הטפה לניתוחים?

הטפה לניתוחים?

אני עובדת במקום עבודה שהוא קצת מרוחק גיאוגרפית, אז יש לנו הסעות בבוקר ובערב.

איתי בערב נוסע עובד שהוא מאוד שמן, ומסתבר שהנהג הקבוע שלנו עבר קיצור קיבה לפני מספר שנים אז בשיא ההתלהבות הנהג התחיל לספר לו על איך הניתוח קל, בכלל לא מסוכן, ושהוא הוריד בעזרתו הרבה במשקל בקלי קלות.

אני מודה שלי זה הפריע. לא כי אני אנטי ניתוחים (אני לא מעוניינת לעבור אחד בעצמי, אבל מבינה שיש כאלו שעבורם מדובר על משהו שעזר להם מאוד, וזה מקובל עלי), אלא כי אני הכרתי מישהי שנפטרה כמה ימים אחרי ניתוח מאותו סוג בגלל סיבוך. וחברה משותפת סיפרה לי שאחת הסיבות שהיא התלהבה מהניתוח היתה שהיא נחשפה להרבה סיפורי הצלחה כאלו שתיארו את הניתוח כטיפול פלא שנעשה בקלי קלות, והקלה ראש בסיכונים בגלל החלום הזה שהיה לה להיות רזה.

אני חושבת שיש כאן גם בעיה בכך שאנשים "לא מוסמכים" ממליצים על הניתוח. אני מאמינה (או לפחות הייתי רוצה להאמין) שהמערכת הרפואית נותנת תמונה מלאה יותר של הניתוח: כלומר גם לצד הסטטיסטיקות של הההצלחה והצורך הספציפי בניתוח, הם אמורים גם לספר למנותח הפוטנציאלי מה הסיכונים, מה הסיכויים לסיכונים. בנוסף, אני יודעת שיש בדיקות מקיפות לפני הניתוח, שלפחות אמורות לכסות את המוכנות הפסיכולוגית של המועמד לניתוח, ועד כמה הוא ניסה כל שיטת הרזיה אחרת לפני שהוא פונה לניתוח.

מצד שני, בעיני אנשים שעברו ניתוח ממליצים אך ורק מנקודת מבטם. אלו שהצליחו מתארים אותו כפתרון אידאלי שרק חבל להם שהם לא גילו אותו קודם - ואלו שנכשלו מתארים אותו כאיום ונורא. ובמקרים רבים הם מרגישים צורך להמליץ עליו (או להמליץ לא לעבור אותו חלילה) כשהם פוגשים אדם שמן, גם אם מדובר על זר מוחלט.

אני יודעת שיש פה כמה משתתפות שעברו את הניתוח, והייתי שמחה לשמוע את הפרספקטיבה שלהן - אבל כומבן גם את הפרספקטיבה של כל השאר. עד כמה הייתם מרגישים בנוח אם אדם זר היה מציע לכם לעבור את הניתוח (או שלא)?

TheSecretWithin

New member
למה לספר בהתלהבות זה להטיף?

הבן אדם עבר ניתוח, רזה, כנראה שרמת החיים שלו השתפרה בעקבות הירידה במשקל, הוא מרוצה והוא ממליץ לאחרים. גם כשהולכים לבצע את הניתוח, צריך לדעת לבחור ברופא מוכר וידוע, אני בטוחה שכל רופא בודק לגבי היסטוריה רפואית של חולה שיכולה להוות בעיה.
זה כבר שאני אמליץ לך על משקנ שגורם לי להרגיש עירנית ואני מרוצה ממנו,
את תבדקי אותו לפני שתשתי אותו, תקראי את המרכיבים, ויכול להיות שהוא לא בריא\ אבל בשבילי הוא טוב ואני אמליץ לאנשים עייפים אחרים עליו.
מה ישיותר מפריע שהנהג ממליץ לבן אדם על הרזיה בפומבי ולפעמים זה יכול להביך\ כאילו כל מי ששומע את השיחה כרגע חושב של המשקל שלי ועל הבעיות שיש\אין לי. במקום הנהג הייתי עושה את זה בשיחה יותר אינטימית.

עקשנית25

New member
אסור להכניס משקל למקום שאסור לדבר עליו

במקום להכניס אותו לשיחות אינטימיות, לחדרי חדרים .

