הטור העבוד

פחות ריבאונד יותר סגנון משחק

הפייסרס משחקים מהר מדי בשבילו ויש לו את הבעיות הרגילות של גבוה בינוני + בעונה הראשונה. תוסיף את העובדה שמרפי נתן עונת קריירה שהגבילה אותו. חושב שהוא יכול להיות סנטר יותר מלגטימי בליגה תוך כמה עונות. אם מדברים על מרפי ,אז ריאן אנדרסון יתפתח לטרוי מרפי החדש. יש לו הכל(קליעה,הבנת משחק ויכולת לקטוף ריבאונדים הכי טובה בקבוצה אפילו יותר מלופז) בנוסף הוא בחור חכם ואינטלגנטי (אין הרבה כאלה)

Or Amit

New member
במקרה של היברט זה יותר מזה

גם אובראיין הודיע העונה שהוא רוצה לרוץ איתו כסנטר ראשון אבל העובדה שהוא לא לקוח ריבאונדים בעייתית. האמת שלקראת סוף השנה הוא השתפר קצת. לא ראיתי משחקים של הפייסרס, אז קשה לי להגיד אם עבדו איתו על הטכניקה, אבל לפחות מספרית היה שיפור.

המספרים של מרפי מנופחים

וקשורים לדרך שבה אינדיאנה שומרת וסוגרת לריבאונד. ברגע שהיריבה זורקת, 3 שחקנים סוגרים לריבאונד, כשבדרך כלל 1 מהם יהיה ללא שחקן. השניים האחרים ירחיקו את היריב מהסל, בזמן שהשלישי יקח את הריבאונד. בדרך כלל השלישי היה מרפי. במשחקים שראיתי הוא אסף כ70% מהריבאונדים שלו מסגירה קבוצתית. אם תשימו לב הוא גם כמעט לא לוקח ריבאונד התקפה. הוא אומנם משחק לעיתים רחוק מהסל, אבל נכנס לרחבה יותר מפעם במשחק. הניפוח של המספרים שלו פגע בסנטרים האחרים באינדיאנה. פוסטר היחיד שהצליח להמשיך להפגיז, בעיקר הודות לריבאונד התקפה. אל תשכח שבנוסף היברט יוצא המון לחסום, ומכיוון שהוא עדיין איטי מדי, הוא מתקשה לחזור בזמן.

