החתונה והדילמה

החתונה והדילמה

ידיד מהלימודים מתחתן היום, ובזמן שלמדנו הינו ידידים לצורך לימודים די טובים (מסתבר שהיו רכילויות עלינו, ולא מזמן חברה שלי פגשה מישהו אחר מהלימודים ששאל אם התחתנו
) ואחרי שקיבלנו את התואר הקשר התנתק, מידי חצי שנה טלפון אבל לא יותר ועכשיו הוא מתחתן, וזה ניראה שהוא רוצה שאני אבוא (הגיע עד אלי כדי להביא את ההזמנה) (ולרקורד אני מאוד שמחה שהוא מתחתן, זה מסוג הידיעות שעושות טוב על הלב) הדילמה היא כזו, מצד אחד אני רוצה לבוא, בעיקר בגלל שאמרתי לו שאני אגיע מצד שני אני לא אכיר שם אף אחד (האנשים מהלימודים לא יכולים להגיע - כל אחד מסיבות אחרות) וגם יש אירוע של העבודה שכדאי לי להגיע אליו... מצד אחד הסיכוי שנשאר בקשר הוא אפסי (די הופתעתי שהוא הזמין אותי) מצד שני אני לא רוצה לפגוע בו ולא לבוא במיוחד כי אף אחד אחר לא יגיע(למרות שסביר להניח שהוא יהנה מהחתונה שלו ללא קשר לנוכוחתי...)

אקווה

New member
ובכן...

מה שאני הייתי עושה זה לקחת מישהו/י (רצוי מישהו) מהעבודה או מכל מקום אחר, ללכת לחתונה, לומר מזל-טוב, להישאר איזה חצי שעה-שעה, לנשנש מהמנות הראשונות, להוריד איזה דרינק ו..להמשיך הלאה לארוע של העבודה.. נראה לי שאפשר במקרה הזה לרקוד על שתי החתונות, לא? ככה את גם יוצאת בסדר איתו, גם לא מתפדחת מדיי כי רק את הגעת מהלימודים, וגם נהנית מהארוע של העבודה... הולך?

רעיון טוב

רק צריך לראות אם זה מעשי (החתונה בירושלים, והאירוע של העבודה בהרצליה...) מ... רעיון טוב, אני צריכה לבדוק אותו

יקירתי, תני זמנים, זמנים

מתי בירושלים, מתי בהרצליה? נון צדיקים מדויקים גם יעזרו. פאשר לקבמן שתהיי בשני המקומות, רק תספקי לנו מידע מדויק. ולעניננו - אני מסכימה עם אקווה, גם אם הזמין כדי לצאת ידי חובה, אני מאמינה שאפילו שייראה אותך שם יעשה לו משהו טוב...והרי מתחתנים רק פעם-פעמיים-שלוש בחיים, ולאירוע העבודתי את יכולה לאחר/לא להגיע, ומה כבר תפסידי? את הבוס שר קריוקי של "ירושלים של זהב"? את מזכירת השווק מפעילה את כולם בתחרות הלימבו? אני חושבת שאולי תצטערי בסוף, שלא קפצת אפילו לשניה. וגם אם הידידות כבר לא מה שהיתה פעם, תהיי בנאדם ותגיעי לשם.

בסוף הוחלט ללכת לחתונה

והעבודה תחכה למחר... (הבנתי שיהיו שם חברים שלו רווקים, אבל כמובן שזו לא הסיבה
....)

דן צ

New member
ברור שחברים רווקים זאת לא הסיבה

הסיבה היא הבורקס והרבע עוף, לא?? בקיצור , לא להכיר אף אחד/ת זאת לא הסיבה לא לתת כבוד למכר טוב את כבר תטמעי בין כל האנשים שם , דרך אגב , חשבת לקחת איתך חברה?

jahnon

New member
דן יש טעות

התכוונת לחבר לא? יש כאן הרבה חברה צעירים שישמחו ללוות אותה לחתונה ואולי אף לפגוש ידידות רווקות שם...

