שחשוב יותר גם בעיניי, והוא הגבולות האישיים.

טאוֹ

New member
הטרדה וגבולות אישיים

חד-קרן שקוף,

את הניתוח של מה שקרה מן הסתם כבר העברת בראש פעמים רבות מאז אתמול, עם תוספות רגשיות ובלעדיהן. טיפול הוא מרחב של רגישות ורמת חשיפה גבוהה, מה שמאפשר לטיפול להגיע למקומות עמוקים; במקרה של טיפול לא טוב, גם אי-הנוחות מחלחלת עמוק יותר. אני לא בטוח שהיתה כאן הטרדה, אבל בתור המטופלת מה שחשוב זה מה שאת מרגישה. אינך צריכה להצליף בעצמך על מה שלא אמרת ולא עשית. על המטפלת היה ליידע מראש ולבקש רשות לטפל במקומות אינטימיים במיוחד, ואני משוכנע שבכל טיפול עתידי את תהיי מודעת הרבה יותר לשמור על גבולותייך, וזה כשלעצמו שיעור יקר.

כמו-כן, איני יודע באיזו תאונה בדיוק מדובר וממה את סובלת, ואם את רוצה את בהחלט מוזמנת לשתף.
אני חושב שאם יש צורך בטיפולים נוספים, כדאי שתפני לטיפול פרטי ולא במסגרת ספא.
הגם שבספא עובדים לפעמים מטפלים טובים, המסגרת אינה מתאימה לטיפול עמוק יותר כפי שנדרש כנראה במקרה שלך.

בכל מקרה, תרגישי טוב. אשמח אם תהיי מוכנה לחזור ולשתף אותנו גם בעוד מספר ימים איך את מרגישה.

הילהל

New member
אני מאמינה לתחושות שלך

אמנם אני יכולה לומר לך שבסוגים מסוימים של כאב, אני בהחלט מעסה את הישבן ואת החלק העליון בירך (אבל אני מעדיפה לעסות את הישבן מעל לסדין "על יבש" בדיוק כדי למנוע תחשוות כאלו ממטופלים)
ואני גם מאוד עול העל המיטה, כי אני מגיעה גם מהתחום של עיסוי תאילנדי ומשלבת אותו על המיטה. כך שיש יותר מגע ביני לבין המטופלת
א-ב-ל, אני מקפידה כמו שנאמר כאן לומר ולהבהיר שחשוב לי שאם משהו ל אנוח בכל צורה שהיא, אומרים לי ואני מייד מגיבה ומשנה. ואני מרגישה שאני באה ממקום מאוד נקי והתחושה של המטופלים היא נוחה ונינוחה. אני מאמינה שאם בתחושה שלך היה לא נעים ול אנוח ואפילו מיני, כנראה שבאנרגיה שם היה משהו כזה. מאוד על הקו האפור, אבל לא הייתי חוזרת לשם.

hal767

New member
קודמי השיבו לך נכון.

בנוסף, אדגיש כמה נקודות נוספות:

אתחיל בזאת שעיסוי הוא תמיד טיפול רפואי, גם כשמדובר בעיסוי כללי בשביל הכף והמטופל אינו סובל מבעיות רפואיות. מכאן שנדרשת מקצועיות מהמטפל, ויש לקחת בחשבון שטיפול לא נכון עלול להזיק.

המטפל חייב לתשאל ביסודיות כל מטופל חדש. תשאול כזה לוקח זמן.

במקרה שלך מדובר הטיפול רפואי עקב ארוע שפגע בבריאותך. זה מחייב מקצועיות מיוחדת של מטפל בעיסוי רפואי. אינני בטוח שספא זה המקום הנכון לקבל טיפולים כאלה.

אות אזהרה נוסף הוא העובדה שהכאבים גברו לאחר הטיפול.

King of falaka1

New member
אין פה הטרדה מינית

אבל תוכל לפנות משרד התמת לאחראי עליה בית דין אזרחי העונש במידה יחשב הטרדה מינית עד שנתיים מאסר

סביר שתחושת חוסר הנוחות

במהלך הטיפול, לא הוסיפה לריפוי- וזו חלק מהסיבה להחרפת הכאב.
כמו שכתבו לך, ספא הוא לא המקום לשיקום. ואולי עיסוי אינו התחום המתאים לך.
בטיפול חשוב ליצור מרחב בו מטופל חש בנוח ומוגן. אם החוויה שונה, המטפל אמור להיות מודע, לבקש רשות ולבדוק עימך.

נסי להסתכל מעבר לחוויה הלא נעימה (במילים עדינות) שעברת ולראות איך את מגיבה בתחומים אחרים בחייך
(אין כאן כוונה לנח את אפייך, רק לראות אם זה דפוס שכדאי לשים לב אליו)
אם עדיין הזיכרון מטריד אותך, כדאי למצוא גם דרך לעבד אתו כדי שתוכלי להמשיך הלאה ולמצוא את הריפוי שלך.

למעלה