הטל השבחה

הטל השבחה

היה כאן לא מזמן דיון בהיטל השבחה כאן ישנו מאמר י ממצה http://www.lawtax.co.il/pr962hhpt.htm אם זכור לי נכון השאלה נסובה סבי מכירת דירה עם זכויות שלא מומשו - האם יש פטור או לא ע"פ האתר הנ"ל אם נבנה עד 120 מ"ר - אזי התנאים מסוימים יש פטור אין התיחסות למקרה בו המוכר לא מימש את הזכויות הנוספות מכאן אני למד שבמקרה כנ"ל אין פטור תקנו אותי אם אני טועה

פטור מהיטל ...

זה לא מאמר, זאת רשימה עובדתית ... ולא מדוייקת. ראה שם סע' 8 "העברת הבעלות בדירה שהורחבה ..." לעומת נוסח סע' 19(ג)(2) לתוספת השלישית לחוק התכנון והבניה: " (ג) (1) בניה או הרחבה של דירת מגורים לא ייראו כמימוש זכויות אם המחזיק במקרקעין או קרובו הגיש בקשה להיתר בניה על אותם מקרקעין שישמשו למגוריו או למגורי קרובו ובלבד שהשטח הכולל של דירת המגורים האמורה לאחר בנייתה או הרחבתה אינו עולה על 120 מ"ר; עם כל בניה או הרחבה נוספת מעל השטח האמור ישולם היטל, בשיעור יחסי לגודל הבניה או ההרחבה הנוספת. (2) העברת הבעלות או החזקה בדירה שנבנתה או שהורחבה כאמור בפסקה (1) או שניתן להרחיבה לפי תכנית, לא ייראו כמימוש זכויות ולא תחול בגינה חובת תשלום ההיטל, אם המחזיק במקרקעין או קרובו השתמשו בדירה למגוריהם או למגורי בני משפחתם הקרובים מגמר הבניה ועד למכירתה משך זמן שאינו פחות מארבע שנים; " אבל לצערנו - חוק לחוד, הפסיקה לחוד והנוהג בועדות לחוד ... כל אחד עושה מה שבראש שלו.

??! לגבי הסיומת שלך

אכן זכרתי משהו כזה כפי שהבאת כאן ולכן העלתי את השאלה מה כונתך חוק לחוד ונוהג בועדות לחוד?! הרי אם לא יעמדו בחוק יביא האזרח את החוק ואלו ישתקו איזה אינטרס יש לנהוג אחרת?! [למעט מיקרים יוצאי דופן]

למעלה