מעקב טירונים 4

מריו צ'אלמרס (מיאמי היט, בחירה 34) סטטיסטיקה – 32.2 דקות, 11.1 נקודות, 41% מהשדה, 1.5 שלשות ב36%, 2.1 קליעות עונשין ב76%, 3.1 ריבאונדים, 5.3 אסיסטים, 2.2 חטיפות, 2.3 איבודים. אחת הגניבות הגדולות של הדראפט. נזרק ישר לחמישיה של ההיט בעיקר בגלל ההגנה, כשהוא ווייד מרכיבים את הקו האחורי הלוחץ ביותר בליגה. בהתקפה הוא משמש כרכז, אבל זז הצידה לא פעם כדי לתת לוייד לנהל את המשחק. 2.2 חטיפות זה המון לרוקי. לסיכום – רוקי השנה במיאמי, וגם זו לא התמודדות קלה. טעון שיפור – ניהול משחק, יותר מדי משחקים שהוא נותן 0 מ9. דיאנדרה ג'ורדן (לוס אנג'לס קליפרס, בחירה 35) סטטיסטיקה – 14.2 דקות, 4.1 נקודות, 63% מהשדה, 38% מהקו, 4.4 ריבאונדים, 1.1 חסימות, 0.7 איבודים. היה אמור להיקבר מאחורי רוטציית גבוהים מרשימה, שכללה את קמבי, ראנדולף, קיימן וסקינר, אבל בקליפרס אתה תמיד יכול למצוא את עצמך בחמישיה במשחק הבא. מסיים טוב ליד הטבעת, חוסם טוב. לסיכום – אם הקליפרס הולכים עליו, הם צריכים להיפטר מכמה שחקנים. טעון שיפור – עונשין, עבודת רגליים בהגנה, משחק פוסט. לוק אמבה-אמוטה(מילווקי באקס, בחירה 37) סטטיסטיקה – 25.6 דקות, 7.1 נקודות, 46% מהשדה, 1.7 קליעות עונשין ב71%, 5.9 ריבאונדים, אסיסט, 1.1 חטיפות, 0.6 חסימות, 1.2 איבודים. הנסיך לוק רישאר נתן קריירת מכללות סולידית, ועשה לו שם כשחקן הגנה ולוחם. זו כנראה גם הסיבה שסקיילס התאהב בו, ומתחילת העונה אמוטה מצא את עצמו בחמישיה הראשונה, לפני צ'ארלי וי. ואכן בכל מה שקשור להגנה וריבאונד אמבה אמוטה החזיר דיבדנד. בהתקפה הוא התרכז בעיקר בריבאונד התקפה. לסיכום – בחירה טובה, וניצול מצויין של התכונות החזקות של אמוטה, אבל לא נראה שיש לו המון לאן להתפתח. טעון שיפור – אם יסגל לעצמו קליעה מחצי מרחק, יהיה שחקן מבוקש מאוד. קייל וויבר (אוקלהומה סיטי ת'אנדר, בחירה 38) סטטיסטיקה – 20.6 דקות, 5.3 נקודות, 46% מהשדה, 0.6 שלשות ב35%, 0.8 קליעות עונשין ב73%, 2.2 ריבאונדים, 1.8 אסיסטים, 0.8 חטיפות, 0.5 חסימות, 1.2 איבודים. שחקן שהממוצעים שלו קצת משקרים, כיוון שידע המון עליות וירידות. פרח כשדוראנט וגרין היו פצועים, בשאר העונה נתן בעיקר כמה דקות מהספסל. שחקן רוטציה לא רע. לסיכום – השתלב יפה במרקם הצעיר של הקבוצה. טעון שיפור – אחוז נמוך מדי לקלע, בטח לאחד שלא רואה יותר מדי דקות וזריקות. כריס דאגלס רוברטס (ניו ג'רזי נטס, בחירה 40) סטטיסטיקה – 11.6 דקות, 4.4 נקודות, 1.1 ריבאונדים, 1.1 אסיסטים. קצת מוזר ששחקן עם הווינריות שהוא הפגין בטורניר המכללות שנה שעברה התדרדר כל כך, אבל עונה חלשה של CDR הצדיקה את הבחירה. התקשה למצוא את מקומו מאחורי האריס וקרטר, והיה פצוע מרבית העונה. האכזבה העיקרית היא פחות מ0.1 שלשות למשחק ב25% לשחקן שאמור להיות קלע. לסיכום – זקוק ליותר דקות, אני מאמין שיש לו מה לתרום בליגה. טעון שיפור – יציבות. גוראן דראגיץ'(פיניקס סאנס, בחירה 45) סטטיסטיקה – 12.9 דקות, 4.3 נקודות, 1.8 ריבאונדים, 1.9 אסיסטים, 1.3 איבודים. קיץ עמוס עבר על דראגיץ' לאחר שפיניקס לא ויתרה על שירותיו ולבסוף הצליחה לשחרר אותו מטאו, כדי שישחק במדיה. יותר מדי דקות דראגיץ' לא קיבל, ולא ממש ראינו מה שפיניקס ראתה. לדעתי עוד עונה בעילית של אירופה כרכז ראשון הייתה תורמת לו יותר. לסיכום – העתיד לא ידוע. טעון שיפור – מאבד יותר מדי כדורים מול האתלטיות של שחקני הNBA, ככה אי אפשר לקבל דקות, הוא יכול לשאול את שאראס. מייק טיילור (לוס אנג'לס קליפרס, בחירה 55) סטטיסטיקה – 14.9 דקות, 5.5 נקודות, 1.7 ריבאונדים, 2 אסיסטים, 1.3 איבודים. הסיבה היחידה שהוא הצליח להיכנס לסיקור היא העובדה שהקליפרס היו צריכים גארד בחמישיה והבחירה הייתה בינו לבין ביילור לבין דאנליבי. זכה מההפקר בגלל ריבוי הפציעות, נתן משחק