"הטוסיק והשינה"

הדרית123

New member
"הטוסיק והשינה"

שלום רב אנו חדשים כאן. אנו הורים לילד ראשון מקסים בן חודשיים (גיל רך?). לאחרונה מתעוררים בינינו חילוקי דעות לגבי דרכי התמודדות בכל מיני מצבים. מגיל חודש הילד נירדם רק אם טופחים לו על הטוסיק. האם צריך לגמול את הילד מ"הרגל" זה? ואם כן, מהי הדרך הנכונה והטובה ביותר לעשות זאת? תודה מראש, הורים בפעם הראשונה.

דליה.ד

New member
שלום לכם הורים טריים!

אני טפחתי על הטוסיק ולא נגרם לילדי כל נזק (מלבד שרירים חזקים בזרועי הימנית
. כל ילד אוהב להירדם אחרת, בטילטול, נדנוד, טפיחות וכו' ולאפרוחון כזה קטן, הייתי מרדימה אותו איך שהוא רוצה. במשך הזמן הוא ישכלל את טכניקות ההירדמות שלו. והמון מזל טוב!

vered4

New member
הייתי ממליצה לחשוב על משהו אחר

פשוט תנסי לחשוב על עצמך בעוד שנה.
בנתיים זה מאוד פשוט, אבל הילד מתרגל למגע הרוטט
על הטוסיק וברגע שמפסיקים הוא מתעורר. בניגוד לשיטות ניחום/ הרגעה אחרות שהילד יכול ל"החליק" מהן לתוך השינה ולהשאר ישן. בנוסף בשיטות אחרות הוא יכול להיות יותר "עצמאי" בהרדמות ולא תלוי לגמרי בהורים.

דסי אשר

New member
טפיחות בטוסיק- סוג של מגע+ הרדמות

במיטה. הי, אני מקבלת למשפחתון שלי תינוקות הרבה יותר גדולים, שהורדמו על ידי הוריהם לא מיטתם,אלא בעגלה, בנסיעה במכונית, על הידיים, במיטת ההורים. מאחר ואיני יכולה לתת את אותו שירות לילד - והדברים נאמרים להורים, אני נוקטת בדרך של הרדמה במיטה מלווה בטפיחות בטוסיק כולל מגע של מסז' על גב התינוק. השילוב של כל הנ"ל, מאפשר לתינוק מחד- לא לחשוש מהמטה,מהבדיות ואולי מחוסר המגע האנושי שהמטה "מספקת" ומאידך, הוא כן מקבל מגע, ליטוף, מסז' וטפיחות על השכם. הם תוך יום יומיים מצליחים להרדם בכוחות עצמם. גם את בני הראשון, לפני שלושים שנה, הרדמתי ידי פעם עם נענועים קלים של המיטה. העקרון הוא, לגבי- לאותם מתקשים- כן לתת מגע, אך בהדרגה לגוון את המגע, וגם להפחית מעוצמתו תוך כדי המגע לסוגיו. מנסיוני- המגע, הוואריציות וההפחתה המאד הדרגתית, עוזרת לילד כן להרדם, וגם לרכוש כלי הרגעה עצמוניים , תוך זמן קצר. דסי

הדרית123

New member
איך הייתם מעבירים אותו מטפיחות על

הטוסיק לשיטת הרגעה אחרת ללא בכי רב (מה שקורה היום במידה ואנו משכיבים אותו במיטה ולא טופחים לו על הטוסיק) ? תודה והמשך יום נפלא.

vered4

New member
משאירים את המגע ומורידים

את הטפיחות לאט לאט. אפשר ללטף קצת, להשאיר את היד מונחת על הגב, אחר כך על היד כו'. יש בעיה בגיל הזה, שבגלל שלילד יש כאבי בטן, יש שעות שהוא מתעורר הרבה. בשלב הזה אי אפשר לצפות שהוא ירדם וישאר לישון. אלא הוא צריך שיעזרו לו (על ידי מגע, חיבוק, החזקה של הבטן). כך שכל מה שאפשר לעשות בנוגע להרדמות ולהרגעה, זה רק כשהוא לא סובל מכאבים. בכל אופן כהורים טריים קשה לכם לראות את זה, אז אני יכולה לעודד אותכם. בעוד חודש המצב יהיה שונה (ויותר קל), וכן בעוד חודשיים. ההתפתחות של התינוק היא מאוד דינמית.

