הטור הדו שבועי

שיאי עונה

נקודות – 55 – טוני פארקר, 05-11-08, סאן אנטוניו נגד מיניסוטה (2 הארכות). ריבאונדים –27 – מרקוס קמבי, 16-12-07, לוס אנג'לס קליפרס נגד שיקגו. התקפה- 12 – אריק דאמפייר, 11-11-08, דאלאס נגד לוס אנג'לס לייקרס. הגנה- 20- דוויט הווארד, 08-12-08, אורלנדו נגד לוס אנג'לס קליפרס. אסיסטים- 22 – כריס דוהן,29-11-08, ניו יורק נגד גולדן סטייט. זריקות עונשין- 24 – דווין האריס, 06-11-08, דטרויט נגד ניו ג'רזי סלי עונשין- 20 - דווין האריס, 06-11-08, דטרויט נגד ניו ג'רזי זריקות שדה- 36 - טוני פארקר, 05-11-08, סאן אנטוניו נגד מיניסוטה (2 הארכות). סלי שדה- 22 - טוני פארקר, 05-11-08, סאן אנטוניו נגד מיניסוטה (2 הארכות). שלשות - 7 – די ג'י אוגוסטין, 21-11-08, שארלוט נגד אטלנטה. - 7 – רוג'ר מייסון , 21-11-08, סאן אנטוניו נגד יוטה. - 7 – קווינטין ריצ'רדסון, 22-11-08, ניו יורק נגד וושינגטון. - 7 – ריי אלן, 07-12-08, בוסטון נגד אינדיאנה. - 7 – בן גורדון, 12-12-08, שיקגו נגד ממפיס. - 7 – ראשאד מקנטס, 26-12-08, מיניסוטה נגד ניו יורק. - 7 – JR סמית', 26-12-08, דנבר נגד פילדלפיה. חסימות- 10 – דוויט הווארד, 12-11-08, אורלנדו נגד אוקלהומה סיטי. חטיפות- 9 – מריו צ'אלמרס, 05-11-08, פילדלפיה נגד מיאמי. איבודים (שיא שלילי) – 8 – סטיבן ג'קסון, 21-11-08, גולדן סטייט נגד שיקגו. -8- סטיב נאש, 22-11-08, פיניקס נגד פורטלנד. טריפל דאבל: ג'ייסון קיד , 11-11-08, דאלאס נגד לוס אנג'לס לייקרס, 16 נקודות, 11 ריבאונדים, ו10 אסיסטים. דוויט הווארד, 12-11-08, אורלנדו נגד אוקלהומה סיטי, 30 נקודות, 19 ריבאונדים, 10 חסימות. כריס פול,22-11-08, ניו אורלינס נגד אוקלהומה סיטי, 29 נקודות, 10 ריבאונדים, 16 אסיסטים. כריס פול, 24-11-08, ניו אורלינס נגד לוס אנג'לס קליפרס, 14 נקודות, 10 ריבאונדים, 17 אסיסטים. רייג'ון רונדו, 03-12-08, בוסטון נגד אינדיאנה, 16 נקודות, 13 ריבאונדים, 17 אסיסטים. טרייסי מקגריידי, 16-12-08, יוסטון נגד דנבר, 20 נקודות, 14 ריבאונדים, 10 אסיסטים. אנדרה מילר, 20-12-08, פילדלפיה נגד אינדיאנה, 14 נקודות, 10 ריבאונדים, 12 אסיסטים. ג'ו ג'ונסון, 23-12-08, אטלנטה נגד אוקלהומה סיטי, 20 נקודות, 11 ריבאונדים, 11 אסיסטים. שיאים נוספים העונה (או השוואתם): כרמלו אנתוני – 33 נקודות ברבע אחד. כריס פול – 108 משחקים רצופים עם חטיפה אחת לפחות.

