הטוקרה

Ka Dargo

New member
הטוקרה

משהו מוכן להסביר איך ניתן לדעת שהטוקרה הם בעלי-ברית של אמת ולא כוח נוסף שרוצה לעלות על חשבון הגואולד???

The Borg Hugh

New member
בגלל

שככה זה כתוב בתסריט.... אפשר גם לדעת מזה שהם לא משעבדים אנשים... אבל בעצם, הם חייבים לשעבד אנשים אחרת הם לא יתרבו... הם תלויים בבני אדם בשביל השיתופין, אז בעצם, ככל שיהיה להם יותר כוח ויותר מרחב מחייה הם יצרכו יותר בני אדם שיהפכו לטוקרה....

moon 0

New member
אמממממ...

העוצמה קוסמת לטוקרה והם בוגדים בתושבי כדוה"א... רעיון לפרק טוב!!!!!

לא חשבתי

על זה בכלל..זה יכול להיות נהדר, שלא נדבר על הסיבוכים הפנימיים שיהיו לסאם בעקבות זה...ומה יהיה על ג'ייקוב ???

אמיר חן

New member
נכון שהם תלויים בשיתופן

אבל בניגוד לגאולד הם לא "מגדלים" שיתופנים נוספים כדי להגדיל את מספרם, באחד הפרקים (כשמצאו את המלכה של הטוקרה) הם אמרו על עצמם שהם "גזע נכחד".

kanshoof

New member
והכי חשוב ! ---->

להוסט (הבנאדם) יש יכולת התבטאות והזחל לא משתלט !

digidestined

New member
ושהוא יקריב את עצמו אם ההוסט לא

מעוניין ב*איחוד* עם השיתופן

digidestined

New member
זה היה מקרה יוצא דופן...

חוץ מזה, כשהם *מתאחדים* הם לפעמים חולקים רגשות ותכונות וכ'ד, והטוקרה שפט את עצמו על פי הערכים של ג'ק וג'ק תמיד אומר "אנחנו לא משאירים את אנשינו מאחור" אז בגלל זה הוא החליט לברוח משם ולנסות להציל אותה כך שזה לא היה לגמרי 'השתלטות' מצדו. לעומת זאת ג'ק מחשיב את המקרה להשתלטות עליו, אז אפילו אם לא היה לו קשר לזה כלל הוא יכול להאשים רק את עצמו(ואת הערכים שלו)

אגוזי17

New member
כמה זיבולים, ערכים שמרכים

הוא חזר כי אחת המשרתות הייתה מאהבת שלו...

The Borg Hugh

New member
מה נכחד?

זה רצון של כל גזע להתרבות ולהתרחב, אין אף גזע שמוכן למות ולא משנה מה תהיה המטרה. עכשיו זה לא אכפת להם כי הם נרדפים, אבל אם יגיע היום שבו הם לא ירדפו, הם ועוד איך ירצו להתרבות, ואז תהיה בעיה. ואם הם לא רוצים להגדיל את מספרם, אז אולי שיתאבדו כבר עכשיו?

Ka Dargo

New member
בקשר למארח

אמרו פה שמארח יכול להתבטא וזה אחד ממהבדלים ביניהם. זה די בעייתי העניין הזה, כי כבר כמה פרקים שאני עוקב ורק הזחל מדבר... אין איזו התייעצות בין המחשבות והרעיונות של הזחל לבין הרעיונות ומחשבות של המארח, כך שכל אחד מדבר בתורו (שוב, עקבתי אחרי זה) ומכאן בעצם עלתה לי השאלה: האם המארח לא יכול להתבטא (וזה חלק גדול מההבדל) איך ניתן לדעת שטוקרה הם באמת ידידים???

Some1here

New member
הוא כן יכול להתבטא

הוא רק בוחר שלא. העובדה היא שברגע שהוא מדבר הוא לא מתלונן על השיתופן הם חיים בהרמוניה. לדעתי הם יכולים להתרבות יחד האדם שמתאחד עם השיתופן זוכה לחיים ארוכים יותר בתמורה ולעיתים מציל את חייו...

Tolan

New member
עוד לגבי הטוקרה...

