החשדות

החשדות

בחוץ סערה, וזה הזמן ל"חשדות". לא נתתי כותרות לידיעות, ואתם מוזמנים להמציאן בעצמכם!
ברוס ספרינגסטין עומד להוציא אלבום חדש ב-6 למרץ בשם Wrecking Ball. השירים עוסקים, ככל שנשמע, בנושאים שהעסיקו אותו ב-15 השנים האחרונות: אמריקה המודרנית, והטיפוסים המאכלסים אותה. ניתן להתרשם מחלק מהשירים ביוטיוב. לטעמי, אין כאן חדשות מרעישות, מבחינה מוסיקלית. We Take Care Of Our Own שיר הנושא, אותו ספרינסטין ביצע בהופעות בשנים האחרונות: http://www.youtube.com/watch?v=0o6aLzOasy4
אחרי עשרות שנים של עישון חופשי, במהלכן הוא גם נעצר - ונזרק - מיפן בשל החזקת עשבים בלתי חוקיים, הודיע סר פול מקרטני שהוא מפסיק לעשן מריחואנה. מקרטני מסביר את ההחלטה בתחושת האחריות שתקפה אותו לנוכח בתו בת השמונה, ביאטריס, מהמכשפה לה היה נשוי בעשור הקודם. כנראה שגידול 4 ילדים קודם לכן לא היה מספיק בשביל לפתח את תחושת האחריות הנ"ל.
באחד מערוצי הסרטים של הוט הקרינו לפני כמה ימים, בהקרנה חוזרת, את הסרט המקסים "רוק סטאר" עם ג'ניפר אניסטון ומארק וולברג. הסרט, משנת 2001, מתאר את קורות סולנה של להקת-קאברים של להקת מטאל בריטית, "סטיל דרגון", המוזמן על ידי המטליסטים להיות הסולן שלהם על-אמת. הוא לומד לראות את האמת מאחורי הזיוף של הסקס-סמים-רוקנרול, ולבסוף פורש לטובת להקת גראנג' בסיטאל (הסרט מתרחש במחצית השניה של שנות השמונים). הסרט הוא עדין וחמוד (ומומלץ) - ומבוסס על מצב שאינו דמיוני. כך, למשל, הוציאה להקת "יס" הודעה השבוע, לפיה נאלצה לבטל את שלוש ההופעות האחרונות שלה בבריטניה עקב מחלת הסולן, אחד בשם בנואה דויד. הוא הוחלף, באופן קבוע, על ידי אחד בשם ג'ון דייויסון, שהוא, כן, סולן בלהקת-מחווה ל"יס" - בדיוק כמו בנואה דויד הנ"ל. ובאותו עניין: קווין - או מה שנשאר מהם - נפרדו מפול רודג'רס, ששימש על תקן סולן עבורם בזמן האחרון, והם נמצאים כרגע ב"שיחות" להחליפו באדם לאמברט, ה-הראל סקעת האמריקאי.
זוכרים את הסיפור המוזר מלפני כשנתיים, כאשר באתר האינטרנט של ואן מוריסון הופיעה הודעה לפיה נולד לו ילד מאשה בשם ז'י'ז'י לי?. ואן, הנשוי למלכת היופי לשעבר של אירלנד ואב לשני ילדים קטנים, טען אז שמדובר במתיחה של "האקרים", ושהוא כלל אינו מכיר את האשה. אלא שעכשיו מסתבר שהכל אמת. ז'יז'י לי היא אכן אמו של ג'ורג' אייבן מוריסון ה-3, "מיני-ואן". היא מנהלת 14 מהחברות שבבעלותו, חיה באחוזה מפוארת שקנה לה בטקסס, ואף הצטרפה אליו לטור באוקטובר האחרון. היא טוענת שהיא אהבת חייו, וההפך. הזוג ניסה למנוע מהתקשורת - טוב, הדיילי מייל - מלפרסם את המידע, אך נכשלו. עוד הסתבר, שהידיעה באתרו של ואן הושתלה על ידי ... ז'יז'י עצמה. לא דווח מה היתה תגובתה של אשתו המסכנה.
בתקשורת המיינסטרימית כמעט שלא דווח על כך, והידיעה נותרה בשולי פורומי המוזיקה באינטרנט: לפני שלושה ימים הלכה לעולמה הזמרת דורי פרבין, בגיל 86. פרבין התפרסמה כסינגר-סונגרייטרית בתחילת שנות השבעים - אחת הגרועות שבהם, לטעמי - עם שירים אישיים שעסקו בגירושיה מהמנצח אנדרה פרבין, שזנח אותה לטובת מיה פארו הצעירונת, ושאר חיבוטי נפש שונים. לפרבין היתה קריירה ארוכה, ברובה בתחום המוסיקה לסרטים ולמחזות זמר.