מה לא עובד בלייקרס

אז למרות הנצחון במשחק הגדול מול בוסטון, נראה שמשהו לא עובד כמו שעבד בתחילת השנה, והלייקרס לא מאיימת על היריבות שלה באותה מידה. היא סופגת שני הפסדים רצופים בפעם הראשונה העונה האם זה הזמן לשינוי? תלוי את מי שואלים. אם שואלים את פיל ג'קסון, התשובה היא לא. אם שואלים את קובי ברייאנט, התשובה היא כן. וכאן המפתח הוא לבדוק את הסטטיסטיקה של ההפסדים מול הנצחונות. ודבר אחד כבר בולט לעין. בכל המשחקים שהלייקרס הפסידו, קובי לקח יותר מ20 זריקות. אבל זה יהיה פשטני מדי להשאיר את זה ברמה הזו, כיוון שאחת הסיבות למיעוט הזריקות של קובי, היא מיעוט בדקות, בעוד במשחקי הפסד הוא משחק הרבה יותר דקות. אז בואו ננסה לבדוק את זה טיפה יותר לעומק, ואני רוצה לחלק את זה לשלוש קטגוריות: משחקים שנגמרו לפני הרבע הרביעי, משחקים צמודים, והפסדים. בקטגוריה הראשונה נכללים המשחקים הבאים לפי סדר כרונולוגי : פורטלנד, קליפרס, קליפרס, יוסטון, שיקגו, פניקס, דנבר, סקרמנטו, ניו ג'רזי, פילדלפיה,מלווקי,סקרמנטו, מיניסוטה, ניו אורלינס. קובי משחק בממוצע 33:24 דקות במשחקים האלה. כמובן שמאוד תלוי כמה המשחק היה פתוח, ובעיתוי שלו. היו משחקים שהחמישיה השניה סגרה את המשחק בתחילת הרבע הרביעי (פורטלנד, קליפרס), והיו משחקים שהקבוצה השניה עשתה קולות של חזרה. קובי קולע במשחקים האלה ב47% לעומת 48.6% קבוצתי של הלייקרס. הוא לוקח 18.5 זריקות שהם 22.4% מהזריקות של הלייקרס, וקולע 22.2% מהנקודות. ניתן בהחלט לראות מהמספרים האלה שקובי משתלב במשחק של הקבוצה ולא לוקח את המשחק על עצמו. במשחקים האלו גם לא היה ממש צורך. למעט המשחק מול ניו ג'רזי שבו ניתן להגיד בפירוש שקובי היה הרבה מתחת לרמת הקבוצה, עם 17 זריקות ב29% לעומת 55.7% של שאר השחקנים, קובי לא התעלה על הקבוצה, אבל גם לא דרדר אותה. בקטגוריה השניה נכללים המשחקים הבאים לפי סדר כרונולוגי : דנבר, דאלאס, ניו אורלינס, דאלאס, טורנטו, וושינגטון, פיניקס, ניו יורק, ממפיס, סלטיקס. כאן כבר ניתן לראות שינוי משמעותי בנתונים. קובי משחק יותר דקות, 36:49 בממוצע. קובי לוקח 20 זריקות למשחק לעומת ה18.5 קודם, אבל הוא קולע באחוז טוב יותר מהאחוז הקבוצתי. הוא קולע ב48.6%, לעומת 46.6% של שאר הקבוצה. הוא לוקח 23.8% מהזריקות מהשדה, אבל אחראי על 25.5% מהנקודות. ונשארנו עם משחקי ההפסד: דטרויט, אינדיאנה, סקרמנטו, מיאמי, אורלנדו. מספר הדקות ממשיך לעלות, ל38:34 בממוצע. מספר הזריקות קופץ משמעותית ל26.2 זריקות. והפעם קובי מתחת לממוצע הקבוצתי עם 43.8% לעומת 44.6% של שאר השחקנים. הוא אחראי ל31% מהזריקות, ול30% מהנקודות. כמובן שהנתונים הסטטיסטיים שהשתמשתי בהם מתייחסים רק לנקודות, ולזריקות מהשדה. לא התייחסתי להליכות