החרמת צבגונים

Torgos

New member
החרמת צבגונים

לפני כשבועים הוחרמו בחנות במרכז הארץ 29 צבגונים קטנים מהברחה שהייתה לאחרונה לישראל. אגב, עד היום, ללא יוצא מן הכלל, כל הצבגונים שהגיעו עד היום, לידי אחד מגני החיות בישראל, היו נשאי סלמונלה. אודה למי שיודע על פרטים נוספים לגבי צבגונים מההברחה הזו...

לפני כמה שנים הייתה החרמה של

כמה אלפי צבים רכים סינים. אני יודע שהם הועברו למספר מקומות לצרכי גידול, האם יש לך מושג מה קורה אם זה עכשיו ואם הרשות בכלל עוקבת אחרי העניין?

Torgos

New member
מכיר החרמות בסדר גודל כזה רק של

צבגונים אדומי-אוזן. בצבים רכים סיניים ניתקלתי רק פעמים. צב מאד אגרסיבי לעומת הצב הרך המקומי וזה בלשון המעטה.

אז אני מציע לך לבדוק את הנושא

יתכן ואיני זוכר נכון אבל עד כמה שאני זוכר נתפסו 4000 צבים והרשות רק חיפשו לאן להעביר אותם ובסוף חילקו אותם למספר מקומות. אכן מדובר בצב מאוד אגרסיבי שלא מפחד מכלום.

naja

New member
הייתה החרמה של 1000 צבגונים בעבר.

זה היה לפני כשנתיים-שלוש. הם הועברו לגן הזואולוגי של אוניברסיטת ת"א ודעכו למוות.

Torgos

New member
אני חושב שאתה טועה בעובדות,

אבל אברר. אני זוכר החרמה של כ-800 שהועברו למשמורת לג"ח אחר, משם רבים "נעלמו" וכל זאת היה עד אשר תמצא להם כתובת בחו"ל. אז נתקלנו בחוק ארבעת האינצ'ים: אסור למכור בארה"ב צבגון (ולעניות דעתי גם צבים אחרים) שאורכו פחות מכ-10 ס"מ בשל סכנת הסלמונלה, במיוחד לילדים המחזקים בידיהם ואח"כ נוגעים בפנים (ובפה).

למעלה