הטבח בארמנים.. לזכור

michaeld1

New member
הטבח בארמנים.. לזכור ../images/Emo16.gif

الذكرى الحادية والتسعون لإبادة الأرمن 24 نيسان 1915 إن عملية إبادة الأرمن على أيدي العثمانيين جرت على مراحل، المذبحة الأولى: في آب وأيلول من العام 1894فتك الجنود والجندرمة في منطقة ساسون، فدمروا 40 قرية وقتلوا حوالي عشرة آلاف شخص. المذبحة الثانية: جرت في أيلول من عام 1895 بدأ رجال السلطان في العاصمة استانبول يفتكون بالأرمن، أبيد خلال يومين أكثر من خمسة آلاف أرمني. ثم انتقلت المذبحة إلى مدن أرمينيا الغربية منها وديار بكر حيث استمرت المذبحة ثلاثة أيام قتل فيها حوالي ثلاثة آلاف. كما دمرت 120 قرية واغتصبت في المدينة وحدها عشرات الأرمينيات.. وكان القتلة قد خصصوا واحداً من تلك الأيام الثلاثة لنهب المتاجر والدكاكين العائدة للأرمن. مجزرة أخرى ارتكبت في مدينة سيواس التي ذبح فيها أكثر من ألف أرمني بالساطور وقضبان الحديد والعصي الغليظة والخناجر. وقد شملت المذابح وجرائم النهب والسلب والتخريب الوحشية مناطق أخرى يسكنها الأرمن، وتكررت في السنة التالية (1896) أيضاً. لقد حصدت المذابح خلال الأعوام 1894-1896 أكثر من 300 ألف أرمني. وفي عام 1909 قتل 30 ألف أرمني في مذبحة أضنة. ذبح مليون ونصف مليون أرمني بيد الأتراك. لقد بدأ تنفيذ الجريمة باعتقال زعماء الأرمن الدينيين بداية عام 1915. وفي ليل 24 نيسان من السنة نفسها، اعتقلت السلطات التركية 600 من مفكري ومثقفي الأرمن ونفتهم إلى مناطق مجهولة، ولم يعرف لهم أثر بعد ذلك! ثم عُزِل الجنود الأرمن في الجيش العثماني وتم تشغيلهم بأعمال السخرة، حتى إجبارهم على حفر قبورهم الجماعية بأيديهم قبل قتلهم!هكذا قتل 150 ألف أرم&#

michaeld1

New member
המשך...

ثم عُزِل الجنود الأرمن في الجيش العثماني وتم تشغيلهم بأعمال السخرة، حتى إجبارهم على حفر قبورهم الجماعية بأيديهم قبل قتلهم!هكذا قتل 150 ألف أرمني. أعقب ذلك عملية تهجير واسعة من الأقاليم الأرمنية إلى الصحارى العربية تخللتها أعمال نهب وسلب واختطاف وقتل. هكذا ارتكبت السلطات العثمانية أبشع مجازرها- على الإطلاق – ضد شعب الأرمن، الذي أبيد منه مليون ونصف مليون إنسان. مع القديسين اذكر يا رب شهداءك و ليكن ذكرهم مؤبداً

, בתור יהודיה אניאומרת שזו בושה שהמדינה

, גם לא מכירה בניצולים היהודים..אתם וודאי יודעים באיזה מצב הם חיים. מתחת לקו העוני..פשוט באמת בושה

salt of earth

New member
"מי זוכר את שואת הארמנים?" ../images/Emo16.gif

מתוך אתר מעריב. חוץ ממנגלים ופסטיבל גאידמק, אתמול התקיים גם יום הזיכרון לציון רצח העם הארמני. שמרי טוריס ביקר במוזיאון של הקהילה והשתכנע, שבוע אחרי יום השואה, שאין מקום למונופול על הסבל האנושי http://www.nrg.co.il/online/5/ART1/569/010.html 91 שנה אחרי שנטבח העם הארמני- אחד העמים הראשונים שקיבלו עליהם את הנצרות. ארצות הברית (הדמוקרטיה הגדולה ביותר בעולם) וישראל ועוד כמה מדינות מערביות וכמובן טורקיה עדיין מסרבות להכיר בטבח הארמני. ההכרה של צרפת והחוק החדש שחוקקה נגד מכחישי טבח הארמנים עורר הדים זועמים בטורקיה שעדיין לא מוכנה להודות בטבח הנוראי שנעשה לעם הזה בעת השלטון העותמאני. והיא בכל חוצפה דורשת שייצרפו אותה לאיחוד האירופי. בירושלים (שם חיים כמה אלפי ארמנים) מקיימים תפילה בכנסיית יוחנן המטביל ועושים מסע זיכרון לעבר האנדרטה של הנטבחים. ביום קשה זה לבנו איתם
ונתפלל עבורם שיזכו לצדק ולהכרה בסבלם שרוב העולם המערבי מעוניין להתעלם ממנו. זה האתר של הפטריארכיה הארמנית בירושלים. יהי זכרם ברוך