לקו, אסיסטים, או ריבאונדים. מצורף הקובץ שמראה את הנתונים המלאים לעיונכם. אז מה המסקנות שלי? קובי ממש לא אחראי להפסדים. במשחקים היותר צמודים, קובי לוקח על עצמו יותר. במקרים שבהם הוא מצליח, הלייקרס מנצחים, במקרים שבהם הוא נשאר בודד במערכה, להתמודד מול דאבל וטריפל טים, הלייקרס יפסידו. מי שבסופו של דבר אחראי להפסדים הוא פיל ג'קסון. ג'קסון למעשה לא טורח לשנות כלום. הרוטציה אותה רוטציה, ותוכנית המשחק דומה בכל המשחקים. הדקות של קובי וגאסול משתנות בהתאם לצורך של הלייקרס אותם על הפארקט. ואני חושב שפיל ג'קסון הוא גאון. מפסיד וגאון? יש כזה דבר, ואני לא מדבר על נלסון. ללייקרס יש את הסגל הטוב ביותר בNBA. לבוסטון יש כוכבים גדולים יותר, אבל רול פליירס טובים פחות. והבעיה העיקרית בסגל של הלייקרס היא שאין מספיק כדורים, ואין מספיק דקות לכולם. בטח לא כשקובי לוקח כל כך הרבה זריקות. השילוב של אודום מהספסל הוא מעולה, כי לאמאר צריך את הכדור כדי להיות אפקטיבי, ועם החמישיה השניה הוא מקבל את עמדת המנהיג. כשקובי וגאסול על המגרש, הוא יורד לאופציה מספר 3. והלייקרס חייבים את אודום אם הם רוצים לקחת אליפות. גאסול הוא צ'וקר ידוע בגמרים, ואתם מוזמנים לשאול את חבריו לנבחרת ספרד. למעשה הגמר היחיד שנצחה קבוצה של גאסול היה זה שהוא לא שותף בו באליפות העולם של 2006. ביינום שחקן צעיר ומוכשר מאוד, אבל עדיין לוקה בהגנה, ועושה יותר מדי טעויות. קובי לבד לא יכול. אודום צריך להיות בשיא כושרו, פישר צריך להיות בכושר קליעה טוב, והספסל צריך ליצר לחץ הגנתי. וזו הסיבה שלדעתי, פיל לא משנה את הרוטציה שלו. הוא יודע שזה יתן לו עוד נצחון שניים עכשיו, אבל יכול לעלות לו בנצחון שניים חשובים בהרבה במורד הדרך. המטרה של פיל היא שהקבוצה תגיע לפלייאוף בכושר הטוב ביותר שלה, שאודום יהיה חלק משמעותי ממנה, ובשביל זה צריך לתת דקות משחק, במיוחד כשהמשחק צמוד, וגם אם זה עולה בהפסד או שניים. בסופו של דבר, אם הלייקרס יגיעו לפלייאוף בכושר מיטבי, אני חושב שיתרון הביתיות לא יעזור לסלטיקס. כמובן שהכל עוד יכול להשתנות. בזמן האחרון יש לחשושים על טרייד של אודום, כשכרגע מי שנמצא בזרקור הוא לא אחר מסטיבן ג'קסון שרוצה לברוח מגולדן סטייט. בסך הכל רעיון לא רע, בתנאי שג'קסון מוכן לעבור לעמדה אחורית, ולהתחיל לברור זריקות. הוא יהיה 3 פותח, וייצב חמישיה הרבה יותר טובה, אבל אני חושב שזו תהיה טעות, כי הלייקרס ישארו בלי גיבוי טוב לגבוהים. ההרגשה שלי היא שהלייקרס ישמרו את אודום, והוא עוד יתן לא מעט משחקים טובים עד סוף העונה, כולל בפלייאוף. בסופו של דבר, הבחור צריך חוזה גבוה בשנה הבאה, ומכיוון שאייזיה לא באיזור, אני לא רואה אף GM שיתן כזה לשחקן ספסל, לפני הקיץ המדובר של 2010.

