הטור האבוד

הבית האטלנטי

בוסטון סלטיקס במשפט אחד : איזה אלופים. MVP : פול פירס יצא לעונה הזו נחוש להוכיח שהוא ברמה של קובי, לברון וכל שאר החברה. עד עכשיו הוא עושה את זה יופי. קווין גארנט הוא עדיין המנהיג המוזר של החבורה הזו. תבחרו אתם מי מבין שניהם סייד קיק : ריי אלן מקיים את המשפט, אני קולע, משמע אני קיים. הרוקי: אין. המפתיע:רייג'ון רונדו הוא המנוע של הסלטיקס. הוא כבר חלק מהרביעיה, וכשהוא טוב, הסלטיקס מתפוצצים. האירוע: הסלטיקס משווים את הפתיחה הטובה בהיסטוריה, ומגיעים ל19 נצחונות רצופים. תצוגת שיא : תבחרו אתם בין ה39 ו9 של פירס מול טורנטו, לבין ה36 של אלן עם 8 שלשות יום לפני מול אותה קבוצה והטריפל של רייג'ון 16 נקודות, 17 אסיסטים ו13 ריבאונדים. 3 סיבות שהם יקחו אליפות: 1. כי יש להם מנהיג הגנתי שלא מוותר אף פעם בדמותו של גארנט. 2. כי יש להם מנהיג התקפי שמגיע לכל המשחקים הגדולים וכל המהלכים הגדולים בדמותו של פירס. 3. כי אליפות מנצחים בהגנה, והם עושים את זה הכי טוב. 3 סיבות שהם לא יקחו אליפות: 1. כי כבר אין רעב כמו שהיה בשנה שעברה 2. כי עכשיו הם עסוקים בעיקר בלהוכיח, ופחות בלנצח. 3. כי יש להם פחות ספסל ממה שהיה להם שנה שעברה, והאיבוד של פוזי ובראון הוא יותר משמעותי לפלייאוף ממה שכולם חושבים. פילדלפיה סבנטי סיקסרס במשפט אחד : כלל ראשון בהנדסה, אם זה עובד, אל תיגע בזה. MVP : אנדריי איגודלה נותן מספרים מכל הכיוונים. סייד קיק : אנדריי מילר לא הרבה מאחורי האנדריי הקודם. הרוקי : מאריסי ספייטס לוקח כל הזדמנות שנותנים לו בשתי ידיים. המפתיע : והפעם ממש לרעה. זה לא רק שבראנד משחק גרוע, הסיקרס בלעדיו נראים הרבה יותר טוב. הארוע: אלטון בראנד פורק את הכתף, ונתן לסיקרס לרוץ סוף סוף. תצוגת שיא : איגי עם 28, 10 ו7 אסיסטים מול הניקס. 3 סיבות שהם יקחו אליפות: 1. כי גם אצלם יש ריכוז של כוכבים צעירים (איגי, יאנג, ספייטס), עם ותיקים מנוסים (מילר, שמואל) 2. כי אחרי שבראנד גמר את העונה, הקבוצה הזו רצה כמו שהיא יודעת. 3. כי בשנה שעברה הם לא היו רחוקים מלהפתיע את דטרויט בפלייאוף. 3 סיבות שהם לא יקחו אליפות: 1. כי הכדורסל שלהם טוב לעונה הרגילה, ולא לפלייאוף. 2. כי גם להם אין מאמן. 3. מי לא? זה היה קשור יותר לדטרויט, מאשר לפילי. ניו ג'רזי נטס במשפט אחד : ברוקלין היר ווי קאם. MVP : כשכולם ציפו מקרטר להסריח את הפרקט, ולפתוח בשביתות איטלקיות, הבחור לקח אחריות ומנהיגות, ומוביל את הנטס קדימה. סייד קיק : איזה בריטי עשה צחוק מדווין האריס, ואפילו דאג לפרסם את זה ביוטיוב, אבל רוב הרכזים שפוגשים את האריס מסיימים בבכי. הרוקי : רובין לופז צחק על אחיו כשהוא התדרדר עד המקום ה10 בדראפט. היום היחידים שצוחקים זה הנטס וניר שמצא אהוב חדש בפאנטזי. המפתיע : דווין האריס ווינס קרטר שייכים גם למשבצת הזו, כי אותי לפחות הם מאוד מפתיעים. בו נשים פה את כל הקבוצה, כי זו וואחד הפתעה. הארוע : קרה כבר בשנה הבאה. הנטס שולחים את רכז העבר ומקבלים את רכז העתיד. תצוגת שיא : אלן אייברסון מגיע עם הפיסטונס באחד ממשחקיו הראשונים בקבוצה, ודווין האריס עושה ממנו צחוק, עם 38 נקודות ו20 מ24 מהקו. 3 סיבות שהם יקחו אליפות: 1. יש בקבוצה המון פוטנציאל. 