אפשר להביע דעה שונה?

מה רע בטפיחות על הטוסיק? שניים מילדיי נרדמו כך תקופה מסויימת ונגמלו מכך בעצמם. לא הייתה לנו שום בעיה עם זה. האם לכם יש בעיה? ילד בגיל חודשיים צריך עזרה בלהרדם. טפיחות בטוסיק זו עזרה קטנה מאוד, פחותה מהנקה, נידנוד או החזקה על הידיים. אני הייתי דבקה בשיטה אם היא עובדת.

vered4

New member
אז בטח יש לך שרירים, משהו ../images/Emo13.gif

בודאי שאפשר לגמול אותם בגיל כזה, ילד לא הולך לצבא כשדופקים לו על הטוסיק. השאלה מה זה עושה להורים בדרך. אם טוב להורים, אז לא צריכה להיות בעיה, אם מתחילה בעיה להורים- כאן יש שאלה אחרת. אני לא כתבתי שזה גורם לילד נזק, לנו זה היה קשה. חוץ מזה, בגילאים כאלה הרבה תינוקות נרדמים בכלל על הידיים.

כרמית מ.

New member
וגם - בגיל חודשיים עוד אין "הרגלים"

הזכרון שלו לא מספיק מפותח בשביל לפתח הרגלים בגיל הזה... רק לקראת גיל 5-6 ח´ מתחילים הרגלים, ואז כדאי לנסות לשנות דברים שלא רוצים להמשיך איתם - למרות שגם אחר כך, אפשר לשנות הרגלים (לפעמים זה יותר קשה). זה בנוסף לכך שהציפיות צריכות להתאים לגיל. לצפות מבן חודשיים להרדם לבד, זו ציפיה מוגזמת (אפילו אם הבן של השכנים של אמא שלך כבר עושה את זה). כפי שכבר נכתב, טפיחות על הטוסיק הן עזרה עדינה מאד, וגם בגיל מבוגר יותר, הייתי משתמשת בזה כחלק ממעבר הדרגתי לשינה עצמאית (כשיש בעיה. אם אין בעיה, "מותר" לעזור לתינוק להרדם גם בגילאים מבוגרים...). בקיצור - אני, אישית, לא רואה שום בעיה להמשיך את זה. זה לפעמים קצת מתיש, אבל בגיל הזה, רוב הטיפול בתינוק הוא מתיש. עוד חודש זה כבר יהיה סיפור אחר (הכל - מה שירדים אותו, הקשיים, ההנאות...). אין טעם להפסיק היום כי פעם זה יהיה קשה...

Shellylove

New member
אני בעד

"לא לשבור אם זה לא מקולקל" - מצאתם שיטה שעובדת? יופי! ההרגלים שלו ישתנו עוד 700 פעם בשנתיים הקרובות, אז למה לשבוא עכשיו את הראש? זו דעתי, בכל אופן!