פיניקס ממשיכה לירות לעצמה ברגל

לרגע כולנו התלהבנו, מהמחשבה של ג'ייסון ריצ'רדסון ליד סטיב נאש. אחד השחקנים האתלטים והמלהיבים בליגה, ליד הרכז שיהפוך אותו למלהיב יותר. סקורר מעולה שיקבל הרבה יותר מבטים חופשיים, והמחשבה על התקפה שכוללת את נאש, ריצ', היל, אמארה ושאקיל בהחלט גורמת לאנשים מסויימים (אני למשל) להזיל ריר. המחיר. בל ודיאו. בל לא הצליח לשחזר את כושר הקליעה שלו השנה, ונראה שהשנה הוא יורד בכושרו. דיאו לא התבלט מהספסל. שוב נראה שג'ורדן מפשל ולא יודע מה הוא עושה. אלא שכמו בטרייד הקודם שנעשה עליו, דיאו פורח מחדש. בפעם הקודמת דיאו הועבר מאטלנטה לפיניקס במסגרת הטרייד על ג'ו ג'ונסון, ובעונה העוקבת היה השחקן המשתפר. פיניקס חסרה את אמארה שהיה פצוע, ודיאו תפס מקום של כבוד בהרכב. החזרה של אמארה שלחה את דיאו לספסל, ומאז הוא מתקשה לשחזר את היכולת ההיא, עד המעבר לשארלוט כמובן. שימו לב לנתונים: בפיניקס דיאו קיבל 24:23 דקות בממוצע למשחק. הוא קלע ב56% מהשדה, אבל לקח רק 6.4 זריקות כדי להגיע ל8.3 נקודות, אליהם הוא הוסיף 8.3 ריבאונדים, ו2.1 אסיסטים. בשארלוט הוא מקבל כמעט 38 דקות בממוצע למשחק, זורק 14 פעם ב48%, נותן שלשה למשחק, עם 8.3 ריבאונדים, 4.7 אסיסטים ל15.1 נקודות. הוא קולע רע מהקו (45.5% בלבד), ומאבד 3.6 כדורים שזה המון, אבל מובן עד שישתלב עם חבריו לקבוצה. בל לעומתו ירד קצת, מ43% מהשדה, ל34.4% , ומ9.6 נקודות ל7.6. הוא גם ירד בדקות. זה מובן אחרי המעבר מאופציה חמישית בהתקפה מעולה, עם רכז על, לאופציה שלישית-רביעית עם קבוצה רעה יותר. אבל גם בל מתחיל להתאושש בשני המשחקים האחרונים ולעלות במספרים. בכל מקרה, השמועה היא שהם לא ישארו בשארלוט הרבה זמן, וברגע ששארלוט תוכל לסחור בהם, הם יתאחדו עם מייק דאנטוני בניו יורק. ג'יי ריצ' עלה בדקות, הוא ירד בנקודות, אבל גלל ירידה של 3 זריקות למשחק. הוא עלה באחוזים, וקולע ב46% כולל 3 שלשות מ5.4 נסיונות, לעומת 1.9 מ4.2 בשארלוט. הוא לוקח יותר ריבאונדים, והנתונים שלו טובים יותר למרות הירידה בנקודות. אז איפה היריה ברגל? ובכן ג'יי ריצ' לא מכיר את ההיסטוריה של פיניקס, ואין לו את הנסיון של בל, והכל בא לידי ביטוי ברגע אחד קטן במשחק מול סאן אנטוניו. פיניקס הובילו ב2, כשהכדור האחרון אצל סאן אנטוניו. טוני פארקר כדרדר על קו השלוש. ג'יי ריצ' שמר על רוג'ר מייסון, קלע שלשות ידוע, אך למעשה עמד כמטר ממנו קרוב לבקבוק. פארקר חדר, ג'יי ריצ' לא היה בעמדה לעזור על החדירה, אבל גם עזב את הקלע שלו, מייסון קיבל את הכדור, ולפני שריצ' הספיק לומר סאן אנטוניו הם כבר היו עם הנצחון בדרך לחדר ההלבשה. ראג'ה בל לעולם לא היה עוזב את מייסון במצב הזה. בטח לא עם נסיון העבר שיש לפיניקס עם סאן אנטוניו. אבל זו לא הבעיה היחידה. הבעיה היא הזהות של פיניקס. סטיב קר, הGM, היה שחקן רוטציה מעולה בשיקגו, ולאחר מכן לקח אליפות נוספת עם סאן אנטוניו. הוא אחד שיודע איך לוקחים אליפות, ואליפות בספר שלו לוקחים בהגנה. זו אחת הסיבות לעזיבה של ד'אנטוני וההגעה של פורטר. ד'אנטוני וקר לא ראו עין בעין, ופורטר היה אמור להפוך את פיניקס לקבוצת הגנה. אלא שהבעיה העיקרית היא החומר שנתנו לו. שאקיל אומנם סוגר את הרחבה, ומסוגל להתמודד עם הסנטרים הגדולים של הליגה, אבל לא עם ממו אוקור, או כל סנטר אחר שלוקח צעד אחורה. לאמארה יש את כל הנתונים להיות שומר ענק, מלבד הרצון. היל כבר מבוגר, ונאש לא רוצה וכנראה גם לא יכול לשמור. לכל זה קר הוסיף את ג'יי ריצ', שמגיע מגולדן סטייט, שם שמירה היא חטא. גם לג'יי ריצ' יש את כל הנתונים הפיזיים בשביל להתמודד עם כל שחקן בליגה, אבל היכולת לא שם. מנטלית הוא לא שם. ג'יי ריצ' מגיע ממנטליות התקפית, ממנטליות שמעדיפה שיהמר על חטיפה מאשר שמירה נכונה ומניעת מצב מהשחקן היריב. גם בארנס מגיעה מאותה שכונה. גם הוא שחקן שיכול, וגם הוא שחקן שיעדיף הימור פרוע בהגנה על פני שמירה טובה. ומה קרה לשחקנים ששמרו בפיניקס? מריון, שסיפק חיפוי אווירי וריבאונדים, הלך בטרייד על שאקיל. בל, השומר האישי הכי טוב בפיניקס הלך בטרייד על ג'יי ריצ', וכנ"ל דיאו שסיפק מנוחה טובה לגבוהים. אז קר ופורטר יכולים לומר שהם בונים קבוצת הגנה עד מחר, אבל המעשים שלהם חזקים יותר. רק נשאר לדמיין איזה מעדן היה מכין לנו מייק ד'אנטוני מהמרכיבים האלו.

rapgamer4ever

New member
אני לא חושב שפיניקס ירו לעצמם ברגל

נניח שבל לא היה עוזב את מייסון ופיניקס היו מנצחים. אז? לדעתי בגדול פיניקס עם ג'ייריצ' היא מסוכנת יותר מאשר פיניקס עם בל ודייאו. לפיניקס לא היה את מה שנדרש כדי ללכת עד הסוף, וכשאין לך את זה ובכל זאת אתה רוצה ללכת עד הסוף אתה מהמר. וההימור של פיניקס נראה לי בעל פוטנציאל הפסד קטן ורווח גדול. הסטטיסטיקה של השלושה עוד תשתנה הרבה. היא מבוססת על מספר מועט מאוד של משחקים, וכל השלושה האלה הם לא בדיוק הכי יציבים בעולם. אגב, אני לא מאמין בפוטנציאל ההגנתי של אמארה וג'ייריצ'. תופעה של שחקנים אתלטים שבהגנה הם פשוט איטיים משום מה היא מוכרת, אני לא יודע למה זה קורה אבל זה לא תמיד באשמת השחקנים. לפעמים פשוט אין להם את זה. אצל גארדים זה נפוץ יותר.

