הטיסה הראשונה שלי (משל)

הטיסה הראשונה שלי (משל)

כבר הרבה שנים שלא טסתי. קראתי על מקומות יפים, ראיתי סרטים עליהם, אבל לא ביקרתי בהם. כבר לא זכרתי מה זו טיסה. מה ההרגשה לדרוך בארץ זרה במו רגלי. לאחרונה הרגשתי שאני צריך להיות במקומות ההם. אני ממש, לחוות אותם בעצמי. עשיתי את הסידורים בהתרגשות גדולה. אפילו דרכון לא היה לי. ויזה ליעד גם לא. אותה הייתי אמור לקבל רק כשאגיע לשם, ורק שם יחליטו. היתה בי מן התרגשות כזו, של הפעם הראשונה. אולי לא אקבל את הויזה, ואצטרך לשוב על עקבותי בוש וניכלם? קיבלתי כרטיסים ב stand by . אולי לא יעלו אותי לטיסה? פחד ופיק ברכיים של ממש אחזו בי. במכונית, בדרך לשדה התעופה, היתה בי הרגשה של התרוממות הרוח. "אני מרגיש מצוין", עניתי לשאלה שנשאלתי בפלפון. בהמתנה בשדה התעופה, אחז בי שוב אותו פיק ברכיים. הדופק עלה, התחלתי להזיע. המתנתי בבית קפה קטן, ולאחר זמן מה, בדיוק בזמן ששיערתי, ניגשה אלי דיילת. מרחוק זיהיתי שהיא הדיילת של הטיסה שלי, על אף שלא נשאה שום שלט או תג זיהוי. מין אינטואיציה פנימית שהיתה לי גרמה לי לנופף לה בידי. היא נופפה בחזרה והתיישבה מולי. שתינו כוס קפה הפוך חזק, כפול. שוחחנו קצת. זו לא טיסה סתם, זאת ידעתי, והייתי צריך לקבל את אישור הצוות לשם עליה למטוס. לכן מראש קיבלתי כרטיס stand by. הדיילת התרשמה שאני מתאים לעלות למטוס ואישרה לי את מקומי בטיסה. בעודי יושב במקומי, ממתין שהמטוס ימריא, והדיילת מסתכלת עלי, התברר לי פתאום שאין טייס למטוס. רק אני והדיילת. אם אני רוצה להגיע למחוז חפצי, עלי להיות הטייס. אמרתי זאת לדיילת, והיא חייכה. "אכן, אתה הוא הטייס, ולא אחר מלבדך", אישרה לי. ידעתי שאוכל להטיס את המטוס, וליתר ביטחון שאלתי אותה אם היא רוצה לטוס איתי. היא השיבה בחיוב. נכנסתי לתא הטייס, יחד איתה. המטוס המריא באויר כנוצה קלילה. שלטתי בהגאים באופן מושלם. המטוס נענה לי כמו מכונית אוטומטית משוכללת. כל כך נעימה היתה הטיסה שחגתי מעל נמל התעופה מספר פעמים לפני שנחתנו. הדיילת עזרה לי בנחיתה. הגענו לנמל היעד ושם הושיטה לי הדיילת את הויזה המיוחלת, שתאפשר לי להגיע ולבקר במקום כרצוני, ואת רשיון הטייס הקבוע.