limori

New member
אני חייבת להגיד משהו ובבקשה לא

להתנפל עלי - אז ככה לדעתי זה גרוע גרוע... בתור מי שנמצאת בכל הסיפור הזה של בעיות השכבה אני חושבת שהתינוק צריך להירדם בעצמו. כשנעה נולדה היא נירדמה כל הזמן בזמן הנקה ולא היתה בעיה בגיל חצי שנה הפסקתי להניק והיא נירדמה עם בקבוק במיטה. והנה לפני חודש (גיל 8 חודשים) הילדה לא ישנה יום שלם היא ישנה רק בלילה בסביבות השעה 9:30 אני מנדנדת אותה בנדנדה רבע שעה לפחות ורק ככה היא נירדמת. אז תארו לכם בשעה שכזאת לעמוד רבע שעה ולנדנד משקל של 9 קילו פלוס משקל של הנדנדה ושכחתי לציין שצריך גם לשיר... אז תגידו לי בשביל מה כל ההרגלים האלה...קשה לי להרדים אותה עם חיוך מאז ההרגל הנוראי הזה. ואתם יודעים למה היא לא ישנה בצהרים כי היא רגילה שינדנדו אותה בנדנדה ורק אז היא תירדם ובשנת הצהרים אם מעבירים אותה למיטה היא מייד מתעוררת ולא חוזרת לישון. ולהשאיר אותה בנדנדה זה בילתי אפשרי מכיון שזו שעה של משחקים של רואי ואני לא יכולה להגביל אותו לשחק בשקט בקיצור בלאגן שלם ...אני עכשיו בעצבים על כל הרגלי השינה של תינוקות ....אבל אני מודה שתינוק זה הדבר הכי טוב שיש בעולם..........

כרמית מ.

New member
לא הבנתי את ההשוואה

קודם כל - ההבדל בין גיל חודשיים לשמונה חודשים הוא ע-נ-ק. חוץ מזה, גם את מספרת על הרגלים שהשתנו במהלך הזמן. כרגע ההרגל הוא לא טוב? אז מנסים בהדרגה לשנות אותו. חוץ מזה, אני חוזרת על האבחנה: תינוקות זה דבר מתיש (גם נפלא). מה, באמת ציפיתם ללדת תינוק, להנות רק מהכיף (המופלא) ושכל השאר יתנהל מעצמו בזמן שאתם בחיים הקודמים שלכם (זה לא רק ללימור)??? כן, תינוקות בוכים, מתעוררים בלילה, רוצים תשומת לב, סובלים (ואז גם אנחנו) מכל מיני צרות ותופעות (מחלה, צמיחת שיניים, סיוטים, צורך לא מוסבר אבל צועק...). לגדל ילדים זה לא משחק ילדים... חדש למישהו? (זה לא שאסור לקטר, אבל לא לכל קושי עם תינוק יש פתרון מיידי).