אני לא חושב שהטרייד ספציפית רע

אני חושב שהבעיה היא שיש מאמן שדוחף לכיוון אחד, GM שאומר שהוא רוצה אותו דבר, ובתכלס עושה פעולות שלא מתאימות לכיוון שהוא דוחף אליו.

rapgamer4ever

New member
העניין הוא שאין לפיניקס את המותרות האלה

הם לא במצב שהם יכולים לבחור איך הם ינסו לקחת אליפות- דרך ההגנה או ההתקפה. הם במצב די בעייתי בו חיזוק מכל סוג שהוא יתקבל בברכה, כך שכל פעם זה יוצא משהו אחר. הם פשוט קופצים על כל הזדמנות (בצדק). כך שקשה מאוד להגדיר ככה מטרות וקו פעולה, כשאתה למעשה לא יודע איזה הזדמנויות ייפתחו בפניך מחר.

נשמע כמו הניהול של גולדן סטייט מה שאתה מתאר

לא יודעים איזה SG שיכול לשחק סנטר תביא הרוח מחר. תפקידו של הGM, ולא רק בכדורסל, אלא בכל חברה נורמלית, הוא לשים מטרות, ואז לקחת את הקבוצה לשם קר מצביע על מטרה, ואז מתחיל לזגזג. וזה המשבר זהות. קשה להגדיר מטרות? קשה להיות מנהל. את זה אני אומר מנסיון, אבל בשביל זה בדיוק שמו את קר שמה. אחרת גם אני ואתה היינו יכולים להיות GM. אם קר רוצה הגנה, למה הוא לא משתמש בנכסים שיש לו? לנאש אין ביקוש בליגה? שחקן שעדיין יכול לתרום, ומצד שני חוזה שנגמר ב... ניחשת נכון. שנת הקסם, 2010. גם החוזה של שאקיל דרך אגב נגמר ב2010. זה 33 מליון דולר שיורדים מהמשכורות ב2010. אלו לא נכסים שיכולים לשמש אותו בטרייד (לא יאמן שהחוזה של שאקיל הפך פתאום לנכס)? ואם קר לא יכול, הוא חייב להביא מאמן התקפי במקום טרי. הוא לא יכול לדרוש מטרי להפוך את פיניקס לקבוצת הגנה כשאין שם אף אחד שמסוגל לשמור על דחליל.

rapgamer4ever

New member
אם בחרת לפתוח את זה- אני ואתה יכולים להיות GM

אין לי ספק בכלל. רובוט שבוחר עפ"י הגרלה בין כל האפשרויות יכול להיות מנג'ר טוב יותר מאשר של חלק מהקבוצות בליגה. בדיוק כמו ש"מומחים" יכולים להמר לך על תוצאות ויהיה להם פחות מ-50%, מומחים כאלה יש לך גם בעמדות הניהול, שמגיעים אליהן במקרה הזה דרך פוליטיקה הרבה יותר מאשר דרך כישורים. אני חושב שקר דוקא עשה מהלכים טובים. גם הטרייד של מריון על שאקיל וגם הטרייד הזה על ג'ייריצ'. זה שהוא נכשל עם שאקיל זה דבר אחד, אבל אוהדי פיניקס לדעתי צריכים להיות אסירי תודה על שניתנה להם הזדמנות לראות איך זה, כי האמונה בסגל עם מריון כבד די אבדה. רוב הסיכוי שגם ג'ייריצ' לא יביא לפיניקס את האליפות ואולי אפילו לא יקדם אותם בשלב פלייאוף אחד, אבל המהלך הזה עדיין טוב. כי הוא הימור שיכול להשתלם בגדול. זה כמו לקנות ב-10 שקל כרטיס שנותן לך 20% להרוויח 100 שקל. למרות שרוב הסיכוי הוא שתפסיד, זה עדיין שווה. ככה אני רואה את זה. ותשמע, ניצול הזדמנויות זו דוקא תכונה טובה. איינג' עשה מזה אליפות ואולי שתיים. קר מנצל את ההזדמנויות שנקרות לו בדרך (בנוגד לאם אני לא טועה מאלין, או איך שקוראים למנג'ר הווריורס, שמקבל החלטות מתוך פאניקה רק כי הן נקרות בדרך). ההבדל הוא שאחד לוקח כל מה שעף והשני תופס, שוקל ומחליט. הייתי קורא לזה גמישות. בנוגע למצב העכשוי- לפיניקס יש קבוצה חזקה. להעביר את נאש בטרייד יעשה בדיוק את האפקט ההפוך, כי הרי אין קבוצות שבונות על קיץ 2010 שיש להן חומר שחקנים לתת שהוא טוב יותר מנאש. אז מה בעצם עשינו בזה? החלשנו את הקבוצה לטווח הקרוב ובנוסף לכך היא תהיה תקועה עם משכורות מעבר ל-2010, קיץ שגם לה יש מה לומר לגביו.

Orenseg

New member
קר לא נכשל עם שאקיל.