2. קבוצה עם המון בשר באמצע. 3. קו אחורי מהטובים בליגה. 3 סיבות שהם לא יקחו אליפות: 1. עם קיד בשיאו הם לא הצליחו, אז האריס? 2. הם לא ממש רצים לאליפות. 3. יותר מדי צעירים מבטיחים. ניו יורק ניקס במשפט אחד : מה אתם עושים בקיץ 2010? MVP : מייק דאנטוני. המאמן? בהחלט. בכל משחק של הניקס מככב מישהו אחר, לפעמים זה בכלל שחקן של היריבה, אז מה אם אין הגנה, השיטה היא המלך החדש. סייד קיק : דייויד לי אולי לא השחקן הכי נוצץ בניו יורק, אבל הוא בהחלט השחקן הכי יציב שם, והמספרים שלו לא משקרים. הרוקי: יש רק אחד, והוא לא ממש משחק. המפתיע : כריס דוהן לוקח את עמדת הרכז הפותח, ונותן מספרים יפים. גם לנייט רובינסון מגיעה מילה טובה, אחרי נצחון בתחרות ההטבעות חוזר למספרים בלתי אפשריים בליגה לשחקן בגובה שלו. האירוע: קובי ברייאנט ולברון ג'יימס מתחרים על חשבון הניקס מי יותר טוב, ואפילו מקבלים עידוד מהקהל המקומי. תצוגת שיא : דייויד לי נותן 37 נקודות עם 21 ריבאונדים מול גולדן סטייט, וכריס דובן עוזר לו עם 22 אסיסטים באותו משחק. 3 סיבות שהם יקחו אליפות: 1. כי בסדרה קצרה יש להם שחקנים שמסוגלים להפציץ באופן משמעותי. 2. הם קיבלו שני שחקנים שיכולים לשפר אותם פלאים ולפרוח אצל דאנטוני. 3. כי סטפון הלך והגיע הזמן להשתפר. 3 סיבות שהם לא יקחו אליפות: 1. הם לא ממש רוצים. הם מעדיפים להתמקד בקיץ 2010. 2. הם גם נתנו שחקנים טובים בשביל כלום. 3. סטפון הפך קבוצות שהוא עזב לקונטנדריות, אבל אף אחת מהן לא זכתה באליפות. טורנטו ראפטורס במשפט אחד : רבותי ההיסטוריה חוזרת 2. MVP : כריס בוש, היה הכי טוב שהוא יכול, אבל טורנטו הפסידה בלי סוף. גם הוא נשבר בסוף. סייד קיק : חוזה קלדרון הוא אחד הרכזים הטובים בNBA, חבל ששריר ההאמסטרינג שלו לא יציב יותר. הרוקי : אין. המפתיע : אנדראה ברניאני מתחיל להצדיק את התקוות שתלו בו. האירוע : כריס בוש כנראה לא ישאר בטורנטו אחרי 2010, וזה קצת מתחיל להזכיר את הסאגה עם וינס קארטר.. תצוגת שיא : בוש עם 40 נקודות ו18 ריבאונדים מול דוייט הווארד. 3 סיבות שהם יקחו אליפות: 1. כי קולאנג'לו הוא אחד הGM המפתיעים שיש. 2. כי בסופו של דבר על הפוטנציאל שיש שם צריך להתחבר. 3. כי הרב פיני ברך את אנתוני פארקר לפני שנסע לNBA. 3 סיבות שהם לא יקחו אליפות: 1. כי הם קנדים, והוקי מעניין אותם הרבה יותר. 2. כי הסגל שלהם בנוי לאליפות היורוליג. 3. כי אין להם מאמן.