אז מה אם מדובר בהמלצה על ניתוח? שיבושם לו. גם אני ממליצה לאנשים
על כל מה שעובד אצלי, בכל תחום.

אני למשל במקום העבודה הבאתי את כולם לדבר איתי על משקל באופן גלוי.
למרות שקשה. היה אחד שאמר לי שהוא חושב שאני צריכה לעשות ספורט.
אז מה? אז הסתכלתי לו בעיניים והברתי לו יפה למה אין לי ענין לרדם במשקל. למה אני טוב לי ככה, וככה לאט לאט, עוד שיחה ועוד אחת אפילו מול כולם מתחולל שינוי.

אני בעד שידברו על השמנה, אני בעד שלא יתביישו בה, אני בעד שלא יפחדו לדבר עליה עם אנשים.על כל נושא גם הכואבים שבה.

אמר לו לעשות ניתוח? אז אולי זה לא נעים מול כולם, אבל אולי הם בקשר
טוב יחסית שמאפשר שיחה על זה, ואת, אולי היית צריכה להשתתף בשיחה ולהגיד שיש גם צדדים אחרים. זו שגרירות טובה!

גלית 1967

New member
יש כאלו שרואים את "האור" ואכן הופכים

למטיפים.בדיוק כמו שיש עם כל דיאטה חדשה שהיא ה
החדש.
יכולה להגיד שלי הטיפו הרבה-הדפתי את כולם יפה מאוד -על כל הצלחה ידעתי לתת תשובה למה ניתוח זה לא טוב.
15 שנה לקח לי מהרגע שברחתי מניתוח טבעת עד השרוול שעברתי לפני חצי שנה.תמיד ידעתי שזה יגיע באיזה שהוא שלב בחיי.....
ואף אחד כולל בקום עבודתי-קופת חולים לא הצליח לשכנע אותי גם לא כשראיתי את ההצלחות של הבנות פה מסביב,או של לקוחות שהגיעו לעבודה וסיפרו לי כמה טוב להם לפני אחרי ותוך כדי.-עוד יורת מזה-זכורהה לי שיחה עם אבי חודש לפני שסיפרתי להם והוא שאל אותי מדוע אני לא עושה ניתוח-עניתי לו בנחרצות שאני לא עושה ושיעזוב אותי-מיותר לציין שכסיפרתי להם הם היו בהלם-הם ורבים וטובים ממכריי -אני יודעת לפחות על אחת שבטח קוראת כאו ותאשר את הכל

רק כשאני החלטתי ושכאב לי פיזית והגעתי למסקנה שאין ברירה אחרת תוך שלושה חודשים מההחלטה היתי אחרי.
אני לא מטיפה,אני לא ממליצה אלא אם מישהו שואל אותי או מבקש לדעת איך אני מרגישה אחרי ובאמת רוצה מידע.
יש לי חברה בעבודה שאני כמו "מעבדה ניידת" היא בודקת ושואלת כי סוף סוף יש לה מישהי קרובה לראות איך זה אחרי.
כמו שלא אהבתי ואפשר להגיד שלא סבלתי שעשו לי את זה אני לא עושה את זה לאחרים וזה כמו כל דבר שקשור למשהו שאני מבינה מאיפה זה מגיע.
וכן עכשיו שאני חצי שנה אחרי מינוס 30 ק"ג ואני מבינה על מה דיברו ולמה האיצו בי לעשות את זה לפעמים ממש לפעמים יש בי את הרצון להגיד לאנשים כן לכו תעשו את זה-להיות שמן זה גם לא בריא-אבל כמו שאמרתי קודם אני לא אעשה את זה אלא אם זה יעלה בשיחה או ישאלו אותי.

אני שמחה שלך היה ניסיון חיובי עם הניתוח

באמת. אבל האם את תרגישי נוח אם תמליצי למישהו לעבור את הניתוח והוא יסתבך?