או שניים טובים, אבל ממש לא ברור אם יקבל עוד הזדמנויות בהמשך. לסיכום – שחקן שלדעתי ימצא את עצמו בהרבה נסיעות בין הNBA לליגת ההתפתחות. טעון שיפור – ניהול משחק, קליעה. גרג אודן (פורטלנד טריילבלייזרס, בחירה 1, דראפט 2007) סטטיסטיקה – 21.7 דקות, 8.8 נקודות, 56% מהשדה, 2.3 קליעות מהקו ב63%, 7 ריבאונדים, 1.1 חסימות, 1.5 חטיפות. הרבה נאמר על האיש והברכיים. הציפיות היו בשמיים, אבל כרגע הוא יותר דומה לסם בואי משאקיל אוניל. אחרי שהחמיץ עונה שלמה עם פציעה בברך, נפצע כבר במשחק הראשון של העונה והחסיר כמה שבועות. גם כשחזר הוא מעולם לא נראה בריא (או צעיר). כבר מאוד, עושה יותר מדי פאולים (4 למשחק), לא ממש תורם בהתקפה יותר ממטר מהטבעת. לסיכום – עונה מאכזבת, מאוד תלוי מי יעבוד איתו בהמשך. טעון שיפור – מאיפה להתחיל? עבודת רגליים בהגנה, זריזות, משחק פוסט, קליעה מחצי מרחק, ועוד ועוד ועוד. רודי פרננדז(פורטלנד טריילבלייזרס, בחירה 24, דראפט 2007) סטטיסטיקה – 25.5 דקות, 10.3 נקודות, 41% מהשדה, 2 שלשות ב39%, 1.5 קליעות עונשין ב83%, 2.6 ריבאונדים, 2 אסיסטים, 0.8 חטיפות, 1.1 איבודים. האמריקאים ראו אירופאי לבן, ומייד תייגו אותו כקלע שלשות. העובדה שרודי הוא אחד השחקנים היותר אתלטים שאירופה הוציאה לא ממש מעניינת אותם. הם אומנם נתנו לו להשתתף בתחרות ההטבעות, אבל בפורטלנד רודי עולה כקלע. 5.1 זריקות לשלוש לעומת 3 זריקות ל2. לדעתי קצת קשה לו להיות ליד רוי, שכן רוי מוביל את הכדור ומקבל את ההחלטות, ואם באירופה זה לא משנה, בNBA קשה מאוד לבוא לידי ביטוי במשחק כזה. לדעתי יכול להגיע להרבה יותר, צריך רק לקבל את הסיטואציה הנכונה, כל זמן שישאר בפורטלנד, ישאר בעיקר שחקן רוטציה. לסיכום – מוגבל על ידי צרות המחשבה האמריקאית. טעון שיפור – גם לו יש חלק בזה. שחקן שמסוגל להעמיס את נבחרת ספרד על הגב שלו, יכול להרשות לעצמו להיות יותר חוצפן גם בNBA. מארק גאסול(ממפיס גריזליז, בחירה 48,דראפט 2007) סטטיסטיקה – 30.7 דקות, 11.8 נקודות, 53% מהשדה, 3.3 קליעות מהקו ב72%, 7.4 ריבאונדים, 1.7 אסיסטים, 0.8 חטיפות, 1.1 חסימות, 2 איבודים. כמה ירדנו על ממפיס כשעשו את הטרייד על פאו. הדבר היחיד שהיה בלתי ידוע זה היכולת של האח הקטן בליגה של הגדולים. אז כבר אחרי עונה אחת אפשר לומר שהטרייד לא היה כל כך גרוע. אם יגיע לחצי ממה שהאח הגדול עושה, זה יהיה טרייד גאוני. הפתיע מאוד ביכולת שלו להילחם בסנטרים האמריקאים, אבל הילד ריבאונדר טוב, חוסם, ועושה המון דברים קטנים שהופכים אותו לסנטר סביר ומעלה בליגה הזו. לסיכום – הקטן הזה עוד גדול יהיה. טעון שיפור – רגיל להיות זה שמקבל את הכדור לג'אמפ בקבוצות הקודמות, לדעתי יש לו את היכולת וחוכמת המשחק כדי להיות זה שמנהל את המשחק מהפוסט. אנת'וני מורו (גולדן סטייט ווריירס, לא נבחר) סטטיסטיקה – 21.8 דקות, 9.7 נקודות, 47% מהשדה, 1.3 שלשות ב47%, 1.1 קליעות מהקו ב87%, 2.8 ריבאונדים, 1.1 אסיסטים, 0.5 חטיפות, 0.8 איבודים. פתאום ערב בהיר אחד הגיע שחקן שאף אחד לא שמע עליו, וקלע 37 נקודות. זה היה המשחק הראשון שלו בחמישיה, והוא אפילו לא נבחר בדראפט. זו הייתה הפעם הראשונה ששמעו על אנתוני מורו. הוא לא חזר על ההצגה ההיא, אבל בהחלט הפגין יכולת שהצדיקה את המקום שלו ברוטציה של הווריירס. קלע שלשות בחסד, אבל לא הרבה יותר מזה. לסיכום – קלע שכל קבוצה תשמח שיהיה אצלה. טעון שיפור – הובלת כדור, חדירה לסל. בובי בראון (סקרמנטו קינגס ומיניסוטה טימברוולבס, לא נבחר) סטטיסטיקה – 13.7 דקות, 1.4 נקודות, 1.7 אסיסטים, 0.9 נקודות. שחקן שחוזר נמרצות על ידי קבוצות באירופה בקיץ, והעדיף את הספסל של ליגת הNBA. לא קיבל יותר מדי הזדמנויות בקינגס העונה, וגם במיניסוטה. לסיכום – נראה לי שיחזור לאירופה שנה הבאה. טעון שיפור – קבלת החלטות לקריירה.