יש קצת בלבלול לגבי הקיום המשותף של השיתופן והמארח. בהתחלה כשSg-1 נפגשו עם הטוקרה, מארטוף אמר לסאם שהם מתקיימים כיישות אחת, וכשאחד מהם אוהב, השני אוהב. כך שלדעתי, לפי האמירה הזאת, אי אפשר לעשות את ההבדלה של השיתופן מדבר, והמארח מדבר, כי הם לא שתי יישויות שחולקות גוף (המצב שלהם דומה קצת למצב של טרילים בד.ס 9) אבל (לוקח נשימה עמוקה), בשלב יותר מאוחר ביחסים עם הטוקרה, מופיעה נציגה של הטוקרה (שכחתי את השם... מישהו?) שאומרת שהיא (הבנאדם שבשיתוף הזה) מעדיפה את דניאל, בעוד השיתופן מעדיפה את ג'ק, (אבל זה לא היה נושא מרכזי). ועוד, באיזשהו שלב שבו היחסים קצת הדרדרו (ריבים ועקיצות), ג'ק אפילו העלה את האפשרות שאולי הבנאדם בעצם אף פעם לא מדבר, אלא השיתופן שולט תמיד ומעמיד פנים שמתקיימת סימביוזה ביניהם.

The Borg Hugh

New member
זה לא מדוייק

בקשר לds9 כי אזרי וג'דזיה לא דיברו בשני קולות, לעומת הטוקרה שתמיד דיברו בשני קולות - אחד של האדם ואחד של הנחש.

digidestined

New member
לזה בדיוק הוא התכוון

שהם לא דיברו בשני קולות כי הם היו ישות אחת (כמו ג'דזיה(אני בהכחשה שאזרי קיימת)) לעומת הטוקרה שכן. דרך אגב, יכולה להיות שהם בוחרים את זה? זאת אומרת, שיש כאלה שהם כמו ישות אחת לעומת כאלה שמעדיפים להשאר שתי ישויות משותפות? (לא ראיתי את העונות הראשונות בשלמותן, אז אין לי מושג אם היו בפרקים שם משהו שסותר את זה)

מה?!

אזרי הייתה מקסימה! ביום שהיא הגיעה כבר שחכתי את ג'דזיה! חבל שלא ביאו אותה מהעונה הראשונה! ניקול דבור רולז! וגם טיאלק!

moon 0

New member
או.קי...

קודם כל, שאיפתה של כל אישיות שיש לה כוח היא... שיהיה לה עוד כוח!!! אז אני לא מבינה למה הטוקרה הם יוצאים מהכלל??? אחרי הכל אם תחשבו על זה, הברית בינהם לבני האדם היא חד צדדית, כלומר זה ברור למה בני האדם מעוניינים בברית אבל למה שהטוקרה היו מעוניינים??? יש להם עוצמה וכוח ובעצם הפאק היחידי שלהם הוא שהם נכחדים וזה לא שבני האדם יוכלו לעזור להם בזה מכאן באה השאלה... למה לעזעזל הם לא הולכים בעקבות אחיהם הגוואולד-ים משעבדים את כולם וממררים את חייהם רק בגלל העובדה שהם יכולים???? והתשובה לזה היא: שאחרת לא היה אפשר לקיים סדרה!!! אז אכן הרעיון של לעשות פרק כזה נשמע ממש טוב, זה גם הרבה יותר הגיוני שהטוקרה ילכו בדרך הזאת כי אחרי הכל הם לא באמת צריכים את הברית הזאת, אבל אז לא תהיה סדרה, אחרי הכל בקושי עם הגוואולד הם מסתדרים תוסיפו לזה עוד את הטוקרה ובכלל תהיה כאן חגיגת טבח של האנושות.... חוץ מזה אמנם הדעה הרווחת היא שיש קשר בין המארח לשותפין והם חיים ב"הרמוניה", אבל אני לא רואה שום בעיה מבחינת הטוקרה לעשות למארחים שלהם מה שעושים להם הגוואולד, אחרי הכל הם חלק מהגוואולד
אז מה למדנו: פרק כזה יכול להיות מעולה!!! ממש נקודת מפנה לסדרה, אבל הוא לא יקרה והטוקרה ימשיכו להיות צדיקים וחסודים בכל אשר לקיום הברית עם כדוה"א... אבל רק בשביל הספק אני אמשיך לקוות שמישהו באמת יצליח לעשות פרק כזה ,בלי להשמיד את כדוה"א בדרך...
ערב טוב לכולם!!!

למעלה