אישה 40

New member
עוקבת אחרי הפורום זמן מסויים-לא

מצאתי מקום להגיב. אבל אחרי שקראתי את המשל והנמשל ואני לא בטוחה שהבנתי את הכוונה.אבל אם הבנתי נכון, נפגשת עם אישה אחרת (הדיילת) והלכתם לבגוד בבני הזוג (שלך בודאי,) למה אתה מנסה להסוות את המילה הנוראית "בגידה" בכל מיני תפאורות של מטוס וטיסה ודיילת וטייס. אתה נפגשת עם אישה שאינה אישתך, למרות ההצהרותה קודמות שלך שאתה מנסה לשקם את הזוגיות שלכם, ואתה כנראה גם שכבת עם הדיילת הזו, ומתוך התיאור כנראה אולי שהיא גרושה או רווקה ,כי נשואה לא תעשה את זה לאישה אחרת. מה הרווחת מהמישגל החד פעמי הזה? מה הפסדת? מה הפסיד תהליך השיקום של הזוגיות שלך? איך אתה יכול ביחד לטעון שאתה משקם את הזוגיות ובו זמנית גם מתעסק עם אחרת? ובעניין הדימוי-מה זה קיבלת את רישיון הטייס הקבוע? זה נשמע כמו טסט של נהיגה.אז היא הייתה הבוחן שלך? מה היא בדקה את גובה ההגה? איכות הטיסה? קראתי את ההודעות הקודמות שלך. חשבתי שהחלטת לעזוב את הבית, וללכת לדרכך ואפילו קיבלת את הברכות והחיזוקים של כולם. והנה המשל שלך שאתה אפילו לא מעיז להגיד במילים: חברים יקרים. בגדתי באישתי,וטוב לי עם זה. או שאולי לא כל כך טוב לך עם זה? ולכן אתה כותב ופורק מהלב? מצטערת להציק לך באמצע השבת-אבל ממקום של אישה שבעלה הבטיח לה שיקום וזוגיות מחודשת וחזר לזרועות הפילגש שלו (שהיא באמת דיילת) אבל אתה למזלי לא הבעל שלי. קשה לי לקרוא את המשל שלך ככה בסתמיות שאיש לא מגיב אליו. מקווה שתתעשת מהר .

ברונטית

New member
מה ההבדל?

מה ההבדל בין בעלך לבין איש המערות? מדוע "למזלך" הוא לא בעלך? האם לא כתבת פה במו ידייך, שגם בעלך חזר לזרועות פילגשו הדיילת לאחר שהבטיח שיקום הזוגיות? האם חשבת, שאולי עשה לך איש המערות חסד, בזה שהביא לכאן את המשל הנ"ל? האם חשבת שהוא פתח לך את הדרך לפרוק קצת את המועקה הרובצת עלייך? אין ספק שזה דורש אומץ. אין ספק שאת עוקבת אחר הפורום הזה לא בגלל שמשעמם לך בחיים... לפעמים קורה שהודעה המתפרסמת כאן בפורום, מקוממת אותנו, ומעוררת בנו את הרצון להגיב, דווקא בגלל העובדה שהדברים הנאמרים בה "דורכים לנו על היבלות"... הסיפור של איש המערות, (ואינני יודעת עד כמה גילגלת אחורה את דפי הפורום והתעמקת בו) - ובעיקבותיו המשל אותו כתב, מביאים אותי לשמוח בשבילו. אינני יודעת מה עובר עלייך בחייך, אך נראה לי שאיש המערות החליט לקחת את האחריות על חייו, על אושרו ועל עתידו - בידיו. אני מאחלת לו מכל הלב - הרבה כוח להמשיך ולחפש את האושר. גם לך, אישה, אאחל את אותה הברכה. שתהיה לכם שבת שלום ורק אושר בלי עצבות.

יתרונו של משל

למשל יתרון גדול. הקורא יכול לפרשו כרצונו. כמו שנאמר פעם - הכל בראש. תגובתך מעידה מן הסתם שהאסוציאציה המיידית שלך נגעה במקום שמאד כואב לך. זו הסיבה שפירסמתי את המשל כאן. כדי לשים ראי ולעורר את אותם הנמצאים במשבר כמוני למצוא את המפתח שלהם לכלוב שהם נעלו במו ידיהם, וגם כדי לשתף בתהליעים רגשיים(!) שאני עובר. מה קרה בפועל איננו לפרסום ופרטיו אינם רלוונטיים כאן ומותר לכל אחד להפעיל את דמיונו החפשי ולהתחבר לכאב או לאושר שלו. אם תגובתך היא התחלה של התחברות פנימית שכזו אצלך, הרי שהרווחתי את הזכות לעזור גם לך, ולו כזרת. אני מאחל לך שתצליחי ומודה לך על תגובתך.