Or Amit

New member
אני חשבתי שCDR יהיה גניבה ועדיין מאמין

הוא אמנם עוד לא התרגל לקשת השלוש של הNBA אבל הוא אתלט ברמות ועם צעד ראשון מצוין. צ'אלמרס נהנה מאד מהסיטואציה במיאמי, וללא ספק החזיר קבלות על האמון שנתנו בו.

כמה קטנות שלי

MNM יהיה שחקן האסל קשוח ייתן את ה 8 8 שלו עד לסוף הקריירה לא הרבה יותר CDR לא היה אף פעם צלף שלשות מדהים הוא היה קולע בדרך כלל מטווחי ריפ כאלה . יש לו הרבה לאן להשתפר (שנה הבאה לדעתי הנטס ייתנו לו לפתוח כ 2 ויסיטו את קרטר בהחה שישאר ל3) קייל וייבר הוא יופי של שומר - משחק התקפי כמעט ולא קיים יכול להתפתח לסוג של טרנטון האסל כזה גרג אודן -לדעתי יתפתח לסנטר טוב מאוד בליגה. אבל אם מישהו הזה שיהפוך לאדמירל הבא או משהו בסגנון כדאי שיירד מהעץ ומהר - יש לו יותר מדי ליקויים שלא יכולים להיעלם אפילו בעוד עשור. אני בספק אם הוא יסחוב יותר מ65 משחקים לעונה מהיום עד לסיום הקריירה רודי יהיה מנו משופר - תנו לו רק זמן ודקות

עוד כמה בקטנה...

רוב קורץ – עוד רוקי שלא נבחר בדראפט ומצא מקום בסגל של הווריירס. פורוורד לבן גבוה שמשחק חזק, עם יד טובה מבחוץ. שני משחקים טובים שלו, ומעט מאוד דקות בכל השאר. DJ ווייט – פורוורד שנבחר על ידי דטרויט ומקבל א תההזדמנות שלו באוקלהומה במשחקי הזבל של העונה. יש לי הרגשה שבקיץ הוא כבר יהיה מועמד למכבי תל אביב. JR גידנס – לא קיבל מספיק הזדמנויות בסלטיקס. ג'ואי דורסי – אני ציפיתי שיקבל דקות בתור לוחם, אבל נעלם במעמקי הספסל של הרוקטס, והופיע בשני משחקים בלבד למספר שניות. ניית'ן גוואי, סוני ווימס – קיבלנו דיווח על כל פציעה וסאגה שהיו מעורבים בה, לא ברור למה. שון סינגלטרי – התחיל את העונה בפיניקס ופורטר העדיף אותו על פני דראגיץ'. אפילו קיבל את המושכות כשנאש נפצע. פיניקס נראו נורא באותו משחק. נעלם אחרי שעבר לשארלוט. ביל ווקר – השותף של ביזלי משנה שעברה. חזו לו עתיד מבריק בתיכון, אבל מאז עבר פציעה לא קלה. לא קיבל יותר מדי דקות בסלטיקס, אבל אני חושב שהסלטיקס עוד ישתמשו בו בעתיד. פטריק יואינג ג'וניור – קיבל המון כותרות, אבל זה בערך הכל. דרנל ג'קסון - היה פצוע רוב העונה, מקבל דקות פה ושם בקליבלנד.