קר אסיר תודה שההצעה של שאקיל הגיעה, כי מריון פשוט הזיק לקבוצה עם הדרישות המטופשות שלו (להיות אופציה ראשונה/שניה בהתקפה; לחתום על הארכת חוזה של 60M$ ל3 שנים). קר היה צריך לבחור בין החתמה של מריון המסרטן על חוזה מוגזם שהורג לו את התוכניות לקיץ 2010 ליציאה של מריון מאופציית השחקן שלו - במצב כזה הסאנס לא היו יכולים להחתים שחקן אחר במקומו. החוזים של שאקיל, נאש (ובל) נגמרים ב2010. לאמארה יש אופציה לצאת מהחוזה שלו באותו הקיץ, כך שמעבר למשכורות הרוקי הסאנס יחזיקו רק בג'יי-ריץ' ובברבוסה. ג'יי-ריץ' אמור למשוך שחקנים חופשיים יותר מדיאו, ומעבר לרוקיז ולברבוסה לסאנס גם ככה לא יהיה יותר מדי להציע בקיץ ההוא. הסאנס יוכלו להחתים 2 חוזי מקס (אמארה ושחקן נוסף) ב2010, ועם ג'יי-ריץ' יוכלו לחבור לbig3 משלהם. גם דני איינג' לקח את ההימור שלו תוך ראייה לטווח הארוך. הוא לא ציפה לקחת אליפות כבר ב07/08, והmasterplan של פרוייקט הbig3 נועד להשיג אליפות בתוך 3 שנים (עד 2010). בקיץ 2010 החוזה של ריי אלן נגמר, ופול פירס יכול לצאת מהחוזה שלו על מנת לחתום על חוזה נמוך יותר. במצב כזה הסלטיקס יהיו מחויבים ל23M$ בלבד לגארנט+פרקינס (יש אפשרות להמשיך עם גידנסּ+ווקר הרוקיז), ויוכלו להחתים מחדש את רונדו, פירס וחוזה מקס נוסף.

Orenseg

New member
לא מסכים.

1. לגבי דיאו - הסאנס לא יכלו להוציא יותר ממנו. הוא לא אפקטיבי ליד שאק/אמארה ולא יפתח במקום אחד מהם. ד'אנטוני לא הצליח לגרום לדיאו ולאמארה (ולשאק) לשחק טוב אחד ליד השני במשך שנתיים, ופורטר לא הצליח לעשות את זה בחלק הראשון של העונה. כדי להוציא את המיטב מדיאו, צריך לשים אותו ליד גבוהים שלא יוצרים לעצמם: לפני שנתיים הוא הצליח ליד מריון וקורט תומאס, והשנה הוא מצליח ליד אוקפור. החוזה הגדול והארוך של דיאו פשוט עצום ביחס לתפוקה שנתן לקבוצה (עוד לפני שמזכירים את הבעיות שלו בחדר ההלבשה). אין ספק שהסאנס חייבים גבוה מחליף לגיטימי, אבל דיאו לא מתאים להיות כזה. 2. דיאו ובל הביעו חוסר שביעות רצון מתפקידם במערכת החדשה של טרי פורטר וכנראה פגעו במרקם החברתי של הקבוצה. זה התבטא בתצוגות מביכות בפתיחת העונה וברצף של 4 הפסדים בסוף נובמבר-תחילת דצמבר (במהלכו בל ביקש טרייד, אמארה החל לדבר על 2010 ונאש טען ש"אנחנו נמצאים במקום אפל כרגע"). 3. בל אמנם נחשב לשחקן הגנה גדול, וחשבתי שעונת 07/08 הגרועה שלו נבעה מהניתוח שעבר בקיץ ומהדקות הרבות שרשם אצל ד'אנטוני, אבל העונה הוא לא הזכיר בכלל את בל של 05/06 או 06/07. מעבר לדעיכה הפיזית הצפויה, מסתבר שהוא סירב לבצע הוראות פורטר באימונים ואפילו במהלך משחקים. 4. אין לי כמעט תלונות על הנחיתה של ג'יי-ריץ' בסאנס. הקבוצה משחקת עם הרבה יותר אנרגיה והשחקנים משקיעים הרבה יותר בהתקפה ובהגנה (לא לא, זו לא טעות). ראיתי את כל 5 המשחקים מאז הטרייד וגם ב2 ההפסדים הייתי מרוצה מהדרך שבה הקבוצה שיחקה (חוץ מהאיזורית של פורטר במחצית השניה מול הבלייזרס, שאפשרה לרוי ולבלייק להתחמם ולהפציץ מבחוץ, ומהטעות של ג'יי-ריץ' בכריסמס). השחקנים (במיוחד שאקיל) התבטאו בכעס אחרי ההפסדים לבלייזרס ולספרס, וזה שינוי מבורך לעומת התגובות האדישות להפסדים בתחילת העונה. 5. הסאנס כרגע עם מאזן 16-12 בלבד, אבל שיחקו את הלוח הכי קשה במערב עד עכשיו והרביעי הכי קשה בליגה. ב5 המשחקים עם ג'יי-ריץ' (מג'יק, ניקס, בלייזרס, נאגטס, ספרס) אחוז ההצלחה של היריבות הוא 62.5%, הכי קשה בליגה. למרות שאני שונא להפסיד (במיוחד לספרס), אני מרגיש שהכיוון למעלה. עד אמצע ינואר והרוד-טריפ במזרח יש לקבוצה רצף משחקים יותר פשוט: ת'אנדר-גריזליס (back2back), קליפרס, פייסרס, מאבס, עוד קליפרס, הוקס, נאגטס, וולבס. אחרי כמה ניצחונות וקצת יותר זמן של ג'יי-ריץ' עם הקבוצה נוכל לשפוט אותה טוב יותר.

