החרדים לא עובדים??

החרדים לא עובדים??

למה לא? בואו נעזוב רגע את החרדים שכן עובדים ויש הרבה כאלה שאחרי שנה שנתיים בכולל הולכים לעבוד. אלה שלומדים בכוללים לא עובדים?? תורתם היא עבודתם . נכון שזו לא עבודה קשה פיזית אבל המשכורת בהתאם לא? 1500 ש"ח זה כסף?? יותר מזה, הכסף הזה לא בא מתקציב של הממשלה (לפחות ברוב הכוללים) אלא מכספי תורמים פרטיים. עוד עניין: קל לכם לשכוח שהחרדים האלה שיושבים בכולל מתנדבים בכל ארגון הצלה ותמיכה כדוגמת הארגון שמגרד את חלקי גופותיהם של הנרצחים בפיגועי הטרור או עזר מציון ועוד רבים וטובים. אז לא הבנתי ואשמח אם תאירו את עיניי על איזה כסף אתם בוכים?

LSD-J

New member
לא../images/Emo88.gif

רגע, לפני שאני אתנפל עליך, לא הבנתי משהו. ברג חביבנו אומר שתלמיד ישיבה מקבל 700 שקל או משהו כזה, והנה אתה בא ואומר 1,500 שקל. נראה לי שיש חוסר תיאום ביניכם. אולי ברג צריך לעבור לישיבה שלך? נראה לי שמרמים אותו בישיבה שלו. עכשיו, לענייננו. נכון, יש חרדים שעובדים ואני מעריך אותם על כך אך לצערנו הם תופעה לא ממש נפוצה במגזר החרדי. לעניין "תורתם היא עבודתם". נניח שמחר אני אלך ואקים אבנה מעגל אבן ענק, אצרף אליי אנשים ויחד נרקוד יומם ולילה סביב המעגל הזה. יותר מזה, נדרוש מהציבור שיממן אותנו משום שזוהי עבודתנו הקדושה ולמעשה בכך שאנחנו רוקדים סביב מעגל האבן אנחנו שומרים עליו מכל רע. האם היית מסכים לממן אותי? אני לא משווה את היהדות לעבודת-אלילים כמו שתיארתי כאן אבל הבנת את הנקודה. אני לא מאמין ש"עבודתכם" שומרת עלינו, וכמוני רבים אחרים, ולכן אני לא חושב שאני צריך לממן את "עבודתכם" (ואותכם). בטח לא כשהיא מוצצת את תקציב המדינה כמו סוכריה על מקל. דבר שני, רוב הכסף כן מגיע מהממשלה (מאיתנו) ואל תבלבל את המוח אם אין לך נתונים. ודבר אחרון, אני מוריד את הכובע בפני החרדים שעובדים בכוחות ההצלה, אבל הם ממש, אבל ממש, לא קשורים לנושא.

ועכשיו תלמד במקום לבזבז זמן בכתיבה

המגינה נותנת 700 ש"ח והיתרה מה שלא תהיה היא מכספי תרומות פרטיים זה שאתה לא מאמין שלימוד תורה מועיל ועוזר ממש לא מעניין את אף אחד, אם זה עוזר זה גם בלי האמונה שלך ואם זה לא עוזר מה יעזור אם תאמין (למה החילונים לא מסוגלים לחשוב לפני שהם מפליצים, למה?) כך שלפחות לשיטת היהדות שאתה בטריטוריה שלה מאמינה בזה והיא ממש לא גובה הרבה כספים למען הלימוד הזה, זה אכן סכום זעום. אתה רוצה לרקוד? תרקוד לי... לגבי הורדת הכובע..תשאיר אותו על הראש כדי שתוכל לברך כשאתה אוכל

איזה כספים פרטיים

כל הציבור החרדי חי רק בזכות זה שהוא מחזיק עלוקות מקצועיות בכנסת שמוצצות את דמם של החילוניים היצרנים עד תום. שיקום המנהיג החרדי האמיץ שיאר - החילוניים הם לא אחינו ואנו לא רוצים מהם טובות - מעתה נתקיים ללא תמיכת המדינה

LSD-J

New member
אתה חצוף, אתה יודע??

