החתיך מקנור ואתם

החתיך מקנור ואתם

מסתבר שפרטנר נערכת לפרסום סמוי (וסמוי פחות) של טכנולוגיית הדור השלישי בתכניות טלוויזיה. זה כמובן לא רעיון שיווקי חדש, יודע כל מי שצפה ולו פעם אחת בכוכבים הזעירים של ירדנה אוכלים מזון באות "ש" ומדגמנים תוך כדי קולקציה שלמה של מוצרי חלב. עכשיו, זה נורא פאסה לומר "פרסומות לא משפיעות עלי" (כי כולם אומרים את זה לעצמם - אבל כנראה שמשהו בהן בכל זאת שווה את הון התועפות שמוציאים עליהם), אז השאלה שלי היא, האם אתם יכולים לנקוב בשם של מוצר שבחרתם לרכוש אותו והיתה לפרסומת איזושהי השפעה לכך
מוצרים יום יומיים, כאלו מהסופר. יוגורט, אולי? משהו משוקולד? מאוורר תקרה? ועוד שאלה בהקשר הזה היא, האם יש איזשהו מוצר שהפרסומת שלו כ"כ ביאסה אתכם שהחלטתם שלא משנה מה - למוצר הזה לא תתקרבו? זה מסקרן אותי במיוחד כי לפחות בתיאוריה שכבת הגיל שלנו והסטטוס הכלכלי שלנו הם כ"כ הרבה פעמים העיגול השחור בתוך המטרה של המפרסמים, ותהיתי עד כמה אפשר לזהות את ההשפעה של כל ההפצצה הזו בפרסום.

הדוגמאות שלי

אז אני אתחיל מהמוצר המבחיל: אני לא חובבת טלפוניה גדולה, אבל לו כיום הייתי צריכה לבחור פלאפון, מסלול, מכשיר, וכיוצא באלו עניינים, בתחתית הרשימה שלי, מייד אחרי מכשיר מורס נייד ווקי טוקי מ"עולם הצעצועים", היה יושב משהו של חברת אסקייפ. עם הפרסומות המעצבנות, ההתלהבות העצמית, הכיעור שהם משרים על הסביבה בכל מודעה ומודעה שלהם, תפח רוחי אם אתרום להם ולו אגורה וחצי. מבחינת מוצרים שפרסומות הועילו מבחינתי, אז ציינתי את "קנור" והשף החתיך שהיה להם פעם (זה שהיה טועם מרק ואז מקפל אותו לשקית), כי לפני כן בכלל לא ידעתי שיש חברה כזו, ואחרי כן.. ובכן - ללא ספק זיהיתי את השף החתיך. אבל בסופו של דבר מה שהיה הכי משפיע עלי (ולא מפתיע) היו הפרסומות לשוקולד: כשדברים ארוזים באריזה בסופר זה לא בהכרח מה שיריץ אותך לקנות אותם, אבל כשמראים את כל השוקולד נשפך, ומצפה את הקרמל והביסקוויטים וה..., טוב, נראה לי שהבנתם.

אצלי זה דווקא המתחרים של קנור...

אני חובבת של מרקים מוכנים בימי החורף הקרים. עד לא מזמן הייתי קונה אך ורק קנור, כי הם הכי טעימים, והיתה שמועה כלשהי שהם יותר בריאים מכל השאר (נחמד להשלות את עצמי..) ואז הייתה הפרסומת של המרק שעועית וחומוס של אוסם ("הייתי נותן עכשיו מיליון דולר בשביל המרק חומוס של אמא שלך"), ובפעם הבאה שעמדתי מול מדף המרקים בסופר החלטתי לנסות אותם. המרק שעועית היה מצויין, החומוס קצת פחות. דוגמה הפוכה אין לי. יש המון פרסומות שמרגיזות אותי (בעיקר הפרסומת עם זו שרצה לחפוף את השיער לפני שהנסיך בא להעיר אותה, לא זוכרת אפילו לאיזה חברה זה), אבל אם יש מוצר טוב שאני משתמשת בו ונהנית ממנו אני לא אחרים אותו רק בגלל פרסומת מעצבנת.

ailag

New member
אני מחרימה את ESC

כולל לא להכנס לאתר שלהם כדי לא להעלות את ההיטים. לא רק בגלל הפרסומת האחרונה, בגלל כולן. (וכתבתי את זה לפני שקראתי את ההודעה שלך
) בבחירות האחרונות התלבטתי אם להצביע למר"צ או לירוקים (נדמה לי) ואז באתי לאוטו שלי וראיתי עליו דו"ח חניה. כשפתחתי את הדו"ח ראיתי שזו בעצם הודעת תעמולה לירוקים (אם זה אכן היו הם, יכול להיות שאני מתבלבלת) שהתחזתה לדו"ח. הבנתי שזאת מפלגה שתדרוך עליי ותגרום לי להרגיש רע רק כדי להבחר, והצבעתי מר"צ.

