החרפה בגמגום ?

מאור 87

New member
החרפה בגמגום ?

היום רציתי להגיד משהו לאחד מהאנשים שמשרתים איתי, ובערך 20 שניות (ואני לא מגזים) ניסיתי להוציא את המילה הראשונה של המשפט ולא הצלחתי, עד שנאלצתי לשנות את הניסוח..
זה אמנם לא פעם ראשונה שזה קורה לי, אבל פעם ראשונה שזה קורה לי בצורה כזאת חמורה.. בחיים לא לקח לי כ"כ הרבה זמן לנסות להוציא מילה מהפה.. בכלל, אני מרגיש שלאחרונה הגמגום שלי מחריף.. יש דבר כזה ? גמגום יכול להחריף עם הזמן אם לא מטפלים בו או משהו כזה ?

שמחה99

New member
אני חושבת שלכל מגמגם יש

תקופות, גלים בגמגום. ויעידו כל חברי הפורום... לפעמים מרגישים שזה בגלל לחץ או מתח זמני. לפעמים קשה להצביע על גורם כלשהו. אני על גל כזה כבר חצי שנה... מאחלת לך שתזרום שוב למים שקטים...

locs

New member
זאת שאלת המיליון דולר

הגימגום מופיע מתי שהוא רוצה והולך מה שהוא רוצה פשוט אין שליטה

shuky63

New member
אני אפילו נתתי לתופעה הזאת שם

אפקט כדור השלג,כי אני מרגיש שאני נתקע וזה מכניס אותי לפניקה .בפניקה כידוע לא עושים דברים הגיוניים.אז במקום לעצור,לשאוף אויר לרכך את ההברה הראשונה ,אני מנסה בפניקה להוציא את המילה,לוחץ בכח ומדרדר משניה לשניה לגמגום יותר ויותר קשה. הפתרון למצבים האלה הוא,איך לא,תרגול. מסתבר שהרגשת התקיעה והפניקה לא באים ביחד.יש חלקיק שניה בניהם. זמן קצר אבל אם מתאמנים הרבה אפשר ללמוד לעשות בחלקיק שניה הזה משהו שלא יתן לגמגום להדרדר. אבל באופן כללי הגמגום לא מדרדר כי לא מטפלים בו.יש עליות וירידות לתקופות,אני בהחלט רואה את זה אצלי.אני חש שההדרדרות באה בתקופות לוחצות.אבל זה לא לחץ בתחום אחד אלא בכמה תחומים יחד.

למעלה