הטוב הרע והשה"ם

הטוב הרע והשה"ם

נתקלתי בבעיה.. מה יכול שה"ם לעשות אל מול קבוצה שמקטלגת דברים כ"טוב" ו"רע".. עד לרמה של הפרעה להגיון המשחק.. (דוגמא תבהיר את הניסוח העקום שלי) -ציטוט לא מדויק מדיון אוף פליי- "אבל איך זה יכול להיות שכהן יבקש מאיתנו לפרוץ למקום ולעבור על החוקים?" "הוא יודע כמה חשבו החפץ שאתם צריכים להשיג" "אבל הוא כהן" "ו..?" "הוא אמור להיות טוב" "לא בהכרח.. ואפילו אם כן.. ו...?" "זה פשוט לא הגיוני" ניסיתי להעמיד את הדמויות במצבים שבהם המונחים של טוב ורע מטשטשים ע"י המציאות והבדלי תרבות אבל הנסיון הזה נגמר רע מאד.. איך פותרים בעית קיטלוג (שנובעת מהשחקנים - לא ממשחק דמות - ג'ספר שלי מאד סטריאוטיפיסט כדוגמא הפוכה) ? איך מראים את האפור בלי להיכנס לדיון אוף פליי אחרי כל פגישה ואנשים שיוצאים בתחושה של משחק לא אמין ? my head hurts.

דרגורן

New member
הצעות:

1. אם מספר השחקנים בינוני ומטה (סדר גודל של 2-3) אפשר להוסיף דב"ש שתבהיר את הבעייה. 2. קל לשבור חיתוכים של טוב מול רע כאשר מציבים דילמות של חוק מול מוסר: א. אם נציג החוק מושחת ומאשים את הדמויות ברצח - האם הן צריכות לעשות מעשים "רעים" בשביל להוכיח שהן טובות? (לדוגמא לפרוץ החוצה מהכלא, ואולי לפגוע בשומרים שהם לא מושחתים ולא רעים) ב. החבורה צריכה לשתף פעולה עם דמות "רעה" בגלל מטרות משותפות (בדוגמא עם הכלא - לשתף פעולה עם רוצח בשביל להמלט) ג. השה"מ יכול לדבר עם אחד השחקנים בהם הוא בוטח, ולהטיל עליו קסם שיכנוע/הקסמה וכו' שיכריח אותו לעשות מעשים "רעים" כאשר הדמות שלו לא רעה - מה שיביא את שאר הדמויות לדילמה של "לעזור לו או להסגיר אותו"? 3. עולם יותר צבעוני ועמוק - כאשר השחקנים מגלים שאנשים מסביבם הם לא "טובים או רעים" אלחא פשוט אינטרסנטים, הם נוטים להתחיל להבין. (אבל למה אתה מוכר לי את החרב ב-100 חתיכות של זהב? חבר שלי קנה את החרב ב-60! ביקוש והיצע, ילד. ביקוש והיצע....)

l o r e

New member
תסביר להם

נתקלתי בהרבה שחקנים חדשים וצעירים, שמסתכלים על המשחק בצורה מאוד פשטנית וכל ניסיון לתת להם מצבים מסובכים שיתנו להם פרספקטיבה אחרת נגמר ברע. בשלב הזה התחלתי פשוט לתת להם קצת הסברים מלווים בדוגמאות מעולמנו ומתוך המשחק, ולאט לאט הם הפסיקו להסתכל על העולם בצבעים של שחור ולבן. אפשרות טובה נוספת היא לבטל את הנטיות האידיוטיות, שגורמות ליצירת הגדרות שחור ולבן. עוד אפשרות יעילה היא לשלב שחקן מנוסה יותר, שייתן לשחקנים כיוון אחר מבפנים.

timur97

New member
נטיות

הנטיות לא אידיוטיות אם משתמשים בהם נכון. כאשר השחקן בונה את הדמות הראשונה שלו, הוא צריך לשחק קצת, מבלי לקבוע נטיה כלל. אחר כך, לפי התנהגות שלו תקבע הנטיה. הנטיה בשום מקרה (חוץ ממקרה נדיר) לא צריכה לקבוע התנהגות, אלה התנהגות צריכה לקבוע נטיה. אז למה צריך נטיה בכלל? אם מדברים על מו"ד אז יש קסמים שמשפעים בצורה שונה על נטיות שונות, או קסמים שיכולים לגלות נטיה. לדעתי זאת הסיבה לקיום הנטיות. אותו מקרה נדיר שדיברתי עליו הוא כאשר בעזרת קסם או חפץ קסום משנים נטיה של מישהו. במקרה זה שחקן רציני באמת ישנה את ההתנהגות שלו, ויתנהג בהתאם לנטיה החדשה. אבל שה"מ רציני יחזיר לשחקן את הנטיה המקורית בדרך זו או אחרת כדי לא להרוס את הדמות.