limori

New member
כרמית, אני לא חושבת שמשהו אמר

שלגדל תינוקות זה משחק ילדים..נהפוכו בעיני זה פרויקט קשה ביותר. אני לא חושבת ששינוי הרגלים מפחית מכמות האהבה שאנחנו מעניקים לילדינו. למה תינוק צריך להירדם רק אם טופחים לו על הטוסיק??? מה רע להרגיל תינוק לשכב במיטה להסתכל במובייל שלו או להתבונן בתבע הסדין או באור או בכל אוביקט אחר ולהירדם לבדו? ונכון שלא לכל קושי עם תינוק יש פתרון מיידי - הילדה שלי לא מסוגלת לשבת בכיסא הבטיחות באוטו. ברגע שהיא נכנסת למכונית היא צורחת מתחילת הנסיעה ועד לסופה. מה את היית עושה??? עוצרת את האוטו יושבת לידה ומלטפת אותה???? אז היא צורחת ואת לא קשובה לה???? היא צורחת ואמא נוהגת ולא מתייחסת אליה... מה עושים כרמית?????? נמנעים מלהסיע אותו במכונית???? אין לי ברירה אני צריכה לחסן אותה והרופא נמצא במרחק נסיעה באוטו...מה עושים???????? אין מה לעשות היא לא יכולה לצאת מהכיסא היא צריכה לשבת בכיסא ולצרוח....אין שום דבר שירגיע אותה. כך גם לגבי שינה - הילדה שלי לא ישנה יום שלם את מבינה את המשמעות של תינוקת בת 9 חודשים שהיא בטרית דורסל ישנה אולי חצי שעה ביום והולכת לישון מאוחר מאד ךפעמים אפילו ב 10:30 בלילה ומתעוררת כעבור שעה בצרחות ושאגות שיכולים להעיר מתים... מה היית עושה? ניגשת אליה וטופחת לה על הטוסיק עד שהיא תירדם???? אבל זו בדיוק השעה שאת מוטשת ונכנסת למיטה או בדיוק השעה שיצאת מהמקלחת ואת רוצה לעשות משהו סוף סוף להנאתך ולבד ובשקט...אז שוב את מפסיקה הכל מתמסרת לביתך וטופחת לה על הטוסיק???? אז אני רואה את זה בדיוק כמו ענין כיסא הבטיחות - אם אני ניגשת אליה היא נירגעת לשניה ואז צורחת בהיסטריה שהוציא אותה מהמיטה היא לא רוצה לאכול היא לא רוצה לשתות היא לא רוצה שום דבר היא רק רוצה לצאת מהמיטה ולהמשיך לזחול אז הפסקנו לגשת אליה וזה היום השלישי ובפעם הראשונה היא בכתה בדיוק 5 דקות, בפעם השניה היא בכתה 2 דקות ועשרים שניות והלילה היא בכתה בדיוק 35 שניות וחזרה לישון. לא כואבות לה השיניים והיא לא רעבה היא רק שמה לב שהיא נירדמה והיא נגד שינה והיא מתעוררת וצורחת. אז בהחלט אפשר לשנות הרגלים ולאו דוקא ללכת לכיוון הנוחות של התינוק אם זה לא הגיוני. ועבורי תינוק שלא ישן יום שלם והולך לישון בשעות הערב המאוחרות ותוך שעה מתעורר שוב זה הרגל שצריך להפסיק אותו ומייד. את יכולה להגיד מה שאת רוצה? ולרדת עלי ככל שרק תירצי. ולשאלתך - " "מה, באמת ציפיתם ללדת תינוק, להנות רק מהכיף (המופלא) ושכל השאר יתנהל מעצמו בזמן שאתם בחיים הקודמים שלכם" אז התשובה שלי היא בהחלט לא!!! ומאז לידתם של רואי ונעה החיים שלי השתנו בצורה קיצונית ולידיעתך אני אמא במישרה מלאה מבחירה!!!! אני לא עובדת אני מגדלת את הילדה שלי בבית וחושבת שמגיע לי לפחות בערב להיות לבד עם דיויד ולהתפנות לעיסוקים שלי ולצרכים שלי. ולי אין כח בערב לא לנדנד נדנדה ובטח שלא לטפוח על הטוסיק לכן צריך לשנות הרגלים!!!!

vered4

New member
ענין של נקודת מבט

כל אחד מאמץ לו צורת חיים שמתאימה לו. גם בגידול ילדים יש קשת רחבה של צורות התנהגות, שאף אחת מהן לא גובלת בהתעללות ונזק לילד. בהרבה דיונים שהיו כאן, היו כאלה שנראה להם מאוד קריטי להתנהג בצורה כזו ולא אחרת. הרבה פעמים הופיעה הגישה שההורים צריכים להתחשב בצרכים של הילד, כאשר למישהו עם דעה שונה נראה שדווקא אלה הצרכים של ההורים ולא של הילד
נושא השינה הוא דוגמא טובה. תמצאי למשל כאלה שחושבים שמקום התינוק והפעוט אך ורק במיטה עם הוריו. בכל מקרה המשפחה היא יחידה שמורכבת מהורים/הורה וילדים, והחיים בה צריכים להתאים לכולם.

vered4

New member
והבעיה היא כמובן (לדעתי) ../images/Emo8.gif

כאשר מופיעה ביקורת על בחירה של מישהו אחר. כביכול האמת והידיעה ניתנה רק לצד אחד.

כרמית מ.