nOway1

New member
../images/Emo7.gifאני זוכר !!

שמי :ג'ורג' טוטוקיאן !! שם משפחתי שם ארמני כל המשפחה מצד אבא מארמיניה ! והיא גדולה מאוד " לצערי לא מכיר אף אחד " אבא שלי ז"ל ספר לי קצת על שואת הארמנים ואני זוכר קצת כי זה היה לפני 12 שנה יעני הייתי בן 6-7 ואז הוא אמר לי שהייתה מלחמה בן ה"טורקים" שלטון העותמאני ל בין הארמנים <<حرب 14 يوم >> אבא שלי הייה מאוד קטן ! ו הוא היה בטורקיה ..וכל משפחתו הייתה שם ואז התחילה "השואה " המלחמה ואמרו לו "יעני למשפחה שלו " אם אתם נשארים פה אתם חייבים לשנות את שם המשפחה : להוריד את ה יאן זאת אומרת להחליף את שם המשפחה מ טוטוקיאן ל טוטוק ""לא לצחוק בבקשה "" ואז הם סירבו ואמרו ... לא ! ו ברחו ... להרבה מקומות ו בעיקר ללבנון . כן בהחלט אני זוכר ..... היה לי הרבה תמונות מהשואה אבל הכל הלך
ו תודה לך על זה שנתת לי לזכור

salt of earth

New member
אוי ../images/Emo10.gif ג'ורג' ../images/Emo201.gif

אללה ירחמהום אפשר להתנחם שהם مع يسوع الان ينالون الراحة الابدية
אתה צריך להיות גאה באבותיך כי הם היו אמיצים ושרדו את העוולות והטבחים, עליכם להיות חזקים ולשאת את זכר הניספים כל הזמן
ולהמשיך להזכיר לעולם מה קרה לפני 91 שנה. הטורקים לא רק טבחו בארמנים הם גם מחקו חלק גדול מהתרבות הארמנית וכבשו חלק מארמיניה ההיסטורית. אני שמעתי סיפורים מחברה ארמנית שלי על הנשים הארמניות שנסו על נפשם מהחיילים הטורקים שרצו לאנוס אותן והן נכנסו לים וטבעו למוות רק שלא ייתפסו אותן החיילים ויבצעו את זממם. אתה מדבר ארמנית? אגב אני מעריצה את הארמנים איך שהם שימרו את השפה והתרבות שלהם אך מצד שני השתלבו עם החברות שאליהם נסו על נפשם.

nOway1

New member
الله يح&#

לא אני לא יודע אמנית <<يا ريت>> אבא שלי מת כשהייתי בן 7 אז לא יכלתי ללמוד ממנו אללה ירחמהום אפשר להתנחם שהם مع يسوع الان ينالون الراحة الابدية امين אתה צריך להיות גאה באבותיך אני גאה בהם וגאה יותר באבא שלי ו תודה לך על המילים היותר מיפיים ו תודה שנתת לי קצת להשתחרר מהעצב כי חשבתי שאף אחד לא מתחשב בי באמת מכל הלב מאחל לך הרבה בריאות והצלחה בכל