AeroTom

New member
לא הייתי קורא ל"רוק סטאר" מקסים

אישית הוא היה לי חביב ולא יותר מזה. אבל סיפורים כאלו בהחלט קורים במציאות. עם הסיפור הזה של Yes ויש לי דוגמה נוספת שהיא ג'ו פרי, שמצא סולן חובב-אלמוני ל-Joe Perry Project המחודש שלו מקליפים ב-YouTube... ולא שמעתי שרודג'רס עזב את קווין. יאללה, אחרי הפרוייקט הזה והקמבאק של Bad Company, הגיע הזמן לאיחוד של Free...
רק צריך גיטריסט ממש ממש מוכשר שיחליף את קוסוף. בעצם אף אחד לא יכול להחליף את קוסוף. אז אולי עדיף שלא.

אל תפתח פה ל-

כי ממש רק לפני כמה ימים דובר על איחוד - כנראה - של free עם ג'ימי פייג' על תקן קוסוף. אחד מחפרפרותיי שמע על כך מפי הסוס (פייג') עצמו. לדבריו של הסוס, סיימון קירק פנה אליו בהצעה כנ"ל כאשר רודג'רס עזב את קווין. אנדי פרייזר (שעדיין חי ובועט, מסתבר) מוכן לכך, וכנראה גם רודג'רס, במידה מסויימת. הרעיון הטנטטיבי הוא שהם יבצעו אלבום שלם בהופעה - הטרנד האחרון. אבל שום דבר לא סוכם סופית. עד כמה יש להם אפיל היום ויכולת להקליט חומר חדש? ועוד עם פייג'?

AeroTom

New member
כל עוד פייג' מעורב, אני לא דואג שזה יתממש

השם שלו היה בתוך כ"כ הרבה שמועות שלא התממשו בעשור החולף...
אגב אנדי פרייז'ר, הוא אכן חי ונושם. נראה קצת מפחיד האמת...ב-DVD שיצא לפני כמה שנים (Free Forever, מומלץ, כתבתי עליו פה פעם) יש ראיונות עם חברי הלהקה כיום והנער עם הבאס בעל הפנים התמימות שהיה ב-Free נראה כמו כוכב פורנו מנופח משנות השמונים...מראות קשים. ואגב זה מה שהוא עשה מוזיקלית לפני מספר שנים...מראות קשים כבר אמרתי?

Celluloid Hero

New member
אנדי פרייז'ר עושה fאנק

זה המקביל המודרני של די די ראמון עושה ראפ? ... אגב- רק אני מריח פה הזדמנות פז לשירשור רגעי רוקנרול מביכים במיוחד?

Celluloid Hero

New member
הנה עוד אחד קלאסי

ביץ' בוייז מודל 1976- בריאן וילסון חי במיטה שלו קרוב לעשור, דניס וילסון נראה כמו הומלס שיכור (וזה בדיוק מה שהוא נהיה), אבל הכי הכי גרוע- מייק לאב הסרסור המזמר
. מה שכן- יצא מזה אחלה סקץ' ,קלאסיקה אקרוייד-בלושית.

noamrap

New member
אנדי פרייזר חולה באיידס..

הוא כבר שנים נושא עימו את הנגיף הזה. הוא יצא מהארון לפני כמה שנים בראיון לאחר ממגזיני הרוק הידועים.