שרוניק

New member
אז אלקטרודה? איך היתה החתונה?

יצא לך משהו מזה?....שג´חנון לא יתאכזב שהלכת סתם...

יצא משהו...

פגשתי את החתן ועשה טוב על הלב לראות שהוא באמת שמח שבאתי למרות שלא הכרתי שם מישהו, והידיד שלי לאחר קיטורים הסכים לבוא וקצת סבל, כי לא הרשתי לו לשתות, כי הוא היה צריך לנהוג אבל בשביל זה יש חברים... בקיצר, כשכתבתי את ההודעה, יצא לי חשק ללכת וציפיתי להודעות שאומרות לא ללכת, והופתעתי, ואני שמחה שההודעות עודדו כן ללכת, כי זה עשה טוב והכלה היתה חמודה, והיתה שם שימחה טהורה באוויר, אבל אל דאגה, כל הקיצ´יות לא הכריעה אותי עדין, אני מתכוונת אם וכאשר אני אתחתן, להתחתן על מדרגות הרבנות (צריך חופה תחת כיפת השמים) ואת כל הכסף שמבזבזים על אולם והדודות וחברים של אבא מהעבודה אני אוציא על טיול בעולם ב-80 יום...

../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif צודקת מאה אחוז

אני מזמן הגעתי למסקנה שאמנם חתונה גדולה זה נחמד וכו´, אבל כשעושים חישוב כמה כסף הוצאנו (או יותר נכון הורינו הוציאו) לעומת כמות הכסף שקיבלנו כמתנות: עדיף היה פשוט לקחת מהם את הכסף ישר, בלי תווך, ולנסוע לטיול ענק !!! במקום זה הם הוציאו איזה 80 אלף שקל, עשינו חתונה נחמדה, אנחנו "עשינו" קופה של 50 אלף שקל...יוצאת שההורים שלנו "הפסידו" 30 אלף שקל...

דן צ

New member
לא כל כך נכון

כשבאים ההורים ואומרים לך החתונה עלינו והכל עלינו כולל חליפת חתן מי אני שאתנגד לכך?? ביחוד שאבא שלי הוא איש ידוע ויש לו מליון חברים רק לחתונה שלי הגיעו 1000 איש כאשר 800 מאותמהם אני אפילו לא מכיר. אבל כל הכסף מהחתונה עבר אליי.......

שרוניק

New member
אם להורים יש כסף, אז בטח שלא צריך

לחשוב יותר מדיי, ולפוצץ חתונה שחבל על הזמן... אני גם לא בטוחה שיש מישהו שיסכים לוותר על כל הטררם של חתונה, ושמלה, וכל האורחים והקשקושים, רק בגלל חסכון כלשהו...חתונה אמורה להיות פעם בחיים (כי אם זה כבר פעם שניה וכו´, בטח לא משקיעים כמו בראשונה) וזה אמור להיות היום שהכי תזכור בחיים, לא?

נכון, ודוקא בגלל זה אני לא רוצה

חתונה עם אנשים שאני לא מכירה! אני בעד חתונה לחברים האמיתיים, אלו שבאמת מגיעים כדי לשמוח ולשמח בשימחתי אין לי שום עיניין בחתונה של 1000 איש, ולא משנה לי מאיפה יגיע הכסף, זה לא רק בשביל חיסכון אני יהנה יותר אם השכנה של סבתא שלי לא תגיע, בדיוק בגלל שזה היום שלי (או בעצם במחשבה שניה אולי עדיף שהשכנה תבוא, כי למי יש עצבים להתמודד מול רגשות האשם שיופעלו...) אבל בכל מקרה היום עוד רחוק, אני קודם כל צריכה להתגבר על פובית החתונה שלי...

