הטיפולים וערכם המוסף

shiri96

New member
הטיפולים וערכם המוסף

שלום לכולם אני חדשה כאן בפורום ומאד שמחתי לגלות אותו באחד מ"הלילות הלבנים" (=לילה ללא שינה) שפוקדים אותי מעת לעת ומנותבים רובם כולם לאינטרנט. כיף לראות את התמיכה והסיוע שמוענקים כאן ! הפורום פתוח ומזמין - ואנו הורים לילדים עם קשיי קשב וליקוי למידה נוכל לשתף זה את זה בידע שאנו צוברים מהנסיון האישי עם ילדינו. הילדים שלנו (הבן שלי ספציפית הוא בן חמש ואנו רק בראשית הדרך) נמצאים במסגרות טיפוליות שונות חלקן בגדר הסטנדרט (ריפוי בעיסוק, קלינאית וכו´) וחלקן מיוחדות יותר (סוסים, שחייה וכו´). נחמד יהיה לשמוע מההורים או מהמשתתפים האחרים הפעילים (ויש רבים כאלה) על המסגרות השונות במיוחד המסגרות המיוחדות והלא שגרתיות, כיצד הן סייעו לילדם וכיצד הן תרמו לו. אני למשל יכולה להתחיל ולספר שלגמרי במקרה נודע לי כי דווקא במסגרת קופ"ח (מהם כבר התייאשנו מזמן) יש דבר שנקרא "קבוצת פיזיוטרפיה התפתחותית", המדובר בקבוצה קטנה של כארבעה ילדים למשך כ-12-14 פגישות עם פיזיוטרפיסטית התפתחותית שעובדת על נושאים שונים כמו שיווי משקל, קואורדינציה וכו´. לא ייחסתי לכך חשיבות רבה, אך הומלץ לי על ידי הרופאה הנוירולוגית לנסות. ניסינו ולא יאמן - הילד היה סופר מרוצה, ההרכב הקבוצתי גירה אותו מאד לנסות דברים שקודם לא הצליח לעשותם - כך בתום הסדרה הוא היה מסוגל לעמוד על רגל אחת (דבר שלא היה מסוגל קודם לכן), ללכת עקב בצד אגודל (דבר שלא היה מסוגל קודם לכן) לסיים הליכה על קורה כמעט בלי ליפול, להקפיץ כדור מספר פעמים, לבצע תנועת סיכול ברגליים ועוד כמה דברים שקודם היו בלתי אפשריים. הילד "התאמן" מרצונו בבית כדי להגיע לשיעור הבא ולהראות לפיזיוטרפסטית כיצד הוא כן יכול לעשות דברים - והינה דבר שלכאורה לא ייחסתי לו חשיבות או תרומה רבה - נתגלה כדבר נפלא ותורם. בסוף הסדרה הפיזיוטרפיסטית אפילו אמרה שלאור הקידום הרב שלו היא תמליץ על סדרה נוספת !! זהו הארכתי בדברים ואתם מוזמנים להוסיף ולתרום.

אשלונית

New member
מקסים!

שמחה שהטיפולים עזרו, ואם הפיזו´ המליצה על עוד סדרה אולי באמת כדאי לשקול את זה במיוחד עם הילד משתדל להוכיח את עצמו. אגב חפשי לו כבר עכשיו או לקראת סוף השנה מסגרת דומה בנושא לימודים שיתן לו מוטיבציה להתקדם בהנחה שיהייה לו קשה ועדיף להתחיל מוקדם מאשר לגלות באמצע השנה ואז הוא יפסיד קצת, ואם הוא מרוצה מזה, בכלל שמחה וששון! ומוטיבציה זה דבר שאף פעם אין מספיק אז יופי!. שמחה לשמוע. אגב אני צעירה עדיין(17.5) ולא עברתי טיפולים כאלו ואחרים כך שאני לא בדיוק אוכל לעזור במה מומלץ, אבל אני פה להקשיב ולתרום במה שאני כן יכולה! אז ברוכה הבאה לפורום, ואני מקווה שאני אוכל להיות לך לעזרה! לתמיכה ברגעים הקשים, ועידוד ותפיחה על השכם ברגעים הטובים. שלך, אשלי.

shiri96

New member
אשלי תודה ../images/Emo24.gif

תודה על הנכונות להקשבה, לתמיכה, לעידוד, למילה טובה ולטפיחה על השכם. פעמים רבות אנו זקוקים לזה מאד מאד. את באמת ילדה (בעצם נערה!) מיוחדת ותמשיכי כך...

דיאנה

New member
משהו שכדאי להכיר ביסודיות - להורים

נפלה לידיי חוברת מעניינת הנקראת " הפרעות קשב והתנהגות בילדים" - טיפול טבעי , לא תרופתי בילדים - ד"ר רונלד הופמן, ניו יורק ( בעברית). הוצ" חותם זהב,ואם לא תשיגו בחנויות טבע פנו לטלפון שרשום שם 09-8637214 היא מעניינת מאוד, וכפישאנו יודעים -ידע הוא כוח. צריך לנסות ולהכיר הכל. כיוונים מעניינים שבוודאי יפעלו יפה כעוד רכיב טיפולי. בהצלחה

דיאנה!!! אזהרה!

החוברות האלה משווקות על ידי חברת סולגאר במטרה לדחוף את המוצרים שלהן שטוענים להיות תחליף טבעי לריטאלין - חברת סולגאר עושה מאמצים רבים לטרפד שימוש בריטאלין מטעמים מסחריים בלבד!!!!

