החתולה שלי שמנה?

Sprite

New member
החתולה שלי שמנה?

מצורפת תמונה של החתולה שלי, סליחה על האיכות הגרועה. בת שנה ו9 חודשים (בערך). אין לי משקל בבית כך שמשקל מדוייק שלה אין לי. היא אוכלת רויאל קנין אינדור (אני לא יודעת כמות מדוייקת לפי דעתי כ80 גר' ביום) והיא פעילה (משחקת, קופצת, מפילה דברים). ידוע שלקראת החורף חיות מטפחות שכבת שומן, האם זה גם קורה לחתולים ב"חורף" הישראלי?. אני לא מעוניינת לחזור לאוכל דיאט מכיוון שהוא עשה לה צואה רכה וכמו שרואים בתמונה היא קטועת זנב, והיה צורך לנקות לה אותו לפחות כל פעם אחרי שהיא ביקרה בארגז חול. תודה מראש.

GrimBoy

New member
בוקר טוב...

החתולה לא נראת שמנה בכלל. באיזור הבטן נראה שיש לה דילול של העור? אולי כתוצאה מעיקור? אולי מהמלטה שהייתה בעבר? יש כאלה שזה מגיע גם בלי סיבה משמעותית. בחורף הישראלי הרבה מהחתולים מגדלים הרבה יותר פרווה וגם מעלים במשקל מה שעושה את השינוי החיצוני מאוד משמעותי. הסירי דאגה מליבך, לדעתי... חתולה, כל עוד לא נראת כאילו אוכלת יותר מדי בפועל, לא צריכה להיות מוגבלת בכמות האוכל אף פעם, ככה שזה בסדר. וכל עוד לא מדובר ברויאל קנין לגורים אלא לבוגרים, אז הכל בסדר.

הרבה עצות

אני לא לגמרי מבין על סמך מה העצות האלה. התמונה קצת מטושטשת וקשה להתרשם כמה החתולה שמנה. אצל חתולים, השמנה היא בעיה קשה שיכולה לסבך להם את החיים. אני מעדיף לראות תמונה טובה לפני שאתייחס למצב

GrimBoy

New member
זה לא נראה שמן...

בוא נחכה ונראה תמונה רגילה ואז נוכל לראות אם טעיתי... אני פשוט רגיל להסתכל על תמונות webcam וסלולאר באיכות נמוכה...

dify

New member
מהי השמנה אצל חתולים?

לחתולה שלי יש צלוחית אוכל שתמיד מלאה באוכל (כלומר אני תמיד שומרת שיהיה שם אוכל) היא אוכלת לא רק את האוכל הזה אלא גם אוכלת מידי פעם איתנו (היא מתה על לחם ומוצרי חלב) אנחנו לא מפריעות לה לאכול אף פעם בכלל והיא אוכלת מתי שהיא רוצה כמה שהיא רוצה. והיא פשוט רזה. ממש לא שמנה. למרות שיש לה אפשרות לאכול כמה שהיא רוצה, ולמרות שאני נותנת לה סוגים שונים של אוכל (היא אצלי כבר הרבה שנים) איך זה שיש חתול רזה וחתול שמן? האם זה עניין של גנטיקה? (אני חייבת לציין שהיא לא פעילה כמעט בכלל) האם השמנה אצל חיות בית לא משקפת את ההשמנה של בני אדם, שהיא יותר נטיה ביולוגית מאשר הרגלים?

מה גורם להשמנה אצל בני אדם?

לשמחתנו - לא כולם אותו דבר. אחרת היה נורא משעמם יש שמנים, יש רזים, זה תלוי בהרבה דברים, כמו מטבוליזם טבעי, גרגרנות, פעילות ועוד. העניין הופך למשמעותי כשמדובר בהשמנה שיש לה השלכות על הבריאות. שם נכנסת ההמלצה לעשות דיאטה - ואת השיטות לזה נשאיר לדיון הבא.

למעלה