lion 7

New member
כתבתי פעם על תחילת האמונה בראמיניה

ואביא את זה מאוחר כמובן , אני מרכין ראש לסיפורי הזוועה שהתרחשה בעם שלך , זה לא חדש על שנאת הטורקים/העות`מנים לשאר הגזעים והדתות במיוחד לנוצרים.. לא יהיה מקום בהודעה זאת , בכדי לתאר את האכזריות זאת .. המערב שכח שיש נוצרים במזרח במיוחד השואה הארמנית ,ועל הכנסיה הארמנית שהיא המשך ישיר לאבות האמונה .. לגבי השפה הארמנית , זכור לנו מימי הילדות , ביקורים בין משפחת ההורים ומשפחות ארמניות ,בין ההורים לבניהם תמיד היו מדברים ביניהם בשפת האם (נדמה לי דומה לשפה הרוסית) , שזאת אחת הדרכים לשמר על המורשת התרבות זאת..סיפרו על בריחתם מהשואה לכאן , הכנסייה הארמנית היא אחת הכנסיות היחוידיות בנצרות , גם כנסיה גם לאום וגם שפה ,,נדמה לי הקריסמס נחגג בתאריך מאוחר יותר אחרי ה7/1 , מזמן שהתרחשה בו הטבח. לזכר השואה הארמנית , אני מרכין את ראשי , ומתפלל שישוע ישמור על שאר הארמנים ואחיהם האשורים בעירק , ושאר הנוצרים הסובלים במזרח .. יהיה זכרם ברוך .. אמן

michaeld1

New member
זכרון כל הנספים לברכה. אני אישית

מאוד מעריך את העם הארמיני, אמונותו, ואדיקותו לערכים שלו ולערכי הנצרות. כולי תקווה שהידיעה שלך ושל העם הארמני שיש לכם המוני תומכים ברחבי תבל, מעודדת אותך. סבור אני כי המדינה/האימפריה שגרמה הכי סבל ונזק לנצרות כתרבות וכדת ולנוצרים כבני אדם וכמאמינים היא העותמנית. תהיה/ו חזקים. ישוע מענא.

nOway1

New member
michaeld1

מאוד מעריך את העם הארמיני, אמונותו, ואדיקותו לערכים שלו ולערכי הנצרות תודה לך ! אני גאה שאני נוצרי ,,ארמני,, ו גר פה בארץ הקודש !

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gif גורג..../images/Emo201.gif

הם נרצחו לשם שימור דתם ואמונתם.. ישוע בטח ניחם אותם על סבלם כשעלו אליו השמיימה..
מרכינה ראש גם אני.. שזכרם תמיד ישאר..מקור גאווה לך ולשאר הנוצרים המאמינים, ונקודה שחורה על מצחה של האנושות..זו שמכחישה סבל והשמדת עם

לזכר הארמנים שנטבחו בשואה../images/Emo16.gif

לצערי אין מודעות בעולם וכאן בארץ לשואה שעברו הארמנים, מעציב אותי שדווקא ישראל שחלק מעמה עבר שואה מתעלמת משואת הארמנים ואינה מכירה בה. הגיע הזמן שתהיה מודעות לשואה שעברו הארמנים, אם ללמד את זה בשיעורי ההיסטוריה או בשיעורי הדת.

stanly3

New member
זה לא זה

משחק פוליטי אם ישראל תכיר בשואת הארמנים ,טורקיה מצידה תכחיש את שואת היהודים .. וישראל לא מעוניינת בכל זה

salt of earth

New member
הם גם רוצים מונופול על הסבל

וזאת הסיבה שמציג המאמר במעריב. לישראל יש אינטרסים כלכליים / ביטחוניים עם טורקיה וגם לארה"ב יש אינטרסים עם טורקיה והם לא ייסכנו אותם בשביל להכיר בטבח של הארמנים אלו בעיקרון הסיבות למה הם לא מסכימים להכיר בטבח. אגב לא רק זה, אלא אם אתם זוכרים פעם לפני כמה שנים נבחרה אישה ארמנית שקוראים לה נעמי נלבנדיאן להליק משואה ביום העצמאות. בהדלקת המשואה היא רצתה לומר שהיא בת לניצולי הטבח הארמני, קמה סערה דיפלומטית והודיעו לה שאו שהיא לא מזכירה את הטבח או שהיא לא מדליקה את המשואה. ובסוף היא לא הזכירה את הטבח והכל בגלל שישראל חששה מהתגובה של טורקיה. וזה הסיפור למי ששכח: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=290042 http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?contrassID=2&subContrassID=3&sbSubContrassID=10&itemNo=565754

למעלה