קישקוש

New member
שתיים לכאן ואחת לשם.

שני מוצרים שלא אקנה לעולם: סלולרי של ESC ושוקולד 'קליק'. לשניהם יש פירסומות אלימות ובוטות, כך שלא אעודד אף אחד מהן. מוצר שהתחלתי לקנות בעקבות פירסומת: מרגרינה של אוליביה- עם זיתים. תענוג למרוח אותו על תירס חם שיצא מהסיר.. <גררר... עושה תיאבון!>

ailag

New member
אגב הפרסומת של "קליק"

נסו להחליף את המילה "מקסיקנים" ב"יהודים". גיחי, קטעים איתם!

אז מה הקטע עם ESC?

חשבתי שזה בעיקר הסנוביזם הטבעי שלי שגורם לי לתעב אותם, אבל מסתמן שהם מעוררים רתיעה כללית. אם קהל היעד הוא פחות או יותר סביב הגיל והאמצעים שלנו - איך זה שהם תקועים בקטע כ"כ חזק? אם אני לא טועה אפילו זכו על הקמפיין הדפוק הזה באיזה פרס פירסומי. סתם תהייה שקפצה לי.

ailag

New member
הם בטח פונים לקהל צעיר יותר

וטיפש יותר (ע"ע הspanking לבובות של בנות בביקיני שעשו באיזה יום סטודנט באת"א. לא הייתי אבל שמעתי על זה) חוץ מזה, יש את האמרה שכל פרסום הוא פרסום טוב - אנשים טיפשים עכשיו מכירים את השם שלהם, ואנשים טיפשים קונים הרבה בלי לחשוב בד"כ. מה גם שהטלפונים עצמם מצ'וכללים לפי מה שהבנתי..

EyalPolo16V

New member
גם אני לא סובל את ESC בכלל

ואת גיל קופטש בפרט . פשוט פרסומות מעצבנות בטירוף. שלא לדבר על הטכנולוגיה המעפנה שכל רשת פלאפון בנויה עליה. כובלת אנשים למכשיר , במקום להחליף מכשיר כל חודשיים כמו שאני עושה ברשת אורנג'.

אני זונת מותגים

כל דבר שיופיע בפרסומת ימצא את דרכו לדירה שלי. לפעמים זה טוב ולפעמים זה רע. הדוגמה הרעה האחרונה - סבון LUX. כשרכשתי אותו, הייתי בטוח שהתלתלים שלי יבריקו והעור שלי יהיה בריא ומלא ברק - בדיוק כמו של שרה ג'סיקה פרקר. איזה ברק ואיזה בטיח. וזו רק דוגמה אחת מני רבות

רצית גם

להיות פוזל כמוה ולהתחיל ללבוש שמלות
נוצצים
? בכל מקרה, כנראה שהתלתלים שלך באמת מבריקים. פשוט לא התעדכנת עם הפרסומת כי עכשיו הם מתחת לשביס (הופה, מה זה חלף כאן?)

Cythraul

New member
הפרסומות משפיעות על כולם

אתם פשוט לא שמים לב לזה, אבל כשאתם שולפים יוגורט מהסופר, אתם תעדיפו את זה שליקקה הדוגמנית בערוץ 2 ביום לפני כן בלי לשים לב. זו שטיפת מוח וזה קיים בין אם תרצו ובין אם לא - זה קל מאוד להגיד "עליי זה לא משפיע" אבל זה פשוט לא נכון.

rotmen24

New member
לא רואה הרבה טלויזיה אבל...

הפרסומות של קוטקס... גרמו לי ללכת לקנות למרות המחיר היקר יחסית. כנראה שפרסומות של בחורות קופצות רוקדות ומאושרות משפיעות עלי. שמתם לב שפעם ראשונה יש שימוש באדום במקום כחול? פרסומת מבחילה... לא מחדשת כלום אבל ESC. אכן מזעזע. רותם.

kung fu

New member
אני מעבירה לערוץ אחר כשיש

פרסומות. יצא לי לקנות את החטיף החדש של קליק, אבל בגלל שטעמתי אצל מישהו. לא בלגל פרסומת. בקיצור, פרסומות לא משפיעות עלי ובעצם אני מונעת את השפעתן בעזרת אי צפייה בהן
למדתי על פרסום ושיווק במהלך התואר הראשון, וזה גרם לי להפסיק לרצות לראות פרסומות.