כמה דברים, אישה 40

קודם כל, ברכות על ההצטרפות הפעילה לפורום. כל דעה, גם המקוממת ביותר, גורמת לנו לחשוב ולהאיר פינות אפלות בחיינו. בתגובתך, ישנו משפט מקומם שמייד הקפיץ אותי: "אולי היא גרושה או רווקה ,כי נשואה לא תעשה את זה לאישה אחרת" מאיפה בדיוק הוצאת את זה? זו אולי השקפת עולם או אולי משאלת לב, אך זה בוודאי רחוק מאד מהמציאות! אין כוונתי כאן להטיף לבגידה, ואני גם מאמין שכל זוג צריך לפתור את הבעיות שלו בינו לבין עצמו ולא לחפש פתרונות לבעיותיו בחוץ. אבל, וזה אבל גדול, ישנם מקרים שהבגידה היא סוג של פתרון שאנשים מוצאים לבעיות הזוגיות שלהם, ולא מעט נשים נשואות מוצאות סיפוק בפתרון זה, גם אם חלקי, כמענה לבעיותיהן. גם אם זה לא כל כך נעים לקרא, אלה פשוט עובדות.

אני חושבת שאת חיה בעולם משלך..

המציאות שונה לחלוטין. רבות הן הנשים שבוגדות בבעליהן, כפתרון שלהן לריגוש וחידוש ולשחיקה, כשבדרך זו הן נמנעות מפירוק המשפחה. למי שזה מתאים, זה פתרון נפלא, למי שלא...יש את האפשרות השניה. בכל מקרה, את חיה כנראה בעולם של סטיגמות שפסו מן העולם. אני לא בגדתי בבעלי... אני נפרדתי ממנו! אם הייתי בוגדת, אולי הייתי היום עוד נשואה. בכל מקרה אני מאושרת מהצעד שעשיתי. ודרך אגב אני בתוך מערכת יחסים עם גבר נשוי כבר שנה וחצי. מאוד מתאים לי. ואני לא עושה שום דבר לאשתו, הוא עושה! אין לי שום רגשות אשמה.

האלי

New member
נ ה ד ר !

איזה כיף זה לטוס
שלך, האלי.

../images/Emo10.gif

השאלה לאן טסים ואם נוחתים? לים השחור? לאמסטרדאם ? לתאומים ? או אולי סתם לחופשה. ימים יגידו

כל הכבוד../images/Emo39.gif

ההזדמנות הזו שאתה נותן לעצמך, מראה שמצאת את המפתח, ואתה בדרך הנכונה. שמחה מאוד בשבילך טיסה נעימה. אני גם חושבת שאתה יכול לשנות את השם, כי כבר יצאת מהמערה! אתה, מבחינתי, האיש שלא מחמיץ הזדמנויות. תמשיך כך.

אשאר בכינוי

כי הוא רק כינוי. אולי כבר מותג. אני לעצמי קורא בשמי האמיתי, והיום בגאוה לא מעטה. תודה לכולכם על התמיכה, העידוד וגם על הביקורת. כל אלו עזרו לי מאד.

dor50

New member
המשך טיסה נעימה../images/Emo39.gif

כל הכבוד תמשיך כך עצם זה שמצאת את המפתח לבד זו ההצלחה כי אם נחכה שמישהו אחר יתן לנו את המפתח לא נצליח לעולם כי אנחנו לא דומים ולכל אחד מפתח משלו שעליו למצא לבדו צביקה

מברכת אותך

מציאת המפתח הוא עניין מסובך, לוקח זמן רב, החזק את המפתח חזק ביןידיך שלא ישמט, מציאת המפתח הוא שער לחיים חדשים מאחלת לך הצלחה אורית אורית

למעלה