גלית 1967

New member
אני לא ה' וקרה שפגשתי מישהי

שעמדה על זה שרופא מסויים ינתח אותה ואני שמעתי עליו דברים רעים-היא היתה נעולה עליו וכל מה שאמרתי לא עזר ואכן היא הסתבכה והיתה מאושפזת כמעט שלושה חודשים.
היתי איתה בקשר במשך כל התקופה ומעולם לא אמרתי לה "אמרתי לך" זו הבחירה שלה לבסוף.
את גם יכולה לבקש ממישהו שיבוא לבקר אותך והוא יכול להפגע בתאונת דרכים....

supersonic777

New member
הי,דבר ראשון,בדר"כ,אנשים נוטים להמליץ על משהו

שהם חוו שהוא דבר טוב...
שנית,לפני עליה על שולחן הניתוחים,מבצעים בדיקות,זה ברור...
שלישית,לא לכל אחד זה מתאים...
רביעית,זה כנראה ה"שלב" הסופי אחרי כל כך הרבה דייאטות שכשלו.
מכיר כמה בחורות שעברו את זה,והן בהחלט השילו ממשקלן לא מעט...

מורכב משהו

גם פה, כבכל דיאטה, הייתי מתייעצת עם אלה שנכנסו לשיגרת החיים שאחרי הירידה ולא עם אלה שנמצאים עדיין באופוריית הירידה(נפלאה ככל שתהיה).
דיברתי עם כמה וכמה שעברו את הניתוח, דברו על שנה ראשונה(אפילו קצת פחות) שהיא קלה יחסית לירידה ואחרי זה, מתחילים החיים האמתיים של התמודדות (כן, שוב) עם האכילה הרגשית.
ועדיין, יכולת ההכלה של הקיבה קטן לאין שיעור..רק שכולנו יודעים שהקיבה הוא איבר גמיש שיודע לגדול והרי עקב האכילס של הניתוח+ היכולת לאכול הרבה ארוחות קטנות..ואז חוזרים לאותה נקודה...
הבנתי שהשרוול הוא בעצם חצי ניתוח של עוקף טריסריון (אם אני טועה, אשמח לתיקון)
מכיוון שאני אקורדיון מהלך, מודה שאחת ל..עולה בי הרצון לתת לסכין לבצע את עבודתה, וטרם החלטתי אם נכון לי או לא..
בשיחה עם מומחית לגסטרו,(שגם מבצעת את ניתוחי השרוול בעצמה) נאמר לי שאין עדיין מחקרים (הפעולה נחשבת לחדישה באופן יחסי) בכדי להוכיח את כדאיותו של הניתוח, והאם קיים נזק או לא, למערכת העיכול לטווח הארוך.
ועדיין, כמו שאמרתי, ברגע המשבר, מאוד בא לי הפתרון הזה, שאמור להיות סיפתח קל יחסית לביצוע, כאמצעי לשינוי..
הלוואי והיתה תשובה של שחור לבן, וניתוח, כל ניתוח, יש בו מידה של סיכון, כשבתוכנו מידת ההדחקה של הסכנות גדולה.

polegra

New member
הדעה שלי מאוד דינמית בנושא הזה דווקא בתור

מנותח בעבר ובהווה נקרא לזה
עברתי ניתוח טבעת קבוע עפ פתיחת בטן מלאה שממש לא עזר ואני מצטערת על היום שנכנסתי עליו
לא קיבלתי מספיק מידע על הניתוח ועל החיים אחר כך
הוא הוגדר ניתוח מחקר ו5 לפני מתו....הליווי לאחר מכן לא היה טוב הבדיקה הפסיכולוגית היא שטויות...לא ירדתי בזכות הניתוח כלום הוא רק הקשה עלי לאכול דברים בריאים ונכונים.

16 שנה אחרי זה נכנסתי לניתוח שני אחרי שנים שהתנגדתי לניתוחים בצורה נחרצת. לא הבנתי למה אנשים חוזרים ועושים את הטעות שנאי עשיתי לפני שנים זכרתי את ההחלמה כמשהו טראומטי ולא הייתי מוכנה לעבור את ההליך.
לפני שנתיים התחלתי לחקור והמנתח היה כל כך כנה איתי שזה הבריח אותי לשנה וחצי לעוד ניסיונות ירידה במשקל לבד וראיתי שנאי לא מצליחה
עבורי הניתוח היה להיות או לחדול
לפני הניתוח שקלתי 217 קילו משקל לא בריא לכל הדעות שכבר נתן את אותותיו בקושי ובכובד למרות בדיקות הדם המופלאות
היום אני שוקלת 158 והיד עוד נטויה
חשוב להבין שהניתוח הוא לא כדור קסם יש צורך לשמור יש צורך לשים לב ולשנות אורח חיים
הניתוח נותן את הבוסט הראשוני ולאחר מכן הכל בידיים שלנו