Aimee

New member
אני נורא מושפעת מפרסומות

בדברים ממש גדולים אולי פחות- למשל לבחור סלולרי, או כרטיס אשראי או ברק (למרות שאח שלו, תראה כמה אתה חסר לו- מבריק). אבל בקטנה - מהמון! איפור, הלק הזה להלבנת השיניים, שמפואים, קוטג' (האמת תמיד אהבתי את הקוטג' הזה, אבל עם אריק אינשטיין ברקע והילדה המתוקה שממצמצת בהפתעה לראות את הצפרדע מתנה שקיבלה, והילד הזה אוח...). ופרסומות שגרמו לי להפסיק לקנות זה התינוק המזעזע של במבה ושני הערסים של ביסלי. ממש הוציאו לי את החשק. אה והתוכי הדוחה הזה מ"מספר אחת" אם מגיע מישהו מחו"ל ורואה את אלה הוא יחשוב שכולנו גרים במסעדת פועלים אחת גדולה עם כפתור מכנס פתוח, כרס שזופה משתפלת ושלוש בקבוקי בירה רייקים על השולחן.

f10

New member
ידעתי שאני לא היחיד שמהרהר לעצמו

בזמן הפרסומות - "מעניין מה מישהו מחו"ל שנמצא בארץ ורואה את הפרסומות חושב עכשיו עלינו" (למרות שיש גם פרסומות מעולות)

אויש

כאילו שלארה"ב אין את ה"רדנקים" שלה... לכל מדינה בעולם יש סוג מסוים של אנשים שמשום מה, אנשים מעדיפים לתייג באופן שלילי. מי אמר שהנאורות והחוכמה כל כך טובות? אני מעדיף שמי שמבקר בישראל או רואה פרסומת יפנים שיש כמה סוגים של אנשים כאן. כדי שאם הוא ייתקל באחד מהם, הוא לא יהיה מופתע לחלוטין

moria007

New member
יש פרסומות מעולות, אבל...

לפעמים יש פרסומות מצויינות - למשל לביטוח כלשהו- "החיים לא תמיד הוגנים" - כל סדרת הפרסומות שלהם, הילד שמשחק עם השלט של המוסך, הילדים שזורקים אבנים לכדור שעל העץ... גדול! אבל העיניין הוא שאני לא צרכנית של ביטוח... אז זה לא משפיע על הרגלי הצריכה שלי... בעיקרון מעצבנות אותי פרסומות מטומטמות. ג' יפית גם מביאה לי את הסעיף, אבל סחטיין עליה שהצליחה לבנות אימפרייה כלכלית. הפרסומת החדשה של לילי נטורל - תחבושות היגייניות - זה שהיא אומרת שבזמן המחזור אנחנו פתאום נשות קריירה מצליחות ולובשות לבן - זה גדול, אבל שום דבר לא יזיז אותי מאולוויז... בייחוד אחרי שהייתי בטיול הגדול ביו זילנד ואוסטרליה ושם לא שמעו על אולוויז - זה היה טראומטי ואני עדיין בשוק... השוקולד האוורירי של עלית זאת דוגמא לפרסומת מעצבנת בטירוף למוצר שכן קניתי כי זה נראה טעים.... לאופנת TNT יש פרסומת (או קטלוג?) ממש מזעזעים. לפעמים פרסומאים רוצים למכור בכל מחיר ועושים דברים הרבה יותר מדי פרובוקטיביים בשביל זה, ובעצם יורים לעצמם ברגל. הפרסומות העצמיות של ערוץ 2 גורמות לי לרצות לזרוק את הטלוויזיה מהחלון. וגם כל הפרסומות עם יאיר לפיד, הוא מביא לי בחילה! (הוא זחוח!) לסיכום - לדברים גדולים ומשמעותיים כמו קניית מקרר או אוטו או בחירת ביטוח אפילו, אני לא אסתמך על פרסומות אלא על סקר שוק שאעשה בעצמי. לגבי דברים קטנים - זה כבר יותר נתון להשפעה. אבל אני לעולם לא אקנה משהו שאני לא צריכה רק בגלל שיש לו פרסומת מצויינת. לפחות כך אני מקווה... יכול להיות שכבר שטפו לי את המוח?....

פרסומות

הפרסומות שאני הכי לא אוהבת הם של פוקס ושל אסקייפ. המון מהמוצרים שקניתי זה מהפרסומות לא בהכרח הם היו טעימים בדר"כ אני קונה אוכל מהפרסומות והדוגמא האחרונה היא הפיצה ללא כולסטרול שמופחתת שומן היא ניראתה טעימה בפירסומת אבל האמת היא שהטעם שלה זוועתי לדעתי. יום טוב לכולם!

למעלה