ikrmr

New member
השאלה במצב הנוכחי היא בריאותו של גארנט

בס"ד עם גארנט פצוע אין כל סיכוי לאליפות.

ikrmr

New member
הסלטיקס לא רק השוו את שיא הפתיחה אלא שברוהו

בס"ד הם הגיעו לפתיחה של 2-27 וזה שיא ליגה וטוב בארבעה משחקים מהבולס ב-95/6', אלא שהבולס אז הפסידו רק משחק אחד עד מחצית העונה ושמונה עד סוף העונה.

chaiel49

New member
לגבי הסלטיקס:

פירס- לא חושב שהוא ברמה של קובי ולברון, קצת מתחתיהם אבל לא שם. גארנט- המנהיג ולא אכפת לי שפירס שם שנים לפניו. אלן- שחקן שיכול לרווח את ההגנה ע"י צליפות מ3 (ואלן יודע לעשות אתזה) זה אחד הנכסים המשניים החשובים ביותר שיש (וזה עוד בלי שדיברנו על האוס) רונדו- אתזה כבר אמרתי שנה שעברה (ומי שיודע איך בודקים הודעות שלי משנה שעברה מוזמן, הייתי הראשון להגיד שנה שעברה שלא רק שהוא לא חיסרון אלא הוא אפילו שחקן די טוב) לגבי סיבה אחת שלא יקחו אליפות: ע"ע סיבה מספר אחת שכן ייקחו אליפות. לגבי מספר 2 " " " " ...............: להיפך, עכשיו אין עליהם לחץ, הם כבר לקחו אליפות ואין עליהם את הלחץ של "אויויו אני אפרוש בלי אליפות" או "אויויו סתם ויתרתי על כסף ועל סטטיסטיקה ואני בסוף לא אקח בכלל אליפות (למרות שלדעתי זה לא קיים אצלם) אני גם שמח שהיו להם כמה הפסדים ואין עליהם את הלחץ של שבירת שיא ניצחונות לעונה או שקר אחר כלשהוא... לגבי 3: צודק, וכמה שאתה צודק. בעונה הרגילה הם איכשהוא מסתדרים, לפלייאוף זה לא יספיק ובדיוק בגלל זה אני חושב שהחתמת מרבורי היא הכרחית למרות החששות, אדי האוס הוא לא רכז מחליף לקבוצה עם שאיפות לאליפות. אם רונדו נפצע וקובי ישמור עליו בגמר אפשר להגיד גודביי לאליפות השנה.

ikrmr

New member
כווינר ומנהיג פירס טוב מקובי ולא פחות מלברון

בס"ד גארנט הוא שר ההגנה ודבק קבוצתי גם בהתקפה, אך פירס הוא המנהיג והווינר הגדול של בוסטון, גם יותר מגארנט, והוא מתעלה יותר מכולם ברגעים המכריעים ושחקן הקלאץ' הטוב ביותר של בוסטון וראו זאת היטב בפלייאוף שנה שעברה ובגמר שבו הוא היה המצטיין.

chaiel49

New member
בזה אתה צודק.

אבל אם היית שואל אותי את מי אני מעדיף הייתי מעדיף את קובי ולברון (ואתה ממש לא יכול לחשוד בי באוהד לברון גדול) ואם כבר העלית את הנושא (?) גארנט יותר חשוב לבוסטון מפירס, אתה יכול לחלוק עלי אבל זאת דעתי. בלי גארנט בוסטון לא לוקחת אליפות (כפי שאתה כתבת פה אאל"ט) בלי פירס לדעתי גארנט יחזור לסטטיסטיקות של השנים הטובות, אלן יצטרך לשחק כמו שהוא יודע באופן רציף ואת הקלאץ' לדעתי אלן יכול לתת (והעלו מחקר או משהו בנושא שאלן היה בין הטובים בזריקות בשניות האחרונות או משהו כזה). יהיה קשה מאוד על בלתי אפשרי בלי פירס אבל כן הגיוני. בלי גארנט אין סיכוי לאליפות (ואתם יכולים להראות לי עד מחר שהמאזן שלהם בלעדיו השנה ושנה שעברה מעולה, זה לא ישכנע אותי)

ikrmr

New member
אלו שני דברים שונים

בס"ד בהשפעה על יכולת הקבוצה בהגנה ובהתקפה גארנט החשוב ביותר, אך כמנהיג ווינר פירס טוב יותר ולכן הוא בכל מקרה עדיף על קובי.

chaiel49

New member
הבנתי אתזה מהודעה אחרת באשכול זה...

