הטבעות וגובה

Matsman

New member
הטבעות וגובה

וויל ביינום הוא ע"פ כרטיס השחקן שלו 1.83, וע"פ מבט אישי פחות או יותר 1.80. הוא אתלט ברמה ולכן מטביע גדול. איזה עוד שחקנים בגובה שלו הטביעו ברמה הזאת ? האם היה אי פעם שחקן מתחת ל1.80 שהטביע בNBA(או באירופה) ? באופן כללי, האם אתם מכירים חבר'ה שבגבול התחתון של הגובה הממוצע(1.75-1.81)- כלומר בסביבות ה75, שמטביעים במשחקים בשכונה(בסלים שהם בגובה תיקני פחות או יותר) ?

rapgamer4ever

New member
ספאד ווב

ונייט רובינסון גם בערך בגובה של ביינום ויש לו איזה 15 או 20 סנטימטר יותר בקפיצה. אבל הוא נראה לי בעל הקפיצה הכי גבוהה בהיסטוריה של הליגה.

rapgamer4ever

New member
אף אחד מהנתונים לגביו לא נראה לי מדויק

הוא נראה קצת יותר מ-1.75 עם נעליים. גם בדף בויקיפדיה כתוב שיש לו קפיצה אנכית של 110 ס"מ. בפועל אני בטוח שיש לו קפיצה גבוהה בהרבה. מספיק לראות כמה הראש שלו היה קרוב לטבעת או לחשוב איזו קפיצה הוא צריך כדי לרחף מעל אדם בגובה של דוויט הווארד. אגב בתחרות ההטבעות שנה שעברה הוא קפץ יותר גבוה מאשר ב-.2006.

Or Amit

New member
קפיצה אנכית

זה אומר מהמקום, בלי תנופה, פשוט לקפוץ לגובה. תוסיף לזה תנופה ותקבל קפיצה גבוהה בהרבה.

אבל הוא גם טיפש על דוויט, יענו משך את עצמו

וזה לא שהרגליים שלו היו בגובה של הווארד, אלא הביצים שלו קצת מעליו...

אכן לספאד ווב ניתור של 1.15 מ' מעל הקרקע שזה

מדהים. לא יודע כמה יש לאחרים, וכמה יש לאדם ממוצע, אך אני יודע שהניתור של הוא הגבוה ביותר ביחס לגובהו (1.68 מ' [אולי 1.69])

Or Amit

New member
אלן אייברסון

1.78-1.83 לפי הערכות שונות http://www.youtube.com/watch?v=CV6Y0OcMJ7o היום החבר'ה שאני משחק איתם לא מסוגלים להטביע, אבל בתקופה ששיחקתי בקבוצה (בתקופת התיכון) היו איתי כמה שיכלו. באימונים היה אסור להטביע, אבל פה ושם יצא להם. למרות שכשאני חושב על זה הם היו בגובה שלי (כאמור 1.85+\-) או יותר.

pertal

New member
חפש את Kadour Ziani

הוא לא שחקן nba, והגובה שלו הוא 1.78, אבל הוא נחשב שיאן העולם בקפיצה אנכית עם 154 סנטימטר.

עידו17

New member
שיאן העולם???

זיאני יודע להטביע, זה כן, אבל הניתור שציינת דמיוני לגמרי. המנתרים הטובים נמצאים בכלל בענף הכדורעף, לא בהכרח הכדורסל.

אבל קופצים פוסברי, ולא מנתרים כמו אנשים שמטבי

שמטביעים. ברור שיש להם שרירי רגליים חזקים ומן הסתם גם ניור גבוהה מאוד אבל הסיבה העיקרית שהם קופצים כל כך גבוה זו הטכניקה...

pertal

New member
הוא אומר כאן, וגם עושה כמה תרגילים

די מדהימים. http://www.youtube.com/watch?v=mc_s4U7yuY4 אני מניח שקפיצה לדאנק נראית הרבה הרבה יותר מרשימה מקפיצה על המקום, ומעטים האנשים שיודעים איך להטביע(מאלה שציינת שקופצים טוב אם זהנ בתחום הכדורעף או האתלטיקה). אני מניח שהקופצים לגובה(בלי מוט) מחזיקים בניתור טוב מאוד.

למעלה