הטמעת IP Communication

gadi_f

New member
הטמעת IP Communication

אני שוקל להכניס IP Communication לחברה (voip). יש מישהו שכבר הטמיע את זה ברשת שלו? מה היתרונות של כניסה למהלך הזה, איך אני משכנע את ההנהלה שזה באמת שווה את ההשקעה? תודה

shanis

New member
קצת קשה לתת לך תשובה בפורום

מדובר בנושא מאד רחב ותלוי באופי הארגון/אופי השימוש בשירותי הטלפוניה. מתוך השאלה שלך נשמע שאתה לא כ"כ מכיר את הנושא ולכן הייתי מציע שתכיר אותו טיפה יותר ואז כבר תידע לבד מה היתרונות של הטכנולוגיה ואם היא מתאימה לארגון שלך. את ההנהלה אתה צריך לשכנע ע"י הוכחה של חיסכון בעלויות לטווח הארוך ואת זה עושים ע"י ניתוח של העלויות היום מול העלויות העתידיות.

gadi_f

New member
--->

השאלה היא איפה אני יכול לחסוך ע"י הטכנולוגיה הזאת? נכון להיום השיחות לסניפים בחו"ל כבר יוצאות ב voip, אז המקום היחידי שאפשר להתייחס עליו זה שיחות בתוך החברה בארץ (או בכל סניף אחר בעולם), ולכל סניף יש את המרכזייה שלו. איפה החיסכון פה? גם ככה השיחות הפנימיות לא עולות לי כסף. מה היתרונות של הטכנולוגיה הזאת פרט לזה שזה על גבי ip וזה שאפשר להעביר את הטלפונים (עם המספרים שלהם) בלי בעיה...

Rיקושט

New member
---------->

הסניפים בעולם כבר מחוברים בVoIP, חסכת את העלות הרצינית בטלפוניה. אם אין חסכון משמעותי בכסף אין יתרון בVoIP, איכות הPSTN נכון לעכשיו היא יותר טובה מVoIP לא משנה מה תעשה, במיוחד כאשר אתה סומך על רשת ציבורית כמו האינטרנט כדי שתעביר את השיחות. יש היום חברות שמחברות חיבורים ישירים לכל מיני מפעילים פנים ארציים (|שיעול| פולי... |שיעול| ) בשביל לדלג על בזק, אבל השאלה היא שאלה של כדאיות מבחינת עלויות וזה רק אתה יכול לדעת. קח בחשבון שחיבור (ניקח PRI לדוגמא) VoIP למרכזיה יעלה לך בעלות המכשיר שהיא כמה אלפי דולרים (4k~) ואז יש גם עלות תחזוקה (במקרה הגרוע גם תצטרך לקנות עוד כרטיס PRI למרכזיה, תוסיף עוד 1k$).

snup

New member
מערכת Avaya

אצלנן הטמיעו מערכת AVAYA לאחר שנבדקו שלושה חברות שעוסקות בתחום ואפשרו לנו לבדוק את המערכות שלהם למשך שבוע כל אחת. החברה שבה אני עובד היא בסדר גוגל של 600 איש המפוזרת בכל הארץ עם ארבע מרכזים עיקריים כאשר מוקד התמיכה הטכנית מפוזר על פני ארבעה מוקדים ומורכב מהרבה תחומים כאשר לכל תחום יש את ה- HD שלו כך שלפי דעתי עליך לבדוק האם יש צורך והצדקה למערכת כזו אצלך בחברה. אחר כך תבדוק שיקולים כספיים שהם מאוד משמעותיים. המערכת אצלנו עדיין בחיתוליה אבל אם תרצה מידע אתה מוזמן לפנות במסר ואני אקשר אותך עם האיש המתאים שבאחריותו המערכת שהוטמעה אצלנו בחברה.

ariev

New member
היתרון של מערכות VOIP הוא לא ממש

ברור בטלפוניה פנים ארגונית ברוב האירגונים... היתרונות יכולים להגיע מ: - הקמת מערכת חדשה (לחברה חדשה או כשבונים משרד חדש) בדרך כלל זולה יותר במערכות ה-VOIP - כאשר יש הרבה סניפים/עובדים מהבית וכד' - ה-VOIP מאפשר גמישות גאוגרפית רבה - עלויות התחזוקה וההרחבה של מערכות VOIP זולות בד"כ משל הרגילות זה בד"כ רלוונטי רק לחברות גדולות מאוד (מאות שלוחות) כמו כן אם מדובר על עסק קטן מאוד (שלוחות בודדות) כדאי לבדוק מערכות מבוססות asterisk http://www.google.com/search?hl=en&lr=&q=asterisk שיכולות לתת פתרונות זולים ומשוכללים יותר ממרכזיות קטנות מאוד בטווח הביניים (10-20 שלוחות) אני חושב שלא ממש כדאי להיכנס לזה (כי החיסכון לא יהיה ברור ועלויות התחזוקה בטווח הקצר יהיו גבוהות)