אני ממליצה!!! אין לי בעיה עם זה
אני לא אגש לזרים כן....אבל אישתו של אבא לשי עברה את הניתוח לפני חודשיים היה לי מאוד קשה לראות את זה מהצד מה עוד שהיא במשקל לא כזה גבוה יחסית אלי (130) והיא כבר רזתה עם הניתוח הראשון ל75 קילו ועלתה חזרה
הרגשתי קצת אחריות ושיקשקתי מפחד ועדיין תמכתי בה המלצתי והייתי לצידה כי אני יודעת כמה קשה לשנות כמה קשה נפשית להתמודד לפני עם הפחד ואחרי עם השינוי
השינוי הפיסי גורר עימו שינוי נפשי לא קטן

מצחיק שאנשים לא ידעו שעברתי את הניתוח וכמה אימהות בגן ניגשו להמליץ לי על הניתוח חחחחחחח
אם זה היה קורה לפני הניתוח הייתי מתביישת ומקטרת לעצמי
עכשיו אחרי הניתוח דווקא חייכתי ואמרתי שעברתי והרווחתי ככה עוד חברות :)
אני לא אמליץ לזר מוחלט זה לא באופי שלי אבל כן כותבת על זה בבלוג שמה תמונת של לפני ואחרי בפייס ובעיקרון אין לי בעיה עם זה

אבל יש לי שאלה...

דווקא כמי שעברה מאנטי מאוד גדול לניתוחים למאוד בעדם: אני מבינה מההודעה שלך שכדי להגיע לשלב שבו הניתוח הפך לאופציה עבורך, עברת תהליך מורכב שכלל בין השאר עוד לפחות ניסיון הרזיה אחד בלעדיו ויכול להיות שגם תהליכים אחרים (למשל מבחינה נפשית). אבל בעצם זה שאת ממליצה לאחרים על הניתוח - אולי את "מקצרת להם תהליכים" בכך שאת מקלה עליהם לקבל את ההחלטה בכך שהם רואים מול העיניים סיפור הצלחה, אבל גם במקביל אולי זה מקשה עליהם לעבור התהליכים הנפשיים האלו שאולי הם חשובים כדי שהניתוח יהיה מוצלח ושהם ישלימו לטובה עם ההשפעה שלו על החיים שלהם?

ואם מותר לשאול: כשאת ממליצה, האם את נותנת המלצה גורפת, או שאת פשוט משתפת בסיפור האישי שלך כדי לשתף בהתלבטויות ובתוצאות של הניתוח לטובה ולרעה כדי לתת לאנשים פרספקטיבה אישית על הניתוח? האם למשל היית ממליצה על הניתוח שאת עברת, או מפנה למקורות מידע לניתוחים השונים כדי שאנשים יוכלו לבחור בעצמם?

polegra

New member
אוייש נו באמת, אנשים לא עיוורים ולא חרשים

אני ממליצה מהניסיו שלי
אני ממליצה על מנתח למשל
אני לא אמליץ על סוג ניתוח כי זה אינדיוודואלי לכל אחד ולא משהו גורף
אני מספרת את הסיפור שלי את הדרך שעברתי גם על דיאטנית אגב!!! ולא רק על ניתוח
כל אחד מוכן לזמן שלו
אתה אוסף חוויות בדרך ולכל דבר מגיע הזמן שלו לשלוף את כרטיס הזיכרון ולהשתמש בו
אני לא דוחפת אותם קשורים במיטה לחדר ניתוח

טלי

אבל כמו שסיפרתי בהודעה הפותחת...

להמלצות האלו יש כוח. בהודעה הפותחת שלי סיפרתי על מישהי שהלכה לניתוח כי היא השתכנעה שהחים שלה יהיו דבש כי אלו הסיפורים שהיא שמעה בפורומים. ואת יודעת מה? אם אני הייתי שומעת על טיפול שהיה מביא אותי בקלי קלות למידה 38 בלי להיות רעבה בכלל ולשבוע במהירות (ואני אישית שמעתי על הרבה ממליצות שכך מתארות את התוצאות של הניתוח, בלי להזכיר שום פרט אחר) גם אני הייתי מתלהבת. ויש בזה הרבה היגיון - כי אין חכם כבעל ניסיון, ולרובנו ברור שרופא מתאר את הניתוח מבחינה טכנית אבל מי שעבר אותו מכיר הרבה יותר טוב את ההתנהלות היומיומית.

