הטובים בצמרת

whos ur daddy

New member
הטובים בצמרת

שלום לכולם! עיצוב הצמרות בבונסאי - נושאי חשוב, רגיש, ושמשום מה ממש אין עליו מידע. ההתייחסות היחידה שהצלחתי למצוא בנושא היא מיני-כתבה של וולטר פאל, וגם היא במונחים כלליים. והסיבה שאני שואל היא כך - זה עתה בא אל חזקתי ערער מדהים. גזע של כ-2 אינצ', גובה (מן הסתם) בערך פי שש מזה. קצת יותר מפי שש. עשיתי לו עיצוב ראשוני שאני מאוד מרוצה ממנו, ואז נעצרתי בערך בחצי הדרך במעלה העץ. נפלה עלי ההבנה - אין לי מושג איך מעצבים צמרת כהלכתה. אני יחסית חדש בתחום, וזאת הפעם הראשונה שאני מתעסק עם חומר גלם ברמה שהיא טובה פלוס. יהיה לי מאוד חבל להרוס עץ כזה על בורות. אני אשמח אם מישהו מהוותיקים יותר יוכל לעבוד איתי על העץ, כדי שפעם אחת אני אראה איך עושים את זה נכון. בברכת 'אין עצים קטנים....', עפר

minigan

New member
קווים מנחים לעיצוב בונסאי

שלום עפר. ניכר בהודעתך שאתה מלא התלהבות מהתחום וזה נהדר ומשמח. עיצוב בונסאי הינו אמנות. קשה עד בלתי אפשרי לתת מירשם ליצירת אמנות מוצלחת. טוב שעצרת לפני ביצוע גיזומים בלתי הפיכים. אני ממליץ שתניח לערער לפסק זמן של לימוד והתבוננות. ניתן להתרשם כיום במרחבי האינטרנט מעושר אדיר של תצלומי בונסאי מעוצב. ככל שתצפה ביותר תצלומים תפנים טוב יותר את המאפיינים לעיצוב מוצלח. לאחר ההתבוננות תוכל למצוא טיפים טכניים לעיצוב בפורום זה ובאתרים נוספים בארץ ובעולם. הטיפים הטכניים יסייעו לך לעצב במסגרת הקווים המנחים המקובלים בבונסאי קלאסי. הקווים המנחים יכוונו אותך, יציבו מסגרת לדמיון האישי שלך, ויעניקו לך "כנפיים" להמשך הדרך. לאחר שתלמד את התיאוריה כדאי בהחלט למצוא שותף לעבודה בצוותא, יוצר בונסאי מנוסה שיעניק לך הכוונה ויתרום מנסיונו המעשי. אם תרצה תוכל לפנות אלי דרך הפרטים המופיעים בפרופיל האישי למפגש ייעוץ ללא תשלום. סבלנות והתמדה הינן מילות מפתח בלימוד ועיצוב בונסאי. בהצלחה. יוסי

סן תאי

New member
סיוע בעיצוב

שלום עפר, אחת לחודש מתקיים מפגש של חברי הפורום בהוד השרון. למפגש מגיעים חברים חדשים לצד וותיקים ומנוסים. אתה מוזמן להגיע ולקבל חוות דעת וסיוע בעיצוב. המפגש הקרוב יתקיים ביום ו' הבא (בכפוף למזג אוויר), פרטים נוספים יפורסמו כאן בפורום. בהצלחה.

galiamos

New member
שלום עופר

ראשית כמו שכתבו כודמי עליך ללמוד את החוקים הבסיסים של העיצוב,לראות כמויות אדירות של עצי בונסאי באינטרנט והכי חשוב להתנסות לגעת לכופף ולהתבונן.לא תמיד העץ יוצא כמו שאתה רוצה אבל צריך סבלנות והמון. לעניין הצמרות אני אנסה להסביר איך יוצרים צמרת כהלכה. בציור מספר 1 אפשר לראות איך נראה ענף בודד,בדרך כלל בערערים צריך ללפף כל ענף עד הקטן ביותר, כדי ליצור קו תחתון ברור ונקי .אחרי כשנה מורידים את החוטים. הענפים עד הקטן ביותר יעמדו במקומם ויתמלאו. בציור 2 הצמרת בנויה ממספר ענפים שטפלנו בהם באותה צורה( המון חוטים) וכמובן סבלנות רבה. ציור 3 ו4 מראים את התפתחות הענף. אני מקוה שעזרתי במשהו. בהצלחה משה מישל אמרגי

whos ur daddy

New member
אז קודם כל תודה

קודם כל תודה על התגובות, העצות והנכונות. אני כבר 4 שנים משחק עם בונסאי, בעיקר דרך ספרים וצילומים באינטרנט. השנתיים הראשונות הלכו בעיקר על ללמוד איך לשמור את הצמחים חיים, וגם לשחק קצת עם עיצוב. השנה השלישית הלכה בעיקר על ללמוד איך ללפף בלי לשבור ענפים, ופיתוח ענייני סגנון ועיצוב. אה, וגם על ללמוד סבלנות מהי. אבל רק בחצי שנה האחרונה הגעתי לחוג הבונסאי הישראלי (דרך רותי לפידות, למי מכם שעכשיו מזהה מי אני :) ), והתחלתי לקבל קצת הדרכה פורמלית בענייני עיצוב וסגנון. העניין הוא שזו הפעם הראשונה שאני עובד עם חומר גלם באמת איכותי, וחשבתי לנצל את ההזדמנות לקבל הדרכה ישירה כמו שצריך. במקום לנסות לחכות תמונה, שבדרך כלל לא רואים את מבנה הענפים בצמרת. מהתגובות שלכם נראה לי שהפגש בהוד השרון יכול להיות הזדמנות מצוינת. שוב - למעוניינים, אני הייתי 16ב בתחרות בדרום שבוע שעבר. אני מעלה כאן תמונה (היחידה הדיגיטלית שיש לי מהאוסף, לצערי) של עץ שהתחלתי לעבוד עליו. במהלך העיצוב אחד הענפים נשבר קלות, אז חיזקתי אותו והעברתי את העץ לגינה של אחותי למשמרת עד שיהיה אפשר לעבוד עליו שוב. לצערי הרב, אחותי הבינה 'השקייה מועטה' כ'אל תתני לו מים ויהי מה', והרגה לי אותו. חבל, כי היה לו פוטנציאל מעולה. לשיפוטכם.

whos ur daddy

New member
זו הייתה הארמופילה שלי.

עליה השלום. יש לי עוד אחת שנאלצתי להתחיל לבנות לה את ה-branch structure מהתחלה, כי היא מאוד חד-צדדית

למעלה