Celluloid Hero

New member
ימשיך לבעוט בריבה הגדולה שבשמיים

אין לי מושג מה זה אומר, אבל בתור חבר בלהקה שהשפיע על הסטוג'ס וניבאה את הראמונס, אני בטוח שייסתדר מצויין עם החברים האחרים שכבר נמצאים שם. kick out the jams, אולי לא האלבום עם המלודיות, או ריפים הכי מקוריים בעולם, למעשה יש מצב שהם גנבו כמעט את כולם (ומה שהם לא גנבו- גנבו מהם אחרי זה בצורה טובה יותר..) ,אבל - איזה חשמל ואנרגיה אנרגיה, ועוד פעם אנרגיה הייתה בהופעה הזו, אין הרבה דברים כאלה.

Barmelai

New member
אין דברים

כמו הקסם הזה - הנה הזדמנות להחשף לצד הלירי השקט של MC5. אז מה אם זה נמשך רק עד שהם גומרים לכוון את הכלים (והפריזורות)?

Barmelai

New member
גם שף, גם עירום וגם מזליקו? איפה הצדק?!

ג'יימי אוליבר, השף העירום בשבילכם, פתח מסעדה חדשה במנצ'סטר, על חורבותיו של סניף בנק מידלנד. ובעוד הטיפוס הנאלח הזה חופר במרתף הבניין, אורו עיניו: הוא מצא אוצר. ומה באוצר? שום דבר מיוחד, רק תכשיטים, זהב ו...ו...ו...מאסטר-טייפס אבודים של ג'וי דיויז'ן וניו אורדר. שוויו של האוצר מוערך ביותר ממיליון פאונד. אני? מה'כפת לי אני, עיני לא צרה באנשים, שיהיה לו לבריאות, לטיפוס הנאלח, ואני אפילו אאחל לו מה שמקובל לאחל בפתיחת מסעדה חדשה: שבור רגל, אוליבר.

Barmelai

New member
ענק

" Unfortunately, he's had to give it all back to the treasury, who will more than likely stick it all in an old Volvo which they'll then sink off the Isle of Sheppey just to prove a point. "

לא נשמע סביר שזה אמיתי.

עם כל הכבוד לאדון אוליבר... תכף יגידו שהוא מצא גם את איאן קרטיס חי ונושם בבניין תת-קרקעי מתחת למיטה שלו...

Barmelai

New member
למה אתה כזה?

סופסוף סיפור שאתה בדרך כלל קורא באגדות (או במקרה שלי, מקריא) מתרחש מול עינינו הנדהמות ואתה בא לתקוע בלון בסיכה? לא יפה. אבל לפעמים המציאות, גם אם לא עולה על הדמיון, לפחות מיישרת איתו קו. אם תגגל את המילים "Jamie Oliver Joy Division" תקבל מליון ושש מאות אלף תוצאות רלוונטיות (שזה עדיין פחות משווי האוצר בדולרים). ועכשיו בגללך צריך לתת הסבר משכנע והגיוני כדי שהסיפור הפנטסטי הזה יישמע מציאותי. שזה כמו להסביר קסם (ואז כמובן מאבדים אותו). ותזכור, הדם של סיפור האגדה האמיתי הזה על הידיים שלך, שוטה: כמו שציינתי למעלה, אוליבר (החלאה) קנה מבנה שהיה בו פעם סניף של בנק. מסתבר שכאשר הסניף חוסל, מישהו פישל ושכח בקרקעית המרתף כספות מלאות. זה הכל. ועכשיו הרסת לכולנו, טוב לך?
עוד פרטים בכתבה קצת פחות היסטרית מזו שהבאתי למעלה.

Barmelai

New member
עוד - מכמה תגובות שקראתי

שווה לצטט את זו של דני גיליאן מה Forge Utility Worker: Jamie Oliver, you say? And here I thought the Joy Division story couldn’t get any more depressing.

כלי נשק? תכשיטים? הקלטות בלתי חוקיות?

רק מסקנה אחת אפשרית: ג'יימי אוליבר מצא את תיבת האוצר האבוד של קפטן ג'ק ספארו.

למעלה