ואי אפשר בלי פרסים

ROY: 1. דרק רוז. 2. או ג'י מאיו. 3. ברוק לופז. חמישיה ראשונה : רוז, מאיו, ווסטברוק, לאב, לופז. חמישיה שניה: צ'אלמרס, אוגוסטין, גורדון, ביזלי, גאסול. חמישיה שלישית: רודי, קורטני לי, אנתוני ראנדולף, ג'ייסון תומפסון, מריסי ספייטס. מחזור רוקיס מעורר כבוד, ואחד הטובים. ניתן להם 5 שנים, ואז נשווה ל84,96,03, ויש לי הרגשה שהם יצאו עם היד על העליונה.

Or Amit

New member
סחתיין על הפרויקט

אישית הייתי מחליף את ראנדולף בM&M שלאורך העונה התרומה שלו למילווקי הייתה גדולה יותר. אני חושב שההבדל הוא שב03, 84, 96 היו כמה כוכבים גדולים. אני לא רואה אף אחד מהמחזור הזה שהופך להיות קובי בראיינט, אולג'ואן, בארקלי או וייד. אבל אין ספק שיש כמה שחקנים עם פוטנציאל אולסטאר ומעלה.

rapgamer4ever

New member
יופי של כתיבה וידע

אני חושב שהמחזור הזה כמו שרואים כבר עכשיו- עמוק במיוחד. יש 12-13 שחקנים שאנחנו יודעים בודאות שיהיו רלבנטיים, וסביר להניח שסה"כ יהיו קרוב ל-20 כאלה. מצד שני קשה לי עם ההשוואה למחזורים האחרים, כי משם יצאו סופרסטארים ענקיים. לברון ו-וויד הם שניים מהשחקנים הכי טובים בעולם ויש לך עוד שחקנים כמו בוש ומלו (ומי שרואה בווסט כזה) שהם גם אולסטארים של הרבה שנים. ב-96 גם יש לך את אייברסון, קובי ונאש שבתקופות מסוימות היו גם בין הטובים בעולם, ושחקנים כמו ריי אלן וג'רמייין שהיו במעמד של בוש ומלו. מצד שני בדראפט האחרון אני לא בטוח שיהיו כוכבים ברמה הזאת. לרוז אני חושב שיש סיכוי, את האחרים אני לא רואה בלוול הזה. לא חושב שלמישהו חוץ ממנו יש סיכוי אמיתי להחשב מתישהו אחד מ-5 השחקנים הטובים בעולם. כך שהמחזור הזה מאוד עמוק ואיכותי, אבל סביר להניח שלא ישנה את פני הליגה כמו 03' ו-96'.

shaharha12345

New member
תודה רבה!

נהנתי מאוד לקרוא את הטור הפעם וגם למשך העונה!! יישר כח על העבודה,למדתי מהטור הזה הרבה על הדראפט האחרון..

go lakers go

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד על ההשקעה

יופי של תוכן + הערות והארות על שחקנים פחות מוכרים לכל אחד מאיתנו . קראתי גם כמה טורים שלך - אבוד בהונגקונג. חלק אהבתי יותר , חלק אהבתי פחות . לדעתי ,וזו מחמאה , הם צריכים לתת לך לכתוב בספורט ( כל עוד אתה לא מזכיר עונות אי זוגיות
)

ThEgReEnKiNg

New member
תודה רבה ../images/Emo45.gif

השנה עקבתי פחות אחרי הרוקיס , תודה על השלמת החסר , מחזור מאוד עמוק וטוב.

למעלה