הטעיה בעל פה

הטעיה בעל פה

שכרתי דירה, בעלת הדירה אמרה לי שישנם שני שותפים הגרים עימי, וכשניכנסתי לדירה הבנתי שגרים בה עוד שלושה, מה גם שהם אינם שומרי ניקיון ומרעישים. מה אני יכול לעשות במצב זה? אני מחפש מחליף לשכירות ולא מוצא, האם במצב זה אני יכול להפר חוזה ולבטחל השיקים? אני חש מרומא, וכל פניותי לבעלת הדירה לא נענו. האם דינו של הפרת חוזה הוא כדינו של ביטול שיק? מה היא תוכל לעשות במקרה כזה שאפר את החוזה?

האם ראית את הדירה

לפני שחתמת על ההסכם? האם כתוב בהסכם כמה אנשים גרים בדירה? כמה זמן עבר ממועד חתימת ההסכם?

לפלורי

בודאי שראיתי את הדירה לפני שנכנסתי לגור, אך לא שמתי לב שישנו עוד חדר לשותף רביעי. ההסכם לא נימצא בידי ולא יודע מה כתוב בו, כי בעלת הדירה מתחמקת בתירוצים שונים מלתת אותו לאחר שביקשתי ממנה כמה פעמים. חלפו חודש וחצי מאז חתימת החוזה.

מה שניתן היה לראות בעין

על ידי השוכר (או לברר) בטרם חתימת ההסכם לא יכול להוות עילה לביטול ההסכם. אבל הייתי פונה אל המשכיר במכתב רשום ודורשת לקבל העתק מההסכם (בפעם הבאה תעמוד על כך שיחתמו 2 עותקים מההסכם ותקבל לידיך מיד עותק אחד).

smart one

New member
גורף מדי

לא מסכים לקביעה של עו"ד ניסן כי- "מה שניתן היה לראות בעין על ידי השוכר (או לברר) בטרם חתימת ההסכם לא יכול להוות עילה לביטול ההסכם". זו קביעה גורפת מדי ובעצם שומטת את הקרקע תחת חובת הגלוי של המשכיר וניהול מו"מ בתום לב על ידו. ברור שהכל תלוי זמן ונסיבות וכל מקרה לגופו וכיוצ"ב בלה בלה בלה. לשואל: אתה מעוניין לצאת מהדירה? אם כן - יש דרכים לעשות כן ובמקרים כאלה (בניגוד אולי למקרים אחרים) הייתי מציע לך לא להתפס בכל סייג משפטי זה או אחר. רע לך? אתה ישן לא טוב? אין לך שקט בחיים? אתה חי בקומונה? הדיירים מעשנים נלסון? קדימה מ-ל-ח-מ-ה (גם בדרכים משפטיות).

למעלה