אתה יכול להרחיב לגבי

האפשרות הראשונה ? היא נשמעת לי כמו פיתרון (ארוך ומייגע.. אבל פיתרון) אני כמוך בנושא הנטיות.. "כלי" מיותר ומגביל שהוחרם מתחילת הקמפיין בלי רגע חרטה.

l o r e

New member
הסברים שמסתמכים על דוגמאות

במקום לשחק את הסיטואציות תן לשחקנים דוגמאות, ותשאל אותם מה דעתם או כיצד הם היו מגיבים באופן תיאורטי, ואז תראה להם איך הסיטואציה הופכת משחור ולבן לספקטרום אפור מאוד. הדוגמא הראשונה של דרגורן היא הקלאסית, ומופיעה בהרבה סרטים. שני ברנשים חמושים היטב נכנסים לתוך בניין ממשלתי ומחסלים שומרים רבים בשביל להציל את השותף שלהם. על פניו נראה שמדובר בזוג פושעים מרושעים, אבל למעשה מדובר בניאו וטריניטי, שהורגים המון שוטרים אנושיים תמימים, כשהם מנסים לחלץ את מורפאוס. זה לא הופך אותם לרעים או לטובים. מהצד השני קיימות הסיטואציות ההפוכות: איש אחד גנב, נתפס, נמצא אשם ונכנס ל-20 שנה לכלא. על פניו זה נראה הגיוני, עד שהעובדה שהאיש גנב לחם למשפחתו הרעבה נכנסת לסיפור (ז'אן ולז'אן בעלובי החיים). תסביר לשחקנים שלך, שלא רק המעשה הוא זה שקובע, אלא גם ההקשר. בנוסף, הייתי מסביר לשחקנים, שהעובדה שמישהו עושה מעשה רע לא הופך אותו לרשע מרושע ולהפך. תמצא שחקן, שעושה הרבה שטויות בחיים האמיתיים, ותראה לו שזה שהוא פילח מהמכולת לא הופך אותו לבר הריגה אוטומטית. אני בד"כ מנסה להעביר סיטואציות מהמשחק לחיי היום יום, ואז מציג אותם לשחקנים בתור הסבר. קשה לי להביא לך דוגמאות, זה בד"כ אלתורים במקום עצמו, ושם דבר לא עולה לי כרגע בראש.

DDN

New member
זה בדיוק מה שדרגורן מנסה להכניס לנו

להבין את התחומים האפורים. למרות, שנראה לי שטבע האדם לצבוע דברים בשחור ולבן. איך פותרים בעיה כזו? מביאים מולם "רשע אולטימטיבי", ואז נותנים להם לחיות איתו כמה זמן. ואולי הם יגלו שהוא לא ממש רע, אלא פשוט רוצה לשרוד, ומתנהג כמו שהוא מתנהג, כי הוא משוכנע ש"הטובים" רוצים להרוג אותו.

בלקר

New member
בני כמה הם?

למרות שלפעמים נחמד לשחק בעולם שבו הכל מטוב או רעה לי זה בדרךך כל לא עובד ליותר מסאשן אחד או שתייים(עוד בתקופה ששיחקתי). בכל אופן הם נישמעים נורא לא בוגרים. הצעה שלי, זה אחת מהמקרים שאלימות יכולה לעזור להם, אלימות בלתי מרוסנת מצידך שמכוונת אלהם אני מתכוון.

הילדים כמעט בני 18 ../images/Emo4.gif

תודה לכל העונים.. רציתי לציין שעל פי הראיה שלי את מציאות המשחק הדמויות היו אמורות כבר ללמוד שלא הכל שחור ולבן.. המציאות די סטרה להם בפרצוף בנושא הזה.. אז כל תרופות האין פליי לא ממש נוגעות לעניין.. ופיתרון האלימות (מפתה ככל שיהיה) לא בדיוק יפתור את הבעיה.. יש משהו שאני כשה"ם (ובנאדם) יכול בכלל לעשות בנידון ? או שזה עניין של בגרות וזמן ? did I mention my head hurts ?

iguessgrampy

New member
זה נכון שהחיים הם לא רק שחור ולבן

אבל הרבה יותר פשוט לעבור אותם ולהתייחס אליהם כאל לא יותר משחור ולבן ולהתעלם מהאזורים האפורים. ולמה פתרונות האין פליי לא נוגעות לעניין, בסך הכל אחרי שנים של קמפיינים שהם כן שחור ולבן קצת קשה להתרגל לחשוב גם על דברים אחרים תמשיך לזרוק סיטואציות שיעזרו להבהיר את העניין וזה כבר יסתדר.

BluePrint

New member
?who said life is fair"

"?where is that written... רעיון שהפעלתי בעצמי באחת הפעמים הבודדות שניהלתי משחק: תשאר במשחק. אם השחקנים פתאום מעירים כזו הערה מיותרת לטעמך, תתיחס אליה כאל תגובה של הדמות ותפעיל עליה משקל נגד בתוך המשחק.

למעלה