לא ברור לי עם מה אתה לא מסכים

תרשה לי לצטט אותך, רק מלפני יומיים: "ההפסד הזה רשום גם על סטיב קר. הג'נרל מנג'ר שהגיע כדי לשים דגש על הגנה הוציא מהסגל את 5 השחקנים היחידים ששיחקו הגנה והיו בקבוצה לפני המינוי שלו (ראג'ה בל, בוריס דיאו, שון מריון, קרט תומאס, ג'יימס ג'ונס)." כשקראתי את זה, פחדתי שתגיד שאני מעתיק ממך.
כל הנקודות שהעלת יפות וטובות, אבל אני לא אמרתי בשום מקום שהטרייד היה רע, או שפיניקס הפסידו, או שהשחקנים שפיניקס נתנו יותר טובים מהשחקנים שהם קיבלו. אני אפילו מסכים עם כל מה שכתבת. אני בסך הכל אומר שיש בעיה של זהות. אם אתם רוצים קבוצה שהזהות שלה היא בהגנה חזקה, תביאו את השחקנים המתאימים. בינתיים יש להם GM הגנתי, מאמן הגנתי ושחקנים שהם כולם סופר התקפיים. אז הגנה אין בגלל השחקנים, והתקפה אין בגלל שהמאמן עוצר אותם כל הזמן. ותראה איך נראה שחקן שלפני שנתיים היה צריך להיות הMVP. לנאש אין מקום בפיניקס הנוכחית. הוא חור בהגנה, ובהתקפה הוא נותן רבע ממה שהוא יכול, כי המאמן לא נותן לו את המושכות. למה קר לא עשה טרייד על נאש? אני בטוח שהוא היה מוצא מישהו שיקח אותו בשמחה, ונותן לו שחקנים שיתאימו יותר לשיטה אותה הוא טוען שהוא רוצה לשחק. שים את דאנתוני בקבוצה הזאת והם מנצחים 65 משחקים בעונה, עם תוצאה ממוצעת של 115-105 (וכנראה מפסידים לספרס בפלייאוף
)

rapgamer4ever

New member
סימני הגיל משפיעים עכשיו ברצינות על נאש

ועדיין אני לא חושב שפיניקס יכולים להשיג במקומו משהו בעל סיכוי לשפר את הקבוצה. זה יהיה סתם מהלך מטורף, לדעתי. אני לא מצליח לחשוב על טרייד אחד.