New member
סליחה על התוקפנות ממקודם

אבל כן - בגיל חודשיים אני חושבת שצרכי התינוק קודמים לצרכי ההורים לחלוטין. בגיל 9 חודשים כבר אפשר בהדרגה לתת גם קצת מקום להורים, ועדיין, תינוק בגיל זה לא יכול לחכות הרבה, והוא צריך הרבה עזרה - גם אם זה לא נוח להורים שלו. גם בגיל 9 ח' אני לא רואה רע בלעזור לילד להרדם - בנדנוד, טפיחה על הטוסיק, הנקה או דרכים דומות. אם רוצים שהתינוק ירדם לבד, אפשר (בגיל חצי שנה ומעלה) בהדרגה להפחית את ההתערבות שלנו. ואגב - תיאור דפוס השינה נותן לי תחושה של פחות מדי שינה. ואם הילדה מתעוררת למרות עייפות ניכרת, אז צריך לבדוק מה מפריע לה. אם פסלת כבר שיניים ושות' - אולי היא זקוקה לקרבתך (ואפשר ליישם את זה גם בלי מיטה משותפת), אולי ההרדמה מתבצעת מאוחר מדי, אולי לך קשה להפרד ממנה ולכן היא מגיבה (ואני סתם יורה באפילה, דברים נפוצים - אין לי מושג איך אצלכם.), ועוד. ואולי, אם מבחינתכם הגיעו מים עד נפש, אז היא כן צריכה ללמוד להרדם לבד - אבל א. היא לא בת חודשיים ב. כדאי לעשות את זה בהדרגה ולא ב"מכה אחת". זה אמנם דורש סבלנות וזמן, אבל זה מאפשר לילד להתמודד טוב יותר עם הדרישות, ופחות תחושת נטישה. לגבי כסא בטיחות - ילד שקשה לו להיות בכסא בטיחות, אני לא אוותר, אבל אשתדל להפחית נסיעות למינימום הכרחי, ולמצוא דרכים להקל עליו, אפילו אם זה אומר שאני אשיר בגרון ניחר במשך כל הנסיעה (והיו זמנים ששרתי עד כלות הכוחות כי היו לי שני תינוקות בוכיים. דווקא לא בנסיעה). אני לא חושבת שתמיד צרכי הילד קודמים לצרכי המבוגר. אני חושבת שעד גיל שלושה ח' התשובה היא בהחלט כן, ואח"כ - כדאי לנסות פתרונות שמשלבים את צרכי הילד והמבוגר, ועם קצת יצירתיות, זה אפשרי ביותר פעמים ממה שאנחנו חושבים. במקביל, במקומות שזה לא מסתדר, ככל שעולה הגיל, בהדרגה איטית מאד, יש יותר ויותר מקום לצרכים של המבוגר גם אם הם סותרים את אלו של הילד.

זה אכן קשה לך אבל

בכל גיל יש צרכים אחרים, ואם בגילה של בתך אולי (אני די מסתייגת) ניתן כבר לצפות מהתינוק להרדם לבד, הרי שלא ניתן לעשות זאת בגיל חודשיים! לנו היה עם משה (מגיל שנה ורבע, כשהפסקתי להניק) טקס השכבה ארוך (כחצי שעה!) קיבלנו זאת בהבנה כי זה היה הצורך שלו אך בהדרגה פעלנו כדי לקצרו. היום הוא נרדם כמעט לגמרי בלי עזרה. אני חושבת שאם תפסיקי לחשוב כמה זה גרוע ותביני שאת נענת לצרכים שלה, אך בו זמנית תנסי בהדרגה לקצר את הטקס, זה כבר לא יראה לך כל כך נורא. חוץ מזה אולי פשוט צומחות לה שיניים? החכמה היא לא לראות בכל צורך חיוני של ילד "פינוק" ו"הרגל". לא רק אוכל ושתייה והחלפת חיתול הם צרכים חיונים. גם תנועה, ליטוף, מגע, נדנוד והשמעת קולות ברגעים מסויימים יכולים להיות חיוניים לא פחות. חוץ מזה, תסתכלי על זה ככה: בסוף יהיה לך כזה כישרון של שירה שתוכלי להופיע באירווזיון.

למעלה