הטרדה מינית?

איה741

New member
הטרדה מינית?

שלום, אני עובדת במקום קטן של כ-10 אנשים. לאחרונה (לפני כחודש) התחילה לעבוד אצלנו בחורה בגילי - בסביבות שנות ה-30. היא מנסה להתיידד איתי, להציע לי להצטרף אליה לארוחות צהריים, לשופינג, ואף הזמינה אותי אליה הביתה לארוחה. דרך אגב, יש לה בן זוג. בימים האחרונים היא התחילה להעיר לי הערות בסגנון "ילדה יפה" ו"את יפה היום" (יש לציין אני בעלת מראה ממוצע פלוס, ולבושה באופן דיי סולידי והיא נראית פחות טוב לדעתי האובייקטיבית) אני לא רגילה למחמאות כאלה, במיוחד לא מנשים. ויש לי תחושת אי נוחות, כי היא גם מעירה את ההערות האלה בנוכחות כל האנשים בעבודה, וגם כי אני לא נוהגת לדבר על הנושאים האלה או לייחס להם חשיבות במסגרת מקום העבודה. עוד דבר שהיא עושה - היא מדברת על סקס באופן חופשי עם שני בחורים במשרד (שגם לכל אחד מהם יש חברה), והם נסחפים לעניין. לי שוב, יש תחושת אי נוחות, כאשר זה נעשה לידי. שני הבחורים האלה יושבים איתי בחדר, והבינו ממני, ששיחות בנושאים כאלה מפריעות לי, והם מבינים את זה. היא יודעת לגרור אותם לנושא באופן שמתחיל משיחות תמימות - כל העניין מפריע לי כל עוד זה קורה בנוכחותי. אז מה שאני תוהה הוא: האם מה שהיא עושה נחשב הטרדה מינית? האם היא סתם וולגרית ואין לה שום אינטרס חבוי? ואיך לטפל במצבים כאלה מבלי לצאת לא נחמדה. תודה

הגר שקד

New member
הטרדה אישית

שלום איה, במובנו הפשוט של החוק לא מדובר בהטרדה מינית במקום עבודה. עם זאת, ברור מדבריך שאת חשה מאוד מוטרדת מהסיטואציה ומאופן התקשורת של אותה עובדת. קשה לדעת האם מדובר בפנייה תמימה וברצון להתיידד, או בפניה שיש בה אינטרס נוסף, אך כל זה אינו חשוב. מה שחשוב הוא מה את מרגישה. האם עצם הרעיון שאנשים משוחחים על סקס במקום העבודה מטריד אותך? האם את חשה מאויימת מפניה אישית מאישה שיש בה קונוטציה מינית? את כותבת שהצלחת להסביר לשותפיך למשרד עד כמה השיחות על סקס מפריעות לך. אם כך, מדוע שלא תפני גם לעובדת החדשה ותספרי לה זאת? השתדלי שפנייתך אליה תהייה נקיה משיפוטיות וביקורת על אופיה, ופשוט ספרי לה כיצד את מרגישה, והבהירי לה (בנחמדות אך באופן שאינו משתמע לשתי פנים) מהם גבולות הידידות שלך. בהצלחה!

למעלה