הטסת כלב לארה"ב

נועה26

New member
הטסת כלב לארה"ב

בעוד שבועיים אנו טסים לארה"ב ל- RELOCATION של שנתיים ומצרפים אלינו את כלבינו האהוב. מדובר בכלב בן 7, טרייר מעורב עם קוקר ספנייל, שנאסף על ידינו לפני 5.5 שנים, ומאז הפך לחלק מהמשפחה. אנחנו עומדים בפני דילמה גדולה שלגביה שמענו דעות לכן ולכן: האם כדאי להרדים את הכלב למשך הטיסה (12 שעות)? מצד אחד, יש שאומרים שעם ההרדמה יותר קל להם בתוך הכלוב כל כך הרבה שעות, ומצד שני הזהירו אותנו מפני הלם טיסה בעקבות ההרדמה שעלול להביא למוות! מאחר ומדובר בכלב לא צעיר כ"כ ההתלבטות עצומה. מה הגישה היום ומה עדיף? ברור שאנחנו מנסים למזער את הטראומה של הפרידה והחששות שלו בזמן הטיסה, אבל כמובן שהבריאות היא במקום הראשון. אגב, הוא שוקל 15 ק"ג, כך שההטסה היא כמטען, ולא יחד איתנו! נשמח לקבל עצות

הדרומי*

New member
אולי כדאי לשאול באתר פט-נט בפורום

ששם יש ד"ר שיכול לענות לכם. אני אישית לא איתי עושה את זה . וזו רק
שלי וב

בקי@

New member
כאשר אנחנו טסנו עם כלבינו....../images/Emo50.gif

אנחנו לא הרדמנו אתו כלל והוא היה אז בן 6 חודשים.... לא הרדמנו אותו מכיוון שלא בגלל טראומת טיסה או משהו כזה אבל ברגע שאתם נותנים לו את התרופה אתם מאיטים את הרפלקסים שלו ואם נגיד אתם טסים ונקלעים לכיס אוויר כל 10 דקות לכלב זה רק הרבה יותר רע! אני גם כן לא הייתי ממליצה לעשות זאת,אבל תוכלו להתיעץ עם וטרינר או פשוט אולי רק רעיון להביא לו את זה במנה יחסית קטנה זו תהייה מן פשרה פחות או יותר.... ....

*Michelle*

New member
לנועה

לפני כשנתים וחצי עשיתי את אותו המסלול עם סמבה, כלבה כנענית שהייתה בת ארבע וחצי. בשום אופן לא להרדים כוון שההרדמה תפוג באמצע הדרך והכלב יתעורר מטושטש ומבולבל לתוך סביבה מאיימת ואז יכנס לפניקה נוראית שתגרום לו לנזק משמעותי. הרדמה באה בחשבון לטיסות קצרות, עד כ-5 שעות, לא יותר. לעומת זאת, אם הכלב יעלה ערני לטיסה, יוכל להסתגל לסביבה יותר בקלות. למרות הדאגה הרבה שלי, סמבה יצאה מהמטוס (אחרי כ-17 שעות סה"כ מרגע שהכנסתי אותה לכלוב הנסיעה עד שיצאה) במצב מצויין, אפילו לא לכלכה את הכלוב. אני ממליצה לרכוש כבר את כלוב הנסיעה ולהציב אותו בבית כדי שהכלב יתרגל, להכניס ממתקים לכלבים פנימה כדי שיתקשר עם חוויות חיוביות. לפני הטיסה, דברי אל הכלב, הסבירי לו שתפגשי אותו בתום הטיסה. כלבים מבינים הרבה יותר ממה שאנחנו חושבים, תהיי רגועה כדי שהוא יבין שאין מה לדאוג. אני מאד ממליצה לתלות על דלת הכלוב מתקן מים כמו של ארנבים, כי המתקנים שקונים עם הכלוב הם בדיחה והכל נשפך לפני שהכלב מספיק לטעום מהמים. סמבה היתה כל כך צמאה כשפגשנו אותה !!! אבל במצב רוח טוב. שיהיה בהצלחה אשמח לענות על שאלות נוספות

למעלה