אולי הבעיה היא (וזה לא קשור חלילה אליך) שהחשיפה לסיפורי ניתוחים קורית לרוב בפורומים יעודיים לניתוחים, אבל הפורומים האלומתרכזים בעיקר אלו שמאמינים בניתוח - כאלו שהצליחו, או שמחפשים תמיכה מבעלי ניסיון כדי להצליח. אבל בגלל שאין בהם לאורך זמן חשיפה גם לסיפורי כשלון של הניתוחים, ההסתכלות בהם היא מאוד פרו ניתוחית ויש מעט מאוד חשיפה לצד הפחות טוב של הניתוח.

בואי נקווה

שלאנשים יש קצת בינה בראש, והם מבינים שהניתוח אינו פשוט כלל. ובכל מקרה החלטה כזאת לא נעשית בגחמה של רגע וגם המנתח אמוא להסביר בדיוק מה הולך לקרות.
לשלול את המלצת המנותחים "ללכת על זה" - זה ממש לא לעניין כאן.

polegra

New member
אני חושבת שאדם בוחר מה לראות לטוב ולרע

כשהייתי נגד הניתוח מצאתי מלא מחקרים למה לא
כשהייתי בעד מצאתי מלא מחקרים למה כן
אני מצטערת אבל אדם שהולך מבלי לבדוק את הסיכונים מבלי לקרוא את כל המידע האפשרי בוחר להיות בת יענה וזו הבחירה החופשית שלו
אני עשיתי את זה לפני הניתוח שלי , נכון הייתי מאוד מאוד צעירה ונתתי לעצמי להיות מובלת
אבל כשבאמת אני זו שהחלטתי ולא הסביבה אז הזזתי הרים וגבעות בצורה שאנשים נדהמו. יזמתי הרמתי טלפונים קידמתי את התור שלי דחפתי נפגשתי עם רופאים השתתפתי בקבוצה במחלקה להפרעות אכילה בתל השומר ארגנתי את הדברים בעבודה
הכנתי את עצמי נפשית ופיסית לניתוח
חשיפה יש לכאן ולכאן אתה בוחר למה להחשף
אגב, יכולה להגיד לך שרוב התגובות שקיבלתי לסוג הניתוח שהלכתי אליו היו שליליות!!! ניסו לשכנע אותי למה לא לתת דוגמאות לאנשים שבאמת הניתוח גרם להם לסבל אי לכך ידעתי מה לשאול את המנתח מה לבדוק איך להתמודד אחרי
ובאמת שמחה שבחרתי במנתח שמאוד הסכים איתי וחלק מהשינויים הוא באמת מבצע בנורמה כי למדו מהלקחים
אני יודעת שהמנתח הספציפי שלי תיאר לי את החיים במדוייק אחרי יותר מאשר אנשים שעברו אותו
הוא הסביר לי שאני לא אוכל לאכול כאילו אין מחר ולא לעשות פעילות גופנית
הוא הסבי רלי שיש מחיר לאכילה שומנית ומה צפוי לי אחרי זה
הוא הבהיר שקצת הירידה לא מהיר ושבסופו של דבר זה תלוי בי
הוא הבהיר הכל בצורה ברורה, יתרה מכך הוא אמר לי שהוא מקווה שהוא יצליח להציל אותי על שולחן הניתוחים מה שהבריח אותי בפעם הראשונה ובפעם השנייה אמרתי לעצמי וואלה...זה בן אדם שאומר את האמת בפנים וזה מי שאני רוצה שינתח אותי
מישהו שמודע גם לסיכונים ולא רק לורוד ולנצנצים בחים

אני מסכימה שהיום היד קלה על ההדק ושכל בן אדם שני עבר את הניתוח וראה את האור ושלא כל הרופאים באותה הרמה...
מבחינת הסינון אני חושבת שהסינון לא מספיק בדיעבד למרות שבאותו רגע זה עצבן אותי אני כן חושבת שמריך לעבור קורס לפני ניתוח בריאטרי עם דיאטנית ופסיכולוגית זה גורם המון להבנת ההליך כי יש שם גם אנשים לאחר ניתוח ואתה בעצם רואה למה אתה הולך ומכין את עצמך פיסית ונפשית גם יחד

טלי

בתור מישהי שהיתה בעברה עם BMI של 46.2...