מה זה "לא מעניין אף אחד"?? אני משלם פה את המיסים ומחזיק אותך!!! אין לך בושה?? אני פה זה שעובד ומשלם מיסים!!! אז אם אני לא מאמין שזה עוזר, זכותי לדרוש שכספי המיסים שלי לא יישפכו על סבסוד תלמידי ישיבות שלא עובדים. החוצפה שלכם לא יודעת גבולות.

בפעם המי יודע כמה

אני כעצמאי משלם הרבה יותר מיסים משכיר! מדוע אני אמור לסבסד מוסדות שלא רק מאמין שלא עוזר לי אלא יודע ובטוח שאין בהם תועלת/תרומה כלשהי לגבי?! מה לי ולמשחקי ספורט בשבת? תיאטרונים/בלט/מוזיאונים/ועוד ועוד ועוד...?! מדוע הכסף שלי לא הולך למוסדות המשמשים אותי ותורמים הרבה יותר מכל המוסדות הנ"ל?! תן לי פתרון ואחר כך תמשיך לנבוח "חצופים"!

gilka

New member
אף אחד כאן לא אומר

שהישיבות לא צריכות לקבל תקציבים בכלל אבל תסתכל על החשבון הפשוט: כשאתה מממן תיאטרון/בלט/מוזיאון וכו´ עם כספי המיסים שלך אתה מממן תרבות בארץ ישראל- כמו שצריך להיות גם עם הישיבות. עובדה היא שהשחקנים, קופאים או שאר העוסקים במלאכה הקשורה באיזושהיא דרך לאחד המוסדות שהעלית לא חייםמכספי המיסים שלך אלא הוא הולך למשהו אחר כמו :בניית אולמות, הבאת תערוכות וכו´. בוא נניח שאותו כסף (פחות או יותר) הולך בישיבות על השכר למורה, תשלום למרצים מבחוץ, למנהל וכו´. איך זה יכול להיות שנשאר כסף גם למימון האברכים עצמם? תבין- הטענה היא לא כנגד זה שהישיבות מקבלות כסף. הן צריכות לקבל כסף. אבל למה אנחנו צריכים לממן את החיים של האברכים? הרי אתה לא מממן את חייהם של השחקנים- האנשים קונים כרטיסים עושים את זה. זהו כל ההבדל. דבר אחד אחרון: דיברת על גובה המיסים שאתה משלם. זה דבר מאוד לא רלוונטי כי בכל מדינה מתוקנת נהוג שמי שמרוויח יותר גם משלם יותר למס ולכן גובה המיסים לא משנה.

א ו ר בת

New member
אולי הכסף שלך

לא הולך אליהם כמו שהיית רוצה. זו הרגשה משותפת לכל המשלמים מיסים ולא רק פה, כמדומני. אבל אתה יכול בכל זאת למצוא נחמה במבנה הנוכחי. הכסף הזה הולך לשמירה על בטחון עשרות אלפי אברכים ומשפחותיהם הגדולות. הוא הולך למען ספק להם בריאות ברמה טובה ובתשלום של עשרות שקלים לחודש. הוא הולך למימון פינוי האשפה שלהם, הוא הולך לסל שמספק להם קייטנה בעשרות שקלים, הוא עוזר לממן את המים שהם צורכים, הוא עוזר להם לקנות מזון ומלבוש לילדים שלהם ולהם. הוא עוזר להם להתחנך במוסדות שיחנכו אותם להמשיך ולהזדקק לאנשים כמוך (פחות ופחות, כנראה) וכמוני (יותר ויותר).

תדרוש...

תדרוש שכספי המיסים שלך לא ילכו לבתי הסוהר המאכלס את האוכלוסיה שלכם תדרוש שכספי המיסים שלך לא ילכו למוסדות ורשויות ערביות תדרוש שלא ילכו למעונות לנשים מוכות מכוני גמילה מסמים ועוד מרעין בישין שיצרתם בחברתכם תדרוש שלא ילכו לכל מה שאתה לא מאמין בו בכל סקטור שיהיה כמה אתה משלם מיסים אני מעוניין לדעת

LSD-J

New member
אתה מצחיק, אתה יודע?