דיאנה

New member
נראה לי שאת טועה. הוא לא מזכיר שם

בכלל תרופות. זהו בדיוק העניין. הוא מדבר על אלרגיות שונות, בדיקות שאינן קשורות לתרופות, אני מוכנה לבדוק שוב, אבל אין שם כל אזכור של תרופות, לפי עניות דעתי. אף אחד גם לא ייקח שום תרופה - גם לא "טבעית" בלי ייעוץ רפואי רפואי ולא אלטרנטיבי. גם בטבע יש חומרים הרסניים ( האינדיאנים שמו רעלים צמחיים בראשי החץ שלהם...) וכמובן - אסור לגעת במשהו - אפילו לא ויטאמינים ( כי יש ריכוזים שונים) בלי עצת רופא. אבל שוב - אני לא ראיתי שם סימנים לתרופות. אבד

נכון, הוא לא מזכיר תרופות

הוא מדבר נגדן, וכאן העניין - סולגאר ממנת הרבה מאמרים ומחקרים שיצאו נגד תרופות קונבנציונליות להפרעות קשב וריכוז מכיון שחברות התרופות הן מתחרות רציניות שלה, את יכולה להיכנס לאתר שלהם ולראות את ה"מחקר" האומלל שהם מפרסמים שם שנקרא "רובוטים במצעד" ומדבר על מה הריטאלין עושה לילדים - מאמר שקרי והרסני שאומץ בזמנו על ידי הסיינטולוגים בארץ כשניסו להכניס הצעת חוק נגד שימוש בריטאלין.

ועוד דבר....

ראיתי את החוברות האלה וביררתי מי אחראי על הפצתן וגיליתי שסולגאר מביאים אותן לבתי המרקחת.

דיאנה

New member
לאפרת - ובכו"ז בעניין החוברת

לא צריך לבטל שום דבר רק משום שנודף ( ובמקרה זה רק נודף) ריח פרסומי. אני למשל, כן הייתי מבררת - לו היה לי ילד ADHD וגם ADD האם הוא רגיש לאיזה שהוא מזון. יש בדיקת דם ספציפית, שעד כמה שידוע לי לא עורכים אותה בקופת חולים ( אולי עכשיו כן) אבל כן מבצעים במדיקל סנטר בהרצליה, ושם בוחנים אלרגיות למזון. אם מגלים משהו זה יכול להיות תפנית בחיים. לעיתים הרגישות מתבטאת בחוסר ריכוז ולעיתים בגירודים ולעיתים בנזלות. אל תשכחי שגם ריכוז וקשב זה גוף. זה רק מוח ולא עור או מערכת הנשימה. אבל כולנו בשר ודם... ולכן לא הייתי מבטלת על הסף רעיון או תפיסה שמעלה איש מקצוע (במקרה זה אותו ד"ר הופמן,) רק מפני שאולי סולכר דואגים שהחוברות יהיו בבתי מרקחת... ממש לא.לידיי נפלה מוחברת באקראי בביקור במרפאה אלטרנטיבית של קופ"ח, למשל) אגב, גם בשיטתי ובטיפולי היו לי ילדים שצרכו רטאלין שנים והפסיקו כי הרגישו שיכולים להפסיק ואינם זקוקים לכך יותר. אני כמובן מספיק אחראית כדי לומר שישנם ילדים כאלה ולא כל מי שבטיפולי מוחק כל קושי אפשרי, כי אינני סוחרת, וגם לא מוכרת קרמים לשיבה לנעורים.. אבל אין ספק, שדווקא משום שהבעיות של למידה קשורות בראש ובראשונה בחלק המנטלי שלנו ( ואין זה משנה אם מקורן סביבתי או מולד-גנטי) צריך לנסות כל דרך אפשרית, כי אתה אף פעם לא יודע מאין מגיח האוייב. אתה רק יודע שהוא כאן. וצריך להיערך נגדו "בכל דרך אפשרית". אז כל התקדמות של 5 ס"מ היא משמעותית. אם זה יבוא משינוי במזון -ברוך הבא. אם הוראה מתקנת - ברוכה הבאה, אם שיטה משולבת חלק שפתי + תנועה -(שאני בחרתי בה כדי לסייע לילדים ומבוגרים) - ברוכה הבאה , אם איסטרטגיות למידה - קדימה. בעצם הכל הכל עוזר , וכל תחום מן הזווית שלו.ואין אפס, צריך לנסות הרבה זוויות אגב, אם את יודעת אנגלית היטב, אני יכולה להזמין אותך אליי לצפות בקלטת מרתקת בנושא הטיפולי . יש שם גם הסברים מילוליים אבל גם הדגמות מעשיות והיא בהחלט שווה צפייה. הבאתי אותה מארה"ב ולכן אין בה תרגום.

ניני, אני מסכימה בהחלט

לגבי עניין המזון, ומעבירה את הבן שלי באופן חצי שנתי בדיקות דם לראות אם אין התפתחות של אנמיה למשל שגורמת גם היא להפרעות קשב וריכוז רציניות, גם אין אצלנו קולה, שקדי מרק וחטיפים למעט במבה כי אני לא בקטע של לעשות לילדים התנזרות, יש לי רק בעיה עם חברות שמטעמי בצע כסף מוכנות למכור כל מיני דברים לאנשים עם בעיות גם אם זה לא עובד או אפילו שקרי, ע"ע סולגאר במקרה זה... בקשר להזמנתך, אני אקבל אותה בשמחה, אני מבינה אנגלית מצוין ואשמח לבוא, שלחי לי פרטים באי מייל לגבי כתובתך ופרטייך ונתאם. אפרת

למעלה