הטבות לאלמנה

realviperitai7

New member
הטבות לאלמנה

בוקר טוב ושלום לכולם, לאחרונה עבר על המשפחה שלנו אסון. אבא נפטר באופן פתאומי לגמריי בגיל צעיר מאוד, ועכשיו צריך להשתקם. רציתי לדעת, מה הן ההטבות / הקלות / הנחות שמגיעות לאלמנה ל2 ילדים (20 , 17) מהממשלה, עירייה, גופים פרטיים, חשמל, מים וכל היוצא בזאת. תודה רבה לכל העונים.

הטבות לאלמנה

כחד הורית לילד בן 17 מגיע אוטמוטית הנחה בארנונה ..(נדמה לי 25%) בנוסף מגיע קצבת שארים ,ובביטוח לאומי עו"ס תזמן את אמא לפגישה ותסביר מה מגיע . עד כמה שידוע לי אין הנחות ..

סיגלי41

New member
אצלנו ההנחה היא 20%

לא להתבייש ולפנות למחלקת הרווחה של העיריה. צעד חשוב,שקשה עד מאד לעשותו, הוא להוציא תעודת פטירה ממשרד הפנים.

אצלינו אכן, הנחה של 25% בארנונה

נדמה לי שהמל"ל, עוזר בשיקום מקצועי ומארגן גם קבוצות תמיכה, (אבל אני לא בטוחה לגמרי), מצרפת קישור לאתר הביטוח הלאומי ושם תוכלו ללמוד יותר על הזכויות קישור כאן

אני ממש לא יודעת איך זה נקבע אבל אני זוכרת

שעוד לפני שבעלי נפטר קיבלנו 25% הנחה בארנונה בגלל שיש לי ילדה נכה ואחרי, הם ביטלו את הנחת ילד נכה ואמרו שאי אפשר לקבל פעמיים הנחה, שזה אותו הדבר אז מעכשיו נקבל הנחת "משפחה שכולה"

realviperitai7

New member
תגובה

תודה לכולם על התגובות. ועכשיו לקצת שאלות, אני רוצה להיות "משכיל" יותר לפני שפונים לביטוח לאומי. א. מהי קצבת השאירים? אני לא כל כך הבנתי את זה. ב. האם יש הנחה בחשבון המים? ג. במידה ויש ביטוח חיים האם קצבת השאירים מתבטלת? ד. באתר של ביטוח לאומי רשום שמשפחה שמקבלת קצבת שאירים, זכאית לקבלת הטבות. מהן ההטבות האלה? ה. אז בינתיים אנחנו מדברים על קצבת שאירים והנחה בארנונה נכון? תודה רבה מראש לעונים.

הטבות

קצבת שאירים היא קצבה שמקבלים התלויים הנותרים של הנפטר הווה אומר ילדיו עד גיל 18 (יש איזה סעיף לגבי חילים )ורעיה . ואינה תלויה בפנסיה ממקום עבודה או מביטוחים שונים בנוסף יש הטבות לאלמנות אלמנים מביטוח לאומי ,מקבלים שיקום מקצועי , ניתן לקבל הלוואה מביטוח לאומי לצורך טיפולי שניים ודברים דומים (לאלמן/ה עובד בלבד) אולם צריך לזכור אלמנה שנישאת קצבת ביטוח לאומי נשללת ממנה... הנחות במים חשמל בזק ותשלונמים מיוחדים בקופ"ח לא נתנות לאלמנות , אלה אם מקבלות הבטחת הכנסה אבל אז ההנחה לפי חוק הבטחת הכנסה . וסה"כ בביטוח לאומי יסברו לכם טוב ביותר את הזכויות . מקווה שעזרתי טלי במאמרים ובקשורים תמצאי אתרים רלוונטיים ..

סיגלי41

New member
תודה, אני אבדוק

לא ידעתי שיש הנחת משפחה שכולה. אני מקבלת את ההנחה של 20% שיש למשפחות חד-הוריות באופן כללי.

20% הנחה זה לשלם פחות

20 שח על כל מאה שח... לדוגמה על 1000 ש"ח ארנונה תשלמי פחות 200ש"ח ... אצלי בעירית חיפה זה 25% למשפחות חד הוריות. אבל איני יודעת מה קורה לגבי ההנחה כשהילדים עוברים גיל צבא . אני מקבלת הנחה של נכות אז לא זקוקה להנחת חד הוריות (אין כפל הנחות) וילדי הביולוגים מזמן עברו 18

יכול להיות שההגדרה "משפחה שכולה" מתייחסת

בעצם למשפחה שמקבלת קצבה ממשרד הביטחון ולא מביטוח לאומי ששם אולי ההגדרה באמת "משפחה חד הורית" אבל שווה לבדוק

אכן כך יש הבדל בן משפחה שכולה לנו האלמנות ..

אנו מקבלות הנחות של חד הוריות ..ו לא מוכרות כמשפחה שכולה , שהיא משפחה המקבלת קצבה ממשרד הביטחון, לפעמים זה נראה לא פייר אבל ,יש הגיון מאחורי זה . בנוסף אלמנות יכולות לקבל הנחות ע"פ מצבם הכלכלי ..

למעלה