על קובי.. אבל בוא לא נכנס לנושא בבקשה...

Orenseg

New member
האוס בכל מקרה לא מרכז כשהוא על המגרש

פירס ואלן עושים את זה כשרונדו על הספסל, והאוס מתופקד בעיקר כסט-שוטר. פציעה של פירס או אלן קריטית הרבה יותר משל רונדו, כי שניהם משמעותיים יותר במערך של הסלטיקס ולהם אין אפילו מחליף נורמלי אחד (אפילו טוני אלן פצוע). פירס כבר נפצע ונאלץ לשחק הבוקר 39 דקות עם אגודל נקוע. אם הפציעה הזו מסתבכת, אני מניח שריי אלן יפתח בעמדה 3 (והאוס בעמדה 2), או שאפילו סקאלבריני יפתח שם. אם קובי ישמור על האוס בגמר, הוא לפחות לא יוכל לעזוב אותו כמו את רונדו. להזכירך, הקאמבק הענק של הסלטיקס במשחק 4 נעשה
עם רונדו על הספסל​
: האוס סט-שוטר, פירס+אלן מרכזים, ג'יימס פוזי בעמדה 4 וקווין גארנט בסנטר.

chaiel49

New member
לדעתי הוא כן מתופקד כרכז.

ובכל מקרה הוא פשוט לא יכול לעבור את החצי בכדרור, והוא לא יוכל לעשות זאת במיוחמד שקובי שומר עליו. ואני מבטיח לך שיותר קל לשמור על האוס מאשר על רונדו, במיוחד שאתה מתכנן לשחק 40 ומשהו דקות.

OrEl74

Well-known member
מנהל
האוס רכז כמו שאני רכז (ואני לא)

ציינת בעצמך שהוא לא מסוגל לעבור את החצי בכידרור אז איזה מין רכז זה?

chaiel49

New member
הוא נחשב רכז...

ואם ESPN מחשבים אותו כרכז (עמדות מצד ימין למטה) ואני גם לא יחלוק על אדון הולינגר בנושא...(וכאחד שעוקב הרבה אחרי כתבות על הסלטיקס כולם מחשיבים אותו כבק-אפ PG) בכל מקרה בקבוצת סלטיקס של השנה הוא רכז מחליף בין אם תרצה או לא (גם אם זה בגלל שאין להם אחד אחר...) בכל מקרה למה ל"ריב" הזכרתי אתזה רק בגלל שהנושא שדיברתי עליו הוא שאני חושב שצריך להחתים את מרבורי (ואז הוא לא יהיה רכז בכלל לשביעות רצון כולנו
)

אתה יכול לקרוא לו "רכז" כמה שבא לך

הוא מרכז כמו שדלונטה ווסט ריכז שנה שעברה בקליבלנד כשלברון היה על המגרש.... במקרה הטוב מעביר את החצי והולך לחכות על קו השלוש.

OrEl74

Well-known member
מנהל
מי רב?

יכולים להגדיר אותו כרכז כמה שרוצים אבל בשורה התחתונה הוא פשוט לא רכז. זה לא שיש פה על מה לריב

rapgamer4ever

New member
אני אחלוק על הולינג'ר בכל הזדמנות

האוס הוא שוטר. עזוב אותך ממסירה ויכולת לעבור את השחקן- אין לו כדרור של רכז.

Orenseg

New member
הוא יהיה הסלטיק הכי נמוך על המגרש,

ובדרך כלל מספר הסנטימטרים של הרכז הוא הכי נמוך על המגרש. הולינג'ר לא אוהד כדורסל כמו שהוא אוהד מספרים. CelticsBlog:
Eddie House has to play the off guard spot to be the sniper that we all know and love. Gabe Pruitt is making strides, but still looks like a rookie too much of the time (especially for a 2nd year guy). Tony Allen was all over the map when healthy and now is on the shelf at least till the playoffs. The backcourt needed someone that could take the pressure off Eddie House to initiate the offense and they needed someone to create his own offense (without Tony dribbling it off his knee).

Orenseg

New member
הוא רכז רק מבחינת המימדים הפיזיים.

כשהוא על המגרש, הוא לא אמור להעביר את החצי או ליצור מצבי קליעה לשאר שחקני החמישיה - פירס ואלן עושים את זה במקומו. האוס מהווה בעיקר איום מחוץ לקשת.

למעלה