הטסת ציוד סקי/סנובורד

YUVAL005

New member
הטסת ציוד סקי/סנובורד

באחד שמארגן את החופשות לבד, לרוב אני טס בחברות זרות (כולל השנה), אף פעם לא נתקלתי במקרה שבו היתי צריך לשלם על הטסת הציוד(כולל השנה, כבר טסתי פעם וסגרתי עוד פעמיים-- אוסטריה+ איטליה ובסוף צרפת). בטיסות עם אל-על קרה שטסתי רק פעם אחת (לפני 2 שנים), כאשר רצו לחייב אותי על הציוד הסקי הצלחתי לסגור שהציוד יהיה חלק מהמשקל הכולל של המזודה כך שבסוף לא שילמתי (היום עם החוקים החדשים של אל-על לא יודע אם זה יעבוד-- תתקנו אותי אם אני טועה). --------------מדובר על טיסות סדירות בלבד---------- השאלה: למה רוב החברות הזרות, במיוחד היום שרבים על הכיס של כל לקוח אפשר להטיס בחינם מול אל-על שמחייבת את ההטסה. ** לא רק שהטיסות באל-על לרוב יקרות יותר (מתאמים מובנים) במקום לצ'פר את הטסים אז................ אשמח להסבר שלכם !

marceloros

Member
מנהל
אנחנו אוהבים כסף?

סליחה אם זה נשמע אנטישמי, אבל נמנעתי מלרשום יהודים. תסתכל על כל יוקר המחיה בארץ, אפשר לקחת עוד אז לוקחים, מנסים לארגן חרם (קוטג'/תנובה/שופרסל) וזה לא באמת עובד.

איל שחר

New member
באל-על תוכל לקחת ציוד גלישה

כחלק מהמשקל הכולל שמותר ללא תוספת תשלום. כתוב באתר שלהם.

Maoz20

New member
אין הסבר מתקבל על הדעת

כל טיעונך נכונים במיוחד לאור העובדה שהחורף נחשבת לתקופה ה"מתה" של חברות הטיסה ועליהם להיאבק על כל נוסע.

אל על

תשובה שקיבלתי מהסוכנת שלי לגבי טיסתי הקרובה באל על: דיברתי שוב עם אל על - מחלקת ההזמנות לגבי הטבה של 5 ק"ג לנוסע מתמיד- בתוקף , הנהלים לגבי ציוד הסקי הם: הציוד נכנס בתוך ה 23 ק"ג מטען - ניתן לחרוג מהכבודה , מינימום יגבו ממך $18 לקילו אחד ומקסימום 55$ לא חשוב מה תהיה גובה החריגה . זה הוכנס בהזמנה - אקסטרא נוסע מתמיד . וגם אישור על ציוד סקי במילים אחרות: מותר לך לקחת עד 23 ק"ג כולל ציוד הסקי(לא כולל מה שמותר לעלות לטיסה שזה עד 8 ק"ג) ההטבה היחידה היא שאתה יכול לקחת יותר מתיק אחד. אם אתה נוסע מתמיד יש לך עוד חמישה ק"ג בחברות כמו לופטהנזה, סוויס ואוסטריאן למשל, ציוד הסקי בחינם ולכן עדיף להמנע מאל על (ומטיסות לציריך בכלל שאז מתברר שהרכב להשכרה עולה 30% יותר מאשר במינכן...)

topsoul 360 out

New member
המידע שיש לי נכון ללפני שלושה וחצי שבועות....

טסתי עם אל-על, וכשהעמסתי את הציוד לשקילה, דיילת הקרקע נתנה מבט מוזר על ה"תיק השני", הסתכלה על המסך לרגע, ואמרה לי "יש לך מזל שהזמנת את הכרטיס שלך לפני נובמבר, התקנות החדשות שלנו מאשרות רק פריט כבודה אחד לנוסע".. כששאלתי אם זה כולל הזמנות עם כבודת ספורט (אופניים,סקי,וכו') היא אמרה שכן, וכל מי שהזמין כרטיס החל מנובמבר 2011 משלם תוספת על כל פריט כבודה נוסף (לא ציינה כמה).. לצערי- בפעם הבאה איאלץ שלא לפרגן לתעשייה הישראלית בנושא התעופה שלי לסקי...חבל...

z x 7 r

New member
זה לא קשור רק לאל על - טסתי לפני חודש עם

אייר פראנס - בכרטיס גם היה כתוב שמותר רק מזוודה אחת עד 23 קילו ( + מטען יד ). זה שחלק מהחברות עוד עושות "טובה" ומאפשרות הכנסת סקי\בורד ללא תשלום - זאת הטבה של אותן חברות, הן לא חייבות את זה. הנושא של מזוודה אחת של 23 קילו - נשאל בפורום ( אני שאלתי גם בזמנו ) - זאת מדיניות של חברות תעופה.

אף אחד לא עושה טובה זה עניין של מדיניות

בלופטהנזה רשום בפירוש שמותר לקחת ציוד סקי ותוספת המשקל לא תחושב למיטב ידיעתי גם בסוויסאייר, אוסטריאן איירליינס ואייר ברלין זה כך. מצד שני יש חברות שאוכפות את תקנת ה 23 ק"ג (אל על למשל) ויש כמובן חברות נוספות. מה שכן, עקב החולשה בכלכלה העולמית ומצבן של חברות התעופה, קיימת מגמה שלהן לחסוך היכן שאפשר ולחייב על מה שיותר ולכן סביר שבעתיד הקרוב עוד חברות יצמדו לנוהל ה23 ק"ג. למי שכירטס לפני נובמבר (בהנחה שבדק את אופציית הכבודה) אין מזל, גם אני כירטסתי לפני נובמבר ואם הייתי רואה שלא ניתן להטיס ציוד סקי או לפצל תיקים, לא הייתי מכרטס באל על אלא מעדיף לטוס בחברה אחרת. בקיצור לאלעל יש מזל שטסים איתם...

YUVAL005

New member
כתבה ששודרה גם ערוץ 2

אל-על כמו כל חברה ישראלית אחרת -חושבת שאנחנו "פראיירים" X ,"עדישים" -אז למה לבוא לקרת הלקוח. ***** השאלה, שאל-על צריכה לחשוב את עצמה---- אך לשפר את איכות השרות ללקוח ולא למה אין לנו הרבה נוסעים ואך לדפוק את הלקוח. **** בגלל זה אני אישית מראש לא רוצה לטוס עם אל-על

marceloros

Member
מנהל
מסכים, די מגעיל הצעד הזה

שהם יגבו כסף על משקל כי משקל = דלק עוד מקובל, אבל שחלק מהכסף ילך כבונוס לגובה זה כבר מראה שאפשר לתת שירות יותר טוב ללקוח.

אמברלי

New member
השנה מסתבר שאל על החריפה את המדיניות

אך עדיין 23 קילו זה לא רע למי שיש הנוסע המתמיד זה עוד 3 ?

למעלה