אני דורש שכספי המיסים שלי לא ילכו לאנשים שמסרבים לעבוד לפרנסתם. אתה פשוט מעורר בי שאט נפש עם הדמגוגיה הזולה שלך. כמה נמוך אפשר לרדת?

LSD-J

New member
תדרוש...

ותחסוך שני גרוש למדינה אם תצליח במאבקך.

ישראלית

New member
לידיעתך - בנושא הסמים

פעם במספר שנים יוצאת סטטיסטיקה מעודכנת על השימוש בסמים בארץ. **באופן קבוע** עולה מהסטטיסטיקה הזאת ששיעור השימוש בסמים קלים הוא גבוה יותר אצל נוער חילוני מאצל נוער דתי או חרדי, אבל **שיעור השימוש בסמים קשים גבוה יותר בקרב הנוער החרדי**, יותר מאשר בקרב הנוער החילוני או הדתי. בכל פעם שעושים את הסטטיסטיקה, אלו הם הנתונים. אתם, כמובן, מתעלמים באופן קבוע מהסטטיסטיקות האלה, וממשיכים לתאר את הסמים כבעיה של החילונים. חבל מאוד. אם הייתם עושים קצת בדק בית אצל הנוער שלכם ובשיטה החינוכית שלכם, במקום להפיל אוטומטית את עניין ה"סמים" כשטן החילוני, זה היה יכול להועיל, לנו ולכם. אני לא יודעת מה אתך, אבל אני חושבת שסמים קשים זה יותר גרוע מסמים קלים, והבעיה שלכם חמורה יותר. מוסדות לגמילה מסמים שהמדינה תומכת בהם, הם רובם ככולם מוסדות לגמילה מסמים **קשים**, לא מסמים קלים. המסקנה: יותר נערים ואנשים ממשפחות חרדיות מאושפזים במוסדות לגמילה מסמים, מאחר ושיעור השימוש בסמים קשים אצל נוער חרדי הוא במובהק יותר גבוה. אז איזו אוכלוסיה תומכת עכשיו באיזו אוכלוסיה?

gilka

New member
זה שהוא לא מאמין לא מעניין אף אחד?

זה הכסף שלו!!! ולכן זה מאוד מעניין את כולם. דוגמה: אתה הולך ומישהו מכריח אותך לקנות דיסק של שירים רוסיים במחיר מופקע. תהיה מרוצה מזה? אתה הרי לא שומע שירים ברוסית (אלא אם כן אתה צבר מאוד מיוחד). אותו דבר פה. חוץ מזה אתה אומר שהחרדים המסכנים מקבלים מהכולל 700 שקל מהמדינה. אתה שכחת שהם (ביחד עם הערבים ואף אחד לא מנסה להעלים את זה) סידרו לעצמם עוד 10000 שקל בחודש קצבת ילדים! אתה יודע שהילד החמישי מקבל יותר מכל הארבעה הראשונים יחד? ולמה? ההוצאה על הילד החמישי היא הרבה יותר קטנה- לא צריך לול, לא צעצועים, כל מה שצריך זה חיתולים ואוכל. אתה מוכן להסביר לי למה הילד החמישי מקבל יותר מארבעת הראשונים יחז? עושק!!!

א ו ר בת

New member
מצחיק

שיוצא לנו (לי כבר לא) בטבעיות משפט כמו: "נכון. יש חרדים שעובדים ואני מעריך אותם על כך". עצוב, בעצם. עצוב שהגענו למצב שבו יש לנו הערכה להורים שמגדלים 6, 8, 11 ויותר ילדים ועוד יוצאים לעבוד כדי לעזור קצת למדינה לפרנס אותם !

תורתם השתמטותם

תלמידי הישיבות מקבלים הקצבות שונות דרך כוללים וישיבות אשר מתוקצבות ממשרדי הממשלה השונים וגם דרך תקצוב יחודי ברשויות המקומיות. הם יודעים רק לקחת מהמדינה, תרומתם פשוט אפסית חבל שממשלת ישראל מאפשר לגדל עוד דורות של פרזיטים ומצביעי ש"ס לעתיד.

למעלה