אני יודעת שכל רופא שהיה רואה אותי אז היה שולח אותי לניתוח על טיל, בלי לבדוק מה היסטוריית הדיאטות שלי - ושהועדה שאמורה לבדוק את הזכאות שלי לא היתה חושבת פעמיים פני שהיא היתה מאשרת. הבעיה אצלי היתה שלא היתה לי היסטוריית דיאטות: פעם הייתי אצל דיאטנית אבל בגלל שהיא נתנה לי תפריט ממש לא מתאים פשוט לא נשמעתי אליו, מעולם לא ניסיתי קבוצת תמיכה, ואפילו לא לקחתי תפריט דיאטה מחברות... וכיום, אחרי שהתחייבתי לתהליך אני כבר בערך 6 - 7 שנים במצב שבו אני לא יכולה לקבל ניתוח אוטומאטית במימון קופ"ח, וכבר שנתיים שאפילו עם בעיות בריואת מוכחות לא יתנו לי להתנתח. אז נכון שאני יורדת בקצב איטי להחריד (ומי שראה אותי במפגש לפני החגים יודע שאני עדיין שמנה), והיו לי עליות אבל עובדתית במשך תקופה ארוכה אני במצב שבו נראה שהיו פתרונות אחרים שהתאימו לי אישית בלי ניתוח.

ואני מכירה לא מעט אנשים שהיו או עדיין נמצאים במצב דומה לשלי - ואני יכולה לחשוב רק על אחד מהם שאני יודעת שאם הייתי במצבו הייתי פונה לניתוח: פשוט מדובר על מישהו שיורד ועולה שוב ושוב ושוב במשך שנים בצורה מאוד תלולה, וניתוח בהחלט היה יכול לעזור לו בתחושת השובע שכיום לא קיימת עבורו.

אז נכון שסביר להניח שאני אישית נחשפתי לסביבה שהיא נגד ניתוחים ולכן נתתי לעצמי עוד ועוד צ'אנסים, ואחד מהם בסופו של דבר עזר. באותה מידה, אני מודה שיכול להיות שהתחלתי תהליך בדיוק בזמן שהתאים לו להצליח ובנסיבות אחרות הוא היה נכשל וכיום הייתי במשקל הרבה יותר גבוה. יכל להיות שזה גם יקרה לי בעתיד. אבל חבל לי שאין גורם שיתן תמיכה שהיא אובייקטייבת יותר - כלומר ידאג לתת לכל אחד את התמיכה שהוא זקוק לה בין אם זה לטובת ביצוע ניתוח שמפחדים ממנו סתם או לטובת המנעות מניתוח כי לא מבינים שההשלכות שלו לא מתאימות (לפחות כרגע).

מרים 882

New member
אני מגיעה מסביבה הכי אנטית-ניתוח

שרק אפשר להעלות על הדעת!
כשרציתי להתנתח לא הקשבתי לאף-אחד!
ההורים שלי עד היום לא בדיוק מפרגנים

מרים 882

New member
בתור מנותחת שרוול,אף פעם לא המלצתי!

אני מספרת כמה טוב ומדהים לי
מספרת על החוויה האישית והטובה שלי

וזהו.

בתור עוד אחת שנותחה

(וכבר ירדה 50 ק"ג), אני יכולה להגיד שאני מספרת בשמחה על התהליך שאני עוברת ומרוצה ממנו מאד אך לעולם לא אמליץ סתם כך לאדם אחר לעבור ניתוח.
יש הרבה ששומעים את הסיפור שלי (בעקבות מחמאות שנותנים לי על הירידה, נניח) ואז מתייעצים איתי לגבי עצמם או לגבי קרובים שלהם.
אבל לעולם לא אמלית על דעת עצמי.

כמו שלי תמיד חפרו בעניין ניתוח וירידה ושנאתי את זה, כך אני מניחה שרוב האנשים מרגישים.
מי ששואל נענה בשמחה.
וכמו טלי, לעולם לא אמליץ על ניתוח ספציפי, גם אם שואלים אותי. זה מאד מאד אישי וכל ניתוח משפיע על החיים בצורה שונה.
אני מספרת מה שאני יודעת וממליצה להכנס לפורום המתאים כדי להתייעץ בכל שאר הנושאים.

גם אני סוג של "ראיתי את האור", אבל מאד מאד מודעת לזה ומאד מתאמצת לא לשפוך את האור הזה על אנשים

למעלה