הטענת מצבר

yael128600

New member
הטענת מצבר

בוקר טוב לכולם!
כמה שאלות...
האם לvs125 יש תכונה כזו שהמצבר מתרוקן בתדירות גבוהה יחסית? או שזה משהו רק אצלי...
בכל אופן, אני מניחה שהמצבר התרוקן לי. הקטנוע לא מגיב בכלל כשאני מנסה להתניע, האורות נדלקים אחרי שהמפתח בסוויץ רק אחרי כמה דקות והצפצפה לא עובדת. ניסיתי להתניע עם הרגלית ואכן התניע אך לא חשבתי להשאיר אותו מונע לכמה דקות וישר כיביתי אותו.
יש איש מקצוע כזה שמגיע עד אליי בשביל להטעין את המצבר, נכון? ברור לי שאי אפשר להמליץ בפורום לאנשי מקצוע מסיבות ברורות, אך מה השם של המקצוע הזה כדי שאוכל לחפש בגוגל?

תודה!

Tribel

New member
הקטנוע שלך מתוכנן לטעון את המצבר בעצמו

ברגע שהוא לא, הבעיה יכולה להיות במצבר או במערכת הטעינה.
תקלות במערכת הטעינה ניתן לאבחן בכל מוסך,זו פעולה פשוטה למדיי.

אם פי 3

New member
תלוי גם באופי השימוש

מי שרוכב רק רכיבות קצרות, יכול להגיע למצב שהמצבר לא מספיק לטעון את עצמו מספיק.
אפשר לרכוש מטען חיצוני (מתחבר לחשמל, ולמצבר, או, אם מדובר על דבר קבוע, אפשר להתקין (במוסך) חיבור נגיש יותר.
&nbsp

Tribel

New member
או להניע עם הרגלית במקום עם הסטרטר

ולא בגלל שהמצבר גמור אלא בגלל שטעינה מרכיבה קצרה לא מספיקה לפצות על הזרם שהוא לקח על מנת לסובב את את המנוע.

בקטנוע ללא מערכת הזרקה,שבו מערכת הטעינה תקינה המצב יותר פשוט,אפשר להגיע לזרם יפה גם בסרק לכן אפשר להריץ בסרק למשך כ 10 דקות ולא חייבים לצאת "לרכיבת פיצוי".

אם פי 3

New member
אם יש...

ואם מצליחים להשתמש בה (דורש כוח).
ברוב הקטנועים שאני מכירה כבר אין בכלל הנעה ידנית (רגלית).
&nbsp
המצבר לא גמור פשוט הקטנוע המדובר (של האיש), עושה בעיקר רכיבות קצרות מאד, ולא מספיק להטען (צריך בערך 20 ד' רכיבה רצופה כדי לטעון. רוב הרכיבות שלו הן דקות ספורות).

Tribel

New member
אם המצבר לא היה פרוק הסטרטר היה עובד

מצבר "גמור" לא ניתן להחיות,בניגוד לפרוק שאפשר לטעון.
בקטנוע של פותחת האשכול קיימת רגלית וגם ברוב הקטנועים הקטנים עד נפח 125,אין טעם לקנות קטנוע שגדול מ 125 לרכיבות של כמה דקות,אבל,בגלל שיש את עניין הביטוח אנשים מתפתים ל 250,שאלה קטנועים שמיועדים לנסוע קצת יותר מרבע שעה במהירות סבירה לכן כאשר הכל תקין המצבר ייטען.

נ.ב.
לא דרוש הרבה כוח על מנת לסובב את הרגלית,מדובר בנפח קטן,אם מדובר בקטנוע 500 זה סיפור אחר.
לא קיימת רגלית בקטנועים כאלו אבל לצורך הדוגמה.

nemmy

New member
התקנת עליו מערכת איתור או משהו בסגנון שמתחבר למצבר?

זה יכול להעמיס ולגרום לו להתרוקן מהר יותר ממה שהוא אמור.
אני הייתי מניעה אותו עם הרגלית ונוסעת למוסך, שיבדקו מה הבעיה ויחליפו מצבר או יתקנו מה שצריך... המצבר לא אמור להתרוקן בשימוש נורמלי ושוטף בקטנוע.

למעלה