יעלגול

New member
אני עם אפי באותה דעה

(טוב, אף פעם לא מזיק להתחנף), אבל באמת, למה צריך את האישור ה"רשמי" הזה? לא מספיק לחיות עם מישהו מתוך הסכמה משותפת? ונגד הרכוש המשותף ובעיותיו יש עו"דים שגם ככה מגיעים אליהם במקרה גירושים, אז לא עדיף לחסוך ולחתום מראש על הסכם חלוקת רכוש? יעל

דן צ

New member
איפה אתן בדיוק חיות?

אל תשכחו שאנחנו במדינת דת עם כל המשתמע מכך ובל נהיה דון קישוטים ונלחם נגד "טחנות הרוח" כי בסופו של דבר הילדים כשיגדלו תהיה להם בעיה להתמסד ולא בטוח שהילדים ילכו בדרכי ההורים ויתמסדו עצמאית אז למה לפגוע בהם בעתיד??? חוץ מזה שההטבות שניתנות במדינה כמו משכנתא וכדומה ניתנות לזוגות נשואים על פי חוק. ועוד דבר , למה לוותר על השיקים ועל הסיפולוקס של דודה חנה???

לגבי הדור הבא באמת יצא לי לתהות

מדיבורים על חתונה - כן או לא ומדוע (אני אישית לא הכי בעד, אבל תקופה של טפו באב...) הרבה חילונים מתחתנים בגלל ההורים, ואם בדורות הבאים ההוים (אלו שמתחתנים עכשיו) לא ילחצו האם הם יתחתנו?! או שהם יתחתנו - כי זה יהיה הדרך שלהם למרוד - לחזור למסורת ואז הגלגל שוב מסתובב (וטעות לעולם חוזרת)

דנץ יקירי, מספר הערות:

הבעיה מתעוררת אך ורק אם לאותה אישה (נשואה) יש ילד מחוץ לנשואים, כלומר לא מבעלה. אין שום בעיה הלכתית לגבי ילדים שנולדים לאישה, שאינם "מחוץ לנישואים" שכן היא אינה נשואה. ואומר לך עוד דבר: משפחה, ילדים, הכל טוב ורצוי ומצוי. לי יש הרבה טענות לגבי הגושפנקא הממסדית והרבנית ההכרחית כדי לחיות פה, ואני חושדת שהרבה אנשים היו מעדיפים לא לעבור דרכה, ועובדה שרבים כן מחליטים להנשא, בצורה האפשרית האחרת, בנישואים אזרחיים: כך הם אמנם מרגישים "נשואים", והגושפנקא הרשמית היא של משרד הפנים בלבד !!! דבר שני: אם אנשים לא היו נלחמים בטחנות רוח משחר ההסטוריה, לא היינו מגיעים לאן שאנו נמצאים היום. ודבר שלישי: המדינה מכירה גם באנשים המוכרים כ"ידועים בציבור", והם זוכים למרב ההטבות (אם אפשר לקרוא לזה ככה). בנוסף כל אזרח ישראלי שעבר את גיל 27 זכאי למשכנתא (בהתאם לדירוג של משרד השיכון, שהוא מבוך בפני עצמו). ויתרה מזאת: הרבה זוגות העדיפו עד היום אולי לא להתחתן כדי לזכות בהטבות כ"אם חד הורית" וכו´ - אבל עם תקציבנו החדש, הדל והמשופץ, להיות אם חד הורית היום זה כבר לא מציאה.

דן צ

New member
שלא תביני לא נכון

אין לי בעיה עם נישואים אזרחיים או ידועים בציבור הבעייה תתעורר יותר מאוחר לגבי אותם הזוגות ועוד יותר מאוחר לגבי ילדהם. לא בעייה של ילד ממזר או כדומה , אלה שהרבנות בזמן הרשמה לנישואים תעשה בעיות ותחקיר עד לאין סוף. מה גם שמשכנתא הם יבלו בניקוד נמוך כי על פי חוק הם אינם נשואים

למעלה