הטוב שברע

Lagrangian

New member
יש לך גם מסר מהאיילות והבזים?

נראה לי יותר רלוונטי למצב הנוכחי. בדיוק כשאמרו לי שכדאי להיות אופטימי... הטמטום האנושי מוכיח את עליונותו על כל מה שטוב.. שוב..

הטמטום של האנשים - גדולת הטבע

נרגילה אחת לא גורמת לכזה אסון. מה עם נתוני הטבע הפנומנליים עד כדי תימהון??? אדמה חרוכה ויבשה, באמצע דצמבר. צי של מטוסי כיבוי - אבל חושך כבר מארבע וחצי... רוחות עזות ביחד עם שלושים מעלות בצל... ואחרי הכל, חנוכה... לא מדהים??

Lagrangian

New member
מסרים מאלוהים

אולי מאוד ברור שיש מסר, אבל לא ברור מה הוא.. לא לי, לפחות. אני עדיין מיואש מאנשים, על אף ההתחכמות :)

Lagrangian

New member
טוב, נראה לי שלפני כמה ימים

הבנתי סוג של מסר בעניין.. אבל כנראה שזה לא חח"ע.

ינוקא1

New member
ואולי קיבלנו הרבה מהאסון הזה ?

אם היו נוחתים עשרות טילים על ישראל והיינו נתפסים עם עשרות שריפות בכל הארץ והמכנסיים למטה , המצב היה הרבה יותר גרוע. אני חושב שכמו שמדינת ישראל התחזקה כתוצאה ממלחמת לבנון השניה בה נחשפו מחדלים קשים בניהול הצבא ומערכת הביטחון , כך האסון הנוכחי הראה לנו כמה דברים שחשוב לנו לתקן. אני חושב שגם שיתוף הפעולה עם עמי האיזור חשוב מאוד , ומעכשיו במקרים של אסונות טבע כל עמי האיזור יעזרו זה לזה - שיתופי פעולה כאלו הם מה שיוצרים שלום אמת בסופו של דבר. (באשר לאסון האוטובוס - אני מאמין שהקב"ה לקח את האנשים הכי טובים לכפר על עם ישראל , ת.נ.צ.ב.ה
).

ומה אתם אומרים על הקשר בין שמירת השבת לאסון?

שבת מגינה על עם ישראל? הזדמנות כואבת למניפולציה מיסיונרית פשוטה? מה דעתכם?

doingood

New member
אפילו הדתיים לא מאמינים בזה

בית שני נכחד בגלל שנאת חינם, לא בגלל אי שמירת מצוות. אם רוצים בכל זאת לקשר בין השניים, העוצמה הרוחנית של הדתיים קשורה לדרך שלהם, שהיא גם שמירת מצוות. כששומרים על הדרך, הדרך שומרת עלינו. הדתיים גם מגינים בכוחם הרוחני על עם ישראל. אפשר לראות את היופי שבריבוי הדרכים הרוחניות המצויות כיום, ולדעתי רב הדומה על השונה.

ינוקא1

New member
אני חושב שכן יש כאן

איזשהו מסר עבורינו לעשות חשבון נפש , אני לא בטוח שהמדובר דווקא בשמירת שבת. ואת חשבונות הנפש כל אחד צריך לעשות לעצמו.

למעלה