gadi_f

New member
--->

מדובר על מאות שלוחות לפחות בשלוש אתרים בעולם, בנוסף שלוחות בודדות בעשרות סניפים אחרים בעולם, בנוסף לכל זה ישנם הרבה מאוד אנשים שמטיילים בעולם ומבחינתם אני מבין שאין לי פתרון אחר פרט לסלולרי+הסכמים עם חברות השיחות לחו"ל השונות. האם voip יפשט את האופן שבו נעשות השיחות בין הסניפים השונים בעולם (אלה שמחוברים ביניהם ב voip ואלה שלא). ואני מבין שהיתרון הגדול הוא בגמישות וזה דווקא שיקול מאוד חשוב אצלי, מכיוון שיש הרבה שינויים שמרתחשים כל הזמן... האם כתוצאה ממעבר ל voip בתוך החברה, אני אקבל יכולות חדשות שאני לא יכול לקבל ברשת הטלפוניה שקיימת כבר עכשיו?

ariev

New member
אני למשל, כשאני בחו"ל, כמעט ולא

משתמש בסלולרי... יש לי softphone מותקן על ה-laptop, ובכל מקום כמעט אפשר להשיג חיבור סביר לאינטרנט. היום כמעט בכל עיר מודרנית כשתפתח את הנייד, ותחפש רשתות אלחוטיות תמצא 3-4 רשתות פתוחות לגלישה (לפני כמה שבועות ישבתי בפאב באמצע לונדון ודיברתי עם ישראל במשך כשעה בצורה כזאת בעלות של שיחה מקומית) הבעיה עם שיטה זו שהמשתמש צריך להיות יחסית מתוחכם ויותר מזה פתוח לקבל את הרעיון של לדבר מהמחשב (מה שמאוד קשה להרבה אנשים) מצד שני כמראים למנהלים ששיחה שהייתה עולה להם 20 פאונד עולה להם 30 אגורות לדקה (עלות של שיחה מישראל לחו"ל לרוב היעדים...) הם מבינים שזה כדאי מהצד של שלוחות בתוך הארגון בד"כ קשה להראות ROI סביר עבור מערכת קיימת, אלא אם מדובר במשהו קיצוני (כלומר קיים צורך מיוחד)

Rיקושט

New member
---------->

בעיקרון אתה צודק לחלוטין. יש עוד תרחיש והוא חסכון עלויות בכניסה לבזק המקומי במדינה של הסניף. כלומר אם יש לך סניפים ב10 מקומות בעולם אתה יכול מכל סניף להכנס לבזק המקומי בכל סניף אחר, מה שיוצר חסכון משמעותי (אם קיים הצורך כמובן) או בכיוון אחר, לחייג לכל סניף קרוב אליך ומשם לעבור לכל מדינה אחרת או לסניף אחרת בעלויות מאוד נמוכות. עוד תרחיש, חיבורים ישירים למפעילים בין לאומיים או סלולרים (גם כאן בארץ וגם בעולם). כמובן שהכל תלוי בצורך... יש הרבה אפליקציות נחמדות שאפשר להפעיל ברגע שיש לך אפשרות להכנס בתצורת VoIP למרכזיה שלך.

Rיקושט

New member
כמו שאריה אמר...

למשל תרחיש של שימוש בSoftphone מכל מקום בעולם בשביל לחייג לכל מקום בעולם ובעיקר למשרד... אני אתן לך תקציר מינימלי לציוד שאתה צריך בשביל שאתה במקום כלשהו עם אינטרנט תוכל לעשות שיחות למשרד. אתה קונה VoIP gateway שתומך בSIP (עדיף SIP לישומים האלו) עם מבואת FXO ומחבר את הGW הזה למרכזיה במשרד שלך, עכשיו באופן קצת עקום-ידני אתה תוכל (אחרי שהגדרת את ניתוב הIP והFirewall וכל מה שקשור בזה) לעשות שיחה מהSoftphone שלך במקום כלשהו בעולם לתוך המרכזיה ועם קנפוג נוסף גם לבזק (כדי למסור לסבתא מזל טוב). עכשיו למה אני אומר עקום?, כי תכלס SIP Gateways לא מתוכנן כדי לקלוט Registerים, כלומר תצטרך לקנפג את הIP הנוכחי שלך ובעצם להרשות גישה חד פעמית. בשביל להתגבר על הדבר הזה אתה צריך PROXY, אז בלי הרבה מאמץ אפשר להתקין איזה Proxy מרכזי, הוא זה שיקבל את ההרשמה מכל IP שהוא בעולם לפי שם וסיסמא. העלות של כל העניין הזה היא כמה מאות דולרים (הGW) ואיזה linux על פנטיום 2. כמובן שזו הדרך הזולה והחובבנית, אפשר לפתח את זה הלאה לגדלים שמתאימים לנפח התעבורה. יצא לי ארוך

למעלה