Orenseg

New member
צודק, זה בדיוק מה שכתבתי

גם כתבתי את זה כשהייתי עצבני על ההפסד ובמצב "The sky is falling". עכשיו אני יותר רגוע. אני יודע שהסאנס טובים יותר מהספרס ולפני השלשה הזו שגרמה לחברים שלי לצחוק עלי כל הסופשבוע הם גם שיחקו הרבה יותר טוב. הטריידים על דיאו/בל/מריון היו נכונים ונחוצים בטווח הקרוב ובטווח הרחוק. עליהם אני לא מתווכח. הטריידים על ג'יימס ג'ונס וקרט תומאס היו פשוט מחרידים. חשבתי כך לפני שנה וחצי ואני חושב שהם יותר גרועים היום. סטיב קר רצה הגנה, עומק וצעירים - ורק החמיר את המצב עם הטריידים האלה, כששלח 2 שחקני רוטציה לגיטימיים ו3 בחירות סיבוב ראשון לא מוגנות תמורת כלום. עוד לפני שאני מתייחס לבחירות הדראפט (רודי וצ'אלמרס היו יכולים להצטרף השנה בעלות נמוכה מזו של סאגת דראגיץ' המטופשת), ג'יימס ג'ונס היה מוריד את העומס בעמדת הSF מגראנט היל (שכנראה לא היה נפצע במשחק ה81 של העונה ולא תפקד בכלל בפלייאוף), היה מתפקד כפורוורד הקלעי שד'אנטוני היה צריך אחרי הטרייד על מריון, וקורט תומאס לא היה משחק נגדנו בפלייאוף (והיה משמש מחליף לשאק שיכול לשמור על דאנקן ולקלוע עונשין). ראוי לציין ששני החוזים היו חוזים נגמרים, וחבילה דומה לזו שנשלחה בקורט תומאס טרייד תמורת כלום עברה מהלייקרס לגריזליס עבור פאו גאסול. כשאני מתוסכל בקשר לסאנס אני נוהג להקניט את קר בקשר ל2 הטריידים האלה, ואני חושב שזה לגיטימי. 2 המהלכים הוכיחו שהוא פחות GM הגנתי ויותר GM עציץ של רוברט סארבר. דווקא לגבי הסגנון של הסאנס בזמן האחרון אין לי תלונות. כנראה לא ציינתי את זה, אבל בדצמבר הכדור חזר לידיים של נאש והסאנס משחקים מהר יותר (קלעו החודש 107 נקודות לעומת 100.6 באוקטובר/נובמבר). בדצמבר נאש רושם 1.7 אסיסטים ו2.8 זריקות יותר מנובמבר. המשחק מול הספרס היה שונה, כי גם פורטר יודע שאי אפשר לרוץ עם נאש מול הספרס. לכן הכדור היה יותר בידיים של שאקיל, ואני מעדיף שזה יהיה המצב במשחקים כאלה. הסאנס הוכיחו שהם יכולים לשחק מול הספרס בסגנון שלהם ואף להתגבר עליהם במשך 46 דקות. אם פורטר היה שם את היל על פארקר (הפארקר-סטופר שלנו בסוף העונה שעברה) עוד לפני המהלך האחרון ומעלה את היל בתחילת הרבע הרביעי כדי שיעזור לברבוסה לרכז, המשחק היה מוכרע לפני הדקה האחרונה. לגבי השחקנים שמתאימים לנאש - קר ביצע את השאק טרייד אחרי שד'אנטוני, אמארה ונאש הסכימו לו (ד'אנטוני אישר את זה בראיון לNY פוסט לפני כמה שבועות). שאקיל טען לא מזמן שאין לו בעיה שהסאנס ישחקו מהר יותר - ובזמן האחרון מסיים הרבה מתפרצות עבור הסאנס, בין אם בדאנקים עם 21 שניות על השעון או כטריילר שמסיים בדאנק אחרי 7 שניות (אני ממש נהנה מהמהלכים האלה). ג'יי-ריץ' ובארנס מסוגלים לשחק ראן&גאן וליד רכז דומיננטי (שיחקו ביחד ליד בארון דייויס בווריורס). לופז נחשב ל7-פוטר אתלט שמתאים למשחק מהיר (חבל שכרגע הוא לא נראה מתאים לכדורסל). רוב הסגל של הסאנס העונה מתאים למשחק ריצה אבל מכיל יותר כלים להתמודד עם קבוצות כמו הספרס מבעבר. הקשיים בהתקפות חצי-מגרש צפויים והגיוניים, בגלל הסגנון השונה מאוד בהתקפה מאשר בתקופת ד'אנטוני, אבל המשחק מול הספרס הוכיח שהסאנס יכולים לשחק גם כך...

tristan79

New member
יש לי תחושה שהטרייד של ג'יי ריצ'

היה במבט קדימה של קר - שאקיל ונאש זה משהו שיגמר עוד שנתיים מבחינה חוזית וכנראה לא הרבה מעבר לכך גם מבחינה מקצועית, ודיאו ובל הם לא שחקנים ששווה להתמקד עליהם בבנייה לטווח ארוך. לעומת זאת שילוב של סטודמאייר וריצ'רדסון זה כבר בסיס לא רע גם 3-4 שנים קדימה...

OrEl74

Well-known member
מנהל
פיניקס דפקו את עצמם כבר בעונה שעברה

אמנם חשבו שזה יעבוד אבל כמעט שנה אחרי ניתן לומר בוודאות שהמשולש נאש, שאק, אמרה פשוט לא יכול לשחק ביחד. נאש לא יודע לנהל משחק איטי ועשה קריירה על משחק הריצה שהוא כל כך אוהב, גם אמרה לא בדיוק מפלצת מתחת לסלים ואת רוב הנקודות שלו הוא עושה בהתקפות מעבר. הבעיה שבמשחק כזה שאק לא מסוגל לעשות כלום כי עד שהוא מגיע להתקפה היא כבר נגמרה. ואם הם מנסים לשתף אותו הם צריכים לשחק לאט ואז נאש יורד משמעותית בתפוקה ועקב כך כל הקבוצה. בפיניקס צריכים להתחיל להפנים שהם צריכים איכשהו להעביר את השנתיים הבאות עד שהחוזה של שאק יסתיים ובזמן הזה לנסות לבנות את עצמם מחדש סביב אמרה וג'י ריץ כי בסוף 2010 הם יאבדו את נאש, היל ושאק. אולי דווקא טרייד על נאש יכול לעזור להם בבניה לעתיד. אני מעריך שעדיין יש לו ערך גדול מאוד ועדיף להם לקבל עליו איזה חבילה נחמדה שתעזור להם בעתיד ולא לאבד אותו ללא תמורה בסוף העונה הבאה.

למעלה